StarCraft II

Keskustelu osiossa 'PC-pelit' , aloittajana hkj, 28.07.2010.

 1. peacemaker

  peacemaker Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  1 450
  Saadut tykkäykset:
  10
  Henkilökohtaisesti pidän itse paljon paljon enemmän 2v2 moodista ja sekin on oikeastaan kaverin kanssa silleen oikeasti kivaa. Itse ollaan rank 30 diamondissa ja 200 vielä poolissa Zerg-Terran kombolla.

  2v2 ja 3v3 randomit on tosi kauheata kuraa, koska peli arpoo tiimejä random grouppeja vastaan. Tylsin peli ehkä ikinä oli 3v3 (platinum rank 10) ja vastaan tulee diamond tiimi, tietää, että miten kommunikointi tulee pelaamaan. Ei auta kun rushia noissa peleissa :) Tupla tai kuitti.

  1v1 formaatti on hieman tylsää ja ainakin tällä hetkellä Zergillä terrania vastaan on aivan kauheaa pelata, voittaa kyllä voi, mutta Zergillä pitää olla 20 x mikrotaidot, että näin käy kun mecha armeija puskee pienissä 1v1 mäpeissä. Ellei toinen pelaaja ole ihan luokaton ja pääsee nyduksella peppuun.

  Itse olen katsellut streameista puheenollen aika paljon Day 9 streameja, joissa on kyllä hyviä pelejä, mutta kommentaattorista en pidä pätkääkään :S
   
 2. Tata-san

  Tata-san Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2004
  Viestejä:
  382
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse lopetin Day9 katsomisen kun se yhdessä videossa hehkutti jotain Lady Gagan biisiä maailman parhaaksi. :p

  TvZ on kyllä vähän rasittavaa nyt. Lähinnä tuon reaper avauksen takia. Terranilla nyt muutenkin tuntuu liian hyvin pärjäävän pelkällä 1+A pelityylillä.
   
 3. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aivan järkyttävä imba edelleenkin tuon kosmeettisen patchin jälkeen. Useampi maailman huippu Zergeistä on jo valmis heittämään lusikan nurkkaan (vaihtamassa siis rotua) koska kunnolla mikrottua mmm:ää ei vain voi piestä Zergillä. Jokainen youtube clippikin mitä tulee katsottua niin toivoo aina että se Terrani häviää erityisesti Zergejä vastaan. Oksettavaa että Terran pieksee niillä tier1 yksiköillä niin helposti:OI
   
 4. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 611
  Saadut tykkäykset:
  61
  Erinomainen esimerkki siitä miten sisäpiiriläisten jutustelu on täysin käsittämätöntä sellaiselle joka peliä ei ole pelannut... imba, mikrottu mmm... :hitme:
   
 5. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  FYI
  imba=imbalanced=epätasapainossa
  mikro=mikromanagerointi= eli käytännössä joukkojen liikuttelua:)

  Pistetään vielä se yksi:)
  mmm=marine marauder medivac
   
 6. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 093
  Saadut tykkäykset:
  822
  Minkäslaista rautaa pitää olla, jotta peli pyörii?

  INTEL E8200, 8800GT 512M ja 4 GB muistia löytyypi omasta koneesta.
   
 7. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla aikalailla sama setti ja pyöritän peliä ihan mukiinmenevästi 1920x1080 resolla kaikki herkut päällä.
   
 8. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 093
  Saadut tykkäykset:
  822
  Kiitoksia tiedosta. Samalla resolla on tarkoitus pelata, joten pelin uskaltaa siis ostaa ainakin koneen puolesta.
   
 9. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 564
  Saadut tykkäykset:
  485
  Tarkoittanet joukkojen liikuttelua mikromanageroiden, eli ei yksinpelissä täysin toimivalla 'iso lauma + attack-move' -metodilla, vaan yksittäisiä yksiköitä jatkuvalla nakutuksella koko ajan hotkeynaksulla ohjaamalla.

  Onnistuisko satoja käskyjä minuutissa? Jos ei, älä pelaa koralaisia vastaan..
  :eek:
   
 10. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juurikin tuota, en halunnut enää enempää sekoittaa Kristian paran päätä:D

  Varoituksen sananen Nepalle siitä että meikä on kyllä kaveripiirissä pahamaineinen siitä että revin aina väkisin parhaat graffat vaikka tökkisi kuinka joten se että on ok meikälle ei välttämättä ole ok kaikille.
  Ei tämä sentään ole mitään johonkin Crysikseen verrattuna joten eiköhän pyöri sinullakin ihan kivasti, vähän saattaa välillä tökähdellä mutta läpi ainakin pelasin ihan sujuvasti. En tässä kylläkään kikannut aa:ta kehiin joten vähän jouduin "tinkimään" normisetistä:)
   
  Viimeksi muokattu: 24.09.2010
 11. Tata-san

  Tata-san Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2004
  Viestejä:
  382
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tippa tuli linssiin ku Dimaga ilmoitti vaihtavansa Terraniin jos ei GSL:n jälkeen tapahdu kunnon muutosta. Toisaalta eipä miestä voi syyttää kun saa elantonsa pelistä ja tuloksia pitää tulla.

  Jotenkin tuo Terranin pelin katsominen on niin pirun tylsää. "oooh nosti thorin medivacilla ja tekee dropin, neljä kertaa klikkas ja kauheeta vahinkoa tulee", tai edes joku kolmen dropin tekeminen yhtä aikaa ei vaikuta mitenkään hienolta. Enemmän kunnioitusta herättää se kun joku Zerg oikeasti torjuu jonkun näistä dropeista. Toki voi vaan olla katkeruutta...

  Ladderissa tällä hetkellä 1200 tienoilla ja positiivisena yllätyksenä tuli ZvZ:n muuttuminen! Roacheja käytetään enemmän, perus ling/bling ja siitä siirtyminen mutaliskeihin on vähentynyt roimasti.

  Sivunoottina: peleistä puhuminen suomeksi näyttää aina ihan pirun keharilta. Ling/Bling, factory, barrack -sanat kuullostaa vaan niin tyhmältä suomen keskellä. Mutta toisaalta jos suoraan kääntää nuo niin keharikerroin taitaa mennä jo katon läpi :D
   
 12. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vanha sotaratsuni ei jaksa enää tätä(kään) peliä pyörittää, tai no minimi vaatimuksiin taitaisi juuri ja juuri päästä. Kaveri piti jokunen aika sitten piiitkästä aikaa LANit ja listalla oli ainoastaan SCII. Pirun mukavaa naksuttelua (hyvässä seurassa) vaikka ensimmäistä kertaa tätä pelailinkin vasta tuola LANeilla. Todella vanhoista (Dune2, C&C, WC) ja vanhoista (Tiberian Sun, WC3) on kokemusta joten kyllähän tähän uuteen RTS sukupolveenkin suht nopeasti sisään pääsee. Selkäänhän tässä tulee kovasti ja verkossa varmasti vielä enemmän mutta mukavaa silti kaveriporukassa :) En seuraa SCII kenttää mitenkään joten fanaattisten ja paatoksella tästä puhuvien jutut kuulostavat välillä aika huvittavilta omaan korvaan, mutta näinhän se on minkä hyvänsä muunkin harrastuksen suhteen mistä itse ei ole liekeissä.

  Vaikkei sopivaa konetta olekaan, piti laittaa oma kopio tilaukseen jottei tarvitse kikkailla testi lissuilla kun tätä jossain pääsee taas pelailemaan. Ja kyllähän tämä oma konekin tästä kohta uusiksi menee ja sehän tässä pelottaakin kuinka paljon aikaan sitten tuhraantuu SCII:een :)
   
 13. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  KAikki kiinnostuneet ÄKKIÄ streamia katsomaan GSL:n finaali käynnissä ja juuri taisin nähdä yhden parhaista peleistä mitä olen ikinä nähnyt:)
  http://www.teamliquid.net/video/userstream.php?user=Roffles tuossa yksi
  Uskomattoman hienoa peliä FruitDealer pelaa Zergillä niin ettei mitään rajaa.
  Käsittämätöntä mikroamista:D

  JA paranee vaan:):):)
   
  Viimeksi muokattu: 02.10.2010
 14. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan hyvää jälkeä ovat Blizzardin pojat ja tytöt tehneet kun meinaan pyörii meikeläisen 6½ vuotta vanhalla antiikkillakin :)

  A64 3200+ (2G@2.1G)
  1GB RAM
  ATI 9800PRO 128MB (1280x1024)

  :D

  Joskus pätkäisee tai hidastuu hetkeksi 4v4 tai 3v3 mapeissa mutta täysin pelattavaa on. Pienemmissä mapeissa ei mitään ongelmia. Reilu sata peliä tullut jo pelattua yksin ja kaverin kanssa joten kokemusta on jo että pyörii. Nettiin ei tosin viitsi lähteä muita kiusaamaan kun on kerran pienikin mahku että pelit jumittaisivat meikeläisen antiikkisen koneen vuoksi. Kampanjaa en ole testannut kuin ensimmäisen mission, pitää jättää se paremmalle koneelle.

  Uusi rauta jo melkein tilattuna...
   
 15. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 093
  Saadut tykkäykset:
  822
  Hmm... Vaatiiko se paremman koneen?

  Itse olen yksinpeliaikakauden tuote, joten moninpelit ei juurikaan kiinnosta, joten tuo yksinpelikampanja olisi se mitä pelaisin.

  Oisko kenelläkään mitään kerrottavaa kampanjasta, vai pelaavatko kaikki vain moninpelejä? Jos tuo kampanja on kökkö, niin taitaa jäädä peli hyllyyn.
   
 16. Nobody

  Nobody Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.05.2002
  Viestejä:
  542
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama juttu. Itsekään siis en jaksa moninpelejä pelata. Menin vain kampanjan läpi aika hitaasti ja sitten lopetin pelin pelaamisen. Aika ei tunnu riittävän enää tähän peliin (elokuvat vievät liikaa aikaa) vaikka olisi sitä vielä ihan hauska pelatakin.

  Kampanja kannattaa mennä läpi ensimmäisenä. En ymmärrä ihmisiä jotka menevät suoraan moninpeleihin. Mielestäni kampanjan pelaaminen ei ole tämän jälkeen niin hauskaa, koska on nähnyt jo melkein kaikki hienoudet (tällä tarkoitan esim. unitteja). Onhan se aika suuri spoileri aloittaa ihan minkä pelin aloittamisen skirmisheillä ennen kampanjan pelaamista. Kampanjassa kuitenkin saa jokaisesta kentässä (paitsi ihan viimisissä) yhden unitin "yllätyksenä". Eli jos kaiken jo tietää niin ei se enää ole niin hauskaa.

  Pelasin peliä Hardilla. Viimeisessä kentässä meni kuitenkin hermot ja muutin vaikeustason normaaliksi. Sain myös aika monesta kentästä kaikki trophyt. En kuitenkaan jaksa enää niitä vaikeampia tehtäviä pelata uudestaa yrittäen saada loputkin trophyt.

  Ei kannata tässä pelissä muuten laittaa niitä "upgradeja" ihan turhiin yksiköihin, joita tosi harvoin käyttää. Rahaa ei aina kannata tuhlata heti yhden kentän jälkeen. Luulin peliä pelattaessa, että kaikki päivitykset voi saada pelin aikana, mutta pelin loppupuoliskolla alkoi ärsyttämään kun jotkut tärkeät jäivät saamatta.
   
 17. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kampanjassa on moninpeliin verrattuna ehkä joitakin graafisesti vaativampia kohtia, mutta mitään suurta eroa noissa ei kyllä ole. Peli ei ole mikään järjetön tehosyöppö.

  Kampanja on hieno tuotos - ihan RTS pelien parhaimmistoa. Uusia henkilöitä, yksiköitä ja taitoja tulee aivan pelin loppuun saakka - on myös "miljoona" saavutusta myös yksinpelin puolella ja yksittäisiä tehtäviä voi pelata millä vaikeustasolla haluaa. Yksinpelikampanjan lisäksi on sitten erilaisia haastetehtäviä jotka nekin ihan ok. Ainakin kampanjan lopuksi voi pelata myös vaihtoehtoiset tehtävät lävitse, en muista onko tämä mahdollisuus kesken yksinpelikampanjaa. Lopuksi voi sitten pelata vaikka miljoona tuntia eri moninpelikenttiä pelkästään tietokonetta vastaan (ja sen kanssa).

  Grafiikat eivät ole mitkään "state of the art", mutta kuitenkin peliin hyvin sopivat. Peliä pelataan kohtuullisen lähellä tapahtumia eikä kameraa pysty zoomaamaan taivaisiin (ala Supreme Commander).

  edit:
  Itsellä taitaa olla vain jotain 1200 pojon paikkeilla noista saavutuksista - tarkasti sanoen noita pojoja olikin 1160.
   
  Viimeksi muokattu: 04.11.2010
 18. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 093
  Saadut tykkäykset:
  822
  Nobody, hkj: Kiitoksia vastauksista. Kuulostaa siltä, että peli pitää ostaa kunhan hyvä tarjous tulee vastaan. :)
   
 19. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nepa:
  Ei tarvita sen parempaa konetta kampanjaa varten. Säästelen vain uudelle koneelle, jotta voin pelata ja katsella kaikki välianimaatiot sun muut herkut asetukset tapissa. Tai no ovathan ne omalla tavallaan tapissa nytkin mutta vähän väärässä päässä. Moninpelissä ei niin ehdi maisemia ihailla että ulkonäön vuoksi jäisi pelaamatta tällä vanhalla :)

  Tilaa vaan suoraa VK:n Ahvenaanmaan tuonnista 40,40€. Vaikka olisin vain yhden viikonlopun LANit pelannut tuolla rahalla niin hintansa olisi haukkunut. Pari tuoppia ja muutama viski paikallisessa niin sama raha menee. Nyt voit polttaa sen tuplasti ottamalla ne viskit sekä pelin ;)
   
 20. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oli tuo ennakkotilaus tästä pelissä kyllä erittäin kannattava, en ole tämän jälkeen nähnyt laatikkoa enää alle 30€ myynnissä. Blizzard aikoo tietenkin myydä tätä SCII sarjaa pitkään, kuten myös suurta osaa aikaisemmista peleistäänkin. Luultavasti eivät suostu myymään ulos jälleenmyyjille ihan pilkkahinnalla.

  Hieman on yllättänyt pelin myynnin hiipuminen 3 miljoonan myydyn jälkeen - luulisi jo yksin E-Koreassa tulevan tuon verran myyntiä ;)

  Rahaahan Blizzardilta ei toki uuvu, yli 12 miljoonaa WoW tilaajaa ja WoW Cataclysm jo ovella... Jos saisivat Kiinan poliitikot taivuteltua WoW:lle suotuisaksi, niin voisi jopa 20 miljoonaa mennä rikki.