StarCraft II

Keskustelu osiossa 'PC-pelit' , aloittajana hkj, 28.07.2010.

 1. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 126
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ole vielä omaa yksilöäni saanut, mutta ketjunhan voi aina aloittaa. Toivottavasti paketti tulisi tänään :rolleyes:

  Pelaajien kommentit ollut kohtuullisen ylistäviä - saa nähdä mitä "viralliset" arvostelijat tulevat sanomaan...

  http://eu.battle.net/sc2/en/

  http://en.wikipedia.org/wiki/StarCraft_II:_Wings_of_Liberty

  Pelasin aikoinaan hetken alkuperäistä StarCraftia, mutta mikään fani en ole missään nimessä ollut. Oma "all time favourite" varmaankin Ultima Underworld: The Stygian Abyss ja siinä perässä tulee liuta muita roolipelejä.

  "Offline" pelaaminen on vähitellen tulossa tiensä päähän piratismin ja muidenkin syiden takia, StarCraft II ja uudistunut Battle.net sekä tietenkin mm. Steam näyttävät mihinkä suuntaan seuraava konsolisukupolvikin tulee menemään. Omasta mielestäni StarCraft II "yksi peli yksi pelitili" on pelaavissa lapsiperheissä toki kallis hankinta, mutta toisaalta niinhän asiat ovat olleet jo pidemmän aikaa myös MMO-puolella.
   
  Viimeksi muokattu: 28.07.2010
 2. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 610
  Saadut tykkäykset:
  61
  Itse olen muutaman kerran noita RTS-pelejä testaillut, mutta eivät ne ole koskaan minua mukanaan vieneet. TBS on enemmän mieleeni (eli mm. Civilization IV).

  Starcraft on kuitenkin ilmeisesti melkoinen ilmiö maailmalla, joten aika kovat paineet noilla tekijöillä tehdä II:sta tarpeeksi hyvä odotuksiin nähden.
   
 3. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen tykännyt monien RTS:n yksinpeleistä(C&C kaikki mahdolliset, WC3, WiC) mutta moninpelit eivät ole juuri ikinä napanneet. Erityisesti ärsyttää se tuotannon optimointi ja välitön vyörytys, ei huvita naputella niin perkeleen nopeasti. Kivempi pikkuhiljaa rakennella omat mestat ja sitten vasta hyökkäykseen. Tämän toki testaan, ykkönen ei ikinä ollut suosikkeja.
   
 4. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 610
  Saadut tykkäykset:
  61
  Juurikin se asia mikä tekee RTS-peleistä minulle vastenmielisiä.
   
 5. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Moninpelin voikin varmaan jättää suosiolla väliin, taitaa korean pojjaat olla liian hyviä meikäläiselle, mutta tulee tuota jossain vaiheessa testattua single playerilla. Kunhan aiemman pelivuoren saa alta pois:D Melko tyyris paketti tuosta loppujen lopuksi tulee, jos ostaa kaikki kolme peliä. Eikös tässä ensimmäisessä pelata vain terraneilla?
   
  Viimeksi muokattu: 20.08.2010
 6. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 126
  Saadut tykkäykset:
  0
 7. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 968
  Saadut tykkäykset:
  244
  Tänään pääsin aloittelemaan ja hyvälle vaikuttaa. En ole koskaan aikaisempaa pelannut joten päähahmojen tarinat ei ole tuttuja, joten se varmaan syö fiilistä.
   
 8. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 610
  Saadut tykkäykset:
  61
 9. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 057
  Saadut tykkäykset:
  49
 10. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 610
  Saadut tykkäykset:
  61
  Jep, paskaa täytyy olla jos noin surkeita arvosanoja saa.

  Itseasiassa naurattaa kun katsoo miten intohimoisesti pelin fanit suhtautuvat noihin kymppiä huonompiin arvosanoihin - IGN ja Hookedgamers-artikkelit molemmat saaneet aika paljon vihakommentteja... ;)

  Täytyisi varmaan itsekin suuttua aina tavattomasti, kun Civilization-sarjan pelit eivät saa kymppejä...
   
 11. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo vakaus ei tosiaan ole vielä ihan kohdillaan - esim. tänään aamupäivällä ei päässyt profiiliin ja myöhemmin saavutukset oli disabloitu. Onhan tämä kuitenkin ainakin lähes ysin peli, vielä en ole kuitenkaan tarpeeksi pitkällä tarkempaa arviota varten. Toiminta tapahtuu kyllä todella lähellä yksiköitä ja ylemmäs ei pääse zoomaamaan. Toki viilaavat tätä vielä todella pitkään joten varmasti ensi vuoden alussa peli ja uusi battle.net ovat jo todella hyvässä iskussa.

  x_jmt_x:
  Jos tosiaan menee 15h läpi, niin onhan se PC-peliksi todella tynkä. No katsotaan nyt, kun itse tämän pääsee joskus ensi viikolla lävitse. Mukavan vaihtelevia ovat olleet ainakin alkupään tehtävät, Dawn of Warissa kaikki oli vähän sitä ja samaa (lisäosassa hieman vähemmän). Vaikeaa olisi kyllä ollut kaikkien rotujen tarina sisällyttää samaan peliin.
   
  Viimeksi muokattu: 04.08.2010
 12. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 564
  Saadut tykkäykset:
  485
  Moninpeli ei kiinnosta, mutta kun on paljon parjattu tätä kolmessa osassa julkaisua, niin onko mietitty paria seikkaa:

  1) tässäkin "tyngässä" on melkein 30 tehtävää ja ilmeisesti pelattavaa 15 tunnille, lisäksi juonen rönsyily ja se, että valinta a kohdassa x sulkee vaihtoehdon b pois, mikä taas vaikuttaa kohdassa y siten, että... -kuvio tekee useammasta pelikerrasta huomattavasti mielekkäämpää kuin täysin samanlaisena (mutta vaikeampana) toistuvan tehtävän uudelleenvatkaamisen. Ei todellakaan ole mikään tynkä.
  Arvosteluissa on mainittu, että esimerkiksi tietyn teknologian valitseminen sulkee vaihtoehdon kokonaan pois jne

  2) Juuri siksi, että tämä on julkaistu osissa, on mahdollista ottaa vastaan kaikki feedback mitä parilta miljoonalta "testaajalta" on saatavissa ja implementoitavissa seuraaviin trilogian osiin - tottakai patcheilla voi ja pitää korjata jotain yksikkötasapainoja jne, eri asia - ja hioa niistä silkkaa timanttia. Blizzard ei juurikaan ole (PC:lle?) huonoja pelejä julkaissut ja jos tämä eka osa on tämäntasoinen, niin mitä on Blizzardin ammattitaidolla odotettavissa osaan kaksi ja viimeisenä osaan kolme?
  Eihän tämä mikään demoversio ole, mutta yleensä pelin puutteita korjataan sitten seuraavassa osassa... Viiden vuoden päästä, tai jotain.​  Oma kopio venaa toivottavasti postilaatikossa ja viimeistään huomenna pääsee sitten nakuttamaan sormet verillä - tätä on odotettu kieli pitkällä WarCraft III: Frozen Thronesta asti!
   
 13. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tarinamoodi pelattu nyt läpi ja olihan tuo komia ja hyvin tehty (Blizzard osaa kyllä tehdä välianimaatiot), kyllä tälle tuollaisen ysin uskaltaa antaa arvosanaksi. Itse peli on tietenkin tuttua RTS mäiskettä eli siitä ei mitään suuria tunteita saa irti, toki SC veteraaneilla voi tippa vierähtää linssistä. Itsekin muistin muutaman one linerin vanhasta pelistä :) Kait sitä pitää käydä ottamassa turpaan muutaman kerran myös moninpelin puolella, tulee varmasti rumaa jälkeä :D
   
 14. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 564
  Saadut tykkäykset:
  485
  Tuttua? Oi aikoja, silloin 2005 (?) Warcraft 3 oli lähes mullistava, kun tehtäviin oli saatu edes vähän muuta, kuin 'rakenna oma ja tuhoa toisen' sekä 'luolassa ryömitään' -tehtäviä ja nämä sankariyksiköt, sekä ennenkaikkea ihan oikeasti toimiva juoni. Tuon jälkeen tuli välissä naksuteltua Supreme Commanderia, joka oli omalla tavallaan helevetin hauska, mutta stoorista ei tietoakaan ja yksikötkin kovin steriilejä (toisaalta se kai oli tarkoituskin, kun ne on kaikki robotteja?) ja Command & Conquer, joka tuli pelattua hampaat irvessä läpi, mutta kun tarina makasi Lando Carlissianin ja sen yhden yrmyn harteilla todella kaameiden ylipitkien välianimaatioiden päällä ja itse peli oli niin halavatun nopeatempoinen siitä, että taistelut kesti noin 12 sekuntia, niin jäi vähän sellainen "no joo, koska se StarCraft II tulee?" -fiilis..

  ...ja nyt se on täällä, yksinpelikamppiksesta Charin tehtävät (3?) jäljellä ja sitten alkaa taas odotuksen tuska kohti seuraavaa (ali)osaa eli Zergien kamppista, toivottavasti ei tällä kertaa mene viittä vuotta.

  Itse pelihän on loistava, yksiköihin on saatu jotain vaihtelua, tehtävät on nekin aika moni "with a twist" ja balanssi kiireen ja odottelun välillä on kohdillaan - ei monessa tehtävässä pääse odottelemaan muurien takana armeijan kasvua, mutta toisaalta sellaista nakutakunkonekivääriviisminsaajaseonsiinä ei ole lainkaan, onneksi. Protossejakin pääsi pelaamaan ainakin kolme tehtävää. Ja perkele sentään, eihän tuo stoori mikään Kummisetä II ole, mutta kepittää aika monta peliä aivan pystyyn eikä edes ne pari klisettä välissä teetä irvistelyä. Ja tietysti Blizzardin tuttu vino huumorintaju on tallella - "I think I saw this in a movie" aiheutti huutonaurut.

  Samaa tuttua RTS:ää kyllä, mutta toteutettuna järkyttävän hyvin. Ja tämä on vasta part 1...
   
  Viimeksi muokattu: 11.08.2010
 15. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viisi sijoitusmatsia pelattuna 50:stä, 2 helpohkoa voittoa, yksi todella tiukka tappio omaa tyhmyyttäni ja kaksi rökäletappiota veteraaneja vastaan. Eri tasoisia pelaajia löytyy tosiaan ihan laidasta laitaan, itse luulisin sijoittuvani joskus sitten ehkä Silver leagueen - jos oikein jaksaisi katsoa pelivideoita ja miettiä ajoituksia, niin Gold league olisi ehkä mahdollinen. Platinumin pelaajat ovat sitten noiden kahden rökäletappion perusteella vanhoja SC-veteraaneja :) Pakko pelata Terraneilla, kun muita rotuja ei osaa senkään vertaa. Muutaman challengen perusteella Zergit tulevat olemaan hauska rotu pelata siinä seuraavassa SC II osiossa.
   
  Viimeksi muokattu: 13.08.2010
 16. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suosittelen muuten katselemaan sinäputkesta HDstarcraftin kanavalta otteluja. Todella mukaansa tempaavasti ja asiantuntevasti selostettuja otteluita ja erityisesti pelit joissa esiintyy Check niminen (ilmeisesti Etelä-Korealainen) kaveri. Myös tuo Masterasian viimeisin peli on kerrassaan huima, kannattaa katsoa ihan loppuun asti:D Myös hienosti tehtyjä tutoriaaleja on tuo kanava pullollaan.
   
 17. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 126
  Saadut tykkäykset:
  0
  On kyllä hienoja pelejä ja vaihtelevia pelityylejä, itse olen järjettömän hidas pelaaja. Olen vasta 18 "harjoitusmatsia" viidestäkymmenestä vaaditusta ehtinyt pelata - näistä tullut 10 tappiota ja 8 voittoa. Tappioista muutama ollut tiukka, mutta reilusti yli puolet ihan selkeitä häviöitä, voitoissa homma ollut 50/50. Vähitellen alkaa osaamaan nuo perusjutut, nyt pitäisi alkaa todella miettimään joukkojen sijoituksia näppäimistöllä ja opetella kaikkien toimintojen näppäinoikotiet :p Hieno pelihän tämä on vaikka uusi Battle.net on vielä todella pahasti raakile. Paras Suomalainen top 200 listalla peräti seitsemäs (Satiini), vastustajat ovat vaan vähitellen oppineet varomaan sen Barracksin sijoittelua?

  Heikompia pelaajia vastaan pääsen jo nousemaan vaikka alussa kämminkin pahasti, aikaisemmin iski heti paniikki :D
   
  Viimeksi muokattu: 21.08.2010
 18. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suomi-Ruotsi "maaottelu" päättyi 4-0 kun Naama pwnas kaikki ruottalaiset putkeen. Hauska oli katsella streamia vaikka ei nuo suomalaisten selostamat tottakai ihan niin laadukkaita ole kuin vaikka nuo HD:n setit.
  Ekaa kertaa varmaan missään pelissä näin kun battlecruiserit ratkaisi pelin. Ruotsalainen ei siinä viimeisessä pelissä uskaltanut hyökätä vaikka helposti olisi hoitanut homman ja Naama duunas rauhassa omassa basessa BC:tä ison kolonnan ja hois homman kotiin. Erittäin viihdyttävä peli. Ikävä kyllä koko turnauksen kaikki pelit(tai no siis ne neljä) tvt mutta ei näyttänyt tuottavan Naamalle suuria vaikeuksia.
   
  Viimeksi muokattu: 04.09.2010
 19. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo BC vahvuus on huomattu ja niitä heikennetään seuraavassa paikossa. Pitäisi ehtiä taas itsekin tässä joskus pelaamaan, olisi kiva edes sijoitusmatsit ehtiä pelaamaan ja päästä katsomaan miltä ne ladder-pelit tuntuu. Iso pelihän tästä on tulossa, nyt jo myyty reilusti yli 3 miljoonaa kappaletta (ja tulee myymään pitkään)...
   
 20. Tata-san

  Tata-san Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2004
  Viestejä:
  382
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noita videoita kannattaa tosiaankin katsoa. Viimeksi enemmän pelaamani RTS-peli oli KKND, netissä en ollut ikinä pelannut mitään RTS:ä. Pelkästään noita videoita katsomalla sai pelin sille tasolle, että pääsi suoraan diamondiin. Nyt pelannut suurinpiirtein 2:1 win rationilla (randomia, tämä tietenkin helpottaa vähäsen). Näyttäisi eSports saavan vähän tuulta alleen. Jospa nousisi takaisin Q3 julkaisun aikaisiin turnauksiin, ehkäpä joskus saataisiin jopa jääkiekko pois tv:sta ja starcraftia tilalle :p