Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) (J.J. Abrams/Daisy Ridley,Adam Driver,Oscar Isaac)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Professional, 12.09.2017.

?

Kuinka monta tähteä elokuvalle The Rise of Skywalker

 1. *****

  0 ääntä
  0,0%
 2. ****½

  6,4%
 3. ****

  19,1%
 4. ***½

  21,3%
 5. ***

  23,4%
 6. **½

  12,8%
 7. **

  10,6%
 8. 4,3%
 9. *

  2,1%
 1. Kristian

  Kristian Well-Known Member

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 457
  Saadut tykkäykset:
  29
  Jep, Sololle kävi köpösti lähinnä Episodi 8:n vuoksi. Iso osa faneista päätti osoittaa mietään sen sekoilun vuoksi. Episodi 9 ei voi enää pelastaa trilogiaa, mutta toki sillä on mahdollista pelastaa itsensä, eli olla hyvä elokuva. Mahdollisuudet ovat tosin melkoisen pienet, koska nykytrendin mukaisesti se on todennäköisesti täytetty toiminnalla juonen tai minkäänlaisen loogisen jatkumon sijaan. Mutta haukutaan vasta jälkikäteen. :)
   
 2. Pazze

  Pazze Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 998
  Saadut tykkäykset:
  103
  Kaikkea sitä kuulee. Mä taas olen kuullut ja kokenut, että nykypäivän lapset tykkäävät näistä uusista Star Warseista, eivätkä perusta vanhoista. Ja nämä samat lapset raahaavat keski-ikäisiä vanhempiaan elokuviin, sillä eivät itse pääse muuten katsomaan.
   
 3. Dr. Jacoby

  Dr. Jacoby Member

  Liittynyt:
  06.10.2014
  Viestejä:
  157
  Saadut tykkäykset:
  5
  Tsekkasinpa trailerin tuosta Solosta, ja on toinenkin teoria... Helkkarin typerykset, korvasitte Harrison Fordin jollain school boylla, Hayden Christensen 2... Yhden virneen tyyppi. Muuten ok idea tarinaksi mutta mulla ainakin lopahti kaikki mielenkiinto tuosta.

  Täällä on keskusteltu sukupolvista ja leffamauista. Tietysti lapsilla on usein huono maku, ja voivat kuvitella esim. vanhojen elokuvien olevan huonoja niiden iän takia. Jotkut eivät tuossa suhteessa edes ikinä kasva aikuisiksi.
   
 4. jodorowsky

  jodorowsky Active Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  913
  Saadut tykkäykset:
  48
  Joo itsekin kun olin lapsi niin kaverit vittuilivat minulle kun katson niin vanhoja elokuvia ja hidastempoisia. Nyt on tosin kaveripiiri vaihtunut. Yksi aikuinenkin vittuili jonka ikä oli lähemmäs 40 vuotta mulle penskana suspiriasta että ompa hyvin venytetty elokuva kun mitään ei tapahdu. Koitin selittää tunnelmasta ja musiikista niin hän sanoi että osaahan sitä kuka tapansa rämpyttää kitaraa ja oli kyse suspirian goglinista.
   
 5. Miku-91

  Miku-91 Active Member

  Liittynyt:
  27.01.2010
  Viestejä:
  435
  Saadut tykkäykset:
  64
  Ehh, en itse ole missään vaiheessa tainnut kehua prequeleita. Taisin vain sanoa, että noita ei sentään pumpattu ulos vuosittaisella tahdilla ja että nämä ovat myös nostalgisia itselle, kun näin ne ensimmäisen kerran lapsena. Ja ei, itsellä ei ole paskaa työtä, elämä ei todellakaan ole paskaa ja nautin useista uusista leffoista oikein paljon.

  Ja mitä tulee lapsuuden valopilkkuihin, niin mm. leffapuolelta Star Wars ei todellakaan ollut ainut tällainen itselleni. Jos nyt äkkiseltään pitää joitain muita luetella, niin mm. Indiana Jones, Back to the Future, E.T, Jurassic Park, Ghostbusters, Terminator, Batman, Turtles, Rocky, Bond, Lord of the Rings, Spider-Man, X-Men, Harry Potter, Pirates of the Caribbean, Disneyn/Pixarin animaatiot… Kyllähän noita löytyy.

  Se että sun kakarat ovat pitäneet näistä uusista, ei tarkoita, etteikö näitä saisi kritisoida. Tuo ”nämä ovat vain lastenleffoja” on laiskin ja typerin mahdollinen puolustus mitä voi esittää. Ikään kuin tämä oikeuttaisi sen, että leffa saa olla huono ja sitä ei saa kritisoida, jos se on lapsille suunnattu. Itsellä tulee tässä viime vuosilta aika moniakin hyviä ”lastenleffoja” mieleen näin äkkiseltään, jotka tuntuvat mm. Rotten Tomatoesin mukaan saaneen hyvän vastaanoton sekä yleisöltä ja kriitikoilta: Avengersit, Spider-Man: Into the Spider-Verse, ylipäätään lähes kaikki MCU-leffat, Pixarin leffat, Disneyn animaatiot, Wonder Woman yms. Jopa vähän vanhemmasta päästä mm. Nolanin Batman-trilogia sai oikein hyvän vastaanoton, vaikka ovat vain lastenleffoja.

  Ja jos nämä uudet Star Warsit ovat niin kakaroille suunnattuja, niin miksi jokainen uusi Star Wars -leffa on pitänyt sitoa niin vahvasti alkuperäisten Star Warsien tapahtumiin, hahmoihin ja maailmaan? Eihän nämä kakarat ole niitä nähneet ja jos ovat, niin eivät tykkää niistä, koska ovat vanhoja leffoja?

  On se toki hyvä ja kaikin puolin hyvin tehty leffa, mutta itselläni tuossa laskee erittäin paljon pisteitä tuo, että juoni on lähes suoraan kopioitu alkuperäisestä. Leffa on tosiaan liian tuttu ja turvallinen, eikä uskalla oikein ottaa mitään riskejä. Asiaa ei auta myös lainkaan se, että uudet hahmot ovat mielestäni Reniä lukuun ottamatta karismattomia pannukakkuja ja tylsyyden perikuvia.

  Siitäkin olen samaa mieltä, ettei Force Awakens hirveästi kussut alkuperäisten päälle, mutta kuitenkin jonkin verran. Leffassa esim. tehtiin alkuperäisten leffojen tapahtumat tehokkaasti tekemättömiksi: uusi Imperiumi oli noussut käytännössä tyhjästä ja onnistunut jotenkin rakentamaan massiivisen laivaston + planeettaan valtavan massatuhoaseen, alkuperäisten hahmojen (Luke/Leia/Han) elämä oli enemmän tai vähemmän täysi epäonnistuminen, kun kaikki meni vituiksi, vaikka hahmoilla oli hieno kehityskaari kaikkine kamppailuineen ja vastoinkäymisineen alkuperäisissä leffoissa. Uusi tasavalta pyyhkäistiin myös kartalta noin minuutissa.

  Mitä tulee Soloon, niin se oli ihan ok leffana, mutta tuntui monellakin tapaa unohdettavalta tusinatuotannolta ja todella hengettömältä. Jotenkin sitä haluaisi Star Warsilta enemmän.
   
  Viimeksi muokattu: 24.10.2019
 6. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 056
  Saadut tykkäykset:
  279
  Minulla on ollut aika toisinpäin, eli n. 30 vuotiaaksi oli lukkiutunut maku ja sen jälkeen olen lukkoja aukonut avaimilla ja maku laajenee. Katselin tuossa esim. Blu-ray:ltä ensimmäistä kertaa elämässäni Smokey and the Bandit -leffan vuodelta 1977 ja maistuihan tuo vaikka ei tietenkään ole maailman paras elokuva. Samalla selvisi, mistä The Prodigyn käyttämä "What we are dealing with here is total lack for the respect of law" on peräisin. Nuorempa vaan ajattelin, että eihän tuollaista rekkakuskikeidaa katso edes rahasta. Uudemmat adhd-leffat tökkivät minulla yleensä, mutta näitä vanhempia leffoja on mukava tutkiskella. Niitä on paljon näkemättä nuoremmalla iällä harrastetun nirsoilun ansiosta. Kanuunankuularallin katselin eilen (vähän juosten kussun oloinen*) ja kakkososa olisi vuorossa (lienee samaa juosten kusemista?)

  Star Wars -elokuvia pitää toki katsella lapsen miellellä, oli kakara tai aikuinen. Niin olen aina tehnytkin.


  * Leffassa on kunnon aivopieru sen kellokorttisysteemin kanssa. Kuskit lähtevät liikkeelle yksi toisensa jälkeen leimate kellokortin, jolloin jokaiselle tulee eri lähtöaika (eroa minuuttitolkulla ekan ja vikan välillä), mutta silti kaikki sitten perillä juoksevat sumpussa kellokortin leimaukseen, ihan kuin olisivat lähteneet matkaan samalla sekunnilla.
   
  Viimeksi muokattu: 24.10.2019
 7. Pazze

  Pazze Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 998
  Saadut tykkäykset:
  103
  Ihanaa kun joku ottaa itteensä ja kuvittelee olevansa niin merkittävä, että joku kirjoitettu teksti on juuri hänelle. :) Star Wars-saga on lapsille ja elokuvien tuotantoajan lapset helpommin innostuu siitä, mitä ovat saaneet nähdäkseen tuoreeltaan. Ei siitä romaania puolustuksekseen tarvi kirjoittaa. Ignooraa vaan väärät mielipiteet ja jatka analyyttista arvostelua tästä saagasta. :)

  Piis ja laav.
   
 8. Miku-91

  Miku-91 Active Member

  Liittynyt:
  27.01.2010
  Viestejä:
  435
  Saadut tykkäykset:
  64
  Niin no, en ottanut itseeni tuota millään tavalla, kiva jos kuitenkin luulit niin. Korjasin vain kun tuntuu että yleistät kaikki uusia Star Warseja kritisoivat elämään ja nykyaikaan/leffoihin vittuuntuneiksi neckbeardeiksi.

  Joo pahoittelut vaan kun luulin, että viestisi oli ainakin osittain tarkoitettu keskusteluun osallistuville henkilöille.

  Sellainen juttu vielä unohtui mainita aiemmin, että tosiaan myös Mark Hamill ilmaisi mielipiteensä mm. Luken hahmosta useammassa haastattelussa Last Jedin julkaisun aikohin. En jaksa etsiä tähän hätään mitään, YouTubesta löytynee. Lisäksi mm. RT:n audience score Last Jedille on 44%, joten ei siellä ole kyllä ihan putkeen mennyt monenkaan mielestä.
   
  Viimeksi muokattu: 24.10.2019
 9. opelman

  opelman Well-Known Member

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 477
  Saadut tykkäykset:
  37
 10. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 354
  Saadut tykkäykset:
  62
  Näin on itselläkin, maku on vain laajentunut, sama musiikin puolella. Vaikka toisaalta samalla on tullutkin kokemuksen kautta paskan :D herkemmin tunnistavammaksi ja siten valikoivammaksi.

  Jonkun mielestä tämä varmaan kumoaa tuon lausahduksen, mutta kyllä Last Jedi minulla plussan puolelle meni. Toki tietyt hölmöilyt epämiellyttivät, mutta eivät vielä kaataneet kokonaisuutta. Ensimmäinen SW kuitenkin, joka on jäänyt hankkimatta.

  Solo oli jees, mutta jäi melko unohdettavaksi, Rogue nousi niin ikään toimivan FA:n rinnalle. Ja muistan kyllä Jyn Erson nimenkin :)

  Pitäähän se Rise nähdä, olisipa hyvä.
   
 11. Kristian

  Kristian Well-Known Member

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 457
  Saadut tykkäykset:
  29
  Joo, ei se poika Fordille pärjännyt karismassa alkuunkaan, mutta olihan Ford myös aika tuntematon tapaus, kun Star Warsiin ilmestyi. En itse tunne tätä nuoren polven näyttelijäkaartia niin hyvin, että osaisin osoittaa parempaa vaihtoehtoa nuoreksi Soloksi. Solo oli hauska tusinaviihdetarina ja juoneltaan looginen, toisin kuin pääsarjan uusimmat elokuvat (joista ei tiedä kuka reikäpää ne oli päästetty kirjoittamaan).
   
 12. Miku-91

  Miku-91 Active Member

  Liittynyt:
  27.01.2010
  Viestejä:
  435
  Saadut tykkäykset:
  64
  Itseä ärsytti Solossa ehkä eniten myös se, miten turha tarina oli. Hahmoon ei tuotu mitään uutta ja ihmeellistä (ei tosin olisi tarvinnutkaan, mutta ylipäätään koko leffaa ei olisi tarvinnut tehdä) ja mm. hahmon sukunimen alkuperä oli lähinnä myötähäpeää aiheuttava aivopieru.
   
 13. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 056
  Saadut tykkäykset:
  279
  Monen mielestä rooli olisi kuulunut tällä kaverille:  Olen samaa mieltä.
   
 14. IlkkaP

  IlkkaP Active Member

  Liittynyt:
  05.01.2002
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  45
  Solo mitään tappiota tuottanut!
   
 15. rss

  rss Member

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  341
  Saadut tykkäykset:
  10
  Aika puhdas komedia olisi ollut leffa jos joku imitaattori olisi palkattu.
   
 16. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 056
  Saadut tykkäykset:
  279
  Wikipedia:

  Box office
  Solo: A Star Wars Story grossed $213.8 million in the United States and Canada, and $179.1 million in other territories, for a total worldwide gross of $392.9 million. With an estimated production budget of $275 million, the film needed to gross at least $500 million worldwide to break even*.

  Tuon Solon tekeminenhän oli melkoista säätämistä ja uudelleenfilmausta ja tuotantokulut kasvoivat enemmän kuin laki sallii. Kyllä siitä takkiin tuli Disneylle ainakin sata miljoonaa taalaa ja lisäksi kyseessä on brändi, josta on maksettu 4 miljardia, joten tuotto sijoitetulle pääomalle reippaasti pakkasella. Disneyllä takuuvarmasti odotettiin, että maailmanlaajuinen tuotto olisi 2-2.5 kertaa se mitä se sitten lopulta oli. Todella myrkkyä pistää ulos vain puolisen vuotta parjatun episodi kasin jälkeen monen "turhaksi" kokema ja miten sattuu pääositettu leffa.

  * Leffateatterit pitävät itsellään noin puolet lipputuloista.
   
 17. scented

  scented Well-Known Member

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 312
  Saadut tykkäykset:
  56
  Vieläkin ainoa Star Wars leffa tuo Solo, mikä jäänyt kesken, tuli nukahdettua teatteriin. Pitäs yrittää katsoa uudelleen. Tuoko Solo edes tähän saagaan jotain juonen kannalta tärkeää?
   
 18. Miku-91

  Miku-91 Active Member

  Liittynyt:
  27.01.2010
  Viestejä:
  435
  Saadut tykkäykset:
  64
  Ei yhtään mitään.
   
  scented tykkää tästä.
 19. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 988
  Saadut tykkäykset:
  341
  Tämä on kyllä mystistä. Nukahtaa katsoen elokuvaa teatterissa?
  Olen kyllä joskus sammunut himassa, mutta paino on kyllä tuolla sammumisella kolmannen viini pullon jälkeen.
  Jos elokuva on huono tai tylsä, niin vielä enemmän se tuska pitää minua hereillä. Jos taas hyvä, niin eläydyn mukana kuin olisin paikan päällä.
  Ettekö nuku öisin? Miten joku spontaanisti nukahtaa kesken päivän ja vielä johonkin epämukavaan asentoon? Tuoli ei mielestäni täytä nukkumiseen vaadittavia tunnusmerkkejä kuin äärimmäisessä hädässä kuten ehkä lentokoneessa.
   
  Mookid tykkää tästä.
 20. scented

  scented Well-Known Member

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 312
  Saadut tykkäykset:
  56
  Itsekin ennen ihmettelin, miten teatterissa voi nukahtaa, kunnes itse nukahdin. Kaksi kertaa tapahtunut, toinen oli Batman vs Superman, joka tulikin kotona katsottua loppuun sitten :). Sinänsä omituista, ettei Soloa ole tullut katsottua, koska Star Wars leffat ovat aika muikeaa seikkailua.