Subwooferia etsimässä!

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana mohaa, 07.04.2010.

 1. noeikujoo

  noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.09.2002
  Viestejä:
  3 532
  Saadut tykkäykset:
  48
  Niinpä. Anti-Mode ei pysty kuitenkaan korjaamaan niitä akustisia ongelmia, jos ne johtuvat huonosti sijoitetusta subbarista tai bassojen kannalta epäoptimaalisesta kuuntelupaikasta. Nämä ongelmat rakeavat vain siirtämällä subbaria tai kuuntelupaikkaa. Subbarin etu on siinä, että bassotoistoa voi muuttaa hyvinkin paljon subin paikkaa vaihtamalla ilman, että kuuntelupaikkaa tarvitsee muuttaa. Eli ensin kannattaa aina etsiä subbarille paras mahdollinen paikka. Jos subbarin paikan määräävät sisustukselliset seikat, niin silloin bassotoisto voi jopa huonontua subbarin myötä. Eli subbaria hankkiessa kannattaa aina varautua siihen, että subbarin paikkaa tai kuuntelupaikkaa voi joutua muuttamaan jälkeenpäin. Toki hyvällä tuurilla etukäteen valittu paikka voi toimiakin ihan hyvin.
   
  Viimeksi muokattu: 20.02.2020
 2. Buckley

  Buckley Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.04.2005
  Viestejä:
  506
  Saadut tykkäykset:
  5
  Kyselin Amazonissa myynnissä olevia käytettyjä SVS:n subeja(304€)ja sain seuraavan vastauksen, käännös tehty Googlen kääntäjällä:


  ”Valitettavasti meidän on ilmoitettava sinulle jälleen kerran, että Amazon-myymälämme oli kohteena julkiseen hakkerointiin 15. helmikuuta 2020 - 19. helmikuuta 2020. Kauppamme ei ollut meille saatavana tänä aikana. Minkäänlainen puuttuminen tai yhteydenpito ei myöskään ollut mahdollista. Hyökkääjä on käyttänyt tätä vaihetta haitallisesti julkaisemalla myytäväksi nimikkeitä, joita emme tarjoa. Valitettavasti meidän on oletettava, että nämä artikkelit toimivat petoksena eikä niitä ole fyysisesti olemassa.

  Koska meihin vaikuttaa myös, jätimme poliisille rikosvalituksen edellä mainitusta hyökkäyksestä 18. helmikuuta 2020.

  Yhteistyössä Amazonin kanssa kaikki tilaukset on sittemmin peruutettu.

  Jos olet myös tehnyt tilauksen, huomioi seuraava:

  Jos maksoit tilauksesta tavallisella Amazon-tilausprosessilla, ota yhteyttä Amazon-asiakaspalveluun korvataksesi ostohinnan.

  Jos sinun olisi pitänyt maksaa (suoraan Amazonille) hyökkääjälle - mikä on Amazonin ohjeiden vastaista -, ota välittömästi yhteyttä pankkiisi ilmoittaaksesi ja pyytääksesi takaisin maksua. Huomautus tästä: Älä koskaan maksa suoraan jälleenmyyjälle, mutta aina yksinomaan Amazonin kautta. Älä luota muihin pyyntöihin tai lausumiin. Tämä on ainoa tapa suojata sinua.

  Pahoittelemme häiriötä.”

  Oli aika lähellä, että olisin jättänyt tilauksen yhdestä käytetystä. Oishan tuosta varmaan saanut rahat takaisin mutta ylimääräistä harmia joka tapauksessa.


  Edit.SVS Sb-1000 tilattu!
   
  Viimeksi muokattu: 21.02.2020
 3. ribremer

  ribremer Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2009
  Viestejä:
  44
  Saadut tykkäykset:
  0
 4. ribremer

  ribremer Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2009
  Viestejä:
  44
  Saadut tykkäykset:
  0
  Korjaa hyvinkin korostukset ja jopa suositellaan nurkkasijoitusta . Montuille se ei voi mitään. Tulos kalibroinnin jälkeen on silti jotain ihan muuta kuin kuin kalibroimaton. Ja jos on kaksi subia ne pitää kalibroida yhtä aikaa. Tärkeintä silti on viiveen eli etäisyyden säätö pääkaiuttimien ja subin välillä. Jos se on pielesssä, kaikki muukin on. Siis basson osalta. Siihen tarvitaan desibelimittaria ja siniaaltoja. Testilevy pistetaajuksilla 10-150hz.
   
 5. ribremer

  ribremer Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2009
  Viestejä:
  44
  Saadut tykkäykset:
  0
   
 6. ribremer

  ribremer Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2009
  Viestejä:
  44
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juuri näin.
   
 7. noeikujoo

  noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.09.2002
  Viestejä:
  3 532
  Saadut tykkäykset:
  48
  Jep. Mutta tuossa oli jo aihemmin puhetta, että subbarille oli valittu paikka jo etukäteen. Parhaaseen lopputulokseen pääsee subbarin paikkaa ja/tai kuuntelupaikkaa muuttelemalla. Kun subbarille on etsitty paras mahdollinen paikka, vasta sitten turvaudutaan huonekorjaukseen. Anti-mode ei ole mikään ihmelaite, joka korjaa huonosta subbarin sijoittelusta johtuvat vaimentumat. Jos subbari on akustisesti huonolla paikalla, bassoalueelle voi syntyä jopa 10 dB monttuja. Jos Anti-modella korjataan korostumat pois, niin toki lopputulos parannee, mutta kovin hyvää lopputulosta sillä ei saa. Subbarin viive eli etäisyys on tietenkin tärkeintä saada ensin kohdalleen.
   
 8. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 512
  Saadut tykkäykset:
  462
  What?

  AntiMode on nimenomaan laite, jonka tarkoitus on korjata huoneen aiheuttamia akustisia ongelmia. Eikä se AntiMode tiedä, aiheutuvatko ne ongelmat epäoptimaalisesta sijoituksesta huoneessa vai siitä, että parhaassa mahdollisessakin paikassa on ongelmia.

  Väite, että Antimode ei pysty korjaamaan ongelmia on sama kuin väittäisi, että Antimode on hyödytön.

  Lisäksi DSPeakerin pääsuunnittelija on ihan tällä foorumilla nimenomaisesti ehdottanut nurkkasijoitusta AntiModen kanssa.
   
 9. noeikujoo

  noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.09.2002
  Viestejä:
  3 532
  Saadut tykkäykset:
  48
  Et siis ymmärtänyt mitä tarkoitin? Sen takiahan nurkkasijoitusta suositellaankin, koska nurkassa korostumat ovat voimakkaimillaan ja ne voidaan Anti-modella oikaista. Mutta jos nurkkasijoitus ei ole mahdollinen ja subbari sijoitetaankin akustisesti huonoon paikkaan, Anti-moden hyödyt jäävät paljon pienemmiksi.

  Edit. Hyödyttömäksi Anti-modea ei toki voi sanoa. Omasta kokemuksesta voin sanoa sen verran, että yhdellä subbarilla ei saanut bassotoistoa toimimaan hyvin, kun bassoalueelle tuli huonosta subbarin sijoituksesta johtuen niin pahoja monttuja, että Anti-modekaan ei niitä kyennyt korjaamaan ja lopputuloksen oli aina vaimea ja ponneton bassotoisto. Vasta kahdella huoneen vastakkaisille puolille sijoitetulla subbarilla sain hyvän bassotoiston. Sen jälkeen möin Anti-moden pois, koska sille ei ollut enää tarvetta.
   
  Viimeksi muokattu: 26.02.2020
 10. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 564
  Saadut tykkäykset:
  194
  Jep, itselläni on myös Antimode, ja subbarille ei nykyisessä asunnossa ole oikein optimaalista nurkkapaikkaa (toinen takanurkka olisi periaatteessa, mutta se olisi vähän hankala ja muutenkin suuntana vähän arveluttaa). Tietyt taajuudet 40 hertsin alapuolella jäävät vähän vaisuiksi ilmeisesti huonemoodien takia. Ei auta siihen Antimode.
   
  noeikujoo tykkää tästä.
 11. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 512
  Saadut tykkäykset:
  462
  En ihan ymmärtänyt, miten käytät termejä. Akustisesti huono tarkoittaa pääsääntöisesti jotain, missä kuuntelutilan vaikutus on suuri ja toistoa haittaava.

  Nurkka on "akustisesti" about karmein mahdollinen sijoituspaikka, kun sillä saa heräteltyä huoneen korostumat kaikkein pahimmin.

  Hyvä huone sulla, kun kahdella subbarilla olet päässyt tilanteeseen, jossa sähköiselle korjaukselle ei jäänyt tarvetta. Minulla siinä ei onnistunut kahdella subbarilla ja neljällä resonaattorilla edes ammattisuunnittelija, vaan vielä pitää siistiä DSP:llä hieman.
   
  noeikujoo tykkää tästä.
 12. noeikujoo

  noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.09.2002
  Viestejä:
  3 532
  Saadut tykkäykset:
  48
  Jep. Huone on tavallaan akustisesti hyvä, mutta ongelmiakin siinä on. Kyseessä kun on puurakenteisen omakotitalon 20m2 olohuone, jossa kaksi isoa oviaukkoa, toinen keittiöön ja toinen eteiseen, niin siinä ei juurikaan korostumia esiinny. Tarviittiin kaksi subbaria vastakkaisille puolille (toinen etuseinän keskellä ja toinen takaseinän keskellä) huonetta, että huonevasteesta lähti pahimmat montut pois. Subbarien keskinäiset viiveet piti vaan säätää minidsp:llä tarkasti kohdalleen, koska av vahvistimessa on lähtö vain yhdelle subbarille. Toki lopputulosta voisi siistiä DSP:llä hieman lisääkin, mutta olen ollut tyytyväinen nykyiseenkin tilanteeseen. Aiemmin molemmat subbarit olivat huoneen etunurkissa, jolloin huonevasteessa näkyi 25Hz, 50Hz ja 80Hz taajuuksilla n. 10dB suuruiset kuopat. Noin voimakkaat vaimentumat 50Hz ja 80Hz taajuuksilla tekevät kyllä bassotoistosta voimattoman ja vaimentuneen kuuloisen. Aika paljon noita subbareita pitikin siirrellä, ennen kuin sai hyvän bassotoiston aikaiseksi.
   
 13. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 819
  Saadut tykkäykset:
  387
  Tuota tuota... x_jmt_x eikös tuo ole teikäläisen tila ?. Rehellisesti sanottuna, en usko että kenelläkään on täällä yhtä hyvää tilaa akustisesti (tahi välttämättä muutenkaan) Vieläkö on ollut kovassa käytössä, tai tullut päivityksiä ? Rakennettu tila on aivan jotain muuta kuin käyttöön pyhitetty valmis tila.
   
  Viimeksi muokattu: 26.02.2020
  KILLPATRICK ja Moderaattori tykkäävät tästä.
 14. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 731
  Saadut tykkäykset:
  704
  On kyllä hieno tila.
   
 15. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 512
  Saadut tykkäykset:
  462
  Juu, tuo on minun.

  "Hyvä" on vähän hankala määritellä, mutta nimimerkin Arttu-78 molempiin kotiteatterihin on panostettu vähintään yhtä paljon ja tuoreemmassa on käsittääkseni Atmos, jota minulla ei ole. Lisäksi Artulla on ollut enemmän tilaa käytettävissä, mikä on mahdollistanut ratkaisuja, joihin minulla ei ollut mahdollisuutta. Olisin tavallaan erittäin mielelläni käynyt tutustumassa Artun tilaan, mutta toisaalta olisihan siinä ollut riski, että alkaa oma toteutus masentaa.

  Plazalla ei ole ihan hirveästi prokkiksia näkynyt, mutta kai niitä on olemassa.

  Ei mitään suurempaa. Sohvan ja kankaan väliin tuli aika nopeasti kaksi isoa rahia täynnä pehmeää materiaalia ottamaan vähän koppia lattiaheijastuksesta. Soitinpuolelle on ilmestynyt vinyylisoitin vahvistimensa kanssa, joskaan en missään tapauksessa ole ns. hurahtanut siihen hommaan ja äänilähde on edelleen suurimman osan ajasta digi.

  Olen hautonut UHD-loikkaa, mutta siihen liittyy tukku ongelmia, joiden kanssa en ole vielä jaksanut painia. Ensinnäkin tykin päivittäminen toisi kustannuksia, eikä ne tykit vieläkään ole sillä tasolla, millä niiden toivoisi olevan tolkun hinnoissa. En epäile, etteikö kymppitonnin JVC olisi huikea, mutta sitä summaa en ole valmis sijoittamaan.

  Samaan liittyvä toinen päänsärky on Atmos. Tuo tarkoittaisi ensinnäkin vahvistimen vaihtoa ja toiseksi pistäisi murehtimaan, mihin kattokanavat menisivät. Niitä kun ei katon alaslaskusta johtuen saa just kohdalleen, ellei pura koko vaimenninta, mitä olen haluton tekemään. Epä-optimaalisesti saisi kaksi kattokaiutinta paikalleen.

  Sitten taas kertarysäyksellä tykin ja vahvistimen päivitys sekä lisäkaiuttimet on kaikissa laskelmissa näyttänyt hintalappua, joka ei ole houkutellut

  Huone on käytössä lähes viikoittain. Sykli tuppaa olemaan sellainen, että ehkä kolmen viikon välein menee maratoniksi, jonka aikana leffoja soljuu läpi 3-5 kappaletta, ja muuten sitten vähän iisimmin. Musiikinkuuntelut siihen päälle.
  .
   
 16. Snäckby

  Snäckby Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  1 253
  Saadut tykkäykset:
  59
  Akukon on suunnitellut dedikoituja himatiloja joissa on käytetty Pro DSP prossuja kaiuttimille.
  Jos taas ajatellaan tiiliverhoiltua vuotavaa olohuonetta, jossa on tilaa ja eikä paljon esiinny moodeja eikä tarvitse olla kelluva hyvä etupää riittää. Yamaha, Arcam, JBL, Zinnov...niissä voi EQ, Gain ja Delay säätää kahdelle tai useammalle subbarille ihan erikseen. Audyssey ja ARC ei tuohon pysty. Anthem pystyy stereo malleissa mutta AV mallit ei. Audyssey ei osaa EQ.
   
 17. noeikujoo

  noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.09.2002
  Viestejä:
  3 532
  Saadut tykkäykset:
  48
  "Huono akustiikka" on terminä on aika suhteellinen käsite, joten ei ihme, jos tulee väärin ymmärryksiä. Sitä vaan yritin sanoa, että jos subbari pistetään tavalliseen olohuoneeseen johonkin ennalta valittuun random paikkaan, sijoitus voi aiheuttaa huonevasteeseen pahoja monttuja, joita mikään huonekorjain ei pysty korjaamaan.
   
 18. ribremer

  ribremer Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2009
  Viestejä:
  44
  Saadut tykkäykset:
  0
  Älä ota päänsärkyä Atmoksesta. Se minkä Sauraman kanssa olet tehnyt pesee Atmoksen.
   
 19. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 512
  Saadut tykkäykset:
  462
  Ei nyt oikeasti huvittaisi jatkaa tätä offaria,
  mutta ei tuota "Sauraman kanssa tehty", joskin häntä konsultoin useammassa mutkassa. Suunnittelutyön teki Promethor Oy, rakennustyöt Petri, minä ja joukko tuttuja eri kohdissa. Minun teatterin ja Sauraman edesmenneen teatterin samankaltaisuus on tiedossa, mutta se oli monen asian summa, ja vasta projektin aikana muodostuneita yhtäläisyyksiä olivat ainoastaan kaiuttimet ja kangas. Esimerkiksi verkkosoitin ja vahvistin minulla oli jo ennestään, ja tykki tuli minulle ennen Sauramaa. Kaiuttimien osalta esillä oli muitakin vaihtoehtoja, mutta lopputulos oli kuitenkin tämä, enkä pitänyt perusteltuna tehdä asioita toisella tavalla vain siksi, että tulisi tehtyä toisella tavalla. Mahdolliset oletetut yhtäläisyydet itse huonetilan ratkaisuissa johtunevat samasta suunnittelijasta.
   
 20. TopiOkone

  TopiOkone Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.04.2008
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  BK Monolithin vahvistin vetelee ilmeisesti viimeisiään. Uutta vahvistinta lienee hankala lyötää siihen, joten uuden subin etsintä edessä. Kenestä on tämän korvaajaksi? Vaatimukset:
  -Budjettikatto 800€
  -Ulkomitoiltaan maksimissaan edellisen kokoinen
  -Langaton (tämän pystynee toteuttamaan jotenkin muutenkin...?)
  -Suorityskyky parempi tai yhtä hyvä