Stargate Universe (SG-U)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana excalibur, 27.07.2009.

 1. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 939
  Saadut tykkäykset:
  228
  7. Maaliskuuta alkaa jenkeissä loppujaksot. :weep: No, kaikki hyvä loppuu aikanaan...
   
 2. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 686
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllähän tuossa viime jaksossa kävi taas ilmi tämä tekijöiden kaavamaisuus. Yksi ongelma-yksi jakso- yksi ratkaisu.
  Kuinka helvetin hienoa olisi ollut jos koko sarja olisi tästä eteenpäin jatkanut kahdella Rushilla! Mutta ei, ei voi, ei voi.
  Vaaditaan kunnollisia käsikirjoittajia sci-fiin.
   
 3. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 552
  Saadut tykkäykset:
  255
  Farscape uskalsi viedä tämänkaltaisen juonikuvion äärimmäisyyksiin, jakaa sen useammalle jaksolle ja ottaa siitä rohkeasti kaiken irti. Siinä sarjassa oli kunnon käsikirjoittajat :thumbsup:
   
 4. theshrike

  theshrike Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.09.2008
  Viestejä:
  102
  Saadut tykkäykset:
  0
  Farscapessa myös Chrichton teki juuri tasan sen mitä jokainen mies tekisi joutuessaan Aerynin ruumiseen pakollisessa ruumiinvaihtojaksossa :)

  SG:U pelaa selvästi liian varovaista peliä, kausien vaihteen kuviot näytti ensin hyvältä, mutta lopulta sekin lässähti pientä T-Bagin ylläriä lukuunottamatta. Sen jälkeen koko homma on unohdettu enimmäkseen.
   
 5. 69DUDE

  69DUDE Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.01.2008
  Viestejä:
  151
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tätä sontaa siitä seuraa kun yritetään miellyttää kaikkien genrejen ystäviä haaliakseen mahdollisimman paljon katsojia. Unohtaisivat nämä draamat ja teini angstit, sun muut ja keskittyisivät tekemään scifiä scifin ystäville.
   
 6. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 576
  Saadut tykkäykset:
  55
  Sanotaanko, että draamaa kannattaa lisätä sci-fiin vain jos sen osaa tehdä (Galactica), mutta jos käsikirjoittajien taidot eivät riitä, pitäisi keskittyä ihan siihen itseensä, eli "viikon hassu ongelma"-tarinointiin.

  Stargate U:n ongelmana on nimenomaan, että yritetään, mutta ei osata.
   
 7. JTX

  JTX Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 796
  Saadut tykkäykset:
  14
  Paljoa ei käteen jäänyt, mutta muutamassa kohdassa naurahdin ääneen. Esim. se redundancy-juttu oli loistavasti toteutettu. Symppikset tiedemiehet ovat suosikkihahmoni koko sarjassa.
   
 8. Anarchy

  Anarchy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.10.2005
  Viestejä:
  42
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meitsi on tykännyt kovasti näistä uusista jaksoista. Hyvää settiä - loppua odotellessa.

  Vaikka katsojia ei tuntunut riittävän, se ei estä SGU:n tekijöitä suunnittelemasta jo uutta Maahan sijoittuvaa scifi-sarjaa nimeltä 'Echoes'.
  Mukana n. 80% sgu:n tuotantoryhmästä ja luvassa olisi ainakin muukalaisrotujen välistä sotaa.

  http://blastr.com/2011/03/heres-something-to-ease-t.php

  Have you been in serious Stargate: Universe withdrawal ever since the series was canceled? Well, a whole lot of SGU alumni are working to make you feel better.

  No, it's not a revival of the show, but Red Eye Chicago reports that SGU visual FX supervisor Mark Savela and production assistant Ken Kabatoff have teamed up to write a pilot for a new series called Echoes. And they say that they've rallied "about 80 percent" of the SGU production crew to create a presentation piece with which they hope to sell the show.

  The team, which includes SGU veterans like actors Jen Spence and Mike Dopud, director Will Waring, director of photography Michael Blundell, production designer James Robbins and composer Joel Goldsmith, is assembling in Vancouver this weekend to shoot the piece, which will showcase about 15 pages of the script.

  The proposed series follows the struggles of humans trying to survive an alien apocalypse in the near future. The twist on this well-worn premise is that the aliens did not intentionally set out to destroy us; Earth got caught in the crossfire between two extraterrestrial races.

  Kabakoff said, "Having aliens against another alien race basically leaves the humans as collateral on their own planet. Many of the Earth's citizens have been wiped out already. It's not us against them, it's them against each other, and we're just trying to stay alive."

  Spence, SGU's Dr. Lisa Park, will play a woman leading a band of humans across what's left of the United States two years after the alien war crashed into Earth. Savela said, "It's basically her journey from a shy, unassuming kind of wallflower into a kind of Sarah Connor-type character."

  Once the presentation piece is completed, Savela and Kabatoff will shop it around to the networks, where hopefully the "dark, gritty and action-packed" series they have planned will get picked up.

  If it does, it seems likely that the pair could bring back many of the SGU team members who helped get Echoes started. Savela said, "When we came up with this project, people said, 'Oh, we all get to work together again? That's really cool.' Everybody jumped on board."

  Does this sound intriguing to you? Think all those members of the SGU family can make the magic happen again on something completely new?
   
 9. paradigmeclipse

  paradigmeclipse Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2008
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  uutta trekkiä tässä kaivattaisiin prkl!!!
   
 10. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 939
  Saadut tykkäykset:
  228
  Älä muuta viserrä.
   
 11. JTX

  JTX Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 796
  Saadut tykkäykset:
  14
  Uutta trekkiä ei kaivata jos se on samaa tasoa kuin pari edellistä tai jotain abrams-tyyppistä päätöntä kohkaamista.

  Muuten kyllä :)

  SGU:n parhaiten toimiva osa on tiedemiehet, eli hassut sedät ja täti + rush. Boywonder on kyllä aika kamala. Tarinallisestihan tämä on junnannut paikallaan koko ajan, joka on ollut pettymys.
   
 12. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 686
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mutta boywonderin nörttityttö on aika namu :)
   
 13. makemich

  makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 443
  Saadut tykkäykset:
  99

  Mä vielä hyväksyn madonreikämatkailun, aikamatkustelun ja muun vastaavan mutta se että boywonderilla olisi jotain kontaktia vastakkaisen sukupuolen kanssa on jo niin utopistista että pohja putoaa koko sarjasta... :)
   
 14. Jantheri

  Jantheri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.07.2009
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  nämä viimesimmät jaksot on omasta mielestä nostanu universen paljon kiinnostavammaksi mitä oli eka kausi. harmittamaan jää ku tarinassa olis ollu niin paljon potentiaalia.. no echoes vaikuttaa kyllä varsin mielenkiintoiselta tuotannolta eli ootetaan sitten sitä ku ei kerran mitään kunnollista scifiä tule enää. trekki kyllä kelpais kuhan se on jotain ihan muuta kuin kaikki edelliset ettei mee taas vanhan toistamiseksi.
   
 15. lp_rqvist

  lp_rqvist Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  25.09.2003
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on eka kausi katottu. Tämän palstan perusteella ei odotukset kummoiset olleet. Kyllä tätä kuitenkin jaksoi katsoa, kevyttä viihdettähän tämä on, ei sen kummempaa. Lauantai-iltasin tätä tuli iltamyöhään katottua 1 jakson viikkovauhtia. Ei telkkarista klo 22 jälkeen parempaakaan tule. Toinenkin kausi tulee hankitttua heti kun ilmestyy suomi-teksteillä.
   
 16. PeeVee79

  PeeVee79 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2005
  Viestejä:
  1 035
  Saadut tykkäykset:
  16
  Sain kanssa ekan kaudet tahkottua läpi pari viikkoa sitten.
  Tässä oli kai yritetty tehdä hieman vakavampaa scifiä verrattuna SG1:een ja SGA:han, mutta lopputulos oli selkeästi huonompi. Viimeiset kaksi jaksoa olivat ainoat todella hyvät, muuten meno oli melkoisen tökkivää. Eniten vitutti joka jaksossa oleva montaasi (lienee oikea termi?) ja muista SG:istä tuttu huumori. Toki huumoriakin oli yritetty vääntää, mutta laihoin tuloksin.
  Kyllähän tämän toki katsoi, mutta ei hetikään yhtä vaivattomasti, kuin aiemmat SG:t.
  Kakkoskausi tulee kuitenkin hommattua jossakin vaiheessa.
   
 17. Kernwaffe

  Kernwaffe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.02.2003
  Viestejä:
  75
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkohan tieto julkaistaanko Blu-Raylla kaudet 1 ja 2 suomiteksteillä?
   
 18. aaveilija

  aaveilija Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.11.2009
  Viestejä:
  252
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vanha ketju, mutta minulle uusi sarja, joten päätinpä etsiä keskustelun sarjasta ja kommentoida. Lukaisin kursorisesti läpi tämän ketjun ja voin vain ihmetellä joidenkin negailijoiden kommentteja. Itse en ole aiempia Stargateja pahemmin katsellut, vain joitain satunnaisia jaksoja joskus muinoin, joten kyseisiin sarjoihin en osaa tätä verrata. BSG:hen sen sijaan jämähdin totaalisesti, kun sen lopulta päätin katsoa, ja ahminkin sen sitten niin nopsaan kuin vain DVD:t kirjastosta käsiini. Huippusarja mielestäni.

  SGU ei toki BSG:n tasolle toki yllä, mutta on mielestäni silti varsin mainio. Tai ainakin näin ykköskauden noin 12 jakson perusteella. En ymmärrä, miten jotkut väittävät tätä jollain lailla teinimäiseksi ja heittävät puolihuolimattomasti rinnastukseksi esim. 90210:n. Muutamia "teinimäisiä" kohtauksia toki on, mutta kaiken kaikkiaan todella vähän. Enkä myöskään jaksa ymmärtää joidenkin kitinää sarjan scifi-elementtien epäloogisuudesta (kenties jopa epärealistisuudesta). Heh, kas kun ei kukaan valita siitä, että lähes poikkeuksetta scifissä avaruusaluksissa on aina täysin luonnollisesti toimiva painovoima, eivätkä tyypit ja tavarat siis leijuskele ilmassa miten sattuu.

  Mutta mikäpä voisi olla parempaa kuin (kohtalaisen) laadukas ja jatkuvajuoninen draama scifi-elementeillä höystettynä? Tätä SGU mielestäni tarjoaa. Läheskään kaikki hahmot eivät toki ole järin moniulotteisia vaan lähinnä karikatyyreja, ja esim. "comic relief" matikkaneron huulenheitto tuntuu välillä liian päälleliimatulta. Siitä huolimatta useimpiin hahmoihin mielestäni kiintyy - jopa Elihin. Juonenkaaren suhteen on sitten tietty ongelmana se, että (tämäkin) sarja jäi/jää kesken.
   
  Viimeksi muokattu: 25.07.2014
 19. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 576
  Saadut tykkäykset:
  55
  Tässä ainakin itselleni se ongelman ydin. Hahmot olivat karikatyyrejä ja sekä huumori, että hahmojen keskinäiset "draamat" olivat kovin päälleliimatun tuntuisia. Vähän tyyliin "nyt meidän täytyy olla vähäsen vihaisia toisillemme, että tämä olisi dramaattista."
   
 20. aaveilija

  aaveilija Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.11.2009
  Viestejä:
  252
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mjoo, minulla tämä on nyt siinä vaiheessa että Rush ja eversti ikään kuin vihoittelevat toisilleen, joten en vielä tiedä, kehkeytyykö tuosta lopulta mitään sen kummempaa tai syvällisempää.