Täydellinen elokuvateatteri/kuuntelutila

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana xnikula, 13.01.2015.

 1. xnikula

  xnikula Member

  Liittynyt:
  03.03.2008
  Viestejä:
  135
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkos täällä pohdittu, minkälainen olisi täydellinen huone akustiikan suhteen, jos budjetti olisi suht vapaa ja saisi aloittaa rakentamisen tyhjälle tontille? Jos siihen saisi ympättyä vielä tykin ja kankaan..
  Olisiko pallon muotoinen optimi jossa keskellä kuuntelu/katselupaikka?

  Ideoita?
   
 2. aheikkinen

  aheikkinen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 094
  Saadut tykkäykset:
  116
  Lähtökohtana voisi olla esimerkiksi omalle laatalleen valettu ja muusta talosta mekaanisesti täysin eristetty harkko- tai betonihuone. Mekaaninen eristys tarkoittaa myöskin että ilmanvaihto on tässä kuuntelusiivessä erillinen muusta talosta, sekä silti vaimentimin varustettu. Kiviseinillä estetään tehokkaimmin ympäristön äänien kuuluminen sisään ja omien äänien ulos sekä talon muihin siipiin. Puurakenteisessa huoneessa saattaa pärjätä vähemmillä akustoinneilla, mutta vastaavasti äänieristävyys on todännäköisesti pykälää vaatimattomampi. Betonisen "ulkohuoneen" sisälle sitten rakennetaan se varsinainen "kuunteluhuone" akustointeineen, sisustuksineen ja laitteineen.

  Jos tahtoisi huoneen olevan tasoltaan masterointikäyttöön kelpaava, niin tästä kaupallisen oikean Dolby Atmos tarkkaamon rakennusketjusta voi käydä vilkuilemassa vaadittavia rakenteita. Samat periaatteet ovat kohtalaisen suoraan sovellettavissa myös "kotikäyttöönkin".

  Tuo olisi suunnilleen paskin mahdollinen. Mitkään kaksi huoneen mittaa eivät saisi olla keskenään samat, eivätkä toistensa moninkerrat. Tutorialeja ja laskukaavoja mittojen valintaan on olemassa paljonkin.

  Esim tuosta:
  - Room dimensions for small listening rooms (saman jutun alaotsikot Methods for choosing correct dimensions & The best room dimensions.
  - George Cardas Room Setup & Speaker Placement Guide
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2015
 3. xnikula

  xnikula Member

  Liittynyt:
  03.03.2008
  Viestejä:
  135
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oho, olipas loistava linkki tuo studion rakentaminen. Huikeaa kun ei ole budjettia ��