SVS PB12-NSD vs. BK Monolith DF + ?

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana x_jmt_x, 28.07.2010.

 1. M1kko

  M1kko Guest Guest

  Liittynyt:
  09.10.2009
  Viestejä:
  176
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse PC12-NSD omistajana en jaksa uskoa, että tässä nyt olisi niin käynyt että "huonomman" tsupparin olet ostanut, ainakaan jos noita matalia haetaan. Onko sinulla mahdollisuutta mitata vastetta, tai edes db-mittaria jolla voisit tarkistaa testisignaalilla että subi tosiaankin soi yhtä kovaa kuin muutkin kanavat? Tuo klo 03 gain kuulostaa todella kovalta, itselläni 20m2 betoniolkkarissa gain pyörii jossain klo 10 ja 11 välillä, ja hieman materiaalista riippuen tosiaankin välillä hirvittää (ainakin naapureiden puolesta) meteli. Itse hankkisin sen db-mittarin ja katsoisin tosiaan tuleeko sieltä subista lähellekään samaa meteliä testisignaalilla kuin pääkaiuttimistasi. Jos ei, ja vahvistimen asetukset on mielestäsi ok, niin onhan sellainenkin aina mahdollista että olet sattunut saamaan jollain tapaa viallisen laitteen?
   
 2. x_jmt_x

  x_jmt_x Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 594
  Saadut tykkäykset:
  503
  Asetukset sinulla on päin helvettiä. PC12-NSD on mitattu kahdessa hifimaailman testissä ylittävän "maagisen" 100db rajan 20hz eli kuuloalueen alareunalta ylöspäin koko toistokaistallaan. Vastaavan suorituskyvyn omaavaan Monolith DF+ 30m2 avoimessa olohuoneessa luukuttavana voin vannoa, että ei ole suorituskyvyn rajat tulleet vastaan, naapurien sietokyky kylläkin. Ja "murinakohtaukset" tuntuu sohvassa, persiissä ja pilleissä.

  Gainin asento ei sinänsä kerro mitään, koska syötetyn signaalin voimakkuus x gain = ulostuleva äänenpaine, noin yksinkertaistetusti. Eli hyttysen pierun murto osa x gainia ihan vitusti = tuurilla enintään reteä töräys, jos sitäkään. Heitä ensinnäkin se y-haara helvettiin ja tarkista että asetukset on kohdallaan.

  1. Speakers = small
  2. Bass/lfe = subwoofer
  3. Freq = 80hz

  Ja kaikki mahdolliset dynamiikan rajoittimet sun muut kuuseen. Äläkä vaan sano, että sulla on blu-ray soitin jollain muulla, kuin HDMI:llä kiinni. Analoginen kun rajoittaa LFE:tä 10db (tai 15db, jos speakers = small soittimesta, väittävät).

  Sitten kun perusasiat on kunnossa, niin ajat sen vahvistimen autokalibroinnin uudelleen tai vaihtoehtoisesti mittaat itse perus-SPL -mittarilla, että onko kanavatasapaino kohdallaan vai ei.
   
 3. pyrom

  pyrom Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.04.2012
  Viestejä:
  156
  Saadut tykkäykset:
  0
  SVS PB12-NSD aivan loistava,hyvin jauhaa musiikinkin tahdissa,mutta elokuvissa ihan loistava. Tosin vasta ekaa päivää rassailen ja ei varmastikkaan ole aivan parhaissa säädöissä mutta hyvä on ja nyt täytyy vaan alkaa huoneista poistamaan resonointi pitävät osat kuten loisteputki toiselta puolelta huonetta+ keittiössä on tollasia whisky+konjakki laseja ja taulut täytyy laittaa parmmin kiinni kun yksi putosi seinältä ja toinen kääntyi aivan vinoon :) :)
   
  Viimeksi muokattu: 16.05.2012
 4. x_jmt_x

  x_jmt_x Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 594
  Saadut tykkäykset:
  503
  Kuulostaa siltä, että on hanat unohtuneet levälleen. Itse en saa astioita kaapissa kilisemään edes 90db tienoilla käyvillä paineilla Monoliitilla blu-ray demolevyn LFE-pätkilläkään.
   
 5. pyrom

  pyrom Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.04.2012
  Viestejä:
  156
  Saadut tykkäykset:
  0
  no noi lasit on tollasessa kaappien jatkeena olevassa avonaisessa kulmapalassa,ei siis kaapin sisällä ja tämä keittiö on avonainen olohuoneeseen:) ei toi oo lähelläkään täysillä gain on jossaa klo.11-12.30 kohdalla ja sw vahvarista 0- +3db välillä eli pelivaraa on aika reilusti vielä :) Aika mukavasti pelaa noitten Räsästen kanssa(280hi) aluksi oli suunnitteilla 2 tollasta svs:ää mutta ei kyllä tarvi...

  biisinä oli:pink Floyd time joka löytyy dark side of moon levyltä
   
  Viimeksi muokattu: 17.05.2012
 6. Huppe

  Huppe The Pilot Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.02.2000
  Viestejä:
  3 613
  Saadut tykkäykset:
  2
  Itselläni on 6kpl Chorus Compact 662:sia. Olisikohan tuo SVS-PB12-NSD sopiva niiden pariksi? Kuuntelumahdollisuutta ei täällä periferiassa ole, joten sokkona pitäisi joku tilata. Mareksilla olisi kyllä 45 päivän tyytyväisyystakuu.
  http://www.mareks.fi/svs-pb12-nsd-dsp-subwoofer.html
   
 7. Tavishifisti

  Tavishifisti Guest Guest

  Liittynyt:
  30.01.2012
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse sain Monolith+:n eilen himaan, ja pitää sanoa että aivan mahtava laite. 30 m2:n kiviseinäisessä ja äänieristetyssä kotiteatterissa gainit sai pitää turvallisesti keskikohtaa vaimeammalla, ja silti vaimo tuli nalkuttamaan.

  Testikuuntelin sekä SVSn että Monolithin Mareksoundissa, ja molemmat ovat erinomaisen hinta-laatusuhteen subbareita. Marekin "Master and Commanderin" testilevyllä Monolithin tykkisaundi oli mielestäni vielä SVSääkin muhkeampi, mutta erot ovat lähinnä makuasioita. Ulkonäöltään Monolith on puisena mielestäni huomattavsti SVSn ritilä/muovikuorta tyylikkäämpi. Ei asiaan kuuluvana mielipideasiana vielä lopuksi mielummin sitä eurooppalaista ostaa kun jenkkiä, oli kyseessä sitten hifi, autot tai moottoripyörät.
   
 8. sylmaj

  sylmaj Guest Guest

  Liittynyt:
  09.03.2012
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei taasen. Vajaa vuosi sitten kysyin edellisellä sivulla subiongelmaan ratkaisua. Tarvitsen edelleen kipeästi apua. Olin vaihdossa niin laitteet ovat olleet nyt siinä tilassa kun ne lähes vuosi sitten ostin. Kertauksen vuoksi niin ongelma oli se, että svs:n pb12 nsd subi ei tuota äänenpainetta nimeksikään. Olen koittanut ohjeet 5.1 järjestelmän kasaamiseen -ketjun ohjeilla tehdä mutta en ole ratkaissut ongelmaa.

  Laitteisto on marantz nr1602, etukaittimina Dalin zensor 5 ja subina svs pb12 nsd.

  Säädöt: Olen liittänyt tietokoneen näytönohjaimen marantziin (hdmi <--> hdmi). Kaiuttimet on kytketty mielestäni oikein eli marantzin oikean kanavan plussa oikeain kaiuttimen plussaan ja miinus samalla tavalla miinukseen. Sama myös vasemmalle kaiuttimelle. Marantzin sub pre outista olen liittänyt y-haaraisen rca piuhan svs:n L- ja R-sisääntuloon. Olen kokeillut myös ottaa pois R-haaroituksen. Lisäksi kokeilin pelkkää R-sisääntuloa eli jätin L-sisääntulon irti. Kannattaako kokeilla sellaisella piuhalla, jossa ei y-haaraa ole ollenkaan? Voiko vaikuttaa mitenkään, jos tuo piuhan toinen haara roikkuu vapaana muovilla suojattuna?

  SVS:n gain on klo 12. Phase 0 ja jakosuodin otettu pois käytöstä (asennossa disable).

  Marantzista etukaittimet on asetettu pieniksi, subi on asetettu on-asentoon ja Marantzin jakotaajuus (crossover freq.) on 80 hz. Lisäksi subwoofer mode Marantzissa on lfe+main ja lpf for lfe on 100 hz. Audio setupista EQ customize -asetukset ovat kaikki off-tilassa ja audio adjust -asetukset myös offilla (mm multEQ, Dynamic EQ mitä näitä nyt on, kaikki pois). Lisäksi asetin marantziin direct moden, jolloin kaikki tilatehosteet tai muut ovat pois kytkettyjä ja signaali toistetaan sellaisena kuin se vahvistimelle tulee.

  Lainasin kirjastosta testi-dvd:n ja ostin MicW i436 -mikin desibelimittariksi. Testi-dvd:n sisältöä tulee tietokoneelta hdmi-piuhaa pitkin marantziin. Nyt molemmat etukaiuttimet toistavat testikohinaa 82 dB:n voimakkuudella, kun marantzin voimakkuus on 70 dB. Channel leveit ovat silloin +2,5 vasemmalle kanavalle ja +2,5 oikealle kanavalle. Molemmat sattuivat osumaan samaan...

  Subin tasosäädössä tuli ongelma: kun asetan marantziin referenssitasoni äänenvoimakkuuden (eli sen 70 dB, jonka sain etukaiuttimien tasonsäädössä), subin level channeliksi 0 dB ja alan lisätä svs:n gainia, niin desibelimittarin lukema ei nouse. Se pysyy noin 60 dB:ssä. Svs:n pinta värähtelee kyllä eli sille tulee signaali mutta painetta se ei tuota nimeksikään. Kun gain on noin kello kolmessa, niin subi tuntuu värähtelevän hieman kovemmin mutta äänenpainetta se ei desibelimittariin tuota. Kun kytken subin pois, niin edelleen sama desibelimittarin lukema säilyy. Etukaiuttimet siis tuottavat bassot. Jos otan direct moden pois ja kytken marantziin stereotilan, niin edelleen bassot ovat laimeat.

  Osaatteko antaa neuvoa? Säädöt edelleenkö jollain tapaa väärin vai laitteet rikki? Ja jos jälkimmäinen niin onko haisua että mikä laite se voisi olla tai miten sitä alkaa selvittää? Ainakin säädöt olen varmistanut niin monta kertaa, etten usko niiden olevan ainakaan kovin pahasti pielessä. Tai sitten en ole huomannut jotain. Apuja kaivataan

  edit. digital input level on marantzissa +7dB

  Edit2. huomasin testi-dvd:n lfe-kanavan testikohinalla sellaisen mielenkiintoisen seikan, että kun signaali vaihtuu kokonaan lfe-kanavaan, niin mikään kauitin ei inahda. Kun signaali on L, C ja R -kanavissa, niin SVS:lle ja etukaiuttimille tulee signaali, mutta äänenpaine ei kyllä hirvitä, vaikka käytän referenssitasoani ja subin gain on klo 12.
   
  Viimeksi muokattu: 12.03.2013
 9. x_jmt_x

  x_jmt_x Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 594
  Saadut tykkäykset:
  503
  Kuulostaa siltä, että tuo ei osaa antaa kuin L/R signaalit eteenpäin HDMI:tä pitkin ja lisäksi ei osaa miksata LFE:tä niihin mukaan.
   
 10. sylmaj

  sylmaj Guest Guest

  Liittynyt:
  09.03.2012
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  hmm.. onko siis mielestäsi lfe:n pois jäänti tietokoneen syytä vai marantzin syytä? Koitin soittaa jotain matalia taajuuksia sisältävää musiikkia, esim. never ever land infected mushroomilta, niin eipä bassot tuossa biisissä näillä vermeillä saisi seinän takana olevaa naapuria nostamaan edes luomiaan. Ja ei tuossa biisissä ainakaan lfe kanavan miksausta pitäisi olla vaan bassot pitäisi tulla ihan l/r-signaaleissa mukana vai olenko väärässä?
   
 11. Rascalking

  Rascalking Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.08.2004
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  Heittäisisin, että tietokoneen... Itse ainakin lähtisin tutkimaan sieltä päästä. Ajurit... ääniasetukset... yms...
   
 12. sylmaj

  sylmaj Guest Guest

  Liittynyt:
  09.03.2012
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  Entä jos tekisin siten, että käyn lainaamassa kaverilta jonkun stand alone playerin esim. pleikka kolmosen joka kaverilla taitaa löytyä ja tökkään testi-dvd:n sen sisään? Varmaan helpompaa kuin alkaa miljuunien ajurien kanssa tappelemaan. Jos pleikalla toimii, niin koneessa vika. Jos pleikallakaan ei toimi, niin sitten varmaan on marantzissa tai subissa vika. Oonko nyt ihan hakoteilla vian rajaamisen kanssa
   
 13. Rascalking

  Rascalking Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.08.2004
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  ^Tuostahan se rajaaminen lähtee... En ole hirveänä värkännyt niin että tietokone olisi "lähteenä", joten suoraa apua ei ainakaan löydy multa...
   
 14. sylmaj

  sylmaj Guest Guest

  Liittynyt:
  09.03.2012
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitääpä koittaa. HTPC-koneeseen tulevat nuo laitteet kiinni joten koneen kanssa ne toimimaan pitäisi lopulta saada. Taidan tehdä myös siten, että käyn marantzin myyjällä valittamassa, että kun ei toimi. Jos liikkeessä testaavat omalla kokoonpanollaan, että onko tuo marantz paskana. Kaiuttimia en ihan heti ala liikkeeseen raahaamaan kun en autoakaan omista. rasittavaa tämä turha säätö. asetusten säätäminen ja virittäminen on mukavaa, mutta sitten kun ei mitään hajua onko jokin laite rikki niin kyllä pistää kyrpimään.

  Mutta perus säädöt ilmeisesti ovat kunnossa ettei mitään aivan aloitttelijamaista kömmähdystä ole havaittavissa? Hävettää mennä liikkeeseen ja havaita, että olen unohtanut kytkeä virtapiuhan tai muuta typerää.
   
 15. Batmobile

  Batmobile Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.08.2008
  Viestejä:
  395
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mutta pitäisihän sen vahvarin osata siirtää ne L/R-kanaviin ohjatut bassot subille, jos nyt vaikkapa musiikkia kuuntelee, jossa ei erillistä LFE-kanavaa ole tietenkään. Kuulostaisi kyllä omituiselta, ettei koneelta lähtisi ollenkaan bassotaajuuksia eteenpäin.
   
 16. sylmaj

  sylmaj Guest Guest

  Liittynyt:
  09.03.2012
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos tästä on apua vian rajauksessa niin tiedoksi: koitin maanpäällistä läheystä toistaa siten, että antennikaapeli seinästä telkkuun, telkusta optinen piuha marantzin optiseen sisukseen. Koitin marantzista laittaa stereomoden, direct moden ja pure direct moden. Otin EQ:t ja audysseyt ynnä muut kilkkeet mitä löysin pois. millään näistä ei ollut vaikutusta svs:n heräämiseen. Kalvo värisee mutta painetta ei tule ollenkaan. Taisi olla jopa niin, että kun direct mode tai pure direct mode olivat päällä, niin svs:n kalvo ei liikkunut ollenkaan. Menee järki.

  edit. äänisignaali näyttäisi olevan pcm-muotonen tässä tapauksessa. ainakin marantzin etupleksissä paistaa merkintä pcm. Voisiko tällä olla merkitystä sillä tässä threadissa on jotain mutuilua pcm:n vaikutuksta lfe-kanavaan(?): https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php/68033-Mykk%C3%A4-LFE-Hifi-testi-DVD-ll%C3%A4

  Tosin tuo ei poista sitä ongelmaa, että bassot eivät kuulu musankaan kuuntelussa kuten Batmobile sen fiksusti sanoi.

  Lisää edittiä: laitoin tulemaan logitechin squuezeboxin internetradiosta musiikia siten, että analoginen veto rca-piuhalla logitechista marantziin. Ei mitään muutosta svs:ssä. mitähän sitä vielä keksis kokeilla paitsi laitteiden heitto parvekkeelta kadulle. kohta varmaan teen senkin.
   
  Viimeksi muokattu: 12.03.2013
 17. Batmobile

  Batmobile Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.08.2008
  Viestejä:
  395
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo pure direct-tilan tarkoitus on nimenomaan, että toisto tapahtuu stereona ja kaikki vahvarin video yms. piirit on kytketty pois päältä. Siis katsoitko ihan perus TV-matskua? Niissähän nyt ei välttämättä ole bassotaajuuksilla hirveästi tavaraa, joten se ei vielä kerro juurikaan tuosta subin heräämisestä. Mutta jos katsot esim jotain musakanavaa jossa bassoa pitäisi löytyä, eikä subi vieläkään heräile, on source melko lailla poissuljettu vaihtoehdoista ja jäljelle jää joko vika Marantzin bassojen ohjauksessa tai SVS olisi oikeasti rikki.
   
 18. sylmaj

  sylmaj Guest Guest

  Liittynyt:
  09.03.2012
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  katsoin musakanavaa juurikin. Tuli joku elastisen räpäytystä, jossa pitäisi olla vähän edes bassoa. Katsoin myös monia muita kappaleita läpi. Kun koitin laittaa subin pois päältä marantzista, niin mielestäni bassojen toisto jopa hieman parani.

  Millä tilalla siis pitäisi kuunnella musiikkia tai katsoa elokuvia, jos tavoitteena on toistaa äänilähde siten kuten sen tekijä on sen tarkoittanut kuuluvan? jos katson esim. elokuvaa direct modella, onko se hölmöä? stereoasetusko se pitäisi olla vai mikä
   
 19. Rascalking

  Rascalking Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.08.2004
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olikos sulla samalla kokoonpanolla tuo aiempi Dali:n e-12f kiinni? Murisiko se yhtään vai oliko siinäkin jo havaittavissa samoja ongelmia?
   
 20. Batmobile

  Batmobile Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.08.2008
  Viestejä:
  395
  Saadut tykkäykset:
  0
  No tähän nyt ei oikeastaan ole olemassa mitään yhtä ja ainoata oikeata vaihtoehtoa, mutta itse kuuntelen kaiken musiikin aina pure directillä, eli ilman subia, koska käytössä on sen verran järeät lattiakaiuttimet, ettei subille ole tarvetta. Jos kuitenkin haluaa subbarilla tukevoittaa sitä musiikkitoistoa, ei mikään estä sitä käyttämästä, AV-vahvistimissa on vähän erilaisia toteutuksia tuon musiikin kuuntelun suhteen, minulla esim. Onkyossa tilan nimi on STEREO jos haluan laittaa subin päälle kaksikanavaisena. Muutahan tässä ei oikeastaan tapahdu kuin, että vahvistin laittaa matalimmat taajuudet subin toistettaviksi, eikä pääkaiuttimien, se ei tee kuuntelusta yhteen enempää väärää tai oikeaa.

  Taas, jos haluat kuulla leffojen ääniraidat niin kuin ne on miksattu, on tilan nimi yleensä juuri to DIRECT, ei siis pure direct, joka on puhdas 2-kanavatoisto.