subbarin korjaus

Keskustelu osiossa 'Tee Se Itse' , aloittajana Nippa_, 29.06.2006.

 1. Nippa_

  Nippa_ Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.09.2005
  Viestejä:
  77
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo nykynen Peerlessin r.10 rupesi pitämään pientä resonointi ääntä tietyillä taajuuksilla. :OI
  Tietyillä taajuuksilla ääntä ei pysty kuulemaan ollenkaan.
  Otin elementin irti kotelosta niin ääni kuuluu luonnollisesti paljon selvemmin. Jos takana olevan tuuletusreiän tukkii niin ääni kovenee (ilma ei pääse virtaamaan sitä kautta pois).
  Magneetti näyttäs olevan kiinni liimalla, mutta mitä kautta elementin sisuksiin pääsisi käsiksi? Millä magneetin liimaus mahtaisi irrota?
  Päälle näkyvät liimaukset, liitokset yms. näyttäisi olevan kunnossa.

  Laitanko elementin autoon jossa tuota ääntä ei omaan korvaan asti kuulu vai poljenko suosiolla lähimpää suohon?

  Korjausvinkkejä otetaan vastaan.

  Ikää sopivasti vähän päälle vuosi niin ei takuuta enää ole, vaikka maahantuoja todennäköisesti väittäisi että rikottu tahallaan. Eikä todellakaan ole luukutettu niin kovaa että elementti sen takia pettäisi.
   
 2. azåz

  azåz Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.02.2005
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jaa a, melko kinkkiseltä probleemalta kuulostaa. Mitkäköhän taajuudet elementin toistokaistalta sitten katoaa? Kuuluuko soitettaessa mitään rahinaa?

  Magneetin irti ottaminen on kyllä melko kohtalokasta kaiuttimelle, on meinaan sen verran kovilla mömmöillä kiinni että sitten kun se magneetti irtoaa niin on mahdollista että se vääntää rungon ja vie puhekelan mukanaan.

  Älä tee sitä, ethän? :D
   
 3. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Elementti on entinen, korjaaminen ei kannata taloudellisesti, halvempi ostaa uusi.

  Vielä halvempi olisi kokeilla mitä takuuhuolto asiasta sanoo. Nimittäin, jos paljastuu selvä liimausvirhe tai vastaava tuotteessa valmistushetkellä jo ollut vika, silloin korjaus/uusi elementti kustannetaan tehtaan toimesta. Valmistusvirhevastuu ei lopu takuuajan loputtua. Tuotteen arvo kyllä alenee, eli uutta elementtiä ei välttämättä korvaukseksi saa satavuotiaan tilalle, mutta korjaus on imainen, tai uuden saa lunastaa suurella alennuksella.

  Minä vastaavassa tilantessa kiikuttaisin omalla kustannuksellani/autollani (muuten voivat periä järjettömiä kuriirikuluja asiakkaalta) elementin takuuhuollon tarkastettavaksi ja kustannusarvioitavaksi.

  Jos huolto löytää valmistusvirheen, silloin annetaan lupa korjata/uusia elementti ja postittaa se omistajalle. Mutta jos huolto päätyy käytön aiheuttamaan rasitusvammaan, silloin ei anneta lupaa kalliiseen korjaukseen, vaan maksetaan pieni tarkastusmaksu (5-20 euroa?) ja käsketään hävittää risa kartio huitsin tuuttiin elikkäs nevadaan, tai haetaan se omilla rahoilla/autolla pois, ja rakennetaan siitä sohvantäristin, eli revitään kartio riekaleiksi ja katsotaan saako lopuista osista mitään kalua. Voi ollla, että puhekela on irti tai jotain muuta hankalaa, jonka korjaaminen on vaikeaa.
   
 4. Nippa_

  Nippa_ Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.09.2005
  Viestejä:
  77
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo maahantuojalle vieminen taitaa olla pois laskuista jos siitä vielä saa ite maksaa jos ne ei myönnä valmistusvirhettä. Sen lisäksi matkakulut ja vaiva niin eipä oikein kannata, kun uusia saa jo sadalla eurolla.
  pitää tehdä siitä vaikka kukkateline.


  Mitään taajuuksia ei katoa vaan tietyillä taajuuksilla pärinä kuuluu voimakkaammin kuin toisilla. Asiantuntijan (kaverin arvaus) mukaan pölykuppi olisi irronnut josta tuo pärinä kuuluu, on käyny kuulemma itelleen samalla tavalla joskus.
   
 5. azåz

  azåz Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.02.2005
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pölykupin liimaaminen on aika helppo homma. Revit sen vaan kokonaan ronskisti irti kuitenkaan kartiota hajottamatta ja liimaat sen käypällä liimalla kiinni takaisin siihen missä oli. DVB-G ehdottaa varmasti vielä epoxia joka soveltuu varmaankin ihan hyvin, paperikartio kun ei kovin arka ole liimojen suhteen. Itse käyttäisin vaikkapa pikaliimaa. Kartion paino ei muutu kun marginaalisesti ja sitä ei kannata murehtia liikaa, jos ollenkaan :)

  Jos vika olisi puhekelassa, ongelma on paljon paljon suurempi ja elementti on entinen. Mutta sillon häiriöäänien pitäisi kuulua kaikilla äänillä.
   
 6. Toni_V

  Toni_V Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  197
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse aloittaisin rumban tuolta maahantuojalta. Kuten DVG-B jo sanoikin, korvausvastuu ei liity suoraan takuuseen.

  Nykyisin tuotteelle odotetaan jotain käyttöikää, jos tuote ei sitä kestä on myyjä/valmistaja/maahantuoja velvollinen korvaamaan osan tuotteen hinnasta. Takuu on vain lisäturva joka voidaan myöntää.

  Ensimmäiseksi lienee paras vain tutkailla sitä elementtiä. Jotain on todennäköisesti irti ja pölykuppi on ainakin helppo tarkastaa ja liimata jollain takaisin.

  Jos mitään ei päällisinpuolin näy, soittaisin maahantuojalle ja kyselisin miten tässä tapauksessa pitäisi toimia. Takuuhuolto (ilmainenkin) voi tulla turhan kalliiksi jos joudut maksamaan paljon toimituskuluja. Varsinkin jos vika on sellainen joka on aiheutunut elementin pohjaamisesta eli väärästä käytöstä.
   
 7. Nippa_

  Nippa_ Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.09.2005
  Viestejä:
  77
  Saadut tykkäykset:
  0
  Elementti oli vajaat pari kuukautta autossa jossa se sai aika reilusti kyytiä, kun arvelin että rikki se on jo kuitenkin.
  Mutta nyt kun otin subin takaisin sisälle niin kaikki ylimääräiset äänet olikin hävinneet.. on se ihmeellistä...
   
 8. 4rtsi

  4rtsi Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.05.2009
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  0
  https://www.storesonlinepro.com/files/1807620/uploaded/Exploded-woofer.jpg

  Aloin tutkimaan syytä 12" XLS ylimääräiseen sivuääneen ja huomasin, että kuvassa oleva spideriksi nimetty osa on irronnut puhekelasta, johon se on ollut liimattuna.

  Minkälaisella liimalla tuota olis sopiva koittaa liimailla? Epoksi tuli itselle ensin mieleen, mutta joidenkin 2-k epoksien olen huomannut ainakin jonkin verran pehmenevän lämmetessään, ja puhekelahan saattaa joskus pikkaisen lämmetäkin.