Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) (J.J. Abrams/Daisy Ridley,Adam Driver,Oscar Isaac)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Professional, 12.09.2017.

?

Kuinka monta tähteä elokuvalle The Rise of Skywalker

 1. *****

  0 ääntä
  0,0%
 2. ****½

  6,4%
 3. ****

  19,1%
 4. ***½

  21,3%
 5. ***

  23,4%
 6. **½

  12,8%
 7. **

  10,6%
 8. 4,3%
 9. *

  2,1%
 1. Vekka

  Vekka Active Member

  Liittynyt:
  13.02.2004
  Viestejä:
  1 021
  Saadut tykkäykset:
  8
  Kyllä tämä uusi trilogia oli kuin olisi katsonut jotain10-vuotiasta leikkimässä uudestaan juuri katsomiaan alkuperäisiä Star Wars elokuvia, hieman sekoillen tarinassa ja lisäillen mukaan omia omituisuuksiaan ja juoniaukkoja.

  Enpä uskonut tätä koskaan sanovani, mutta Lucasin prequel-elokuvat alkaa jopa tuntumaan ihan katsottavilta ja omaperäisiltä tämän rinnalla.

  1/5
   
  Crockett tykkää tästä.
 2. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 044
  Saadut tykkäykset:
  279
  Meille Prequel-trilogiaa arvostaville tässä Disney-hölmöilyssä on ollut tosiaan edes se myönteinen asia, että Episodit I-III ovat nostaneet vähän arvostustaan vertailussa. Porukka ryöpytti urakalla Lucasia vuosituhannen alussa. No tässä on nyt sitten Star Wars-trilogia ilman Lucasin panosta. Sitä saa mitä tilaa. o_O
   
  Recce tykkää tästä.
 3. scented

  scented Well-Known Member

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 312
  Saadut tykkäykset:
  56
  Minusta noissa uusissa on ollut ihan kelpo suorituksia, kuten Rogue One, Force Awakens ja The Last Jedi. Tänään yllättynyt, kun Soloa katsonut, ettei tämäkään mikään täysin surkea ole :).

  EDIT: näköjään Last Jedistä en ole pitänyt sen ketjun postaukseni mukaan, vedetään se pois listalta... :)
   
 4. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 044
  Saadut tykkäykset:
  279
  Itsekään en täysin lyttää Disneyn tekemisiä ja esim. Rogue One -leffan loppupuoli on hyvä (Solokin on erilliselokuvana ihan ok, vaikka pääosan esittäjä on kyseenalainen valinta), eikä TFA ole aivan kauhea vaikka se onkin melkoista kierrätystä. Uuden trilogian kaaren kanssa Disneyllä on kuitenkin ollut aikamoinen vaikeus ja siihen päälle pakonomainen tarve viljellä SJW/Mary Sue-tematiikkaa jopa OT:lle keskisormea näyttävään tyyliin.
   
  Recce ja scented tykkäävät tästä.
 5. ipeniemela

  ipeniemela Active Member

  Liittynyt:
  23.09.2004
  Viestejä:
  775
  Saadut tykkäykset:
  47
  Rise Of Skywalkerin tekemistä varjostivat kaksi isoa haastetta, Rian Johnsonin yllättäville teille lähtenyt edellisosa ja Carrie Fisherin kuolema joulukuussa 2016. Abramsilla on ollut haastetta yrittää saada TROSista edes jollain lailla koherentti paketti ja päätös paitsi uudelle trilogialle, koko Skywalkerien tarinalle. Se, miten hyvin tai huonosti tässä on lopulta onnistuttu selviää itselleni maanantaina, kun menen 12v tyttären kanssa tämän katsomaan Vantaan Flamingoon.

  Mitä SW:n Disney-aikaisiin tuotoksiin tulee, en todellakaan yhdy siihen itkijöiden joukkoon, joiden mielestä ne olisivat kaikki paskoja. Paska niistä ei ole tähän mennessä näkemistäni yksikään ja Last Jedi oli loppujen lopuksi yllättävänkin hyvä juuri siksi, että uskalsi ravistella konventioita ja kokeilla jotain uutta ja erilaista. Enkä mä prequeleitakaan vihaa, mutta onhan siinä Attack Of the Clonesissa nyt ihan jäätävästi tyhjäkäyntiä ja niitä Anakinin ja Padmen välisiä lässynlässynkohtauksia olisi ihan oikeasti voinut trimmata raskaalla kädellä menettämättä silti mitään tarinankerronnan kannalta oleellista. Just my two cents.
   
  Professional tykkää tästä.
 6. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  2 776
  Saadut tykkäykset:
  29
  Kyllä se The Last Jedi vaikutti aika tahalliselta muroihin kusennalta asenteensa puolesta. Toivottavasti viimeisessä osassa tapahtuu jotakin sellaista joka oikeuttaa ja perustelee, tai edes hyvittää keskimmäisen tuotoksen "maan pinnalle" pudottamiset ja kaiken vähättelyt ym. pilailut.

  Tässä pohjustelen tuon TROSin katsontaa ja katsoin TFAn jälleen uudelleen: Siinä on tunnelma ja puitteetkin kohdallaan, mutta toki kliseiden kierrätys ja hahmojen naureskelu sille tökkii aavistuksen. Toivottavasti The Päätösosa pystyy edes edellistä parempaan eikä enää laske rimaa ja kaiva maata altaan tahallisesti.
   
 7. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 348
  Saadut tykkäykset:
  62
  Ihan okei päätös uudelle trilogialle, eikä onneksi sisältänyt samanlaisia perseilyjä kuin edellisessä osassa, tai aiemmassa trilogiassa. Suhteellisen tyytyväisenä sitä lähti teatterista, vaikka ei tämä toisaalta juurikaan Suuria Tunteita herättänyt.

  FA ja Rogue olivat parhaat uudet, tämä ja eilen uusittu Solokin aivan mainioita. Last Jedi pitäisi tsekata toistamiseen lopullisen tuomion antamiseksi.
   
 8. vemkki

  vemkki Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 263
  Saadut tykkäykset:
  119
  Ihan viihdyttävä päätösosa. Mitään omaperäistä juonessa ei ollut, mutta kaikki kierrätetyt kliseet oli vain toteutettu entistäkin hienommin. Ainoa merkittävästi häirinnyt asia oli typerä lopputaistelu. Hyvän fiiliksen takia annan ehkä 4-/5, vaikka todennäköisesti ei huvita katsoa tätä elokuvaa toista kertaa.
   
 9. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 392
  Saadut tykkäykset:
  49
  Ennakkotunnelmat ennen tätä päätösosaa eivät todellakaan olleet samalla tasolla kuin vuonna 1983 Savoyn aulassa, mutta jäi tästä silti parempi fiilis kuin edellisestä. Tuntui enemmän Tähtien Sodalta. Saatan ehkä katsoa joskus toisenkin kerran. ***-/*****
   
  h3mb3 tykkää tästä.
 10. makemich

  makemich Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 288
  Saadut tykkäykset:
  56
  Niin viittaat tähän varsinaiseen avaruustaisteluun, et päähenkilöiden väliseen taisteluun? Se nimittäin oli mielestäni leffan ylivoimaisesti parasta antia muuten tasapaksuun ja hätäiseen meininkiin. Kyllä tämä täytyy itselle ostaa niin saa ainakin kerran katsoa hyvältä penkiltä...

  Last Jediä en uskalla edes muistella, tuskanhikeä pukkaa kun avaruusleijuva Leia muistuu mieleen.
   
  Viimeksi muokattu: 21.12.2019
 11. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 038
  Saadut tykkäykset:
  126
  No niin, kävin katsomassa ihan 3D-version tästä. 3D olikin ihan toimivaa ja hyvän näköistä omiin silmiini, niissä kohtauksissa joissa kolmiulotteisuutta oli hyödynnetty, joskin kyse lienee jälkeenpäin tehdystä konversiosta.

  Sitten itse asiaan eli leffan sisältöön... Olihan tämä parempi kuin Last Jedi, mutta TFA:n tasolle ei ihan päästy. Tarinan kerronta oli aika ADHD:ta välillä, lyhyitä pätkiä sieltä ja lisää pätkiä täältä... mutta onneksi välillä rauhoituttiin ja annettiin sentään joidenkin kohtausten elää ihan omaan tahtiinsa. Ns Voima oli tässä tosiaan aika supervoima, vedenpäällä ei sentään kukaan kävellyt, vaikka veikkaan että Rey olisi siihenkin pystynyt. Lopun suuri taistelu oli periaatteessa aika näyttävää menoa mutta täynnä kaikenlaista hölmöä. Ehkä tästä syystä lopuksi jäikin vähän laimea fiilis.
  Eli loppuyhteenvetona hyvän näköinen mutta pikkasen hölmö ja adhd -toimintaseikkailu. Aineksia tässä olisi ollut kahteenkin leffaan jos tapahtumien olisi annettu rauhassa edetä luontevaan omaan tahtiinsa. (Esim Rise of Skywalker osa 1 nyt ja osa 2 pääsiäisenä...)

  3,5/5
   
 12. Crockett

  Crockett Active Member

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  929
  Saadut tykkäykset:
  56
  Aikas hyviä arvosteluja täällä annetaan kun ottaa huomioon että youtube on täynnä arvosteluja missä tämä arvioidaan aivan karmeaksi tekeleeksi. Saagaa fanittavana en kyllä käytä edes ilmaislippua tähän kun trailerit ja juonipaljastukset tuntuu sen verran kamalalta tavaralta mikä ei kyllä sinänsä yllätä kun edeltäjä veti aika pohjat. Katson sitten joskus kun jostain suoratoistosta näkee.
   
 13. BillyBob

  BillyBob Member

  Liittynyt:
  25.08.2006
  Viestejä:
  349
  Saadut tykkäykset:
  7
  Youtube tuntuu nykyään olevan välillä täynnä meitä aikuisia, jotka itkevät milloin mistäkin asiasta. Ei tästä tarvitse toki missään nimessä pitää, koska ei se vaan ole niin hyvä leffana. Mutta jotkut jopa suuttuvat neutraalimmille arvostelijoille, jos nämä eivät suostu vihaamaan tulisesti näitä Disneyn tekemisiä ja erityisesti Kennedyä (vaikka virheitä he ovat toki tehneetkin. Osa isoja). Eli pakko vihata tätä tai olet automaattisesti disney-shill. Pakko toisaalta myöntää, että oma kiinnostukseni SW-brändiä ja sen tuotoksia kohtaan on laimennut jo vuosia sitten, ennen Disneytä jne.

  Ei tämä kuitenkaan minusta ollut niin kamala, että edes ilmaista lippua ei viitsi käyttää, ellet säästä sitä jotain muuta varten. Voisi veikata, että jotain viihdyttävämpää on tulossa. Oli tämä minusta sentään edellistä parempi, jos nyt jotain hyvääkin haluaa löytää. Leffassa kuitenkin toimivat tietysti ne perusasiat, kuten efektit, musiikki jne. Näyttelijätkin nyt tekivät parhaan sillä roskalla, mitä heille oli annettu. Tarinassa oli toki myös muutamia parempia hetkiä, mutta sitten vaan se itse kokonaisuus tai tapa päättää/käsitellä nämä hetket, jätti nekin aika valjuiksi. Ehkä leffa parani vähän loppua kohden, mutta vain vähän.

  Valjuun kokonaisuuteen vaikuttaa ehkä eniten se ikävä tosiseikka, että paljon edellisen leffan typeryyksiä jne. jouduttiin hätäisesti paikkaamaan purkalla ja pyhällä hengellä. Se valitettavasti näkyy. On juoniaukkoja, ja erityisen kummallisia paljastuksia, joista osassa ei tunnu olevan mitään järkeä. Lisäksi Voima tuntuu leffassa toimivan vähän miten sattuu, ja se toimii oikeastaan juuri kuten juoni sitä milloinkin edellyttää toimimaan. Asiaa ei auta sekään, että muutamaa ohikiitävää hetkeä lukuunottamatta myöskään hahmoihin ei oikein synny sellaista sidettä, kuten ehkä alkuperäisen trilogian henkilöihin.

  Aika popcorn-viihteeksihän tämä on näköjään mennyt ja leffaa ei varmasti tule katsottua ainakaan ihan heti uudestaan. Oikeastaan se on aika unohdettava, kuten vaikka bayformerit tms.

  2,5/5
   
 14. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 813
  Saadut tykkäykset:
  365
  Mielestäni erinomainen ja viimeisen päälle viihdyttävä lopetus tälle hienolle yli 40 vuotta kestäneelle saagalla. Kyllä siinä joutui viimeistään viimeisen kohtauksen kohdalla vähän silmäkulmia kuivaan. Kiitos J.J.

  ****½

  Episodi I ***
  Episodi II ***
  Episodi III ****
  Episodi IV ****½
  Episodi V *****
  Episodi VI ****
  Episodi VII ****
  Episodi VIII ***½
  Episodi IX ****½
   
 15. Crockett

  Crockett Active Member

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  929
  Saadut tykkäykset:
  56
  Nyt oikeasti te neljän tähden arvostelijat :eek:...

  Taivuin ja katsoin tämän. Voi herranjestas mitä roskaa. Vaikka The Last Jedi vetikin asioita uusiksi ja osittain todella surkeaan suuntaan, tämä oli vieläkin pahempi sillisalaatti yrittämällä korjata niitä "virheitä" edellisestä osasta. Toisaalta olisin jopa mieluummin nyt nähnyt mihin se Johnsonin visio olisi kantanut kun tässä keskityttiin lähinnä kumoamaan aikasempia. En olisi todellakaan uskonut että tämä saaga on tässä jamassa kun Disney osti oikeudet ja ilmoitti tekevänsä jatkoa. The Force Awakensin jälkeen teatterista tullessani olin vielä todella toiveikas että tästä voi tulla vielä jotain hienoa vaikka lievä tutun kierrätyksen maku olikin mukana. Vaikka joidenkin kohtauksien visuaalinen anti oli ihan hienoa, ei tarinassa ja tapahtumissa ollut kyllä suurimmalta osalta päätä eikä häntää. Kokoajan mentiin eteenpäin kauhealla tahdilla ja välillä ruutu täyttyi tehosteähkystä että taas päästiin seuraavaan. Voima oli muuttunut pelkäksi Marvelin supersankarikyvyksi joka muuttui aina siihen mitä kohtaus vaati. Ei helvetti nyt sitä hyppelyä kielekkeeltä toiselle. Palpatinen veto pahikseksi oli todella surkea veto ja vei merkityksen käytännössä Snokelta (joka alkujaankin oli kehno pahis).

  Reyn nostaminen feminismin sanansaattajaksi oli todella väsynyttä, pyyhkien käytännössä persettä Lucasin aikaansaannoksilla. Hävettävän huono leffa josta ei jää oikein muuta hyvää kun Kylo Renin hahmo Adam Driverin toimesta. Daisyn karisma ei riitä täyttämään ruutua, muiden ollessa käytännössä statisteja ja täyttämässä fan serviceä. Kun hälyttävät ensimmäiset huhut tuli syksyllä leffan kamalista ennakkonäytöksistä, olisi Disneyn pitänyt tajuta että tämä ei toimi ja miettiä koko leffa uusiksi. On todella hämmentävää miten tämä on ylipäänsä päässyt tuotantoon.

  Leffan nimen mukaisesti tekijöillä olisi pitänyt olla sen verran munaa että Kylo Ben Solo olisi ollut todella se viimeinen Skywalker ja jatkanut siitä Reyn uhtautuessa pahan edessä. Tällä ei ole mitään tekemistä minkään tasa-arvon kanssa jota tämän trilogian edetessä oikein tungettiin Kennedyn toimesta katsojan naamaan.

  1,5/5.
   
  Viimeksi muokattu: 23.12.2019
 16. rss

  rss Member

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  340
  Saadut tykkäykset:
  10
  Leffan alussa huomasi et nyt tulee olemaan semmoista adhd viihdettä, että tätä ei pidä ottaa tosissaan. Viihdyin kyllä ja tykkäsin. Toki pompittiin välil liikaa, mutta oli odotettavissa kun niin lyhyt leffa kuitenkin(olisi voinu jakaa kahteen osaan tai tehdä tästä vaikka 20min pidemmän)

  Elämääni tämä ei pilallu enkä ole vihainen tai vittuuntunut. Viihdettä nämä on kuitenkin et ei jaksa elämää pilata et ottaa nämä niin tosissaan.

  3/5
   
 17. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 813
  Saadut tykkäykset:
  365
  Samaa voisi sanoa teistä yhden tähden arvostelijoista :p
   
  h3mb3 tykkää tästä.
 18. ipeniemela

  ipeniemela Active Member

  Liittynyt:
  23.09.2004
  Viestejä:
  775
  Saadut tykkäykset:
  47
  Nähty. Olipas tungettu valtava määrä infoa yhteen leffaan, niin että välillä ei meinannut perässä pysyä. Aivan kuten Last Jedinkin kanssa, piti käydä kotiin päästyä kertaamassa vielä juoni wikipediasta. Sanotaan näin, että niillä eväillä mitä JJ:llä oli käytössään, on tämä mielestäni ihan kelvollinen lopetus Skywalkerien saagalle, mutta olisi voinut olla parempikin. Rian Johnson veti edellisosan niin yllättäville urille, että JJ:llä oli käytännössä kaksi mahdollisuutta, joko jatkaa Johnsonin linjoilla tai ryhtyä paikkailemaan Last Jedin juonikuvioita faneja tyydyttävällä tavalla ja Abrams valitsi jälkimmäisen. Tietenkään kaikkia ei voi miellyttää ja näistä Disneyn tuottamista Star Warseista jokainen on jakanut mielipiteitä erittäin vahvasti puolesta ja vastaan. Omasta mielestäni JJ onnistui tuomaan tämän kolmannen trilogian nyt ainakin näennäisen koherenttiin päätökseen ja Palpatinen paluu, sekä Kylon ja Reyn hahmojen välinen draamankaari olivat mielestäni leffan parasta antia, kuten tietenkin myös aina loistavan John Williamsin musiikit. Aikamoista ADHD-meininkiä mainasi välillä olla ja kuten sanoin, tällaisen 42-vuotiaan keski-ikäisen äijän meinasi olla välillä haastavaa pysyä perässä. Ehkä eniten leffassa vaivasi ajoittaisista vau-hetkistä huolimatta jonkinlainen hengettömyys verrattuna siihen klassiseen, osat 4-6 käsittävään trilogiaan, tosin siitä kyllä kärsivät prequelitkin, vaikka itse Yrjö Luukas oli niiden puikoissa. Lätkäistään tälle nyt 3,5/5. Steelbook ennakkovarattu jo.
   
  h3mb3 tykkää tästä.
 19. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 044
  Saadut tykkäykset:
  279
  Disneyllä on ollut vaikeuksia ymmärtää, että Star Wars-brändin kanssa ei voi tehdä mitä tahansa. Silloin 70-luvun lopussakin tehtiin Star Warssin menestyksen innoittamana kaiken maailman "scifi-leffoja", jotka yrittivät replikoida Star Warssin suosiota. Jopa James Bond vietiin avaruuteen. Star Wars on yhdistelmä montaa asiaa: Ikiaikaisia tarinoita kerrottuna uudella tavalla, John Williamsin eeppistä musiikkia, erinomaisia luovia äänitehosteita, elokuvateknologian eteenpäinviemistä, korkeatasoista visuaalisuutta, huolellisesti mietittyjä hahmoja ja tarinankaaria, vanhanaikaista kuvaustyyliä ja tietysti George Lucasin visionääristä neroutta. Disney on "noudattanut" näistä vain osaa (ja niitäkin lähinnä kopioinnin ja kierrätyksen keinoin) samalla kun on tuotu brändille vieraita ja myrkyllisiäkin elementtejä kehään. Star Warssista on tullut "tusinatavaraa", kalliita tehosteleffoja tehosteleffojen joukossa ja lipputulot laskevat tätä heijastaen. The Rise of Skywalker saa ponnistella päästäkseen miljardin taalan lipputuloihin. Kiinassa tämä leffa on ollut kuulemma karmea floppi tähän mennessä.

  Minulla ei ole tapana mennä teatteriin katsomaan nuorisolle suunnattuja ADHD-tehosteleffoja, joten miksi menisin tätäkään leffaa katsomaan? Ehkä hankin Blu-ray:n aikanaan. Josko siinä olisi sitten mukana huhuttu Lucas-cut kun Disney tajuaa, että tällä kuulemani mukaan Bob Iger-cutilla ei rahaa hääppöisesti taota?

  Jossain vaiheessa Disneyn on kaiken järjen mukaan päätettävä, alkavatko he käyttämään tätä brändiä oikeaan tyyliin (alkaen siitä, että George Lucasin ideoita aletaan kunnioittamaan ja toteuttamaan) vai hankkiudutaanko brändistä eroon (myydään takaisin Lucasille puoleen hintaan)?

  Lucasilta haluaisin kysyä, tunteeko hän nyt itsensä tyhmäksi luotettuaan aikoinaan siihen, että Disneyn ja Kathleen Kennedyn huovissa Star Wars on hyvissä käsissä. Jälkiviisaana voi todeta, että Lucas oli uskomattoman sinisilmäinen.
   
 20. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  2 776
  Saadut tykkäykset:
  29
  Niin no, olihan toki aikanaan tuo Holiday Special... Kaikkia kopioita ei ole saatu tuhottua.

  Vaarana on kaiketi nyt se että Disney heittää tässä asiassa lopullisesti päälle tuon vaihteen... Siis jos fyrkkaa tulee lopputuloksista riippumatta.