Suoritusvarmimmat näyttelijät?

Keskustelu osiossa 'Elokuvantekijät' , aloittajana Jizah, 12.04.2004.

 1. Vekka

  Vekka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.02.2004
  Viestejä:
  1 022
  Saadut tykkäykset:
  8
  No jos muuntautumiskykyä mitataan sillä kuinka paljon jaksaa laihduttaa tai lihottaa itseään, niin ehkäpä sitten. Muuten miehen roolit ovat kyllä olleet mielestäni suurimmaksi osaksi melko samankaltaista naama vakavana synkistelyä. Sössöttääkin vähän kuin olisi ruokaa suussa :). Sukupolvensa lahjakkaimmaksi en vielä näillä näytöillä nostaisi, vaikka sinällään ihan pätevä näyttelijä onkin.
   
 2. ColdAsIce

  ColdAsIce Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2007
  Viestejä:
  771
  Saadut tykkäykset:
  3
  Bill Murray on aina hauska ja muutenkin äärettömän taitava kaveri. Uskomaton ajoitus ja loistavat ilmeet ja eleet. Suosikkikoomikkoni John Cleesen ohella. Aikoinaan vuokrasin umpisurkean Garfield-leffankin ihan vaan Murrayn ääninäyttelyn takia.

  On toki paljon muitakin näyttelijöitä, jotka eivät yksinkertaisesti ole ikinä huonoja, vaikka olisivatkin eksyneet huonoon leffaan. Ja nämä näyttelijät ovat jo tässäkin topicissa mainittu moneen kertaan. Tarkoitan tietenkin esim. Philip Seymour Hoffmania, Don Cheadlea, William H. Macya, Edward Nortonia ja vaikkapa Daniel Day-Lewista.

  Willem Dafoe, Michael Madsen, Jeff Bridges, Tim Roth ja Forest Whitaker ovat myös sellaisia kavereita, jotka aina tekevät jokaisesta tähdittämästään elokuvasta tsekkaamisen arvoisen.

  Sitten on tietty näitä megastaroja, joiden siviilipersoona on jo itsessään niin legendaarinen, että he pystyvät sillä pelkällä omalla olemuksellaan tekemään karismaattisia perussuorituksia. Tämmöisiä jannuja ovat mielestäni vaikkapa Jack Nicholson, Denzel Washington, Jim Carrey, George Clooney ja Samuel L. Jackson. Nämä kaverit eivät välttämättä aina ole niin kovin kummoisia, mutta heitä voi kutsua siinä mielessä suoritusvarmoiksi, että jo heidän pelkkä läsnäolonsa saa katsojat kiinnostumaan mistä tahansa leffasta.

  Naisten puolella tykkään esim. Julianne Mooresta ja Tea Leonista. Nämä neidot ovat sekä lahjakkaita että myöskin kuumia pakkauksia. Jos ihan ulkonäön ehdoilla mennään, niin siinä tapauksessa mielenkiintoisia naisia ovat vaikkapa Salma Hayek ja Scarlett Johansson. Nämä neidot siis vakuuttavat meikäläisen enemmänkin ulkoisilla avuillaan kuin näyttelijänlahjoillaan.
   
 3. Resurssi

  Resurssi Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2004
  Viestejä:
  665
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ilmeisesti täällä ei ole ketjua aliarvostetuille näyttelijöille, mutta sopii tämä tähänkin ketjuun. Sillä yksi aliarvostettu ja suoritusvarma näyttelijä on Eddie Marsan. Aina laatutyötä, ja hänellä on oma tunnistettava tyylinsä. En oikein osaa löytää sille adjektiivia, mutta jos joku toinen näyttelijä olisi elokuvassa eddiemarsanmainen, niin heti tietäisi, minkä tyylinen näyttelijäsuoritus olisi kyseessä - tosin ei ole toista Eddie Marsania, ei sitä tyyliä pysty oikein matkimaan. Paljoltihan hänen filmografiansa koostuu sivuosista. Monasti hänen luonteensa elokuvassa on vässykkämäinen, mutta hyväsydäminen, kuten hänen loistosuoritukset uudehkoissa elokuvissaan Filth ja The World's End, sekä vähän vanhemmissa elokuvissa Faintheart ja Sixty Six, joissa hän esittää perheenisää. Mutta pahiksen roolitkin luonnistuu, ainakin elokuvassa The Disappearance of Alice Creed.

  Mieleenpainuvimpia rooleja on sivuosa loistoelokuvassa 21 grammaa.

  Filthissä on huippukohtaus, kun Marsan tanssii innoissaan Daruden Sandstormin tahdissa. :D

  Nyt, kun ollaan tässä ketjussa, niin täytyy nostaa esiin myös Kevin Spaceyn nimi suoritusvarmana näyttelijänä. Joskus aikoinaan hän oli vähän inhokkinikin, mutta mitä nyt myöhemmin on tullut katsottua paljon hänen elokuviaan, niin onhan siellä ihan loistosettiä Spaceylta ainakin nämä leffat:
  - K-PAX
  - Seitsemän
  - Epäillyt
  - Kalavelkoja hollywoodilaisittain (Swimming with Sharks)
  - Myyntitykit
  - The United States of Leland
  - Moon (äänenä)
  - Horrible Bosses
  - Superman Returns
  - American Beauty
  - David Galen elämä

  Suosikkiroolejani Spaceyn elokuvista erityisesti elokuvissa K-PAX, David Galen elämä ja Kalavelkoja hollywoodilaisittain. Omimmillaanhan Spacey on vittumaisen pomon/miehen roolissa, kuten on ainakin elokuvissa Kalavelkoja hollywoodilaisittain, Horrible Bosses ja Myyntitykit, ja v-mäisen ketkun roolissa Spacey on ilmeisesti House of Cards -sarjassakin, mutta sitä en ole seurannut yhtään, koska poliittiset sarjat/elokuvat ei oikein innosta/kiinnosta. Spacey taitaa loistavasti kuitenkin koskettavatkin roolit, kuten K-PAX ja David Galen elämä todistavat.

  Ei tule mieleen, kuin yksi sellainen hairahdusleffa, jossa Spaceykaan ei ollut yhtään vedossa: Edison, se nyt oli kaikinpuolin huono leffa.
   
  Viimeksi muokattu: 18.04.2014
 4. loysa

  loysa Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.11.2002
  Viestejä:
  220
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täytyy myöntää vähän häpeillen Brad Pitt. Ei maailman paras näyttelijä mutta varmin tae minulle, että elokuva kannattaa katsoa. Pitt osaa valita osansa ja ei ainakaan pilaa elokuvaa. Omasta toptenistä löytyy Snatch, 12 aporia, Seven, Fight Club. True Romance, Ja keskellä virtaa joki, Legends of the Fall ja Benjamin Button eivät kauas jää kärjestä. World War Z täydellistä perjantai illan viihdettä zombie-elokuvien ystävälle (viihdyttävin zombie-elokuva) Ainoa kevyt miinus tulee Kunniattomista paskiaisista ja Tree of Life jäi kesken ja todennäköisesti jää ikuisiksi ajoiksi eli sekin lista jää lyhyeksi verrattuna Pacinoon ja Niroon.
   
 5. tuna

  tuna Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 472
  Saadut tykkäykset:
  245
  Tom Cruise hyvä näyttelijä ja herralta on tullut useita viihdyttäviä elokuvia. Myös useita sellaisia joiden pariin jaksaa palata uudelleen ja uudelleen.

  Legenda (1985) Ridley Scottin satuelokuva. Tim Curry Darkness hahmon maskeeraus on yksi elokuvahistorian "paholaismaisimmista".

  Top Gun, toista osaa odotellessa.

  Cruisen tieteiselokuvat Minority Report, Maailmojen sota ja Oblivion (vuoden 2013 yksi parhaimmista elokuvista) ovat hyviä.

  Herran draama/rikos leffat kuten Suuret setelit, Sademies, Syntynyt 4. heinäkuuta, Kunnian miehiä, Firma, Eyes Wide Shut, Magnolia, Viimeinen samurai, Collateral - Väärä aika, väärä paikka ja Operaatio Valkyrie.

  Unohtamatta Vaarallinen tehtävä elokuvia (toinen osa huonoin ja kolmonen se paras).

  Neil Jordanin ohjaama Anne Ricen kirjaan perustuva Veren Vangit on yksi omista suosikeistani. Mukana Cruisen lisäksi mm. Brad Pitt, Kirsten Dunst. Kunpa Ricen The Vampire Chronicles kirjoista The Vampire Lestat ja The Queen of The Damned oltaisiin tehty samalla porukalla elokuvat.

  Cruisen Les Grossmanin hahmo elokuvassa Tropic Thunder oli elokuvan parasta antia. MTV Movie Awards (2010) Jennifer Lopez ja Tom Cruise (Les Grossman) on sinäänsä jo "ikimuistoinen" esiintyminen (http://www.youtube.com/watch?v=GzVS_G0Yo14

  Cruisen ne huonoimmat/unohdettavammat Cocktail, Days of Thunder - ukkosta radalla (Tony Scottin ohjaus ok), Kaukainen maa, Jerry Maguire - Elämä on peliä, Vanilla Sky, Lions for Lambs ja Rock of Ages
   
 6. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 509
  Saadut tykkäykset:
  79
  Tompan tässä ketjussa muuten voin allekirjoittaa, mutta tätä en mitenkään. Mielestäni erinomainen, sekä rooli että elokuva.
   
 7. tuna

  tuna Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 472
  Saadut tykkäykset:
  245
  Katsomisesta on tosiaan aikaa ja elokuvan aihe ei itseeni uponnut. Tompan roolisuorituksessa ei muistaakseni mitään vikaa.
  Pitää joskus katsoa uudelleen.
   
 8. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 509
  Saadut tykkäykset:
  79
  ^ Mielenkiintoinen tapaus sinänsä, että aiheen ei pitäisi kiinnostaa minuakaan yhtään, mutta voisin melkein sanoa Jerryn olevan suosikkielokuvani Tompalta. Top kolmoseen vähintään menee. Monitasoinen ja älykäs tekele, joka osaa tehdä "paperilla" itselleni tylsästä aiheesta jotain aivan muuta. Kannattaa kokeilla uudestaan, jos vaikka lähtisi toimimaan paremmin.
   
 9. x_jmt_x

  x_jmt_x Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 593
  Saadut tykkäykset:
  503
  Nostellaans vanhaa, tämä pitää edelleen erittäin paikkansa, kymmenen vuotta myöhemmin. Itselle Oldmanin "ongelma" on ollut jopa se, että monet vähäeleisemmät roolit (kuten vaikkapa Gordon uudemmissa Batmaneissa) ovat olleet niin hienovaraisia, että noita ei ole ensikatselussa välttämättä osannut edes arvostaa lähellekään tarpeeksi. Se, että rooli ei ammu yli (kuten vaikkapa Oldman True Romancessa) ei vielä tarkoita, että näyttelijä pääsisi vähällä.