Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) (J.J. Abrams/Daisy Ridley,Adam Driver,Oscar Isaac)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Professional, 12.09.2017.

?

Kuinka monta tähteä elokuvalle The Rise of Skywalker

 1. *****

  0 ääntä
  0,0%
 2. ****½

  6,6%
 3. ****

  18,0%
 4. ***½

  18,0%
 5. ***

  21,3%
 6. **½

  13,1%
 7. **

  13,1%
 8. 6,6%
 9. *

  3,3%
 1. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 618
  Saadut tykkäykset:
  59
  No kertokaapas sitten miten arvelette sen juonen menevän siinä elokuvassa?
  Pahoilla eli oliko ne imperiumi tässäkin vai joku muu, on joku Mahtiase ja sitten vähän darkside viettelee ja joku twisti johonkin suuntaan ja leia kuolee ja siihen sitte loppuu. Paitsi palpatin oli kaikkien isä, kun oli siittänyt kaikki labrassa. Ja kaikkia itkettää ku oli nii ennalta arvattava riskejä ottamaton lopetus.
   
  Viimeksi muokattu: 29.08.2019
 2. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 968
  Saadut tykkäykset:
  244
  Tämäkin tulee taas katsottua kotisohvalta, ei tarvitse kuunnella hieltä ja voilta haisevien fanien höhöttelyä.

   
 3. Miku-91

  Miku-91 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.01.2010
  Viestejä:
  448
  Saadut tykkäykset:
  113
  Juu ja puhelimien räpläämistä sekä ääneen juttelua kesken leffan. Molemmat ovat nykypäivän leffateatterikokemukseen kuuluvia standardeja.
   
 4. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 711
  Saadut tykkäykset:
  302
  Olen varovaisen optimistinen tämä suhteen koska eihän tämä voi olla Last Jediä huonompi. Eikä omalle kohdalle ainakaan ole näissä uusissa SW-leffoissa sattunut mitään yleisön aiheuttamia häiriöitä, aina on porukka malttanut keskittyä leffaan.
   
 5. Apinamakina

  Apinamakina Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.08.2010
  Viestejä:
  183
  Saadut tykkäykset:
  5
  Eipä itseäni juuri kiinnosta enää tämä trilogia eikä tuleva episodi 9. Vaikka tulisikin ihan hyvä filmi, niin Last Jedi jätti jo paskan maun suuhun. Ethän jäätelöäkään syö loppuun jos ensimmäisen kerroksen alta löytyy paskaa.

  Tuo Palpatinen tuominen tähän on 100% varmuudella epätoivoinen keino saada ihmiset teattereihin, kun edellinen elokuva sai ihmiset niin raivon valtaan.
   
 6. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 968
  Saadut tykkäykset:
  244
  Jos Palpatine ei saa viimein tuhottua "kapinallisia" niillä parilla sadalla piilotetulla Star Destroyerilla, niin Disney saa kuolla pois.

   
 7. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 058
  Saadut tykkäykset:
  477
 8. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 618
  Saadut tykkäykset:
  59
  Näytti hyvälle. Tunne puolella ei säväyttänyt paljoa. Toivottavastl on ewokkeja kun oli sellaset maisemat.
   
  TheRealThing tykkää tästä.
 9. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Huuh, olipa se hieno traileri, parin kk päästä sitten katsellaan tarina päätökseen.
   
 10. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 711
  Saadut tykkäykset:
  302
  Jaahas, jouluviikolla on sitten leffateattereissa ruuhkaa...
   
  Pazze tykkää tästä.
 11. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 672
  Saadut tykkäykset:
  720
  Ei sitä olisi etukäteen uskonut, että on tilanteessa, jossa nämä uudet kiinnostavat vähemmän kuin episodit 1-3. Joku välistä näkemättäkin, Solo ainakin. Oliko 8 se, missä oli suuria ongelmia juonen kuljetuksessa vai oliko se joku spin-off, eihän näistä edes muista mitään.

  Ärsytti joku trailerikin tuosta, missä hehkutettiin, että "sukupolven tarina tulossa päätökseen" tms., vaikka vetävämpää olisi markkinoida sukupolvien tarinana, mikä pitää paikkansa myös katsojien osalta. No, kun ei osata edes markkinoida tai pikemminkin pitää vain saada leffaa peräjälkeen ulos ja pumpata rahaa nopeasti sisään. Kaikkinensa koko galaktinen mittakaava on hukattu Disneyn rahastuskoneistossa.

  Kuulostan varmaan jo 71 dB:ltä, mutta niin se vain on, että Lucasia olisi tarvittu näiden tekemiseen.

  Onneksi on episodit 4-6, niitä ei kukaan voi ottaa pois.
   
  Crockett, mdk 5.1 ja Miku-91 tykkäävät tästä.
 12. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 864
  Saadut tykkäykset:
  586
  Final trailer ei synnytä minussa mielipiteitä oikein mihinkään suuntaan. Toivottavasti leffan kerronta on hidasta ja suvantokohdissa riittää, koska tällainen visuaalinen vyörytys jatkuvalla adhd-leikkauksella olisi melkoisen rasittava kokemus. Trailerien perusteella raina näyttää oudon vähän Star Wars-leffalta, vaikka se on Star Wars -kuvastoa tulvillaan. Kuvakulmat ja asioiden visuaalinen esitystapa vaan on niin erilaista kuin se Lucasin käsissä on ollut. Esim. avaruusalusten esitys on hyvin erilaista näissä Disney-leffoissa, alukset ovat aina sumpussa melkein sylikkäin,

  sumpussa.jpg

  Lucasin aikana alukset levittäytyivät enemmän avaruuteen ja syvyyttäkin oli. Disney on pienentänyt Star Wars-galaksin niin pieneksi, että kaikki on "kiikarilla nähtävissä". Kuin katsoisi mitä tahansa nykypäivän cgi-ähkyistä rymistelyä. Onko tämä uusi Guardians of the Galaxy? Ei kun Uusin Star Wars! :rolleyes:

  Hiljattain on tullut ulos informaatiota tästä Disney-hommasta. Lucas yksinkertaisesti luotti Disneyhin ja Kathleen Kennedyyn aivan liikaa. Bob Iger oli auttanut 90-luvulla Lucasia Young Indiana Jones -tv-sarjan kanssa niin, että sille oli pienistä katsojamääristä huolimatta saatu kakkoskausi. Tuo sarjahan oli Lucasin yritys opettaa nuorille historiaa, mutta nuorille ei oikein kelvannut. Lucas oli kiitollisuudenvelassa Bob Igerille, ja kun Disney sitten väen vängällä halusi ostaa Lucasfilmin, niin Lucas suostui, koska oli kyllästynyt PT:n saamaan negatiiviseen palauttaaseen ja ajatteli myös Lucasfilmin työpaikkojen säilyvän Disneyn käsissä.

  Lucas oli kirjoittanut kaupan yhteydessä uudelle trilogialle tarinan rungon niin, että osaava käsikirjoittaja pystyy siitä tekemään varsinaiset käsikirjoitukset ja Lucas oletti Disneyn näin menettelevän, mutta kauppojen jälkeen ilmeni, että Disney aikoo viedä tarinaa eteenpäin ominpäin ja Lucas ei pitänyt kuulemastaan yhtään, mutta ei voinut asialle enää mitään. Kaupan yhteydessä Lucas oli sitoutunut olemaan arvostelematta Disneytä ja mies on ollutkin hiljaa ja niellyt pettymyksensä. Kun puolet kauppahinnastakin tietääkseni maksettiin Lucasille Disneyn osakkeina, niin Lucasin taloudellinen intressi ei ole "halpuuttaa" Disneyn osaketta, päinvastoin.

  Parasta tässä Disney-aikakaudessa on ollutkin, että porukka on vihdoin huomannut, että ei se Lucas mikään turha jätkä ollutkaan. Tästä on kuitenkin vaikea iloita, koska kovana hintana on Star Wars -brändin himmeneminen tusinatuotteeksi Warmartin kuskatessa Rose Tico-leluja kaatopaikalle, koska eivät alelaaristakaan katoa.

  Enemmän kaipaisin faneille tällaista ajattelutapaa. Jos ei uudemmista leffoista diggaile, niin ne vanhat, joista diggailee eivät ole kadonneet mihinkään. Minulle Episodit 1-6 ovat edelleen olemassa ja Disney on tuottanut lisää vähän sitä muistuttavaa uusiokäyttämällä Lucasin luomuksia. Parhaimmillaan Disney onnistuu ihan kivasti, esim. Rogue One -leffan loppupuoli on aika vahvaa meininkiä minusta, mutta huonoimmillaan ollaan pahasti metsässä ja uuden trilogian tarinankerronta on ollutkin sekasotku, jota tuskin kukaan osasi pelätä. Ei edes Lucas itse.
   
  Pulse+, Crockett ja TheRealThing tykkäävät tästä.
 13. rss

  rss Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  344
  Saadut tykkäykset:
  11
  Ihan ok silmäkarkkia, mutta näytti kyl vähän liiaan "eeppiseltä". Kaikkea pitää tunkea ruutuun kerralla ja jokainen alus mitä leffasarjassa on nähty pitää olla mukana. Varmana viihdyttävä leffa, mutta liian sekava trilogia. Olisivat vain antaneet JJ ohjaa koko trilogian niin juoni olisi paremmin pysynyt käsissä. Nyt pitää 2½h laittaa niin paljon tavaraa, että toimiikohan sitten yhtään.
   
 14. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 131
  Saadut tykkäykset:
  840
  Tästäkin voidaan olla montaa mieltä. Omasta mielestäni JJ on yksi yliarvostetuimmista ohjaajista koskaan. Hänen leffat ovat juoneltaan heppoisia ja täynnä epärealistista cgi:tä.
  Mutta toisaalta on turhaa lähteä tuota miettimään, että kuka ohjasi ja mitä. Ei oikein kenelläkään näytä tuo homma pysyvän hanskassa. Liekö taustalla myös liikaa Disneyn rahamiehien painostusta.
   
  Recce tykkää tästä.
 15. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 864
  Saadut tykkäykset:
  586
  Amerikkalaisilla yrityksillä on ollut viime vuosina taipumusta osoittaa olevansa sosiaalisesti liberaaleja, jotta voivat peitellä sitä kiusallista asiaa, että ovat talouskysymyksissä konservatiivisia (niin että Bernie Sandersin pitää taistella, että Disneyn työntekijät tulevat palkallaan toimeen). Kathleen Kennedystä saatiin sitten sosiaalisen liberalismin sanansaattaja: Miesten merkitystä vähätellään uudessa trilogiassa samalla kun Rey:stä tehtiin Mary Sue. Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että naiset nostetaan miesten tasolle ja ohikin, mutta Disney ei kyllä ole hoitanut tätä asiaa kunnialla ja Rey:n ansaitsemattomasta yli-inhimillisyydestä tuli lähes naurettava samalla kun esim. Luke lähes häpäistiin kuvaamalla hänen katkerana erakkona. Tässäkö se suuri Jedi, joka ei koskaan kääntynyt voiman pimeälle puolelle Keisarin juonista huolimatta ja sai isänsäkin sieltä pelastettua? Ylipäätään sosiaalista liberalismia tulisi edistää yhteiskunnassa politiikan kautta, eikä sekoilla massiivisten elokuva-brändien kanssa. Woke-kulttuuri ei mihinkään Star Warsiin kuulu. Wookiee-kulttuuri kuuluu.

  Disneyn rahamiehillä lienee face-palm vaihe menossa kun brändi, jonka piti olla "lupa painaa rahaa", on pahoissa vaikeuksissa.
   
  Ziltoid tykkää tästä.
 16. Crockett

  Crockett Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  1 041
  Saadut tykkäykset:
  101
  En olisi uskonut tätä sanovani kun Force Awakensia odotin ja sitten vihdoin kun sen olin nähnyt mutta ei kyllä meinaa kiinnostaa paskan vertaan tämä viimeinen episodi. Edellinen persraiskas koko trilogian niin tehokkaasti että ei nouse mitään mielenkiintoa tätä kohtaan. Traileri saa leffan näyttämään geneeriseltä cgi paskalta jossa kaikki on tosiaan sullottu hämmästyttävän pieneen tilaan.
   
  nepa tykkää tästä.
 17. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 864
  Saadut tykkäykset:
  586
  Ruin Johnson raped our adulthood? o_O
   
 18. Crockett

  Crockett Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  1 041
  Saadut tykkäykset:
  101
  Kyllä se niin on että jos Johnson olis saanu tehdä koko trilogian ite ilman studiota nii lopputulos olis voinut olla parempi. Nyt kun ekan osan kirjoittaa eri heppu ja toinen paskoo sitten kokonaan nämä juonelliset elementit, ensimmäinen ja muut koittavat taputella ripulista jotain kiinteää. Redditistä luin leffan juonen joka trailerin tapahtiin verrattuna tuntuu hyvin osuvilta niin ei voi kyllä sanoa muuta kun että paskaa sieltä on edelleen tulossa :(.

  Kyllä, alistuin jopa lukemaan niitä spoilereita kunnolla koska ei enää paskaakaan kiinnosta tämä trilogia.
   
 19. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 711
  Saadut tykkäykset:
  302
  Hirveän negatiivisia mielipiteitä täällä... kyllä, toki Last Jedi on 50% kökköä mutta Force Awakens sekä Rogue One ja Solo olivat vähintääkin ihan OK joten itse ainakin odotan tätä uutukaista varovaisen optimistisesti. Ainakaan Ruin Johnson ei ole sitä pilaamassa. Enkä lue mitään vuodettuja juonikuvauksia etukäteen vaan mieluummin petyn sitten teatterissa kuten Disney on suunnitellut. ;)
   
  KILLPATRICK tykkää tästä.
 20. rss

  rss Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  344
  Saadut tykkäykset:
  11
  Menee kyllä tunteisiin ihmisillä nämä elokuvat.
   
  Pazze ja KILLPATRICK tykkäävät tästä.