Suositelkaa laadukasta vahvistinta. Hinta 500-700€ väliltä

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Tepsutin, 13.12.2013.

 1. Buckley

  Buckley Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.04.2005
  Viestejä:
  506
  Saadut tykkäykset:
  5
  No parempaa ääntähän sitä aina hakee. Ja tässä tapauksessa myös luotettavampaa laitetta. Kaiuttimina Monitor Audio RX6+muuta RX-sarjaa. Perustuuko sinun lista äänenlaatuun vai mihin? Itse en usko, että kovin absoluuttista voisi kukaan tehdä. Muuttuvia tekijöitä on niin monia. Lisätään saamapuolella vielä yksi HDMI-tulo. Marantzissa on jo kaikki käytössä.
   
 2. xpasix

  xpasix Guest

  Liittynyt:
  23.12.2005
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  0
  tuo listani perustuu ihan omiin kokemuksiin monista eri valmistajien ja eri hintaluokkien laitteista.
  tuon tason kaiuttimilla en usko, että noiden kahden vahvarin äänellinen ero on mitenkään huomattava, varsinkaan parempaan suuntaan. jammu on vähän kirkkaampi, saattaa olla jopa liian kirkas noille kaiuttimille -> rasittavaa ääntä pidemmällä musiikin kuuntelulla. ns kuunteluväsymystä.
  eihän muuttuvia tekijöitä ei ole kuin yksi, jos pelkästään vahvistin vaihdetaan?
  suht kalliiksi siis tulee sinulle vain +1x hdmi tulo.

  järkevämpää ehkä olisi ollut lähteä muuttamaan niitä muita muuttujia?
   
 3. Buckley

  Buckley Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.04.2005
  Viestejä:
  506
  Saadut tykkäykset:
  5
  Tarkoitin muuttuvilla tekijöillä eri kokoonpanoja, kuuntelutilaa jne. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Itse asiassa hieman lisää kirkkautta vois tehdä ihan hyvää tuolle setille.

  Halvempi se vahvistin on vaihtaa kuin viisi kaiutinta. Haaveilen, että saisin joskus hankittua Genelec G Three sarjaa.
   
 4. migge

  migge Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.12.2008
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläni on pari vuotta vanha Yamaha halpamalli RX-V371, johon olen kyllä ollut varsin tyytyväinen, mutta päivitystarvetta tulisi lähinnä verkkotuen myötä. Pääsisi käyttämään Spotifya (Connect) kätevästi tabletilla, ilman PC:n avaamista.

  Verkkovahvarinhan saa jo pykälää seuraavasta 4 -sarjan Yammusta, mutta samalla sitä voisi arvoida tarvetta päivittää vieläkin järeämpään kalustoon. Setuppini koostuu 5:stä Tannoy Mercury V1:stä & BK XLS-200. Pelaan, kuuntelen musaa ja katson elokuvia samalla laitteistolla. Arvostan äänenlaatua, käytön vaivattomuutta ja toimivaa automatiikkaa. Mutta, voi veljet kun näiden vertailu on hankalaa - jopa eri hintaluokkien välillä.

  Helpointa olisi varmaan sijottaa tuttuun Yamahaan (RX-V775), mutta Denonin AVR-X3000 vaikuttaa myös varteenotettavalta tässä hintaluokassa. Vai saavuttaako tässä hintaluokassa mitään konkreettista äänenlaadullista hyötyä suhteessa puolet halvempaan hintaluokkaan? Valmistajien vertailutaulukoissa kun on usein eroina vain wattimäärät ja kanavien lukumäärät. Miten Denon vertautuu Yamahaan äänen sävyssä?
   
 5. iluvai

  iluvai Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.02.2011
  Viestejä:
  756
  Saadut tykkäykset:
  6
  Mulla oli joskus testivoittaja yamaha rx-v750,en ollut tyytyväinen ääneen,nykyinen onkyo on parempi siltä osin.Denonin AVR-X3000 varmaankin ihan jees vahvari,sen ottaisin ennen kuin jammun.
   
 6. El Grande

  El Grande Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 184
  Saadut tykkäykset:
  168
  Kannattaisiko päivittää vanha av-eturi Rotel RSP-1068 nykyaikaiseen av-vahvariin Yamaha RX-V775:een? Päätteillä en tee mtn, mutta nyt saisi tuon Yammun melko sopivaan hintaan. Riittäneeköhän äänenlaatu stereo-kuuntelussakin vrt. Rotel?

  Vai odottaisiko sittenkin vaan HDMI 2.0 -laitteita, niin ei tulisi oloa, että pitää melkein heti päivitellä uudempaan? Hyvä soundihan tässä Rotelissa on ja HDMI:n kohdalla muuta tarvetta ei ole kuin että saisi HD-äänet ulos. Ja toisiko nykyajan vahvari muutenkaan onnea: melko paljon on lukenut ja kuullut ARC ja PC & vahvistin & TV -ongelmista. Että ARC menee pimeäksi välillä ja ettei PC syötä ääntä HDMI:n kautta, jos TV ei ole päällä tai että kuvaa ei näy PC:n luona näytössäkään, jos TV ei ole päällä... haluaisin kuitenkin tuollaisen vaffin myötä päästä eroon kokonaan esmes optisista johdoista, mutta ihmisten kokemusten mukaan saattaapi olla, että joutuisi molemmat optiset (TV ja PC) pitämään käytössä. :confused:
   
  Viimeksi muokattu: 28.06.2014
 7. Kema

  Kema Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.05.2002
  Viestejä:
  735
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itse odottelen Denon AVR-X2100W mallin saapumista. Pitäisi ilmaantua parin viikon sisällä kauppoihin.
   
 8. greenhorn

  greenhorn Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.07.2014
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi!
  Ajattelin kysyä tässä ketjussa, kun asiani ja budjettini ovat otsikon mukaisia.
  Haussa vahvistin käytettynä hankituille Audio Physic Classic 20 kaiutimille. Olen katsellut av-vahvistimia, koska kotiteatterijärjestelmä kummittelee mielessä ja kuvittelen että älyTV:ni kaipaa av-vahvistinta, vaikka musiikin kuuntelu päätarkoitus onkin. AV-vahvistimien tarjoamat netti- ja sovellustoiminnot kiinnostavat myös.
  Suurimmat toiveet ovat kuitenkin hyvän äänenlaadun ohella:
  -liittää sekä levysoitin, että kasettisoitin vahvistimeen tavalla tai toisella. Levysoitin vielä uusimatta, eli en osaa mallia tässä nimetä.
  -saada vahvistin kytkettyä kotiverkkoon.
  -päästä käyttämään esim. Deezeriä vaivattomasti.

  4k, 3d, ja muut televisioon liittyvät vähemmän tärkeitä.

  Kysymys 1;
  Nämä toiveet mielessä, kannattaisiko sittenkin vielä harkita stereovahvistinta? Nuo AV-vahvistimien nettiominaisuudet tällä hetkellä huomattavan paljon kotiteatteria kiinnostavampia ja ajankohtaisempia kohdallani. Löytyykö stereovahvistimista DLNA, Wifi tai bluetooth ominaisuuksia tässä hintaluokassa?

  Seuraavat kaksi vahvistinta tällä hetkellä kisassa johdossa:
  Sony str-850dn
  http://www.sony.fi/electronics/av-viritinvahvistimet/str-dn850#pdp_slideshow_default
  Yamaha rx-v677
  http://europe.yamaha.com/en/products/audio-visual/av-receivers-amps/rx-v677_g/?mode=model
  Tuon Sonyn saisi tilattua Saksasta n.430 + postikulut. Halvin löytämäni hinta Yamahalle n.600 euroa.
  Kysymys 2;
  Molemmat suht. uusia malleja, mutta löytyykö kokemuksia tai mielipiteitä noihin toiveisiini liittyen? Mitä muita vaihtoehtoja kannattaisi katsastaa?
  Kysymys 3;
  Kaiuttimien 4 ohm impedanssi: Olen ymmärtänyt ja minulle on kerrottu ettei se tuota nykyvahvistimille ongelmia, mutta huomaa käyttäjänimeni?
  Kiitokset jo etukäteen!
   
 9. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 540
  Saadut tykkäykset:
  206
  Normaalin vinyylisoittimen saa liitettyä mihin tahansa normi linjasisääntulooon yksinkertaisella RIIA-vahvistimella, jossa on hyvä olla myös valinta (ihan valintakytkin) MM- ja MC-äänirasioiden välillä...

  Tuolla impendanssin määrällä ei sinällään ole merkitystä, mikäli et ole tyyppiä: Vola aina vähintään asennossa 11 tai enemmän...
  Mitään ei rikki saa ja äänenlaatuun ei sillä ole seksuaalista vaikutusta...
  Tyypillinen pseudofreudilainen mitätön häiritsevä huolenaihe...

  T: Vesku
   
 10. rreiska69

  rreiska69 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.02.2013
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uusimmassa tekniikan-maailmassa on kattava testi tämän otsikon hintaluokan vahvistimista! Denon AVR-X2100W voitti ja pärjäsi hyvin muutenkin.
   
 11. Kema

  Kema Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.05.2002
  Viestejä:
  735
  Saadut tykkäykset:
  1
  Harmi että siitä puuttuu dts neo jota ilman en taida pystyä elämään, joten x3100 odottelussa tai sitten Mara.
   
 12. B12

  B12 Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.10.2005
  Viestejä:
  139
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla on nyt puolisen vuotta ollut 475 ja kovin tyytyväinen olen ollut. Spotify Connect on parhautta. Samoin vahvarin ohjaus kännykällä tai tabletilla. Kaukosäädin on arkistoitu komeroon muiden sekaan. Äänenlaatuun en ota kantaa. Minun korvaani vahvistimissa on yhtä paljon eroa kuin kaapeleissa. Kun olin vahvaria etsimässä, Yamahaa kehuttiin ulkomaisissa testeissä hyvä-ääniseksi, mutta kuten sanottua, äänenlaatua en osaa arvioida.
   
 13. greenhorn

  greenhorn Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.07.2014
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia kommenteista ja vihjeistä.
  Ostin tuon Tekniikan Maailman artikkelin; Kyllähän nuo kaikki täyttäisi suurin piirtein nuo tärkeimmät vaatimukseni. Yamahassa ja Onkyossa olisi myös liitäntä levysoittimelle.
  Toisaalta eipä tuollaisen Veskun vinkkaaman vahvistimenkaan ostaminen paljoa maksa, ainakaan jos katselee käytettyjen puolelta. Miten on, vaikka av-vahvistimesta löytyisi liitäntä levysoittimelle, onko tuollainen vahvistin suositeltava ostos jokatapauksessa?
  Täytyy vielä käydä läpi vaihtoehdot 5.1-kanavaisten joukossa, kun (ainakin tällä hetkellä) vähempikin määrä niitä riittäisi, voisi säästää hieman rahaa. Tosin suurin osa uusista malleista tuntuu olevan 7-kanavaisia ja vanhemmissa malleissa ei taas aina ole noita Wifi/DLNA/bluetooth/netin musiikkipalvelut-ominaisuuksia.
  3 vahvistinta viidestä tuossa vertailussa sai kritiikkiä analogisten liitäntöjen määrän suhteen, josta seuraakin kysymys: Saako kasettisoittimen liitettyä ilman mitään välikappaleita nykyajan av-vahvistimiin?
  Varmaan hölmö kysymys, mutta kun on yli 20-vuotta elänyt stereoyhdistelmän kanssa, niin ei ole näitä ennen tarvinnut miettiä.
  Denonin ohella ne muut vertailussa olleet laitteet olivat;
  Onkyo TX-NR636
  Pioneer VSX-924
  Sony STR-DN1050
  Yamaha RX-V777
   
 14. JayKay70

  JayKay70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.01.2008
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käytännössä on. Tietenkin tämäkin riippuu levysoittimesta/äänirasiasta ja haluamastasi äänenlaadusta, mutta omiin kokemuksiini perustuen näissä a/v-virvoissa ei järin laadukkaita levysoitinesivahvistimia ole tullut vastaan. 100-200 eurolla saat käytettynä sellaisen phonostagen, jolla pärjää jo varsin pitkälle.

  Käytettyjä levysoitinesivahvistimia ("riaa-korjain", "phonostage" jne.) kannattaa etsiä vaikka Hifiharrastajien forumin myyntipalstalta: http://www.hifiharrastajat.org/foorumi/forumdisplay.php/69-M-Vinyylilaitteet. Kannattaa hankkia sellainen laite, jossa on valinta sekä MM- (Moving Magnet) ja MC-rasialle (Moving Coil) ja suosittelen myös, että laitteesta löytyisi mahdollisuus säätää arvoja äänirasian suositusten mukaisiksi (tärkeää varsinkin MC-askeille).

  Itse asiassa kävinkin just tsekkaamassa tarjontaa ja tuolta HH:n forumilta löytyisi Pro-Jectin peruspurkki "Pro-Ject Phono Box II" 70 eurolla. Tämä sopii niin MM- kuin MC-rasioillekin, mutta mitään säätömahdollisuuksia tässä laitteessa ei valitettavasti ole.

  Suosittelen myös olemaan ostamatta sellaista levysoitinta, jossa on sisäänrakennettu esivahvistin. Nämä kun ovat yleensä pelkästään MM-rasioille ja yllättävän usein ko. astetta ei saa kytkettyä pois päältä. Näin ollen et voisi testata ulkoista esivahvistinta tai hankkia MC-rasiaa, jos/kun päivityskärpänen puraisee... ;)


  Kasettisoittimen liitttämisessä ei pitäisi olla mitään ongelmia, sillä sellainen antaa ihan normaalia linjatasoista signaalia ja soittimen voi kytketä mihin tahansa vahvistimen linjatuloon. Levysoitin taas tarvitsee huomattavasti suuremman vahvistuksen ja myös RIAA-korjauksen, joten sellaisen liittäminen tarvitsee joko dedikoidun levysoitinliitännän tai juurikin mainitunlaisen erillisen levysoitinesivahvistimen.
   
  Viimeksi muokattu: 25.07.2014
 15. greenhorn

  greenhorn Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.07.2014
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitokset kaikille vastauksita ja neuvoista.
  Päädyin ostamaan Sonyn STR-DN840:n Saksasta, kun tuo viimevuoden malli oli niin paljon halvempi (260 e + postikulut) verrattuna tämänvuotisiin malleihin.
  http://www.sony.fi/electronics/av-viritinvahvistimet/str-dn840/specifications

  Ei ole sisäänrakennettua Deezer-sovellusta, mutta saa sen kuulumaan johdollakin. Wifi, airplay, jne. löytyy. Täytyy vaan toivoa että toimii ilman suurempia ongelmia.
  20 vuoteen en ole oikein kuullut bassoa musiikissa. Ehdin jo ajatella että se on vähän niin kuin rytmitajun puute, eli itsestä kiinni, mutta laitteiston uusimisen jälkeen huomasin että ehkä se oli enemmänkin vanhoista kaiuttimista johtuvaa. Nyt kuuluu niin paljon bassoa, etten oikein tiedä mitä sillä tehdä haha.

  Kysyn nyt tässä ketjussa tuohon levysoitinesivahvistimeen liittyen, koska kysymys liittyy osin vahvistimeen; Levysoitin tulee olemaan Rega RP1 tai RP3. Huomasin että on olemassa stereoesivahvistimia, kuten tämä NAD C-165BEE, jossa on levysoitin liitännät:
  http://nadelectronics.com/products/hifi-amplifiers/C-165BEE-Stereo-Preamplifier
  Tuo kyseinen on liian kallis minulle tähän hätään, mutta noin yleisemmällä tasolla; kannattaisiko ostaa joku vastaava käytetty stereoesivahvistin levysoitin liitännällä vai "pelkkä" levysoitinesivahvistin? Mitä tuollainen stereoesivahvistin voisi tuoda lisää perus av-vahvistin+ kaiuttimet+levysoitin+kasettisoitin-komboon musiikin kuuntelussa?
  Kun olen viimeisen vuoden kuunnellut tietokoneen kaiuttimista musiikkia ja sitä ennen pari vuosikymmentä ankeasta stereoyhdistelmästä, en tällä hetkellä oikein osaa kuunnella kriittisesti tuota vahvistin + kaiuttimet yhdistelmääni. Olen vielä liian haltioissani ymmärtääkseni mitä siitä mahdollisesti puuttuu.
   
 16. "Q"

  "Q" Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.01.2009
  Viestejä:
  151
  Saadut tykkäykset:
  8
  Moi. Mielestäni ehdottomasti levysoitinetunen. Volumesäädöt sunmuut saat hoidettua tuolta sonysta, joten erillistä esivahvistinta kaikkine säätöineen et nähdäkseni tarvitse. Näitä nyt on vaikka minkä merkkisiä, mutta laitan ihan vaan esimerkkinä kun pari muuta projectin purkkia itseltänikin löytyy. Näitä löytyy eri merkeiltä putkillakin toteutettuna, joten kannattaa selata nettiä ennen ostopäätöstä.
   
 17. JayKay70

  JayKay70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.01.2008
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  Regan soittimet ovat hyvä valinta ja jos noista pitäisi itse valita, niin RP3 ehdottomasti. RP1 kun on kuitenkin se malliston ensimmäinen soitin (varsin pätevä sellainen tosin), mutta RP3:ssa saa jo sen verran soitinta, ettei tarvitse ihan heti olla päivittämässä. Rasiaa päivittämällä 3:n kanssa pärjää jo pitkälle.

  Jos/kun sulle Regan soitin tulee, niin suosittelen Regan omaa phonostagea (Fono mk I tai mk II) ja esim. ex-maahantuojalla, Stereo Helsingillä, saattaa olla näitä vielä varastossa, kuten myös soittimiakin ja poistomyynnin johdosta hinnat ovat erittäin asialliset. Ko. lafkan kanssa kannattaa tosin varata aikaa kommunikointiin, sillä puhelimeen vastaavat "ehkä joskus" ja sähköposteihinkin varsin pitkällä viiveellä. Jos kuitenkin asut pääkaupunkiseudulla, niin myymälä löytyy Etelä-Haagasta ja fyysisellä visiitillä saat nopeimmin asiat hoidettua.

  Näitä poistolaitteita ei firman nettisivuilta löydy ja tässä linkki Hifiharrastajien forumin myyjäosion postaukseen, jossa on poistotuotteet (näyttäis tosin olevan viime keväältä): http://www.hifiharrastajat.org/foor...hjennys-2014?p=1523102&viewfull=1#post1523102, mutta aina kannattaa tsekata tarjonta. Myivät muuten RP6:stakin älyttömän halvalla jossain välissä ja teki mieli ostaa, vaikka itselläni on RP8 ;) Myös MRHifi myy Regaa varsin kilpailukykyisin hinnoin.

  Jos stereovahvistin on jossain vaiheessa harkinnassa, niin Regan vahvareissa on vahvaan kokemukseen perustuen varsin hyvät phonostaget ja tällöin ei erillistä riaa-korjainta tarvitsisi.
   
 18. juhaa

  juhaa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
  Gigantissa RX-A1030 mustana hintaan 599€
   
 19. Huppe

  Huppe The Pilot Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.02.2000
  Viestejä:
  3 613
  Saadut tykkäykset:
  2
 20. El Grande

  El Grande Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 184
  Saadut tykkäykset:
  168