Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) (J.J. Abrams/Daisy Ridley,Adam Driver,Oscar Isaac)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Professional, 12.09.2017.

?

Kuinka monta tähteä elokuvalle The Rise of Skywalker

 1. *****

  0 ääntä
  0,0%
 2. ****½

  6,4%
 3. ****

  19,1%
 4. ***½

  21,3%
 5. ***

  23,4%
 6. **½

  12,8%
 7. **

  10,6%
 8. 4,3%
 9. *

  2,1%
 1. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 006
  Saadut tykkäykset:
  342
  Eli vihdoin päästiin kaiken tämän turhan rahan laskemisen jälkeen siihen, että sinä et pidä nykyisistä elokuvista.
  Fine. Älä katso. Näin minä teen kaiken roskan kanssa josta en pidä.
  Okei, katsoin lopulta ne Episodet 2-3 Blu-rayltä, mutta en kyllä harmitellut, ettei tullut elokuvissa nähtyä.
   
 2. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 056
  Saadut tykkäykset:
  279
  Kyllä noista Disneyn tekeleistä MINUN MIELESTÄ silmäkarkki-viihdykettä saa popcornien syömiseen, mutta ei paljon muuta. Star Wars -elokuvina siten kun George Lucas ne määritteli aika heikkoja tapauksia ehkä Rogue One -leffaa lukuunottamatta. Disney kierrättää Lucasin luomaa kuvastoa, tuhoaa aiemmissa elokuvissa vakiinnutettua henkilöhahmoja, sotkee woke-kulttuuria Star Wars-elokuviin ja tarinankerrontakaan ei tunnu onnistuvan vision muuttuessa ohjaajan mukaan (Lucas sentään piti huolen, että Kershner and Marquand ohjasivat ep. V ja VI Lucasin vision mukaisesti). Kuulemma voimakin on tässä viimeisessä muutettu sellaiseksi, että force-ghostit voivat paljon vaikuttaa asioihin. Mukava, jos sinulle maistuu. Saa tykätä. Anna minunkin diggailla Prequel-trilogiaa.
   
  Viimeksi muokattu: 21.01.2020
 3. scented

  scented Well-Known Member

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 313
  Saadut tykkäykset:
  56
  Joihinkin lauseiseisiin voisi lisätä ”minun mielestä”, niin ei aiheuttaisi niin paljon mielipahaa lukiassa :). Itsekin jossain vaiheessa olin harhassa, että nämä uudet olis vähän skeidaa, mutta eivät ne ole (vaihdoin mielipiteeni Solon ja Last Jedin suhteen, muista olen pitänyt ensikatselusta saakka). Mielestäni ihan ehtaa Star Warsia, eipä noissa uusissa mitään suurta floppia ole. Lipputuloissakin flopannut Solokin oli mielestäni helkutin kovaa kamaa leffana, kosketti hahmojen välisillä juonenkäänteillään. Helposti nämä uudet nousevat omissa silmissäni episodien 1-3 edelle ja mieluummin näitä uusia katselee ”ensimmäistä” kertaa kuin episoodeja 4-6 uudelleen - carpe diem ja silleen, ei liikaa tule elää menneessä. Ja vertaileminen noihin vanhempiin episodeihin on sinänsä turhaa, samaa sarjaahan nämä kaikki ovat, heikkouksineen ja hyvyyksineen...no ne Jar Jar Binksin tähdittämät leffat lähinnä heikkouksineen...
   
  Viimeksi muokattu: 21.01.2020
 4. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 056
  Saadut tykkäykset:
  279
  Minulle on se ja sama mitä leffa tuottaa. Jotkut lempparileffani ovat tuottaneet hyvin vähän, toiset taas aika paljon. Koska en ole tätä leffaa nähnyt, niin en voi puhua siitä, mutta analysoin sitä, miten Disney on hoitanut brändiä. Täällä tunnutaan olevan sitä mieltä, että tosi hyvin, mutta olen eri mieltä. Ainahan minä ole eri mieltä kaikestä näköjään! :rolleyes:
   
 5. ipeniemela

  ipeniemela Active Member

  Liittynyt:
  23.09.2004
  Viestejä:
  775
  Saadut tykkäykset:
  47
  Luke nostaa siellä Last Jedistä tutulla saarella oman tie-fighterinsa merestä, johon uponneena se nähtiin pikaisesti Last Jedissä. En nyt menis äkkiä sanomaan, että tuo mitenkään kovin paljon asioihin vaikuttamista on. Pistihän Yodakin sen saarella sijaitsevan jeditemppelin palamaan Last Jedissä, mutta ison kokonaisuuden kannalta noi on lähinnä yksittäisiä pikku taikatemppuja.[/url]
   
 6. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 056
  Saadut tykkäykset:
  279
  Tarkoitat varmaan X-wing? No onhan tuo melkoisesti asioihin vaikuttamista, siis fyysiseen maailmaan. Toinen asia miten vaikuttaa esim. juoneen, mutta kai tuo nyt jotenkin juoneen liittyy? Disney on uudelleenkeksinyt voiman, eli se ei ole sama voima kuin mitä Lucas keksi. Lucasin aikaan force Ghostit pystyivät kommunikoimaan eläville ja luomaan itsestään haamukuvan, mutta fysikaalisesti ei vaikutettu maailmaan eli ei nosteltu tavaraa merenpohjasta jne. Juuri tällaisten asioiden takia George Lucasia olisi pitänyt konsultoida ihan toisella tavalla, koska se ukko tietää, mikä voimankäytössä ja force ghosteille on mahdollista.

  En tiedä, miltä mainitsemasi kohtaus näyttää, mutta ottanee inspiraatiota Imperiumin Vastaiskusta. J J Abramsille on tyypillistä käyttää vanhoja juttuja näin. Ihmisille on muodostunut vanhasta leffasta tunnelataus X-Wingin nousemiselle jorpakosta ja JJA hyödyntää sitä.
   
 7. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 240
  Saadut tykkäykset:
  120
  Jos ei pysty fyysiseen maailmaan vaikuttamaan, niin kuis se Luke sitte sai X-Winginsä sieltä suosta ylös wanhoissa prequeleissa kun Yoda koulutti sitä?
   
 8. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 056
  Saadut tykkäykset:
  279
  Aika monta virhettä tässä. Prequeleista ei ole kyse, vaan episodista V originaalitrilogiassa: Luke yritti nostaa X-Winginsä ylös "jorpakosta", mutta ei onnistunut. Yoda sitten nosti sen sieltä. Luke ihmeissään toteaa, ettei usko silmiään ja Yoda siihen vastaa "That's why you failed". Sekä Yoda että Luke ovat tässä kohtauksessa elävien kirjoissa, joten mistään force ghost-jutusta ei ole edes kyse ja nimenomaan puhuin siitä, miten force ghost voi vaikuttaa.
   
 9. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 240
  Saadut tykkäykset:
  120
  ^
  Ahaa, kun en oo tuota uusinta vielä nähnyt, niin vähän ihmetytti.
  Eli kyse on kuolleista, jotka voimailevat.

  T: Vesku
   
 10. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  2 787
  Saadut tykkäykset:
  29
  Tuo oli kyllä tosiaankin melko harmillista kun "pelin" sääntöjä mentiin muuttamaan finaalin ollessa meneillään...
   
 11. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 006
  Saadut tykkäykset:
  342
  Rotten Tomatoes arvosanoissa nyt huonoin Wars filmi. IMDBn pisteissä kolmanneksi huonoin.
   
 12. Miku-91

  Miku-91 Active Member

  Liittynyt:
  27.01.2010
  Viestejä:
  435
  Saadut tykkäykset:
  64
  Edelleen, Lucasin panostus Empire Strikes Backin, Return of the Jedin ja Indiana Jonesien kanssa tuottajana on huomattavasti normaalia tuottajaa suurempi. En tiedä mikä tuossa on niin vaikeaa ymmärtää. Mies loi kaksi erittäin onnistunutta leffa-sarjaa ja toimi molemmissa vastaavana tuottajana, käsikirjoittajana ja tietynlaisena leffojen tuotannon valvojana, eli teki kaikkea noita mainitsemaasi (keksinyt idean, ollut mukana käsikirjoittamassa ja vastaavana tuottajana).

  Myöskin, miksi sivuutat American Graffitin? Tuo on kaikin puolin mainio leffa ja oli aikanaan todella iso menestys niin lipputuloissa kuin kriitikoiden silmissä, mistä kielii mm. viisi Oscar-ehdokkuutta, joista kaksi Lucasilla. En nyt tässä yritä puolustella Lucasia sen kummemmin, mutta jopa ohjaajana hänestä ei saa yhden leffan ihmettä vaikka katsoisi minkälaisten lasien läpi.

  Rotten Tomatoesissakin leffalla on todella vahvat keskiarvot ja tomaattimittarit: https://www.rottentomatoes.com/m/american_graffiti

  THX 1138:llekin on jälkeenpäin tullut ihan hyvän leffan maine: https://www.rottentomatoes.com/m/thx_1138

  Ei tuo nyt mikään elokuvataiteen ihme ole ja floppasi tosiaan aikanaan lipputuloissa, mutta niin teki myös mm. Blade Runner eikä sitä kukaan pidä sen takia huonona leffana.
   
  71 dB ja mdk 5.1 tykkäävät tästä.
 13. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 006
  Saadut tykkäykset:
  342
  Ohjasiko Lucas Indiana Jonesit vai ohjasiko Steven Spielberg ne? En tiedä mikä tuossa on niin vaikeaa ymmärtää.

  Mielestäni American Graffiti ja THX 1138 ovat keskinkertaisia elokuvia.
  Hyviä aloituksia uralle, joka jatkui tuohon mestariteokseen Star Wars. Tuosta kun olisi jatkanut ohjaamista tyylin Kubrick/Spielberg/Nolan olisi tehnyt hienon uran ja ei olisi vain yhden elokuvan ihme. Eli tuolla "yhden elokuvan ihmeellä" tarkoitan, että OHJASI yhden erinomaisen elokuvan ja ura lopahti siihen, että rahaa tuli ovista ja ikkunoista.
   
 14. jodorowsky

  jodorowsky Active Member

  Liittynyt:
  18.09.2011
  Viestejä:
  913
  Saadut tykkäykset:
  48
  lucasin paras elokuva thx 1138 outo taiteellinen ja poliittinen:):):):)
   
 15. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 056
  Saadut tykkäykset:
  279
  George Lucas sai tunnustusta lahjoistaan jo 60-luvulla. Hän päätyi opiskelijaksi USC:hen mentyään sinne huvikseen kaverinsa mukana pääsykokeisiin ja sai yllätyksekseen paikan valokuvauslinjalta. Valokuvauslinja tarjosi yhtenä vaihtoehtona elokuvaopintoja Lucasin yllätykseksi, hän kun ei ollut edes tiennyt, että elokuvan tekemistä voi opiskella yliopistossa. Hän otti tuon linjan ja huomasi löytäneensä oman juttunsa. Opettajat hämmästelivät hänen lahjojaan ja yliopiston kampuksella hän saavutti suuren maineen opiskelijoiden keskuudessa opintoihin liittyvillä opiskelijafilmeillään, joissa erityisesti äänten käyttö oli tehokasta. Näistä THX 1138-leffan 15 minuuttinen opiskelijaversio vuodelta 1967 voitti vuonna 1968 parhaan draamaelokuvan palkinnon opiskelijafilmifestivaaleilla (the third National Student Film Festival, Lincoln Center, New York) tehden vaikutuksen mm. myös paikalla olleeseen Steven Spielbergiin, joka ei ollut sitä ennen Lucasia tavannut.
   
 16. Crockett

  Crockett Active Member

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  930
  Saadut tykkäykset:
  56
  Anna nyt jumalauta olla. Ei se ohjaaja merkitse kaikkea. Tuottaja voi näytellä hyvinkin dominoivaa roolia tuotannossa. Tässä tapauksessa Lucasin rooli ennen Disney kauppoja oli merkittävä.
   
  Miku-91 tykkää tästä.
 17. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 056
  Saadut tykkäykset:
  279
  Niinpä. Ensimmäisen Star Warssin ohjaaminen oli Lucasille todella rankka kokemus (taistelu taiteellisesta vapaudesta, ympärillä olevien ihmisten epäusko projektiin, tekniset ongelmat, sääongelmat Tunisiassa jne.). Mies oli kuulemma vatsahaavan partaalla. Tästä syystä Lucas ei ollut erityisen kiinnostunut olemaan Imperiumin Vastaiskun tai Jedin Paluun kohdalla virallinen ohjaaja, vaan palkkasi sille pallille pätevät ohjaajat "likaisen" työn tekijäksi, jolloin hän pystyi keskittymään vision toteutukseen. Olemalla kakkoskameran ohjaaja työmäärä helpottui ja samalla hän pystyi kuvauspalkalla valvomaan pääohjaajan tekemisiä ja kuvausten sujumista ylipäätään. Ohjaajiksi episodeille V ja VI hän halusi ohjaajat, jotka tietävät kaiken mitä Hollywood-ohjaajan pitää tietää olematta Hollywood-ohjaajia. Alunperin hän halusi Jedin Paluun ohjaajaksi David Lynchin ja kutsui Lynchin Ranchilleen, mutta Lynch poistui paikalta päänsäryn kanssa, eikä halunnut olla Star Warssin kanssa missään tekemisissä managerinsa kauhuksi (rahaa olisi tullut kasapäin). Virallisesti Lucas ei ole näissä leffoissa "ohjaaja", mutta hänen elokuviaan ne ovat. Hänen visiotaan niissä on toteutettu hänen rahoillaan. Irvin Kershner ja Richard Marquand periaatteessa olivat siellä kameran takana huutamassa "Action" ja "Cut" Lucasin puolesta työtaakkaa keventäen.
   
 18. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 006
  Saadut tykkäykset:
  342
  Harvey Weinstein taisi myös näytellä hyvinkin dominoivaa roolia tuotannossa.

  Mutta okei, ehkä tämä oli tässä. Lucas oli ohjaaja nero, joka ei ohjannut elokuvia. Varmaan saa parhaan ohjaajan kunnia Oscarin koska, jos olisi ohjannut, olisi ollut tosi hyvä.
   
  Pazze tykkää tästä.
 19. opelman

  opelman Well-Known Member

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 480
  Saadut tykkäykset:
  37
  Minusta on vähän sellanen olo, että jos hirveesti ketun pesästä puhuu niin ois ollut syytä pesällä itsekin käydä. Disneyllähän näitä eläin hahmoja aina paljon on. Onkohan ne anifiilejä? Itse en osaa vieläkään sanoa oliko elokuva hyvä vai ei. Ei se ainakaan tunteisiin uponnut.
   
 20. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 566
  Saadut tykkäykset:
  384
  Keskustelu on mennyt aika offtopiciksi. Eikös meillä samaa keskustelua ollut jo tuolla Lucasin omassa ketjussa?

  Jatkan itsekin offtopiccia sen verran, että kannattaa lukea noita making of -kirjoja. Varsinkin originaalin trilogian kirjat ovat loistavia. Suosittelen Kindle-versioita, joissa on melko paljon videoita. Lucas oli jokaisessa leffassa vaikuttamassa, vaikkei ohjannut kuin yhden. Imperiumin vastaiskussa hän oli kaikista vähiten mukana ohjaamisessa ja yllättäen se olikin paras leffa. Kershner varsinkin sai melko vapaat kädet ohjaamisen suhteen ja Lucas ei ollut käytännössä ollenkaan hommassa mukana. Marquand ei saanut vapaita käsiä, vaan Lucas tuntui olevan jatkuvasti takapiruna. Lucas teki paljon muutoksia ja uusia kuvauksia, kun ei ollut tyytyväinen Marquandin työhön. Ei siksi, että työ olisi varsinaisesti huonoa ollut, vaan nimenomaan siksi, että se ei ollut sama näkemys kuin Lucasilla. Myöskään kaikki näyttelijät eivät oikein pitäneet Marquandista.

  Noissa kirjoissa on paljon hyvää juttua siitä, miten Lucas tiesi kaiken Tähtien sodan maailmasta (no toki toisaalta, kun pystyi heti vaikka päästä jotain keksimään :) ). Mutta se näkyi varsinkin Jedin paluun kuvauksissa, kun Marquand olisi halunnut tehdä jotain omalla tavallaan, mutta Lucasin visio oli ihan erilainen.

  Lucas itse ei pitänyt ohjaamisesta. Hänen intohimonsa oli elokuvien leikkaamisessa ja hän koki ohjaamisen pakollisena pahana. Sen vuoksi hän ei itse ohjannut kahta originaalia, vaan halusi mieluummin olla mukana leikkaamisessa sekä taustavaikuttajana.

  Ja vaikka monet kritisoivatkin Lucasin ohjaamista jo Tähtien sodassa, niin mikä teki työskentelyn helpoksi oli se, että Lucas oli ihmisenä mukava. Hänelle itselleenkin vitsailtiin (hyväntahtoisesti) kuvauksissa siitä, miten huono ohjaaja hän oli. Joten sinänsä ei ole yllättävää, että hän ei halunnut enää ohjata kahta seuraavaa leffaa. Harmi, että hän meni ohjaamaan esiosat. Hänen tarinansa jonkun toisen käsissä olisi voinut olla todella hyvä lopputulos.

  Mutta kaikesta huolimatta sekä Imperiumin vastaisku että varsinkin Jedin Paluu ovat hyvin vahvasti Lucasin elokuvia. Mutta kyllä Imperiumin vastaiskun hyvyydestä voi ehkä lopulta onnitella Kershneriä, joka sai melko vapaat kädet. Ja ehkäpä siksi Lucas taas viimeisessä leffassa halusi olla enemmän puikoissa, jotta saa väkisellä omaa näkemystä ja nallekarhuja leffaan mukaan.

  Olen samaa mieltä siinä että Indyä ei olisi ilman Lucasia. Spielberg toki ohjasi elokuvat, mutta Lucasin kädenjälki näkyy etenkin visiossa ja käsikirjoituksessa.