Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) (J.J. Abrams/Daisy Ridley,Adam Driver,Oscar Isaac)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Professional, 12.09.2017.

?

Kuinka monta tähteä elokuvalle The Rise of Skywalker

 1. *****

  0 ääntä
  0,0%
 2. ****½

  6,6%
 3. ****

  18,0%
 4. ***½

  18,0%
 5. ***

  21,3%
 6. **½

  13,1%
 7. **

  13,1%
 8. 6,6%
 9. *

  3,3%
 1. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 914
  Saadut tykkäykset:
  592
  Miten porukka tuota Mandalorian-sarjaa seuraa, kun olen ymmärtänyt Disney+ palvelun aloittavan Suomessa joskus ensi vuonna? o_O
   
 2. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 198
  Saadut tykkäykset:
  339
  ^
  Netti on vpn:ä pullollaan...
   
 3. Apinamakina

  Apinamakina Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.08.2010
  Viestejä:
  183
  Saadut tykkäykset:
  5
  Kyllähän sen nyt jo etukäteenkin tietää että roskaa tämä elokuva tulee olemaan, kun jokaista elokuvaa on tehty yksi kerrallaan, eikä kukaan ole kirjoittanut koko trilogian kattavaa käsikirjoitusta tarinan kululle, eikä hahmojen kehityksille. Vain täysi hölmö odottaa tämän elokuvan olevan jotain muuta.

  2012 kun kuulin Disneyn ostaneen Star Warsin, ajattelin että koska Marvelin elokuvat olivat ihan onnistuneita tekeleitä, niin nyt saisimme vihdoin hyviä Star Wars-elokuvia. Force Awakens oli ihan ok tekele, matki liikaa New Hopea, mutta uudet hahmot oli hyviä ja mielenkiinnolla jäin odottamaan seuraavaa leffaa. Last Jedi sitten viilsi tämän trilogian kurkun auki, ja teki korjaamatonta vahinkoa, aivan sama millainen elokuva episodi 9 olisi, trilogia on jo tuhottu. En nyt jaksa uudelleen käydä läpi miksi Last Jedi oli niin karmea, kaikki kuitenkin jo tietävät ne perimmäiset syyt.

  Episodia 9 kohtaan minulla ei ole ollut minkäänlaisia odotuksia enää, kaiken aikaa tiennyt että vain täyttä roskaa sieltä voi enää tulla, ja mitä lukenut redditistä vuodettuja spoilereita ja juonikuvioita, mitkä näyttävät pitävän paikkansa, niin ei kaduta yhtään etten odottanut elokuvateatteriin asti, minne en aio edes mennä katsomaan tätä kuvatusta.

  Nyt 2019 voin sanoa vain, että vaikka Prequelit ovat minusta edelleen huonoja elokuvia, kaipaan silti George Lucasia takaisin puikkoihin, jos ei sentään ohjaajaksi, niin olisi saanut olla luomassa tarinan tälle trilogialle. Lucasista on aina sanottu että on hyvä tarinankertoja, mutta huono elokuvaohjaaja, ja allekirjoitan tämän väitteen. Nyt oma mielenkiintoni tätä elokuvasarjaa kohtaan on täysin kadonnut, ei kiinnosta pätkän vertaa mitkään tulevat elokuvat.

  Star Wars on kuollut ja Mikki Hiiri tappoi sen.
   
 4. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 968
  Saadut tykkäykset:
  244
  Ollaan pienellä porukalla kaverilla (it-taituri) käyty katsomassa kun on ilmestynyt. Koitin itse kikkailla sitä mutta en saanut näkymään.
   
 5. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 914
  Saadut tykkäykset:
  592
  Jaa. Ei ole Disney:n käyttämä maantieteellinen lukitus sitten ihan parasta A-luokkaa. Tai sitten kaverisi on it-taikuri. :D

  Itse en tiedä sarjasta muuta kuin baby-Yodan, joka valloitti netin. Hyvin Disney ryssi senkin siinä mielessä että ei ollut baby-Yoda-leluja kauppojen hyllyilla Joulun lähestyessä. Melkoista epäpätevyyttä!
   
 6. spessu

  spessu Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  6
  Tulipa tuo nyt sitten katsottua, vaikka The Last Jedistä lähtien Star Wars onkin ollut aikamoista kärsimysnäytelmää. Ajattelin, että J.J. Abrams pystyisi loihtimaan kuitenkin The Force Awakens -tasoista materiaalia. No, osittain ehkä, mutta mikään elokuvassa ei säväyttänyt ja se oli lähinnä tasapaksuista mättöä. Jotenkin tuntui vähän väliä, että elokuvantekijät halusivat jonkin tietyn kohtauksen olevan tajunnanräjäyttävää alkuperäismusiikin säestämänä, mutta niin teennäiseltä se tuntui.

  Henkilöt ja dialogi eivät edelleenkän toimi. Jatkuva vitsailu on niin väsynyttä ja vie pohjan siltä, että kyseessä olisi hyvän ja pahan taisto. Kohtauksesta kohtaukseen vitsaillen, eikä millään tunnu olevan väliä... tärkeintähän on, että kaikilla on hauskaa. Onneksi tämä kuitenkin parani elokuvan ensimmäisen puoliskon jälkeen.

  Star Wars -universumissa näyttäisi myös olevan aivan uudet säännöt. Esimerkiksi Voima ei ole enää mitä se on ollut aikaisemmin. Nyt Voima on yhtä kuin Supervoimat. Jep jep. Tiedän, että joissain peleissä on ollut samoja voimia, mutta ne kyllä mielestäni tulevat tarinankerronnan kustannuskella. Se pienikin loogisuus on heitetty romukoppaan ja henkilöt sekä materia siirtyvät paikasta paikkaan maagisesti. Kaikki asiat vaan heitetään ruudulle ja harvoja asioita jaksetaan selittää. Paljon The Last Jedin typeryyksiä onneksi paikattiin, mutta elokuva taisi kärsiä siitä jonkin verran.

  No kyllä tämä parempi oli kuin The Last Jedi, mutta niin keskinkertainen. Ei kuitenkaan The Force Awakens -tasoa, jossa oli ihan hyvää ohjaustyötä ajoittain. J.J. oli kyllä mielestäni hukassa ohjauksen kanssa tässä elokuvassa. 7/10 kouluarvosanalla, taistelee Solon kanssa toiseksi huonoimmasta Star Wars -elokuvasta listallani. No, ehkä tämä on se kolmanneksi huonoin, kun kuitenkin tässä sentään jotain yritystä oli.

  No, onpahan nyt uusi trilogia kerrottu. Eipä tuosta oikein paljoa jäänyt käteen. Kaipa näitäkin tulee katsottua aina silloin tällöin, mutta ei alkuperäistrilogian jälkeen... on sen verran huono jatkumo Star Wars -tarinalle.
   
  Jupe tykkää tästä.
 7. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 601
  Saadut tykkäykset:
  276
  No mitäs tästä nyt sitten. Tämä uusi trilogia tulee olemaan ikuinen "mitä jos" -kiistakapula.

  Mitä jos Rian Johnson ei olisi koskaan vienyt tarinaa ihan eri urille Last Jedissä, mitä jos tämä olisi oikeasti saatu suunniteltua kunnolla ja kerrottua johdonmukaisesti yhden ihmisen (Abrams?) toimesta? Mitä voi odottaa, kun osat ja tekijät ovat näin epäsopusuhtaisia eikä kunnon yhdistävää liimaa/jatkumoa ole tarpeeksi? Yksi ihminen aloittaa, toinen perseilee välissä omiaan ja sitten se kaiken aloittanut yrittää korjata sen mitä jäljellä on. Ja kuinka iso osa Rise of Skywalkerin ontumisista on loppujenlopuksi Last Jedin syytä? Mikä on pelkkää damage controlia ja mikä ei? Ei voi tietää.

  Tässä nakeltiin ilmoille paljon elementtejä, joita olisi varmasti pohjustettu enemmän kuvitellussa Abramsin luotsaamassa trilogian kakkososassa.

  Exogol, Palpatine, Reyn sukujuuret... ja tuntemattomaksi jääneen Snoken alkuperäkin kuitattiin ohimennen. Palpatinen paluu ei sinänsä haitannut, koska "kuoleman huijaamisesta" ja Plagueisista puhuttiin jo prequelissa. Oliko tämä sittenkin enemmän Palpatinen saaga?

  Elokuvan alussa tuntui, että tästä välistä jäi jokin osa näkemättä. No, kaiken nollannut Last Jedi ei antanut mitään jännitettävää jatkon suhteen, joten tässä piti takataskusta tempaista lennokas ja jännittävä alku.

  Muutamat ratkaisut ja paljastukset kuitenkin miellyttivät, vaikka tulivatkin ehkä liian myöhään ja itsestäänselvästi, mutta oikaisivat sentään joten kuten Last Jedin aivopierut. Muutamissa hahmohetkissä pari kivaa callbackia vanhaan trilogiaan, siellä täällä pieniä positiivisia juttuja. Juoni videopelimäinen mene paikkaan x ja etsi esine y jotta pääset lokaatioon z. Kuitenkin kokonaisuutena melko tasapaksua vääntöä, eikä tässä varsinaisesti ollut kovinkaan montaa oikeasti päräyttävää ja mieleenjäävää kohtausta. Last Jedissäkin niitä oli sentään useampi, hyvässä tai pahassa.

  Annan diplomaattiset 3/5.
   
  Viimeksi muokattu: 18.12.2019
  h3mb3 tykkää tästä.
 8. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Minusta ko. sarjassa on kyllä ollut taustalla selkeä juoni, mutta sen puitteissa vaan jokainen jakso tuntuu tavallaan omalta kokonaisuudeltaan:
  Mandohan on viime jaksot yrittänyt päästä baby-Yodan kanssa jonnekin, missä heitä ei jahdattaisi.
  Itse olen pitänyt kyllä sarjasta ja käsittääkseni ihan yleisestikin tätä pidetään osoituksena siitä, että hyvääkin SW-matskua pystytään vielä tekemään. On minusta sarjassa kuolemaakin ollut esillä, joskaan verellä ja suolenpätkillä ei herkutella kuten ei pahemmin tehdä alkuperäisessä SW-trilogiassakaan. Sarjasta tulee mieleen moni ysärisarja, esim. Xena ja Brisco County Jr., jossa on taistelua, diplomatiikkaa, huumoria ja pyrkimystä päämäärään vaikka jokaisesa jaksossa onkin eri sivuhahmot ja ympäristö.
   
 9. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 308
  Saadut tykkäykset:
  829
  Olihan siinä alkuperäisessä palavia verisiä ruumiita, roiskuvaa verta, irti leikattuja käsiä ja ampumisia ilman varoitusta, mutta Lucas yrittää joka välissä niistää vähän pois.
  Sitten trilogian viimeinen olikin jo aikamoinen riman alitus. Teddykarhut taistelevat ensimmäisen leffan kuolettavia Stormtrooperseja vastaan.
   
 10. makemich

  makemich Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 516
  Saadut tykkäykset:
  134
  Lopullinen ratkaisu ja miten siihen päästiin oli ihan kelpo eikä jättänyt mitään hampaan koloon. Muutama facepalm tuli matkan varrella mutta niin myös parit naurut (one of my oldest friends...) joten olen ihan kohtuu tyytyväinen saldoon, koko perheen elokuvasta kuitenkin kyse. Toki vanha kyyninen setä olisi tehnyt monta asiaa tosin...

  3/5

  Miten tämä teleportaatio, valomiekan tai koko hahmon(valomiekkataistelu aluksella vaikka toinen oli vielä alhaalla planeetan pinnalla tietämättä toisen sijaintia), on tässä selitetty? Koska Rayn ja Benin "connection"?
   
 11. Miku-91

  Miku-91 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.01.2010
  Viestejä:
  451
  Saadut tykkäykset:
  113
  Eipä nuo Stormtrooperit koskaan mitään kovin kuolettavia ole olleet.
   
 12. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 198
  Saadut tykkäykset:
  339
  Jep, olematon osumatarkkuus ja munattomat aseet.
   
 13. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 308
  Saadut tykkäykset:
  829
  Mutta oikein Obi-Wan Kenobi tunnisti tuhon jäljet, että ainoastaan stormtrooperit ovat näin tarkkoja:D
   
 14. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Ei voi mitään, liian hätäisesti kyhätty kokonaisuus paistaa läpi et munatki hyppii pois paistinpannulta. Suuri osa leffasta hypitään tosiaan pikakelauksella vailla kunnollista selvitystä, miksi jotain tehdään, ja luodaan jotain aivan turhaa tauhkaa väliin. Aloitus pistää Last Jedin tapahtumia aikalailla uuteen pakettiin ja piti välillä ihmetellä, että miksi tähän lähdettiin; no selväähän se on että miksi mutta ei olisi tarvinnut. Toisaalta ihan jännittävät pohjat tällä saatiin, ei siinä ja visuaalisella puolella valojen kanssa leikittiin jopa liiallisuuksiin asti. Muuten EP9 näyttää ihan hienolta, tuttuja säveliä kierrätetään editoituna taustalla. Toimintakohtaukset ovat aivan viimeistä mättöä lukuunottamatta tavanomaisia ja niitä on liikaa. Lisäksi pahiksien suunnitelmat ei edelleenkään häikäise älynväläyksillään :D

  Ettei mene kokonaan voiman pimeällä puolelle, niin hyvääkin löytyy. Kylo Ren ja Reyn tarina saa tyydyttävän päätöksen ja leffan viimeiset 45min ovat parasta antia koko uudessa trilogiassa. Nämä em 2 näyttelijää onnistuvat aiempia osia paremmin rooleissaan. Muuten sitten on kauhea määrä hahmoja, joille ei millään tahdo löytyä riittävästi ruutuaikaa. Retro-osaston porukkaa käy hieman pyörähtämässä askissa, että historiaa muistettaisiin. Niiden kohtaukset on kyllä ihan hienoja ja saattavat aiheuttaa tuntemuksia.

  Ikävä kyllä tämä on uuden trilogian heikoin kokonaissuoritus, ei huono mutta taso kalpenee edellisiin osiin nähden. (juu, pidin Last Jedistä, siinä sentään yritettiin tehdä jotain rohkaisevaa ja uutta). Tässäpä näin tuoreeltaan kokemuksia. Katsottu 2D-versio.

  3-/5
   
  Viimeksi muokattu: 20.12.2019
  h3mb3 tykkää tästä.
 15. Vekka

  Vekka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.02.2004
  Viestejä:
  1 022
  Saadut tykkäykset:
  8
  Kyllä tämä uusi trilogia oli kuin olisi katsonut jotain10-vuotiasta leikkimässä uudestaan juuri katsomiaan alkuperäisiä Star Wars elokuvia, hieman sekoillen tarinassa ja lisäillen mukaan omia omituisuuksiaan ja juoniaukkoja.

  Enpä uskonut tätä koskaan sanovani, mutta Lucasin prequel-elokuvat alkaa jopa tuntumaan ihan katsottavilta ja omaperäisiltä tämän rinnalla.

  1/5
   
  Crockett tykkää tästä.
 16. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 914
  Saadut tykkäykset:
  592
  Meille Prequel-trilogiaa arvostaville tässä Disney-hölmöilyssä on ollut tosiaan edes se myönteinen asia, että Episodit I-III ovat nostaneet vähän arvostustaan vertailussa. Porukka ryöpytti urakalla Lucasia vuosituhannen alussa. No tässä on nyt sitten Star Wars-trilogia ilman Lucasin panosta. Sitä saa mitä tilaa. o_O
   
  Recce tykkää tästä.
 17. scented

  scented Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 711
  Saadut tykkäykset:
  134
  Minusta noissa uusissa on ollut ihan kelpo suorituksia, kuten Rogue One, Force Awakens ja The Last Jedi. Tänään yllättynyt, kun Soloa katsonut, ettei tämäkään mikään täysin surkea ole :).

  EDIT: näköjään Last Jedistä en ole pitänyt sen ketjun postaukseni mukaan, vedetään se pois listalta... :)
   
 18. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 914
  Saadut tykkäykset:
  592
  Itsekään en täysin lyttää Disneyn tekemisiä ja esim. Rogue One -leffan loppupuoli on hyvä (Solokin on erilliselokuvana ihan ok, vaikka pääosan esittäjä on kyseenalainen valinta), eikä TFA ole aivan kauhea vaikka se onkin melkoista kierrätystä. Uuden trilogian kaaren kanssa Disneyllä on kuitenkin ollut aikamoinen vaikeus ja siihen päälle pakonomainen tarve viljellä SJW/Mary Sue-tematiikkaa jopa OT:lle keskisormea näyttävään tyyliin.
   
  Recce ja scented tykkäävät tästä.
 19. ipeniemela

  ipeniemela Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.09.2004
  Viestejä:
  793
  Saadut tykkäykset:
  56
  Rise Of Skywalkerin tekemistä varjostivat kaksi isoa haastetta, Rian Johnsonin yllättäville teille lähtenyt edellisosa ja Carrie Fisherin kuolema joulukuussa 2016. Abramsilla on ollut haastetta yrittää saada TROSista edes jollain lailla koherentti paketti ja päätös paitsi uudelle trilogialle, koko Skywalkerien tarinalle. Se, miten hyvin tai huonosti tässä on lopulta onnistuttu selviää itselleni maanantaina, kun menen 12v tyttären kanssa tämän katsomaan Vantaan Flamingoon.

  Mitä SW:n Disney-aikaisiin tuotoksiin tulee, en todellakaan yhdy siihen itkijöiden joukkoon, joiden mielestä ne olisivat kaikki paskoja. Paska niistä ei ole tähän mennessä näkemistäni yksikään ja Last Jedi oli loppujen lopuksi yllättävänkin hyvä juuri siksi, että uskalsi ravistella konventioita ja kokeilla jotain uutta ja erilaista. Enkä mä prequeleitakaan vihaa, mutta onhan siinä Attack Of the Clonesissa nyt ihan jäätävästi tyhjäkäyntiä ja niitä Anakinin ja Padmen välisiä lässynlässynkohtauksia olisi ihan oikeasti voinut trimmata raskaalla kädellä menettämättä silti mitään tarinankerronnan kannalta oleellista. Just my two cents.
   
  Professional tykkää tästä.
 20. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 273
  Saadut tykkäykset:
  116
  Kyllä se The Last Jedi vaikutti aika tahalliselta muroihin kusennalta asenteensa puolesta. Toivottavasti viimeisessä osassa tapahtuu jotakin sellaista joka oikeuttaa ja perustelee, tai edes hyvittää keskimmäisen tuotoksen "maan pinnalle" pudottamiset ja kaiken vähättelyt ym. pilailut.

  Tässä pohjustelen tuon TROSin katsontaa ja katsoin TFAn jälleen uudelleen: Siinä on tunnelma ja puitteetkin kohdallaan, mutta toki kliseiden kierrätys ja hahmojen naureskelu sille tökkii aavistuksen. Toivottavasti The Päätösosa pystyy edes edellistä parempaan eikä enää laske rimaa ja kaiva maata altaan tahallisesti.