Talent Suomi

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana JMal, 30.09.2007.

 1. djaska

  djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.11.2004
  Viestejä:
  928
  Saadut tykkäykset:
  1
  En kyllä itsekin menis katsomaan ehkä kuin tuon lentäjien shown, mutta täähän on perheohjelma ja ne maksaa, jotka jaksaa viestiä lähettää. Miikka keräsi todennäköisesti tasaisesti ääniä ympäri maan. Vois kuvitella jossain häissä tai firman pikkujoulubileissä ihan ykkös tunnelman nostattajaksi.. Onnea hänelle. Positiivista settiä! ..Tanssijat oli kyllä kans hyviä..
   
 2. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 384
  Saadut tykkäykset:
  128
  Harmi ettei Matti Nysä päässyt tapaamaan Matti Näsää. Olisi kyllä sopinut finaaliin todella hyvin, jos Silvennoinen olisi edes omana itsenään (jos ei Näsänä) tullut paikalle. Semifinaali-vaiheessahan juontavat kyselivät Nysältä onko hän tavannut senior-versiota itsestään. Jotenkin tuntui, että siinä pedattiin juniorin ja seniorin tapaamista. Mutta ei... :weep:

  Voittaja oli ihan hauska valinta Suomen mittakaavassa, joskin teknisesti vaativampi oli Simo Rantalaisen pojan show, joka kyllä oli ällistyttävän korkeatasoinen tekniseltä vaikeustasoltaan. Ei ainakaan heti tule mieleen kuka suomalainen on ihan noin vaivattomasti korkkiruuvivoltteja heitellut tuosta vaan jne.
   
 3. Samppa

  Samppa Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 062
  Saadut tykkäykset:
  16
  Hyvä ettei ilmeisimmistä "koko kansan suosikeista" löytynyt tälläkään kertaa voittajaa. Laulajien kisa oli oikeastaan selvä jo siinä vaiheessa, kun lauloivat uudelleen samat biisit - muut esiintyjät olivat sentään panostaneet finaaliohjelmiinsa. Miikan pantomiimi oli hauska, vaikka kamera taas kovin vaeltelikin missaten osan nyansseista. Voitto meni oikeaan osoitteeseen.
   
 4. popolon

  popolon New Member

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko jossain julkaistu kaikkien finalistien saamat äänet vai eikö tuotantoyhtiö uskalla/halua kertoa niitä? Demokratiaan kuuluisi julkaista ne tiedot...
   
 5. juhaa

  juhaa Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
  Ei noita TV ohjelmien äänestyksiä koskaan paljasteta tai ainakaan en muista yhtään kilpailua kaupalliselta puolelta, jossa olisivat julkaistu.
   
 6. Harry

  Harry Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.09.2004
  Viestejä:
  1 904
  Saadut tykkäykset:
  7
  Ehkä noista voiton olisi suonut vaikka sille pikkutytölle. Voittaja oli yhtä hauska kuin viittomakieliset uutiset.
   
 7. JTX

  JTX Active Member

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 818
  Saadut tykkäykset:
  14
  Joo kuulovammaiset on hauskoja :D
   
 8. vision73

  vision73 Member

  Liittynyt:
  28.11.2001
  Viestejä:
  251
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näytti tämäkin tänään jatkuneen 3:nen tuotantokauden turvin.

  Viime aikoina kun on tullut seurailtua Americas Got Talentia sekä tällä viikolla alkanutta X Factoria, niin näiden jälkeen kyllä täytyy tunnustaa että myötähäpiän määrä oli aika suuri ensimmäistä Suomi-jaksoa katsellessa.

  Ymmärrän toki että Suomi on asukasmäärältään pieni maa mutta silti ..

  .. hattua silti nostan kaikille jotka uskaltautuivat lavalle asti:thumbsup:

  Alla muutama musiikkiesitys tämän kauden X Factor USA:n ensimmäisestä jaksosta, ei siirappi herkkyydestä kärsiville.

   
  Viimeksi muokattu: 23.09.2011
 9. Make73

  Make73 Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 385
  Saadut tykkäykset:
  118
  Melko suora kopiointi YouTubesta, tosin hauskahan tuo silti on :)

  Jotenkin niin suomalaista että pullonheittelyllä voittaa koko kisan... :hitme:
  Tosin kun on lauantai ilta ja tarjotaan näyttävää drinksujen tekoa Poika (Saunoo) biisin tahdissa, niin se taitaa toimia silloin kun yleisö äänestää voittajan.
  Omasta mielestä mini-mies olisi saanut voittaa vaikkakin oli sitten kopio.
   
  Viimeksi muokattu: 27.11.2011
 10. tpi

  tpi Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 360
  Saadut tykkäykset:
  17
  Olihan se parempi kuin se beatboksaaja ekana vuonna. Sitä, millä kriteerillä "paras" voitti en kyllä oikein ymmärrä.
   
 11. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 384
  Saadut tykkäykset:
  128
  Katsoinpa klipin VIP Bartendersien voittosuorituksesta. Joko Suomessa on todella alhainen taituruustaso tai sitten, mitä todennäköisemmin, pojat taisivat saada asuinalueensa perusteella runsaan mitoin ääniä -- toki Leijona-lisäkin käytettiin. Eniten tuossa suorituksessa häiritsi sen lyhyt kesto. En tiedä, käyttivätkö he sitten maksimaalisesti sen ajan, mitä formaatti heille suo, mutta luulisi sitä löytyvät Suomesta sadoittain porukkaa, jotka pystyvät noin lyhytkestoisen jonglööriesityksen tekemään. Siinä missä muissa esityksessä oli näyttäviä tehosteita ja liekkejä, niin pojilla oli lähinnä jotain savuavia maljoja. Uuuh kuinka hienoa. :rolleyes:
   
 12. CleverIndeed

  CleverIndeed New Member

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 653
  Saadut tykkäykset:
  1
  Oikea voitti! Nimittäin tuolle kisalle ei juuri parempaa voittajaa voi tulla. Hyvinhän siinä myös tiivistettiin suomalainen kulttuuri, talentisti tai ei.

  Esityksen keston taas määrää formaatti. Varmaan siinä sitten voisi miettiä, voisiko kehitellä jotain vähän huimaavampaakin juttua. Tai sitten ei. Minulle sama koska käytin ohjelmaa lähinnä unilääkkeenä.
   
 13. CleverIndeed

  CleverIndeed New Member

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 653
  Saadut tykkäykset:
  1
  Euroviisut. Syksyn sävel 80-90 -luvuilla.
   
 14. CleverIndeed

  CleverIndeed New Member

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 653
  Saadut tykkäykset:
  1
  Niin petaat kuten makaat, sillä kerta maattiin huonosti.

  Missä myydään lippuja? Trokaisin huuto.nettiin.
   
 15. Biini

  Biini Member

  Liittynyt:
  24.02.2003
  Viestejä:
  580
  Saadut tykkäykset:
  8
  Kaikkihan ne oli kopioita; laulettu on, alkoholijuomia sekoitettu ja kahleista vapauduttu jo tuhansia vuosia sitten! ;)
   
 16. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 840
  Saadut tykkäykset:
  378
  Tuli katseltua tämän vuoden finaali. Toivottavasti Anniina Ahvenelta tulee jossain vaiheessa levy. Olin ihan pähkinöissäni kun täti rupesi laulaan. Todellinen talentti!

  Niin ja se pikku poika tanssi ihan hienosti... :thumbsup:
   
 17. DVB-G

  DVB-G Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 283
  Saadut tykkäykset:
  30
  "Voittaja" oli karmaisevin kaikista. En kyennyt sekuntia pidempään kuuntelemaan hänen "taidettaan" koko kisan aikana. Tämä vahvistaa tutun faktan miljoonasta perskärpäsestä ja niiden makumieltymyksestä. Pikakelaamiselle oli tarvetta muutaman muunkin esityksen aikana. Kyllä on surkeaa osaamista tässä maassa. Hävettää pelkkä ajattelukin siitä, jos joku ulkomaalainen näkisi miten huonoja täällä ollaan.

  Paras lahjakkuus kaikista eli
  7-vuotias huipputanssija ei pärjännytkään kuten olisin toivonut. Sääli.

  Kaikista maapallon historian aikana tuotetuista tanssiohjelmista katson vain ja ainoastaan Bopping-tanssiosuudet (ja vastaavat kehonhallinnan äärimmäiset ilmiömäisyydet, esim. tankotanssiakrobatia). Kehon kontrolloinnin erikoistaidetta 7-vuotiaskin edustaa, ja vieläpä epätavallisen hyvin. Ikä huomioiden. Ei vielä pärjää 20-vuotiaille maailman Bopping-huipuille, mutta 10 vuoden päästä voi pestä muut maailman tanssinerot mennen tullen, kunhan jaksaa harjoitella 10 vuotta putkeen.

  Se, että jokin keholla suoritettu liike näyttää helpolta sohvaperunan mielestä, tekee liikkeen tekemisestä päinvastoin erittäin vaikean. Jos joku sohvaperuna yrittäisi mestarin nähdessään Bopata itse samalla tavalla, vaikkapa ensi vuoden Talenttisarjassa, seurauksena olisi maailmanloppu 5 millisekunnissa kun 5 miljoonaa...7 miljardia ihmistä tukehtuisi nauruunsa.

  Liikkeen pysäytys on HELVETIN VAIKEAA. Tyypilliset jatkuvaliikkeiset tanssit, esim. valssi, ne nyt oppii jokainen puujalkainenkin silmät sidottuna ja toinen käsi hevoseen sidottuna, mutta vain kourallinen huippulahjakkuuksia kykenee EI-jatkuvaan liikkeeseen.

  Locking-"tanssia" en voi sietää. Se on stressaavaa katseltavaa. Siitä puuttuu tanssillisuus ja eteneminen. Ihan kuin tanssijalla olisi jokin krooninen tauti, ja hän kaipaisi nopeasti elvytystä tai lääkitystä. Liikaa viuhtomista ja menetetyn lihaskontrollin fiilis. Lukkoasennossa kun ei saisi liikkua pikometriäkään, ja hengittäminenkin on selvästi näkyvää liikettä, jota ei saisi tapahtua. En ilmeisesti ole nähnyt tarpeeksi taitavaa lukottajaa. Yli 8 minuuttia mestari (Suomalainen sukeltaja) voi pidättää hengitystään, joten kyllä siinä edes yhden pienen minuutin ajan voisi tanssia liikuttamatta keuhkojaan. Tai hengittäisi sitten liikkeen vaihdon aikana. Mutta ei siis saa jumalauta hengittää lukon AIKANA. Opetelkaa edes se taito, senkin pellelukottajat.

  Boppaajalla on keho jatkuvasti tiukassa hallinnassaan ja liikearsenaalia löytyy ultrahitaista erikoisnopeisiin, aalloista nykäyksiin ja akrobaattisiin solmuihin. Vaikeaa tai vielä vaikeampaa puuhaa on hän.

  7-vuotiaalla heikoin lenkki on tarinankerronta ja soljuvuus. Puuttuu juoni, on vain irrallisia liikesarjoja vailla tarinan kaarta ja merkitystä. Ikä ja kokemus opettaa käsikirjoittamaan ja kertomaan tarinaa paremmin. Luultavasti osasyy kerronnan puutoksiin on Talent-sarjassa esittäjän käytössä oleva aikarajoitus, sekä tarve "esitellä kerralla kaikki liikkeet" jatkoon päästäkseen. Hyvässä tarinassa liike kehittyy ja muuntuu tarinan edetessä. Kasvaa, voimistuu ja laantuu.

  Lisäksi lihasvoima ja -kestävyys on nuorena kovin rajallinen. Vasta monen vuoden treenaamisen jälkeen lihasvoiman ja -kontrollin lisääntyminen mahdollistaa useamman minuutin kestoisen urakoinnin. Sohvaperuna luultavasti jaksaa Bopata 15 sekuntia, sen jälkeen hänen lihaksensa ovat maitohapoilla ja tanssiminen loppuu kuin seinään tai muuttuu veteläksi laahustamiseksi.

  Minun kuntoni riittää arviolta 5...10 sekunnin anaerobiseen kehon komennukseen. Jos minä menisin julkisesti Boppaamaan 7½ sekunnin ajaksi, saisin joukkomurhasyytteen, koska jokainen minut nähnyt katsoja kuolisi nauruun tai aivohalvaukseen, sen verran perseestä minulla lihasten kontrolli on. Osasyynä lienee hermosto- ja aivosairauteni, mutta vaikka itse en kykene tanssimaan, osaan arvostaa taitavaa tanssia silloin kun sellaista näen. Ja vain 7-vuotias palkaton ammattinero sellaista esitti tämän vuoden Talenttikisassa. Muut tanssijat olivat pelkkiä harrastelijoita.