Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) (J.J. Abrams/Daisy Ridley,Adam Driver,Oscar Isaac)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Professional, 12.09.2017.

?

Kuinka monta tähteä elokuvalle The Rise of Skywalker

 1. *****

  0 ääntä
  0,0%
 2. ****½

  6,4%
 3. ****

  19,1%
 4. ***½

  21,3%
 5. ***

  23,4%
 6. **½

  12,8%
 7. **

  10,6%
 8. 4,3%
 9. *

  2,1%
 1. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 046
  Saadut tykkäykset:
  128
  Hirveän negatiivisia mielipiteitä täällä... kyllä, toki Last Jedi on 50% kökköä mutta Force Awakens sekä Rogue One ja Solo olivat vähintääkin ihan OK joten itse ainakin odotan tätä uutukaista varovaisen optimistisesti. Ainakaan Ruin Johnson ei ole sitä pilaamassa. Enkä lue mitään vuodettuja juonikuvauksia etukäteen vaan mieluummin petyn sitten teatterissa kuten Disney on suunnitellut. ;)
   
  KILLPATRICK tykkää tästä.
 2. rss

  rss Member

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  341
  Saadut tykkäykset:
  10
  Menee kyllä tunteisiin ihmisillä nämä elokuvat.
   
  Pazze ja KILLPATRICK tykkäävät tästä.
 3. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 541
  Saadut tykkäykset:
  353
  Meneehän ne tunteisiin, kun original trilogy on niin rakas monelle jo lapsuudesta.

  Odotukset oli 1999 valtavat episodi 1:lle ja mielestäni se osittain ne lunastikin. 2 ja 3 olikin sitten matalamman odotusarvon elokuvia. Silti nekin tuntuivat Star Warsilta. Kun Lucas maalaili jo aikoja sitten viimeistä trilogiaa saagansa täydentäväksi, herätti sekin uteliaisuutta ja jopa suurta toiveikkuutta alkuperäisen trilogian tunnelmaan palaamiseksi.

  Nyt sitten kun näki Disneyn episodi 7, niin paska makuhan siitä jäi. Vanhat starat / hahmot tuotiin vain tapettaviksi ja muuten pyöritettiin original trilogyn juonella leffa. Kustiin vanhojen, alkuperäistä saagaa rakastavien muroihin. Vaikutti siltä, että se tehtiin vielä tarkoituksella. Tehtiin siis vain uudelle sukupolvelle elokuvaa.

  Ulkonäöllisestihän nämä ovat olleet niin geneeristä huttua ja mäiskettä, että saman tien olisi voinut vielä tehdä rahastavamminkin vaikka Lego-animaatioelokuvina. Olisi ollut paremmat näyttelijätkin silloin.
   
  Miku-91 tykkää tästä.
 4. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 554
  Saadut tykkäykset:
  375
  Joskus on kiva olla oikeassa ennustuksissa, mutta SW:n kohdalla ei.

  Pelkonahan oli, että Disney lypsää Tähtien sodasta miljardeja tekemällä kaikille sopivia perhe-elokuvia ja spin offeja. Niinhän siinä sitten oikeasti kävikin. Viidessä vuodessa viisi elokuvaa on kyllä ihan liikaa. Ja montako on vielä tulossa?

  Tokihan nuo myyvät ainakin sen verran, että voittoa tulee, mutta siinäpä se. Ei noista klassikkoja saa mitenkään.

  Force Awakens on sinänsä hauskasti kokenut Episodi 1:n kohtalon, että molempia kehuttiin julkaisuhetkellä. Ehkä se johtui pitkästä odotuksesta ja (liian) suuresta ennakkohypestä. Ja molempien arvosanat ovat sitten laskeneet, kun ihmiset ovat oikeasti alkaneet miettimään, että mitä leffassa oikein tapahtui. Episodi 1 kertoi kauppaliiton politiikasta ja JarJar Binksistä ja Force Awakens oli 1:1 kopio alkuperäisestä Tähtien sodasta. Tuotantoarvot ja hype oli hienosti kohdallaan molemmissa.

  Samaa hypeä ei saa mitenkään, jos joka vuosi tungetaan ulos geneeristä shittiä.

  Jokos muuten selvisi, että kuka tuo elokuvan nimen Skywalker on? Itse veikkaan sitä naista. Luke nuoruuden hairahdus.
   
 5. jodorowsky

  jodorowsky Active Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  913
  Saadut tykkäykset:
  48
  Minäkin jostain syystä kävin katsomassa episodi 1 leffateatterissa 1999. Ilmeisesti sitten odotin siltä jotain kun ne alkuperäiset olivat olleet ihan hyviä. Pettymys oli valtava sen jälkeen en muihin uudempiin star warseihin ole koskenut periaatteessa ollenkaan. No netistä jotain joskus olen hieman vilkassut mutta hirveetä skeidaa on ollut.
   
  KILLPATRICK tykkää tästä.
 6. Miku-91

  Miku-91 Active Member

  Liittynyt:
  27.01.2010
  Viestejä:
  435
  Saadut tykkäykset:
  64
  Samaa mieltä kyllä, mutta pakko sanoa että itsekin syyllistyin seiskan kehumiseen tämän julkaisussa. On tuo näistä uusista paras kuitenkin ja ihan jees leffana, mutta tosiaan lähes täysi kopio alkuperäisestä ja kusee pahemman kerran alkuperäisten hahmojen ja tapahtumien päälle. Kai sitä oli niin hypeissään pitkän odotuksen jälkeen.

  Selvisi tuo Skywalker-viittaus niissä vuodoissa, voin kertoa pistämällä tuon spoileritageihin jos kiinnostaa.
   
 7. Recce

  Recce Well-Known Member

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 947
  Saadut tykkäykset:
  177
  Itseäni tässä kiinnostaa Palpatinen jäälleen näkeminen. Itseäni nämä uudet päähahmot eivät jaksa innostaa eikä liiemmilti kiinnostaa. Vaikka monet vihaavat episodeja 1-3 niin ne olivat mielestäni erittäin tärkeitä Anakinin tarinan kertomiseen. Kuten monesti olen hehkuttanut Clone Wars -sarjaa, niin siinä syvennytään enemmän Anakinin tiehen Lord Vaderiksi. Rogue One on edelleen Disneyn paras SW, omasta mielestä.
   
  Make tykkää tästä.
 8. Mookid

  Mookid Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 402
  Saadut tykkäykset:
  163
  Aivan kuin Star Warsit eivät aina olisi olleet "kaikille sopivia perhe-elokuvia" ewokeineen kaikkineen. Ja täysin oikein, että franchisea nyt hyödynnetään kunnolla valkokankaalla ja tulevissa tv-sarjoissa (The Mandalorian), kun Lucas ei enää istu rahakirstun päällä tirehtöröimässä kaikkea. Kyllä näitä maailmaan mahtuu ja tarinoita on kerrottavana Skywalker-vouhotuksen ulkopuoleltakin. Josko pikkuhiljaa päästäisiin niihin, kun tämä tuleva osa toivon mukaan taputtelee edes jonkinlaiseen finaaliin tämän yhden saagan.
   
  Pazze tykkää tästä.
 9. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 056
  Saadut tykkäykset:
  279
  No voihan sitä kertoa vaikka mitä tarinoita ilman Millenium Falconia ja Chewbaccaa. Siitä vaan luomaan hahmoja ja maailmoja niinkuin Lucas itse teki. Helpompaa varmaan sitten kyhätä keskinkertaisia puoliksi kierrätettyjä tarinoita ja lyödä nimeen mukaan "Star Wars", tosin saa nähdä kauanko Star Wars -brändi myy mitään. Olen kuullut sellaista, että nykypäivän lapset eivät Star Warsista paljon perusta, ja lippumyynti perustuu siihen, että keski-ikään päässeet raahaavat lapsensa elokuvateatteriin puoliväkisin nostalgiahöyryissään.
   
 10. Miku-91

  Miku-91 Active Member

  Liittynyt:
  27.01.2010
  Viestejä:
  435
  Saadut tykkäykset:
  64
  Lisäksi, kuinka monta muistettavaa tai ikonista uutta hahmoa oli mm. Rogue 1:ssa ja Solossa? Molemmat leffathan nojaavat vahvasti alkuperäisen trilogian aikajaksoon ja kierrättävät vanhoja hahmoja (Han, Lando, Vader, Tarkin yms.) mutta en itse näin äkkiseltään edes muista Rogue Onen päähahmon tai pahiksen nimeä. En myöskään muista Solon pääpahiksen tai uusien hahmojen nimiä lukuunottamatta Clarken hahmoa.

  Pääsarjan leffoistakin uudet hahmot (Rey, Finn, Poe, Rose, Holdo, Maz Kanada, Snoke yms.) ovat erittäin unohdettavia ja/tai tylsiä, ehkä Kylo Reniä lukuunottamatta.

  Itse en myöskään pidä lainkaan siitä, että Star Wars -leffoja pumpataan ulos vuosittaisella tahdilla. Prequeleista voi olla montaa mieltä, mutta ne sentään tuntuivat spesiaaleilta kun näitä tuli alkuperäisten tyyliin vain joka kolmas vuosi. Nyt nämä nykyiset tuntuvat monellakin tapaa liukuhihnatuotannolta.
   
  Viimeksi muokattu: 23.10.2019
  TheRealThing ja Recce tykkäävät tästä.
 11. Recce

  Recce Well-Known Member

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 947
  Saadut tykkäykset:
  177
  Totta, Ren oli mielenkiintoinen hahmo. Olen muutenkin aina Imperium puolella SW-universumissa! ;)
   
  Miku-91 ja TheRealThing tykkäävät tästä.
 12. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 991
  Saadut tykkäykset:
  341
  Eikö Episode 1-3 ollut juuri tätä?
   
 13. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 991
  Saadut tykkäykset:
  341
  Jos olisin kysynyt keneltä tahansa tyttöystävältäni viimeisen 30 vuoden ajalta "ikonisista" henkilöistä, niin vastaus olisi ollut: "onko tämä se Star Trek? Miksi tuolla on toi naamari? Onpa tuolla naisella kauhea kampaus"
  Sä et ole enää kersa ja katsonut noita uusia kymmentä kertaa ala elokuvat, VHS, DVD, Blu-ray jne...

  Prequelet olivat jotain Nakke Nakuttaja animaatioita. Ekan jälkeen en käynyt niitä edes leffassa katsomassa.
   
 14. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 991
  Saadut tykkäykset:
  341
  Kukaan meistä ei ole nähnyt tätä elokuvaa. Haukutaan leffa sitten, kun ollaan se nähty ja mielestämme se on huono.
   
 15. Dr. Jacoby

  Dr. Jacoby Member

  Liittynyt:
  06.10.2014
  Viestejä:
  157
  Saadut tykkäykset:
  5
  Kiusallinen yhtälö kaikkien kannalta. Viimeksi tänään lizkomies oli selittelemässä.

  Heh heh, no sitäpä saa mitä tilaa. Eihän noita voi valikoida kuin rusinoita pullasta. Kulttuuri vaikuttaa kaikkeen ja sitä rataa. Olihan se toka leffa kyllä jonkinlainen mindfuck, juonesta tulikin melko erikoinen kun naisasia pitää ottaa framille - ei ollut eka eikä vika tyritty leffa typerän ideologian takia. Luke oli kyllä ihan loogisesti tehty vrt. rocktähti jolle koko maailma on kumarrellut ja urasta enää muistot jäljellä.

  Tämä on kyllä melkoinen saavutus, siis miten voi olla? Kyllähän nuo leffat on lippuluukuilla sentään tuoneet mainetta ja kunniaa. Eka on vielä neljännellä sijalla ja tokakin sijalla 13. Ykkösenä keikkuu näköjään viimeisin Avengers. SW ei omaa tarpeeksi supersankareita?!
   
 16. Miku-91

  Miku-91 Active Member

  Liittynyt:
  27.01.2010
  Viestejä:
  435
  Saadut tykkäykset:
  64
  Enpä tiedä kovin montaa tyyppiä, oli kyseessä sitten tyttöystäväni tai vaikka naapurin mummo, joka ei tietäisi ainakin Luken, Leian, Hanin, Vaderin, R2:n, Chewien, 3PO:n tai vaikka Jabba the Huttin sekä nimeltä että myös miltä näyttävät. Ja noihin ei tarvita kymmeniä katselukertoja, oikeastaan tiedän aika montakin tyyppiä joka ei ole nähnyt mitään SW-leffoja kertaakaan, mutta silti tietää nuo hahmot nimellisesti ja miltä näyttävät. No okei, ei ehkä se naapurin mummo taida tietää.

  Force Awakens pärjäsi pitkälti vanhojen leffojen maineella, järjettömällä hypellä ja hienoilla trailereilla/markkinoinnilla. "Virallinen" jatko-osa alkuperäiselle trilogialle, "30 years in the making", alkuperäiset hahmot mukana jne. Last Jedi tuottikin jo sitten huomattavasti vähemmän, 2 miljardia > 1.3 miljardia. Vertaa esim. Avengersien tuottoja: 1.5 > 1.4 > 2 > 2.8. Ja näistä kahdella viimeisellä oli vain vuoden väli julkaisussa.

  Ja Solo taisi olla ensimmäinen Star Wars -leffa, joka tuotti tappiota lipputuloissa. Kai se on eräänlainen saavutus sekin.
   
  Viimeksi muokattu: 24.10.2019
 17. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 056
  Saadut tykkäykset:
  279
  Tosiaan, itse arvostelen Episodin IX sitten kun se on nähty ja koettu. Tässä on lähinnä arvioitu neljän nähdyn elokuvan ja tulevan leffan trailerin perusteella, millä otteella Disney tätä 4 miljardin dollarin brändiä pyörittää.
   
 18. Pazze

  Pazze Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 998
  Saadut tykkäykset:
  103
  "YHY YHY YYY, lapsuuteni ainoa valopilkku oli Star Wars-trilogia. En ensin tykännyt £uca$in jatkoesiosista, mutta nyt ne tuntuu hyvältä. Silloin kun niitä katselin, olin juuri aloittamassa itsenäistä elämää ja maailma oli vielä edessä. Nyt olen töissä ja elämä on paskaa ja nyt sitten raiskataan vielä näillä uusilla Disney-tuotoksilla..."

  No oikeasti, ihan vitun sama mitä nämä ovat. Ainakin mun kakarat ovat pitäneet uusista osista paljon enemmän kuin niistä vanhoista, ja sama tuntuu olevan niiden kavereilla ja mun kavereitten kakaroilla. No ne onkin kakaroita, ja kakaroille nämä on tarkoitettu eikä aikuilille miehille. Aikuistukaa nyt saatana.
   
  rss ja KILLPATRICK tykkäävät tästä.
 19. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 991
  Saadut tykkäykset:
  341
  No, nyt tuli vihdoin totuus. Ja tutustuin duunissa yhteen vähän samoja juttuja harrastavaan tyyppiin, joka sattui olemaan 20v. nuorempi.
  Hän tykkäsi kovasti Episode 1-3 ja enemmän niistä kuin 4-6 leffoista. Eihän tätä voinut olla ihmettelemättä ja kysymättä miksi? "No, kun mä olin kersa, kun 1-3 tuli leffoihin ja ne oli niin kova juttu silloin kaikkien mielestä ja ne 4-6 on jotenkin niin vanhoja"

  Niin ne asiat menee elämässä ja jossain luki, että aivojen alkaa olla vaikeata tykätä uusista asioista 30 ikävuoden jälkeen. Maku rupeaa lukkiutumaan. Musiiikki, leffa, kalja, ruoka jne...
   
  Pazze tykkää tästä.
 20. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 046
  Saadut tykkäykset:
  128
  Se on myös oikeasti hyvä leffa, jonka tekemisessä on selvästi nähty vaivaa ja pyritty kunnioittamaan alkuperäisen trilogia henkeä. Ehkä vähän liikaakin, kopioinniksi asti, mutta kuitenkin. Se ei kussut aikaisempien leffojen päälle kuten Last Jedi joka olikin sitten monelle tosi järkytys.
  Täysin ilman omaa syytään, ainakin mun mielestä Solo on hyvä leffa, ja toimii ihan itsenäisenäkin tarinana vaikkei SW-universumista mitään tietäisi. Onhan se yksi näistä esi-osista mitä nyt on tehty, sijoittuu aikaan ennen alkuperäista trilogiaa. Eli sen jälkeen voi katsoa vaikka episode IV:n niin aikajana pysyisi ehjänä... Rogue One taas tapahtuu rinnakkain IV:n kanssa joten sen katsomisjärjestystä pitää sitten jo miettiä vähän enemmän.