Talon pohjan suunnittelua.....ikuisuusprojekti

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana marduk, 31.05.2009.

 1. marduk

  marduk Guest Guest

  Liittynyt:
  02.11.2002
  Viestejä:
  360
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eli tässä on tullut suunniteltua talon tekemistä tai lähinnä teettämistä aika kauan. Nyt se alkaa tosissaan olemaan ajankohtainen kun tämä nykyinen talo alkaa olemaan pieni, ennen se meni ihan kivasti, mutta nyt kun perheeseen on tullut pari naperoa, niin ei näitä leffoja oikein voi enää katsoa. Joten suunnitellaan sitten uutta taloa. Tässä linkki ja antakaahan palautetta miten toimiva pohja tämä oikein on. Olohuone / keittiö ehkä tarvitsisi lisää tilaa ne on ehkä hivenen pienet, varsinkin ruokapöydälle haluan, että on tilaa. Tästä sain idean tähän pohjaanhttp://www.habita.fi/olenostamassa/Hakutulokset/Kohde/?kohdenumero=444261 Tuossa on aika tehokkaat neliöt 119 + (kotiteatteri 5x8m) Yht:169 Siihen tuplatalli 7x8m about 50neliöö lisää ja sitten uus tuulikaappi kun haluan mennä tallista myös tk:hon Yht 230neliöö voipi olla, että täytyy vielä vähän kasvattaa sitä olohuone/keittiöakselia. Sitten se Wc muuttuu niin, että se isonee sinne seinään asti ja sitten se pikkumakkarin on kyllä saatava lisää neliötä.

  Tässä se muutos pohja https://www.dvdplaza.fi/galleria/uploads/2628/Uudentalopohjakuva.JPG
   
 2. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 126
  Saadut tykkäykset:
  0
  TK pidemmäksi ja autotalli tuonne oikealla kotiteatterin viereen koko talon pituiseksi ja autotallin takaosaan sitten vaikka varastotilaa. Kaikki ikkunat pois kotiteatterihuoneesta jos sitä ajatellaan käytettäväksi vain siinä käytössä. Vesipisteet/kurarallit sisääntuloille lasten ja omienkin kumpparien pesuun :) Pesuhuone vähän pieni neljälle? Tekninen tila pieni, mitä sinne on tulossa?
   
  Viimeksi muokattu: 31.05.2009
 3. Pake69

  Pake69 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.01.2008
  Viestejä:
  258
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos perheessä on enemmänkin naispuolisia niin eteiseen/tuulikaappiin kannattaa suunnitella kunnolla tilaa kengille ja takeille, muuten ne "ei_niin_usein_käytössä" vaatteet tukkivat tuon teknisen tilan (kokemusta on). Mulla on yks takki ja yhet kengät millä pärjää oikeestaan läpi vuoden, mutta silti eteinen ja lämmönjakohuone on kuin ammuttu täyteen takkeja ja kenkiä, eikä niitä saa viedä mihinkään kaappiin kun ne on käytössä.
   
 4. marduk

  marduk Guest Guest

  Liittynyt:
  02.11.2002
  Viestejä:
  360
  Saadut tykkäykset:
  0
  Alkaa tulemaan talolle liikaa pituutta, jos tuon tallin tyrkkää kotiteatterin viereen, kotiteatterin ikkunoista oon vielä kahden vaiheilla tuleeko niitä ollenkaan, talon ulkonäön kannalta ne ehkä tarvisisi. Sisäpuolella niiitä ei kyllä sitten näy. On nytkin todella rasittavaa tämä pimentäminen. Pesuhuone mikä meillä nyt on niin se on aika pieni 140x260cm. Uudessa se olisi 2mx3.7m Ehkä siihen sais tulla lisää leveyttä 50cm. Tk:hon tulisi maalämpöyksikkö,ilmanvaihtokone,jakotukki,keskuspölynimuri ja ehkä sähkötaulu. Senkin vain muutin tosin siitä vanhasta pohjasta siinä se oli vaatehuone :p se on about 2mx1.5m
   
 5. marduk

  marduk Guest Guest

  Liittynyt:
  02.11.2002
  Viestejä:
  360
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainoa miespuoleinen tässä ollaan, joten kun nämä pienet tästä kasvaa niin tuo kengämäärähän kasvaa exponentiaaliin, tuossa tk:ssahan on kyllä pituutta 7.5m tuonne talonpuolle alas kokomatkalle esim 3meenkerrokseen kenkäteline ja tienpuolle kokomatkalle penkit paitti tietenkin ovienkohdille ei saa mitään. Sitten tuonne eteiseen saa ainakin 3metriä kaappitilaa takeille + kengille.
   
 6. laskym

  laskym Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.12.2002
  Viestejä:
  141
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näyttää olevan tuo mallipohja olevan vuodelta -88.
  Ei nykypäivänä pesutiloja tehdä noin. Neljä mankkaria ja yksi pesuhuone.
  Ja tuossa on tehty varsinainen moka, vasemmassa yläkulmasssa olevasta mankkarista täytyy kulkea koko talon läpi pesuhuoneeseen. Ihan hullua.
  Ehdottomasti kolmen mankkarin vieressä olevaan WC:n myös suihkutila.
  Itselläni on peukalosääntö, mankkarista pesuhuoneeseen saa olla pari askelta.
  Kannattaisi tässä mankkari - pesuhuone systeemissä ottaa mallia amerikkalaisista, siellä se osataan.
  Aivan varmaa on naisjoukon hiukan kasvaessa kunnon ruuhka yhdessä pesuhuoneessa.
   
 7. marduk

  marduk Guest Guest

  Liittynyt:
  02.11.2002
  Viestejä:
  360
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu ei hullumpi idea, itelle ei tullut tuo edes mieleen. Tuosta pikkuwctä kun laajentaa vain tuonne seinään asti ja laittaa suihkukaapin niin ei se juuri kustannuksia nosta ja ajattelin, että nämä eteisen vieressä olevat makkarit olisivat sitten, tytöille.
   
 8. Crimson

  Crimson Guest Guest

  Liittynyt:
  03.08.2001
  Viestejä:
  3 316
  Saadut tykkäykset:
  2
  Talohan suunnitellaan tontin mukaan. Melko vaikea kommentoida tietämättä tontista mitään.
   
 9. marduk

  marduk Guest Guest

  Liittynyt:
  02.11.2002
  Viestejä:
  360
  Saadut tykkäykset:
  0
  http://212.50.144.76/tonttitori_kemi/ Sieltä Junko 27 alue.
  En sitä tonttia ole vielä aivan päättänyt, mikä olisi sopiva kun vaihtoehtoja löytyy niin paljon. Tuolla alueella on nämä sisätontit rakennettava 2xkerrosta, joten ne ei käy joten itseä kiinnostaisi lähinnä......
  Sofiankatu 24,26,28,30,32,34 ja 12,14,16

  Tontit melkein kaikki karkeasti on 30m leveys x 40m pituus voi toki hivenen vaihdella kun pinta-ala niissä vaihtelee 1080neliön ja 1400neliön välillä.
   
 10. antart

  antart Guest Guest

  Liittynyt:
  16.03.2006
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ehdottomasti arkkitehti suunnittelemaan. Tontista (ja sen mukana monesta muusta seikasta, ilmansuunnista, liitymistä, naapureista, maastonmuodoista, näkymistä, kasvillisuudesta...) talon suunnittelu lähtee eikä mistään kopsatusta pohjapiirroksesta. Se voi toki olla suuntaa antamassa millaisia toiveita tulevasta asunnosta on. Hyvän suunnittelijan palkkio maksaa äkkiä itsensä takaisin kun turhat neliöt jää pois. Muutenkin kannattaa ehkä elämänsä suurin sijoitus suunnitteluttaa hyvin. Äkkiä katsottuna tuo pohjapiirros ei ehken oikein sovellu tontille, jossa ajotieliittymä eteläpuolella (oleskelupiha jää talon varjoon)? Ja tosiaan pesutilat alimitoitettu, saunaan/pesuhuoneeseen olisi kiva saada edes tuuletusikkuna. Tuulikaappi alkaa olla jo aika ison huoneen kokoinen Tuulihuone (mitenhän toimisi sellainen vanhan ajan kylmä eteisveranta?). Tekniseen tilaan pitänee päästä suoraan ulkotilasta? Kodin arvokkaimpaan suurimpaan tilaan Kotiteatteriin mennään keittiön ja kodinhoitohuoneen kautta? Kyllä tästä pätevä suunnittelija voisi pyöritellä paljon toimivamman ratkaisun kunhan tontti ilmansuuntineen varmistuisi.
   
 11. marduk

  marduk Guest Guest

  Liittynyt:
  02.11.2002
  Viestejä:
  360
  Saadut tykkäykset:
  0
  Paljon asiaa, mutta tämä tosiaan onkin alustavaa suunnittelua / pohjan pyöritystä. Kyllä se oma arkkitehti tulisikin sitten kuvioihin mukaan kun tälle taloprojektille näytettäisiin vihreää valoa. Pakko kommentoida tätä kotiteatterin sijaintia, pitäisikö tämä sitten ympäröidä makuuhuoneilla, että sitten muidenkin mukava kuunnella elokuvia / musiikkia kun menevät yöpuulle.
   
 12. säätäjä

  säätäjä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  5
  Huoneet seinät voi tehdä eristäväksi ja oven myös.

  Ainakin itseäni häiritsisi aika rankasti kulkea jonkun kodinhoitohuoneen läpi leffaa katsomaan...

  Muita jotka pistää aika rankasti silmään:

  * yhden makuuhuoneen ikkuna katsoo suoraan tuulikaappiin?
  * saunassa ja pesuhuoneessa ei luonnonvaloa ja ei tuuletusta
  * pieni vessa aukeaa suoraan ruokapöytään ja:
  * suurempaan vessaan pääsee vain khh kautta
  => kaikki käyttää tod näk suurempaa ja sinne kulkeminen aika pebasta
  * terassi hankalan muotoinen kalustaa
  * saunassa olijat voi katsella kun joku pyyhkii persettä
  * olohuoneesta / keittiöstä ei kulkua pihalle
  * eteinen aika hulppean kokoinen olematta kuitenkaan tehokas
  * olohuoneen sisustus ei ehkä kovin helppoa noilla porras/ikkunasijoittelulla
  * kotiteatterissa kokoa aika julmetusti. Tietysti ihan jees jos sitä käytetään paljon, mutta olisiko tämän kokoisessa talossa parempi uhrata tilaa esim olohuoneeseen?


  Pohja näyttää juuri siltä mitä se on: maallikon ideoima sunnuntai-iltana kun muuta tekemistä ei ollut. Jos / kun tarkoitus on rakentaa, eikä se arkkitehti kannattaisi ottaa mukaan heti alussa ja aloittaa siitä, että listataan arkkitehdille asioita, jotka koetaan tärkeiksi.... nyt mennään ehkä vähän perse edellä puuhun.
   
 13. antart

  antart Guest Guest

  Liittynyt:
  16.03.2006
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei tarvitse makuuhuoneet olla seinän takana, mutta mieluummin vaikka jostain olohuoneesta kulku kotiteatteriin, voisiko ajatella että teatterihuone voisi toimia jotenkin olohuoneen laajennuksena (ainakin noin isona aikamoinen neliömäärä "pimeää tilaa" uhrattuna pelkästään leffateatteriksi)?
  Mutta jos tosiaan vasta alustava suunnitelma, niin kannattaa pitää vielä ovea auki aivan toisenlaisillekin suunnitelmille (esim. kaksikerrosratkaisussa voisi makuutilat sijaita yläkerroksessa ja alhaalla vankan ääntäeristävän välipohjan alla sitten se meluisa kotiteatteri/olohuone ym. päivätoiminnot). Arkkitehdilla voisi olla hyvinkin uusia silmät avaavia pohjaratkaisuja tarjottavaksi mitä ei itse tulisi edes ajatelleeksi arkkitehtonisesta yleisotteesta puhumattakaan.
   
 14. marduk

  marduk Guest Guest

  Liittynyt:
  02.11.2002
  Viestejä:
  360
  Saadut tykkäykset:
  0
  Just meinaatko, että äänieristetty ovi / seinä riittää kun kun Velodyne HGS-18 jytkähtää, tässä on tullut välistä naapuritkin antaneet ikkunaan valomerkkiä, että pienemmälle, tosin silloin kuuntelin musiikkia. Btw asun omakotialueella, itsellä puutalo naapurilla tiiliverhoiltu talo matkaa välissä 50m.

  Tietty eri ihmisillä on eri tarpeet, mutta meikäläisen uuteen taloon ei lähimaille tule muuten makuuhuonetta, kuljen vaikka kaikki huoneet läpi ja siihen vielä muutamat ovet.

  * yhden makuuhuoneen ikkuna katsoo suoraan tuulikaappiin?

  Lasia....

  * saunassa ja pesuhuoneessa ei luonnonvaloa ja ei tuuletusta

  Tällä hetkellä on ikkunat, asuttu 8 vuotta ei tarvittu tuuletuksen takia, tuo luonnonvalo olisi kyllä hyvä sieltä tulla, mutta kaikkia ei voi saada, tässä mennään pitkälle harrastuksen ehdoilla.

  * pieni vessa aukeaa suoraan ruokapöytään

  Tämä on kyllä aika paha :D

  * saunassa olijat voi katsella kun joku pyyhkii persettä

  Lauteet ei tule sinne.

  * olohuoneesta / keittiöstä ei kulkua pihalle

  Ovi lisäys.


  Ja muuten sitten tästä arkkitehdistä, otappa näistäkin selvää kuka olisi hyvä, jos esim teettäsit samoilla ideoilla pohjan usemmalla arkkitehdillä niin kaikilta tulisi eri pohja, kaikki olisivat toimivia omalla tavallaaan, tietty paremmin toimivia, entä tämä oma räpöstys.
   
 15. säätäjä

  säätäjä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  5
  Kelluva rakenne varmaan auttaisi. Ylipäätään tuollaiset bassot puskevat aina rakenteisiin ja niin kauan kun huonetta ei rakenteellisesti eristä, on lopulta aika sama, onko välissä 1, 2 vai 3 seinää.

  Tuulikaappi harvemmin on kovin siisti ja tuskin se sentään 100% lasia on? Jo pelkkä katto tuulikaapissa pimentää huonetta aika tavalla.

  Tuosta piirustuksesta on paha sanoa, miten lauteiden vasemmassa reunassa olevat tuon näkevät.

  Jokatapauksessa pytyn voisi hyvin eristää kokonaan omaan huoneensa. Voisi käydä saukkoa puukkamassa ilman että koko sauna haisee.

  Arkkitehtejä on tosiaan netti pullollaan, mutta etsii sellaisia, jotka ovat suunnitelleet taloja, jotka iskee hyvin omaan silmään. Osaava arkkitehti tosiaan säästää fiksulla suunnittelulla oman työnsä ja sen lisäksi hyvin todennäköisesti suunnittelee ratkaisuja, joista nauttii koko lopun elämää. Ei se arkkitehdin koulutus ihan turhaan niin monta vuotta vie :)
   
 16. marduk

  marduk Guest Guest

  Liittynyt:
  02.11.2002
  Viestejä:
  360
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voisi käydä saukkoa puukkamassa ilman että koko sauna haisee :p

  Tosissaan kyllä meikäläinen haluaisi jo uuden talon, mutta ei oikein meinaa vielä uskaltaa ottaa about 220.000€ kokonaislainaa voi kyllä mennä ylikin ja useimmiten meneekin, tosin itselle ei kävisi kuin avaimetkäteen talo silloin se ehkä pysyisi siinä budjetin raameissa.

  No, jos esim: löytyisi tontti mistä tykkäisi löytäisi arkkitehdin ja arkkitehti suunnittelisi tontille talon, sen jälkeen kilpailuttaisi eri talon valmistajilla paljonko maksaisi ja jos tässä vaiheessa menisi luukurkkuun niin tulisi takkiin about 5000€ arkkitehdille. Nythän olisi kyllä otollinen aika rakennuttaa talo kun talotehtailla ei juuri ole töitä ja voisi olettaa, että nyt saisi sen oman talon sopivaan hintaan.
   
 17. vimppe

  vimppe Guest Guest

  Liittynyt:
  25.06.2007
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuuluukohan tuolta khh pesukoneen äänet? Meilläpäin on iso ongelma kun emännän pitää pestä penskojen vaatteita illalla ja haluaisin katsoa leffaa :hitme:
   
 18. JiiPee77

  JiiPee77 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.12.2008
  Viestejä:
  250
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sivusilmällä on tullut seurailtua tätä ketjua ja nyt vasta tajusin, että kyseessä onkin täysin uuden talon rakentaminen. Mielestäni tuo hahmotelma sopisi kyllä tuon toisen linkin talon saneeraukseen, mutta uutta rakennettaessa tulisi kyllä tehtyä monta jokseenkin omituista ratkaisua.

  Havaintoja (suurin osa esitettykin jo):

  1. Kulkureitti pesutiloihin keittiön läpi näyttää jotenkin ahtaalta.

  2. Molempien vessojen sijainti kohtuullisen huono. Toinen on liikaa yhteydessä keittiöön ja toinen taas avoinaisena pesutiloissa. Jälkimmäinen ratkaisu on tosin nykyäänkin suhteellisen tavallinen, mutta varsinkin omakotitalon ollessa kyseessä täysin turhaa säästöä.

  3. Kotiteatteri ja autotalli näyttävät jotenkin hassuilta. Olisiko mahdollista rakentaa erillinen talli-/varastorakennus, jonne sen kotiteatteritilan voisi sijoittaa? Hankala ratkaisu toki, mutta helpottaisi ainakin äänieristysongelmia.

  4. Mikä on tuo syvennys kodinhoitohuoneesta pesuhuoneeseen vievän oven takana?

  On kyllä hankalia nämä tilansuunnittelut... Arkkitehdeillä voisi tosiaan olla hyviäkin vinkkejä, varsinkin kun pääsee tyhjältä pöydältä piirtämään.

  Tähän voinee vaikuttaa kahdella tavalla. Tekemällä rakenteet hyvin ääntä eristäviksi ja valitsemalla hiljaiset koneet. Koneiden valinnalla on tosiaan uskomattoman suuri vaikutus melutasoon ja samalla myös tietysti hintaan.
   
 19. Huppe

  Huppe The Pilot Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.02.2000
  Viestejä:
  3 611
  Saadut tykkäykset:
  2
  Laitanpa tähän jatkoksi. Itsekin olemme tässä aikamme kuluksi taloa piirtäneet. Tontin ehdoilla.

  Katsotaan löytyykö parannusehdotuksia. Valitettavasti varsinaista kotiteatteritilaa ei ole suunnitelmissa :(
  Takkahuoneesta tulee kuitenkin äänieristetty.

  LINKKI

  Kuva on mittakaavassa. Parin huoneen merkatut neliömäärät heittävät aavistuksen (<1m2) kun tuli hieman muutettua noita seiniä. VH ei ole varsinaisesti vaatehuone, vaan lämmin varasto (jossa mm. ratti ja polkimet, patjat, petivaatteita jne). Autotalli toimii toisena varastona sekä erillinen ulkovarasto.
   
  Viimeksi muokattu: 04.07.2009
 20. -Teme-

  -Teme- Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  209
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näyttää ihan hyvältä, pidän ajatuksesta että khh ja ph/s on erillisiä.
  + Samoin tuo iso yhdistettävä/erotus mahdollisuudella oleva mh on
  - OH ehkä hieman vaikea sisustettava, koska yksi seinä on täysin lasia, kulmasohva ehkä? siltikään yli 5hlön yht'aikainen istuttaminen on hankalaa.
  - Parisängyllä varustetusta makuuhuoneesta ei ole suoraa yhteyttä WC/suihkuun
  - 150cm leveään baaritiskiin ei mahdu hyvin 3 istumaan, meillä on 185cm ja kolme istuu siinä just just, 2m/3hlö olisi parempi.
  + kulkuyhteys autotallista khh:n kautta, erinomainen ajatus
  - LVV tekn.tilassa, joka erittäin lähellä keittiötä, jossa ei käytetä lämmintä vettä, ph/suihkuihin pitkät vedot jolloin vettä pitää valuttaa kauan jotta lämmintä vettä alkaa tulla, ellei asenna kiertopumppua lämpimälle vedelle tai asentaa toista (makaava) lvv saunaan lauteiden alle, tällöin valmislaudepaketteja ei voida käyttää.

  Kaasulieden voi korvata induktiotasolla, 2kpl perinteisiä ja 2kpl induktio paistopisteitä. meillä on pelkkä induktio ja meni kaikki kattilat ja pannut uusiksi, mutta pois en vaihtaisi

  Miksi makkarissa tuplarunkoinen seinä? samoin et.kaappien ja ruok.tilan välissä?