sykemittarit

Keskustelu osiossa 'Urheilu' , aloittajana Nice Guy Eddie, 15.04.2005.

 1. Arpa

  Arpa Member

  Liittynyt:
  21.12.2006
  Viestejä:
  808
  Saadut tykkäykset:
  0
  Taisi olla aika keskeneräinen, mutta alennukset taitaa johtua myös tuloillaan olevasta uudesta mallista. 40% vai mikä kevät alennus nyt olikaan tuo sen hinnan jo ihan kohtuulliseksi...
   
 2. Tilt-type

  Tilt-type Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 303
  Saadut tykkäykset:
  169
  https://www.longplay.fi/sivuäänet/s...llus-paljastanut-satojen-sotilaiden-liikkeita

  Polarin Flow-nettipalvelussa on voinut katsella sellaisten käyttäjien lenkkejä, jotka ovat asettaneet profiilinsa yksityiseksi, mutta jakaneet vähintään yhden suorituksen julkisesti (nimettömänä). Tuo on avannut mahdollisuuden nähdä myös kaikki ei-julkiseksi luokitellut lenkit. Nimettömänä kai edelleen, toki. Jos ei ole jakanut yhtäkään lenkkiä julkisesti, niin kaikki on ok.

  Aika amatöörimäinen moka. Tosin tuskinpa kovin moni on tuollaista keinoa älynnyt käyttää. Tuon artikkelin julkaisun myötä varmaan yrittelijöitä olisi, mutta mahdollisuus katsella muiden lenkkejä on nyt poistettu kokonaan Polarin toimesta.
   
 3. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 114
  Saadut tykkäykset:
  97
  Käytän nykyisin Garminin vivoactive 3 (VA3) -älykelloa (aktiviteetteina juoksu, kävely, pyöräily ja erilaiset kardiotreenit kuten sali ja koripallo). Päädyin aikanaan juuri Garminiin, koska verrattuna Polariin ja Suuntoon sain sen kuvan, että Garminin kelloissa yhdistyy parhaiten tuen laajuus, softa ja ominaisuuksien kirjo. Alunperin ostin vivoactive HR:n (VAHR), mutta vaihdoin VA3:seen pyöreän metallisen muotoilun takia (kulmikas VAHR kun ei nyt ihan kuitenkaan käy edes smart casual -kellosta saati pukukellosta). VA3:sta löytyy kaikki tarvittavat ominaisuudet (vivoactive-sarjahan on ollut esim. dcrainmakerin epävirallinen suositus niille, jotka etsivät mahdollisimman matalahintaista älykelloa, jossa on kalliimpien mallien ominaisuuksia) ja kellon visuaalinen ilme on mieleinen. Garmineissa vaan tuntuu olevan se trendi, että ohjelmisto on buginen vielä vuodenkin jälkeen tuotteen julkaisusta, joskin edistystä toki tapahtuu. Nykyisessä tilassaan (Garmin julkaisu vasta isomman päivityksen) ongelmia löytyy käsittääkseni GPS:n ja korkeusmittarin heittelyissä (mikä lienee kuitenkin yleistä tällaisissa laitteissa) sekä ongelmia esim. golf-softassa.

  Garminin Fenix-sarjaa aikoinaan katselin, mutta ko. kellot vaikuttavat suht. massiivisilta kuten myös niiden hintakin, mikä tosin tänä päivänä ei kai sittenkään tunnu niin kovalta, kun tavalliset pulliaiset ostelevat somettamiseen vajaan tonnin älypuhelimia. :rolleyes: Oma kipuraja niin kelloissa kuin luureissa kulkee siellä 249-399 euron hujakoilla.
   
 4. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 395
  Saadut tykkäykset:
  319
  Lisäisin tähän, että mikään sykemittari ei käy. :) Se, että Jyrki Katainen ja Alex Stubb käyttivät Suuntoa oli enemmän vientityötä kuin pukeutumistietoisuutta.

  Eli kaikki sykemittarit puvun tai kasuaalimmankaan toimistotyöpukeutumisen kanssa on iso ei-ei. Niiden sijaan oikea kello ranteeseen, niin alkaa olemaan vakavastiotettavuutta ihan eri tavalla varsinkin pitkien perinteiden pukeutumiskulttuureissa.
   
 5. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 114
  Saadut tykkäykset:
  97
  Tätä nykyä kaipaan vakavasti otettavuutta ainoastaan kellon etäisen visuaalisen ilmeen kohdalla, enkä enää niin yksityiskohtien arvokkuudessa. Toki minäkin aikanaan omien taloudellisiin paukkuihin suhteutttuna panostin oikeisiin kelloihin, mutta nykyään ne vain säteilevät liiaksi "tunnistatkos merkin, tiedätkös kuinka arvokas" -tyyppisiä viestejä. Muutenkin tuntuu, että yhteiskunta on pikku hiljaa alkanut liikkua pois päin niistä luksusmerkkiajoista, jolloin Rolex, Dom Perignon ja Armani edustivat kaikille jotain tavoiteltavaa. Esimerkiksi naisten muodissa on nykyään trendikästä löytää toimiva asukokonaisuus halpiskauppojen rievuista. Oikeastaan vain autoissa ihmisillä (lue: uudemmillakin sukupolvilla) tuntuu edelleen olevan omat merkkihaihatuksensa. En toki tylytä tässä niitä, jotka pitävät kiinni arvokkaasta materiastaan, mutta en nyt vain pidä hassumpana maailmaa, joka pyrkii vähentämään materialla luotuja, näennäisiä yhteiskuntaluokkaeroja.

  Tärkeintä minulle on kuitenkin, että kello läpäisee omat pukukoodini, jotka ovat kuitenkin tavalliseen pulliaiseen verrattuna luultavasti paljon tarkemmat. Toki olen tuunannut VA3:sta vaihtaen siihen "analogisemman" kellotaulun ja hyödyntäen sen universaaleja 20mm Quick Release -rannekkeita ja ostanut esim. nahkaisen rannekkeen virallisempia hetkiä varten. Elän tosin muutenkin elämää, jossa minulla on puku tai edes kravatti päällä varmaan kerran viidessä vuodessa.
   
 6. Tilt-type

  Tilt-type Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 303
  Saadut tykkäykset:
  169
  Nyt alkaa mennä totaalisesti hermo Polarin H7-sykevyön temppuiluun. Näyttää vääriä lukemia jatkuvasti, yllättäen lenkillä syke putoaa 160 -> 140 -> 120... Samaan aikaan M200:n rannemittaus näyttää vakaata sykettä eli oikein. Sitten jossain vaiheessa H7 saa taas juonen päästä kiinni ja menee synkassa M200:n kanssa. Yleensä tuo tapahtuu vasta yli 10 minuutin päästä aloittamisesta, mutta ongelmia saattaa silti esiintyä myöhemminkin.

  Ärsyttävää. Enää ei tarvitse miettiä sen välillä että ottaako mukavasti M200:n ranteeseen vai alkaako sähläämään sykevyön kanssa ja lutraamaan vedellä, jotta saa "tarkemmat" syketiedot.

  M200:n rannemittaus sen sijaan toimii edelleen täydellisesti. Siinä on se ongelma, että kun valitsee lajin ja alkaa hölkkäämään, niin parin ensimmäisen minuutin aikana se ei näytä sykettä oikein. Mutta sitten kun se kerran saa siitä kiinni, niin siihen voi kyllä luottaa, ihan intervalleissakin jopa.

  Jos keksitte jotain mikä voisi auttaa H7:ni ongelmiin niin kertokaa. Itse olen ajatellut siinä olevan samanaikaisesti kaksi eri ongelmaa, koska erityisesti ongelmia tuntuu olevan tietyömaiden yms kohdalla. Liittynee magnetismiin. Toinen liittyy puhtaasti siihen, ettei vyö tunnu muutenkaan ottavan sykettäni oikein alussa, siitä huolimatta että vyö on kasteltu hanan alla ja on tiukasti ihoa vasten.

  Silloin kun vyö toimi ongelmitta, syke eli jatkuvasti näytöllä: 98, 97, 98, 99. Nyt se menee 102 ............... 111 ......... 105. Sama luku jämähtää näyttöön pitkäksi aikaa ja sitten seuraavaksi se onkin monen iskun päässä aiemmasta.

  Patteritkin vaihdettu, ei mitään vaikutusta.

  En suosittele kenellekään Polarin H7-sykevyötä. Oli kyllä todella tarkka silloin kun toimi ongelmitta, mutta lukemani mukaan nämä ongelmani ovat hyvin yleisiä. Laitetta ei ole rakennettu kestämään.