SVS SB13-Plus, subwoofer POKSAHTAA äänekkäästi käynnistettäessä

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana Samjokin, 13.08.2012.

 1. Samjokin

  Samjokin Guest Guest

  Liittynyt:
  12.08.2004
  Viestejä:
  94
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kun laitan vahvistimen päälle, kuuluu tuosta otsikon subbarista lähes joka kerta kovaääninen poksahdus. Välillä ääni kuuluu myös sammuttaessa vahvistimen virran, mutta paljon harvemmin näin. Tuo poksahtava ääni on sen verran kova, että huolestuttaa kauanko mahtaa laite kestää moista...

  Vahvarin .1 level mulla on täysillä, että subbari pysyy hereillä pienillä äänenvoimakkuuksilla tv-katselussakin. Voisiko johtua tuosta? Subbari on AUTO -tilassa, kun en millään jaksaisi aina rämpätä sitä päälle ja pois. Mahtaakohan viedä paljonkin sähköä tuo mötikkä? Pieni suhina siitä kuuluu koko ajan, vaikka muut laitteet olisivat sammuksissa...
   
 2. V12

  V12 Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  374
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mitä jos kokeilisit pienemmällä levelillä...:OI Olisi sekin epäselvyys hoidettu.
   
 3. x_jmt_x

  x_jmt_x Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 594
  Saadut tykkäykset:
  503
  Lopeta se ekopelleily ja pidä ne virrat 24/h päällä. Vuositasollakin kustannus on minimalistisen pieni. Tai sitten hankin master/slave jatkojohdon, jolloin voit laittaa subwooferin kytkeytymään päälle, kun vaikka vahvistimeen tulee virrat.

  Ja sitten pudotat sitä volumea sieltä vahvistimen päästä. Ei se ainakaan auta asiaa, että on tapissa.

  Ainakin AntiModen virtojen kytkeminen aiheuttaa vastaavan poksahduksen, jos subwooferissa on jo virrat päällä eli siinä mielessä tuo voi olla ihan normaalia. Terveellisyydestä en tiedä.

  T: AM ja subwoofer 24/7/365 päällä.
   
 4. Samjokin

  Samjokin Guest Guest

  Liittynyt:
  12.08.2004
  Viestejä:
  94
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitokset vastauksista. Laitoin vahvistimesta leveliä reilusti pienemmälle, mutta sama poksaus kuuluu edelleen... Täytyy varmaan noudattaa tuota "subi jatkuvasti päällä" vinkkiä.
   
 5. M1kko

  M1kko Guest Guest

  Liittynyt:
  09.10.2009
  Viestejä:
  176
  Saadut tykkäykset:
  0
  2011 hankitulla PC12-NSD DSP:llä oli sama vaiva, gainit oli jossain klo 10 ja 11 välillä. Poksahdus oli sellainen että kämpän ilmastointiröörin grilli värähteli välillä äänekkäästi. Laitoin asiasta kyselyn suoraan SVS:lle josta ohjasivat eteenpäin L-soundille, joka lähetti uuden vahtistimen. Paukkuminen loppui tällä, tosin kaksi vahvistinta hajosi tämänkin jälkeen, mutta syylliseksi paljastui viallinen elementti kun lopulta koko subi vaihdettiin uuteen. Näkisin, ja uskon että myyjän näkemys asiaan olisi että vahvistin uusitaan tässäkin tapauksessa. Peukut L-soundille todella asiallisesta asiakaspalvelusta ko. asian tiimoilta! Uusi subi on pörissyt nyt reilun vuoden päivät ongelmitta.

  edit: niin juu, ja millään tavoin sointiinhan tämä poksaus ei vaikuttanut. lähinnä hirvitti elementin puolesta moinen rymistely startissa.
   
 6. Samjokin

  Samjokin Guest Guest

  Liittynyt:
  12.08.2004
  Viestejä:
  94
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vahvistinhan se mullakin meni vaihtoon. L-sound hoiti homman kyllä esimerkillisesti ja poksahtelu loppui vahvistimen vaihdon jälkeen kokonaan. Puolitoista vuotta on subbari pelittänyt hienosti :)