Summer Wars (Samâ wôzu) (2009)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 26.01.2011.

 1. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 138
  Saadut tykkäykset:
  29
  [​IMG]

  Lähitulevaisuudessa virtuaaliyhteisö OZ on antanut kaikille mahdollisuuden päästä nettiin mistä ja milloin tahansa. Käyttäjät kontrolloivat avatariaan OZ:issa shoppailuun, laskujen maksamiseen ja hauskanpitoon. Kenji, tavallinen lukiolaispoika, viettää kesälomansa joutilaana työskennellen osa-aikaisena OZ:n ylläpitäjänä. Mutta sitten hänen unelmiensa tyttö, Natsuki, kutsuu hänet kotikyläänsä Naganoon! Kun he saapuvat perille, Kenjin hämmästykseksi Natsuki pyytää häntä esiintymään sulhasenaan jotta tytön vanha isoäiti olisi onnellinen.

  Ensimmäisenä yönään Naganossa Kenji saa tuntemattomalta lähettäjältä sähköpostissa oudon matemaattisen arvoituksen. Kenji, matemaattinen nero, kiinnostuu arvoituksesta ja kun hän lopulta ratkaisee sen, maailma on muuttunut perusteellisesti.

  Seuraavana aamuna tv-uutisissa kerrotaan OZ:ssa olevasta laittomasta avatarista. Kenji ällistyy huomatessaan, että se on hänen oma avatarinsa! Viatonta poikaa herjataan rikolliseksi eikä aikaakaan kun hän taistelee maailman tasapainon kohtalosta.

  "Koko suku auttaa oman jäsenensä aiheuttaman ongelman ratkaisemisessa!"
  Natsukin isoäiti antaa käskyn, ja Kenji, Natsuki ja hänen sukulaisensa ryhtyvät yhteisvoimin yrittämään pelastaa maailma!

  Summer Wars (Samâ wôzu) on Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalin syksyn 2010 yleisöäänestyksen voittaja.

  IMDb-pisteitä 7.7

  [​IMG] Katso kuvagalleria

  Ensi-ilta Suomessa 25.02.2011
   
 2. marlan

  marlan Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  1 895
  Saadut tykkäykset:
  66
  Näin Samā wōzun teatterikierroksella ja pidin siitä jonkin verran. Kun nyt blu-rayn sai Britanniasta kohtuuhintaan, elokuva tuli katsottua uudestaan. (Suomessa elokuva on julkaistu ainoastaan DVD:llä, jossa ei ole mitään lisämateriaalia.)

  Kaikki Mamoru Hosodan ohjaukset ovat olleet omintakeisia ja kiinnostavia. Samā wōzu on sukutarina, johon on yhdistetty tieteisseikkailun aineksia: tekoäly, joka kääntyy ihmisiä vastaan. Tästä klassikkoaiheesta on tehty useita elokuvia (WarGames, Colossus: The Forbin Project, Terminator-tuoteperhe jne.), eikä Samā wōzu kalpene niiden rinnalla, vaikka kokonaisuudessa onkin tiettyä riehakkuutta tai kömpelyyttä. Esimerkiksi tietokoneohjelmointia esitetään melkein yhtä realistisesti kuin TV-sarjassa Mr. Robot. Tarinan kuvaamat ATK-ongelmat ja yhteiskunnan haavoittuvuus vaikuttavat edelleen uskottavilta. Henkilöt ovat ominaispiirteineen aidon tuntuisia.

  Toinen kiinnostava aspekti tässä elokuvassa on ”virtuaalitodellisuuden” havainnollistaminen: kuinka esitetään kiinnostavasti sitä, kun hahmo loppujen lopuksi vain istuu tietokoneen ääressä ja räplää kiivaasti näppäimistöä, ja kuinka virtuaaliset tapahtumat erotetaan reaalimaailman tapahtumista? Samā wōzussa tämä on toteutettu hiukan samaan tapaan kuin vaikkapa ranskalaisessa L’Autre mondessa (2010) tai Chatroomissa (2010).

  Sekä reaalitodellisuuden maisemat (ja pilvet) että virtuaalitodellisuuden näkymät ovat välillä hätkähdyttävän upeita, ja visuaalisuus hyvittää tarinan rosoisuutta.

  4/5

  Muutama kuvanäyte brittiläisestä blu-raysta (BD-50). Kuvanlaatu on hiukan pehmeä. Alku- ja lopputekstijaksot ovat englanniksi. Lisämateriaalien haastatteluissa kuva ja ääni ovat epäsynkronissa.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]