Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) (J.J. Abrams/Daisy Ridley,Adam Driver,Oscar Isaac)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Professional, 12.09.2017.

?

Kuinka monta tähteä elokuvalle The Rise of Skywalker

 1. *****

  0 ääntä
  0,0%
 2. ****½

  6,4%
 3. ****

  19,1%
 4. ***½

  21,3%
 5. ***

  23,4%
 6. **½

  12,8%
 7. **

  10,6%
 8. 4,3%
 9. *

  2,1%
 1. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 006
  Saadut tykkäykset:
  342
  Mutta kun se ei mene noin oikein koskaan!
  Jos leffa menestyy -> tulee jatkoa tai yritetään ainakin eli päiväys jonnekin, ohjaajan metsästys, yritetään keksiä joku tarina ja niin syntyi kakkos osa.
  Leffa ei menesty -> ei jatkoa. On muuten aika monta yritystä toistaa Marvel leffasarjan suosio viime vuosikymmeneltä, jotka on sitten ensimmäiseen floppiin heti hiljaisuudessa haudattu.
   
 2. Mookid

  Mookid Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 402
  Saadut tykkäykset:
  163
  Monesti näin, mutta tässä tapauksessa taidettiin nimenomaan tehdä uutta trilogiaa ja siinä olisi ollut sauma suunnitella homma kunnolla kun tiedettiin, että tarinakaari käsittäisi kolme elokuvaa ja that's it. Nythän se meni niin, että Last Jedi tuhlasi paljon aikaa mitätöimällä Force Awakensissa aloitetut juonilangat ja sitten taas Rise of Skywalker puolestaan korjaili Last Jedin töyssyjä.
   
  mdk 5.1 tykkää tästä.
 3. mdk 5.1

  mdk 5.1 Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.06.2003
  Viestejä:
  766
  Saadut tykkäykset:
  46
  Toki, mutta on myös täysin eri asia ostaa jonkun nuorten kirjan oikeudet, kuin vuosikymmeniä porskuttanut franchise 4 miljardilla. En voi kuvitella kuinka huonosti olisi Force Awansin pitänyt menestyä että trilogian tulevat osat olisi peruttu. Sikäli sääli että kiirehdittiin rahan kiilto silmissä. Kyllä Star Warseja olisi isokin yleisö jaksanut odottaa muutamankin vuoden pidempään.
   
 4. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 056
  Saadut tykkäykset:
  279
  Tämä on hyvä pitää tässä mielessä. Sen sijaan, että Disney olisi ostanut Lucasfilmin, se olisi voinut sijoittaa ne 4 miljardia toisin, esim. tehdä 20 kpl elokuvia 100 miljoonan budjetilla ja markkinoida niitä jokaista 100 miljoonalla. Jos noiden elokuvien keskimääräinen tuotto olisi ollut esim. 600 miljoonaa (tasaisesti välillä 200 ja 1000 miljoonaa), joista Disney saa puolet, niin rahaa olisi kilissyt kassaan 6 miljardia eli 4 miljardin sijoitukselle 50 % tuotto ennen veroja (ei taida Disney paljon veroja maksella). Star Wars-brändin hankinnasta tulee kannattava siirto, mikäli Disney pystyy lypsämään sillä vuosikymmeniä eteenpäin, mutta tapa jolla Disney on hoitanut brändiä tähän mennessä on saanut lypsylehmän huonoon happeen. Rahanteko tällä brändillä onkin yllättävän vaikeaa, kun brändin hohto himmenee.

  Joo. Brändin arvostuksen ylläpitämiseksi olisi pitänyt suunnitella asiat paljon paremmin ja ottaa myös George Lucasin näkemykset aivan toisella tavalla huomioon. Trilogian osat olisivat voineet tulla 3 vuoden välein (joulukuut 2015, 2018 ja 2021) ja erilliselokuvat puolessa välissä keväisin. Carrie Fisherin kohdalla tosin olisi tullut nopeasti ongelmia yllättävän poismenon takia, mutta sitähän ei kukaan voinut ennalta nähdä. Ei tämä trilogia Carrie Fisherin kuolemaan kaatunut, vaan Kathleen Kennedyn ja Bob Igerin uskomattomaan ymmärtämättömyyteen ja omapäisyyteen.
   
 5. ISPF3.4

  ISPF3.4 Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  1 575
  Saadut tykkäykset:
  122
  Jos ja jos. Luojan kiitos sinä et päätä isoista asioista tai edes ole jossakin talouden tutkimuslaitoksessa.
  Kirjoitat jotain aivan huuhaata. Laita nyt edes yksi ulkopuolinen todistus tai edes joku perusteltu mielipide, jossa on tukea tälle haluamallesi riskisijoitukselle ja sen oletetulle tuotolle.

  Disney on tehnyt sijoituksen. Nyt sitten katsotaan miten käy.
   
  KILLPATRICK tykkää tästä.
 6. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 056
  Saadut tykkäykset:
  279
  En minä väitä, että Disneyn olisi pitänyt noin tehdä, mutta tuollaisenkin skenaarion voi paperilla hahmotella, eikä se minusta ole epärealistinen. Pyrin sillä tuomaan sitä esille, ettei tämä Lucasfilmin ostaminen ole toistaiseksi ehkä sittenkään ollut kaikkien aikojen diili.
   
 7. ISPF3.4

  ISPF3.4 Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  1 575
  Saadut tykkäykset:
  122
  Paperilla voi hahmotella, että Disney teettää 25 elokuvaa seuraavana 15 vuotena ja tienaa enemmän kuin Apple, MS ja IBM yhteensä koskaan. Tämä on yhtä hyvä laskelma kuin sinun laskelmasi.
   
  KILLPATRICK tykkää tästä.
 8. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 056
  Saadut tykkäykset:
  279
  Perustuuko se esim. olemassaolevalle datalle tuotoista Disneyn ei-Star Wars-leffojen suhteen? Sehän sen realistisuuden määrää.
   
 9. ISPF3.4

  ISPF3.4 Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  1 575
  Saadut tykkäykset:
  122
  Sinä aloitit oletettujen tuottojen laskemisen. Sinulla on velvollisuus todistaa.
   
 10. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 056
  Saadut tykkäykset:
  279
  Velvollisuus? Enhän minä edes väitä mitään. Jos katselet Disneyn leffojen tuottoja niin ei tuo minun 200-1000 miljoonaa nyt ihan hatusta ole… …tämä oli spekulaatiota joka kenenkään ei tarvitse uskoa. Niitä esittämääni 20 elokuvaa ei ole tehty, joten mitä väliä sillä on mitä ne olisivat tuottaneet? Oma arvioni oli, että 6 miljardia, mutta saattaa olla ihan väärin. Mitä väliä?

  Mitä tässä sitten pitäisi todeta että olisit tyytyväinen? Että Lucasfilmin osto oli pakkorako, jolle ei ollut mitään vaihtoehtoa?
   
 11. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 006
  Saadut tykkäykset:
  342
  Tai mitäs jos nyt vaan toteaisit olevasi väärässä. On se mahdollista. Ei se satu. Älykkäille ihmisille se on helpompaa.
  Lucas oli vaan yhden leffan ihme. Disney printtaa rahaa tällä hetkellä. Star Wars vain sopii täydellisesti heidän osastoon.

  Tämä on siis Lucasin vika. Star Wars alkoi vakavasti otettavana SciFinä. Oli verta, draamaa, palaneita ruumiita, katkottuja käsiä, laukauksia ammuttuna ilma syytä. Leffa oli Suomessa K16. Sitten antoi onneksi kakkosen Irvinin ohjaamaksi. Ja loput olivatkin ihan kauheata skeidaa.
   
 12. scented

  scented Well-Known Member

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 313
  Saadut tykkäykset:
  56
  Forbesin arvioiden mukaan budjetti ollut 250-300 miljoona ja nyt tulot tosiaan ylittäneet miljardin. Ei kuulosta kovin huonolta, vaikka teatterit ottaisivatkin osansa lipputuloista ja mainostamiseen olisi mennyt myös kasapäin rahaa - ja vaikea kuvitella tämän leffan olleen jotenkin erikoisuus mainosbudjetissaan. Eiköhän muitakin kaikkien aikojen lippumyyjiä ole mainostettu kohtuu saman kaltaisesti kuin uusinta Star Warsia. Kumminkin Rise of Skywalker on jo sijalla 46 kaikkien aikojen lipputuloissa. Mutta eipä lippumyynnit elokuvaa huononna tai paranna, saa nähdä mitä mieltä itse tästä leffasta on kunhan joskus tulee katsottua levyltä tai striiminä...
   
 13. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 056
  Saadut tykkäykset:
  279
  Miksi sitten trilogian lipputulot ovat laskeneet 2 mijardista noin puoleen? Miksi kolmas erillisleffa ja neljäs trilogia on hyllytetty? Aikooko Disney "printata" rahaa Star Warsilla jatkossa vain Disney+ palvelun kautta? Helppo sinun on luoda harhakuvia maailmasta, jossa George Lucas on kaikkien aikojen huonoin elokuvantekijä, mutta faktat eivät välitä fiiliksistäsi. Voin aivan hyvin myöntää olevani väärässä, mutta ensin pitäisi olla väärässä...
   
 14. Miku-91

  Miku-91 Active Member

  Liittynyt:
  27.01.2010
  Viestejä:
  435
  Saadut tykkäykset:
  64
  No ei kyllä ollut Lucas yhden leffan ihme. Empire Strikes Back oli osittain Lucasin kynäilemä ja mies oli leffan vastaava tuottaja ja muutenkin hyvin tiivisti leffan tekemisessä mukana. Sama homma Return of the Jedin kanssa. Vaikka sinä et tuosta ilmeisesti pidäkään, niin yleisesti leffalla on hyvä vastaanotto niin yleisön kuin kriitikoidenkin puolesta ja oli iso menestys lipputuloissa aikanaan.

  Lucasin ensimmäinen leffa, THX 1138, on myös ihan hyvä ja mielenkiintoinen scifi-leffa. Floppasi aikanaan lipputuloissa joo, mutta leffalle on tainnut tulla myöhemmin kultti-leffan maine ja kannattaa katsoa mikäli scifi kiinnostaa yhtään. Miehen seuraava leffa, American Graffiti, onkin jo oikein mainio leffa kaikin puolin. American Graffiti sai myös viisi Oscar-ehdokkuuta (joista kaksi Lucasille) ja oli iso menestys niin kriitikoiden kuin lipputulojenkin puolesta. Lucas oli myös jo tunnettu nimi Hollywoodissa ennen Star Warsia American Graffitin ansiosta, mikä osittain vaikutti siihen että mm. Alec Guinness kiinnostui Star Warsista.

  .

  Indiana Jones -sarjaa ei myöskään olisi olemassa ilman Lucasia. Joo, Spielberg ne ohjasi ja oli siellä muitakin tuottajia isoissa rooleissa (mm. Frank Marshall, Robert Watts), mutta Lucas toimi näissäkin vastaavana tuottajana ja oli myös tiiviisti mukana leffojen tuotannossa ja tekemisessä. Käsikirjoitukset olivat myös osittain Lucasin käsialaa ja mies tosiaan keksi koko hahmon.

  • THX 1138
  • American Graffiti
  • Star Wars
  • The Empire Strikes Back
  • Return of the Jedi
  • Raiders of the Lost Ark
  • Indiana Jones and the Temple of Doom
  • Indiana Jones and the Last Crusade

  Siinä sulle yhden leffan ihmettä.

  Näiden lisäksi Lucas toki teki prequel-trilogian ja oli muiden Indiana Jonesien tapaan mukana Crystal Skullia tekemässä tuottajana ja kirjoittajana, mutta Crystal Skull oli myös menestys lipputulollisesti ja sai ihan hyvän vastaanoton kriitikoilta, vaikka leffalle onkin tullut vuosien mittaan katsojien silmissä prequeleiden veroinen maine (mielestäni tuo on kuitenkin ihan jees leffa joka sitten lässähtää puolivälin jälkeen CGI-viidakkotaisteluineen yms). Prequel-trilogiastakin voi olla montaa mieltä, en itse erityisemmin pidä, varsinkin Star Wars -leffoina nuo epäonnistuvat taustatarinan kertomisessa, mutta eivät nuokaan ole ihan niin paskinta paskaa ikinä mitä monet antavat ymmärtää, vaikka kertovatkin alkuperäisen trilogian taustatarinan todella huonosti.

  Ja mitä tulee Disneyn "rahan printtaamiseen" Star Warsilla, niin Solo floppasi ja pahasti. Pääsarjan leffoillakin on ollut huomattava laskusuunta lipputuloissa:

  The Force Awakens - $2,068,223,624
  The Last Jedi - $1,333,539,889
  The Rise of Skywalker - $1,028,845,801

  Rise of Skywalker toki pyörii vielä leffateattereissa, mutta ei tuonne enää montaa kymmentä miljoonaa ole tulossa, kun leffa on yli kuukauden jo pyörinyt ja vauhti on jo hyytynyt erittäin paljon. Tämän lisäksi Disney on joutunut jo perumaan useamman Star Wars -leffan (mm. Obi-Wan, D&D:n trilogia, Sololle jätettiin selvästi jatko-osan kiusoittelut leffan loppuun mutta ei varmasti ole tulossa. Johnsonin trilogiastakaan ei ole kuulunut mitään vaikka tuo julkistettiin jo 2017). Alkuperäisen suunnitelman mukaanhan joka vuosi piti tulla uusi Star Wars -elokuva, joista joka toinen vuosi tulee pääsarjan leffa ja joka toinen vuosi sitten spinoff-leffa. Aika nopeasti ne suunnitelmat kuitenkin muuttuivat. Jos nuo oikeasti printtaisivat rahaa niin kuin Disney alun perin toivoi, niin miksi ihmeessä muuttaa suunnitelmia?

  Tuota laskusuuntaa jos vertaa mm. Avengers-leffojen nousukäyrään, niin ei vaadi kovin kummoista matikkapäätä huomatakseen, että kaikki ei mennyt ihan putkeen Star Warsilla. Age of Ultron toki tuotti vähän vähemmän mitä ensimmäinen, mutta sitten nuo kasvoivat suorastaan räjähdysmäisesti. Star Warsilta olisi odottanut vastaavaa vielä muutama vuosi sitten.

  The Avengers - $1,518,812,988
  Avengers: Age of Ultron - $1,405,413,868
  Avengers: Infinity War - $2,048,359,754
  Avengers: Endgame - $2,797,800,564

  En myöskään olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut, että R-ikärajalla varustettu Jokeri-leffa voittaa Star Warsin pääosan sarjan leffan lipputuloissa. Siitäkin voi itse kukakin päätellä tekeekö Disney Star Warsilla niin paljon rahaa kuin olisi potentiaalia.
   
  Viimeksi muokattu: 19.01.2020
  Crockett ja mdk 5.1 tykkäävät tästä.
 15. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 006
  Saadut tykkäykset:
  342
  Miksi ihmiset laittavat Lucasin krediteiksi elokuvia, joita se ei ole ohjannut? On niissä varmaan ollut muitakin samoja tyyppejä töissä, mutta ei nekään voi sanoa ohjanneensa niitä elokuvia.

  Kukaan ei varmaankaan arvannut ekan Warsin tuottavan kaksi miljardia. Vähiten Lucas tai olisi pyytänyt tuplat oikeuksista.
  Jos leffasta tulee miljardi lippuluukulla, niin rahaa se tuo ovista ja ikkunoista. Tuostahan vasta lähdetään. Seuraavaksi myydään levyjä. Lopulta päätyy Disney+ palveluun houkuttamaan lisää asiakkaita.

  Ja miksi vertaillaan maailman menestyneimpään elokuvasarjaan? Jos nyt ei ajatella, että sieltä se Disney ne ylimääräiset rahat kääri ja jonnekkin ne firmat yleensä haluavat sijoittaa, jotta kasvaisivat ja tuottaisivat taas enemmän.

  Potenttiaalista on vähän turha puhua, kun ei sitä kukaan jossittelemalla pysty mittaamaan.
  "Mielestäni" Episode 1-3 oli potenttiaalia, mutta kolme pökälettä tuli ja aina seuraava oli isompi ja haisi pahemmalle.
   
 16. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 549
  Saadut tykkäykset:
  353
  Itse olisin aika valmis laittamaan mm. Indiana Jonesista paljon Lucasin ansioksi. Pidän Lucasin merkittävimpiä taitoina vanhojen lapsuutensa aikojen serial-elokuvien päivittämistä omaan formaattiinsa, uuden ajan pitkiksi elokuviksi. Lucasin ehdoton valtti on myös ollut tietynomainen mieslapsisuus, mikä on auttanut asiassa.
  Oma teoriani on, että Lucas piti liian pitkän tauon ohjaamisesta ja ehti erakoitua itseriittoisuuteensa. Ei koskaan ehtinyt kehittyä ohjaajana täyteen potentiaalinsa, koska menestys tuli niin (liian) nopeasti.
   
  Miku-91 tykkää tästä.
 17. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 056
  Saadut tykkäykset:
  279
  Koska Lucas ei ole ollut vain yksi "tyyppi" muiden joukossa. Normaalisti toki elokuvan virallinen ohjaaja on se, jonka elokuvasta on kyse, mutta joku Imperiumin Vastaisku on vähän poikkeuksellisempi leffa, jonka ohjaajalla (Irwin Kershner) oli ylempi "valvoja", joka puuttui Kershnerin työhön tarvittaessa ja toimi kakkosohjaana. Siis Imperiumin Vastaiskun kakkoskameralla kuvattu materiaali on Lucasin ohjaamaa ja ykköskameran ohjaus hänen valvomaansa puhumattakaan kaikesta muusta mitä hän elokuvan eteen teki. Mutta tämä on lopulta sinun oma asiasi, paljonko haluat laittaa asioita vihaamasi ihmisen ansioksi tai syyksi.

  Kukaan ei kiellä sitä, etteikö TFA menestynyt tosi hyvin lippuluukulla. Toki Disney tekee rahaa levymyynnillä ja Disney+ palvelulla jne. mutta heiltä on myös uponnut älytön määrä rahaa teemapuistoijen rakentamiseen ja tietääkseni puistot eivät ole olleet menestys. Ei tätä touhua voi loputtomiin kutsua lypsylehmäksi yhden tosi hyvin menestyneen elokuvan tuotoilla. Jos Disneyllä menee puoli miljardia per leffa tuotantoon ja markkinointiin, niin se tarkoittaa että miljardin lipputuloilla päästään omilleen tai ehkä 100 miljoonaa voitolle. Silloin tällöin joku Solo-floppi niin nämäkin voitot hupenevat tappioiden kuittaamiseen ja lopputulos on se, että ollaan jonkun levymyynnin ansiosta ehkä vähän voitolla, mutta ei mitenkään niin mahtavasti, että siitä ilosta kannatti 4 miljardia maksaa. Jos kerran TFA kykeni 2 miljardiin sillä, että porukka oli odottanut 10 vuotta uutta Star Wars-leffaa niin TLJ ja TROS olisi piäneet pystyä kumpainenkin n. 1,5 miljardiin ja siihen olisivat kyllä pystyneet, mikäli Disney olisi hoitanut tämän homman kunnialla.

  Episodit 1-3 tuottivat aikoinaan toki selvästi vähemmän (leffaliput olivat paljon halvempia kuin nykyään), mutta Lucas ei maksanutkaan Lucasfilmistä 4 miljardia vaan oli luonut sen itse "tyhjästä" ja leffojen budjetit olivat jotain $115 miljoonaa eli luokkaa puolet siitä, mitä Disney näihin käyttää (inflaatio toki otettava huomioon).
   
 18. Miku-91

  Miku-91 Active Member

  Liittynyt:
  27.01.2010
  Viestejä:
  435
  Saadut tykkäykset:
  64
  Lucas ohjasi (ja kirjoitti) American Graffitin ja THX 1138:n. Näistä jälkimmäinen oli tosiaan floppi aikanaan, mutta kuten sanoin, niin ihan mielenkiintoinen ja hyvä scifi-leffa. American Graffiti sen sijaan oli suuri menestys jokaisella mittapuulla, kuten jo aiemmin sanoin.

  Jälleen toistoa, mutta koko Indiana Jonesin hahmo ja idea syntyi Lucasin toimesta. Tämän lisäksi mies osallistui leffasarjan kirjoittamiseen ja tuotantoon erittäin tiiviisti, mikä tulee mm. leffojen Blu-ray/DVD -dokumenteistä ilmi. Sama homma Empire Strikes Backin ja Return of the Jedin kanssa.

  No ei tuo nyt mikään yllätys varsinaisesti ollut. Alkuperäiset Star Warsit olivat aikanaan erittäin suosittuja ja niillä on aina ollut todella iso fanikanta, mikä näkyi mm. Force Awakensin järjettömän kovassa hypessä muutama vuosi sitten. Lucas sai 4 miljardia Star Warsin ja Lucasfilmin myymisestä, eiköhän tuo riittänyt. Miehellä oli muutenkin jo muutaman miljardin säästöt.

  Koska Star Wars on aikanaan ollut maailman menestynein leffasarja ja vielä nykyäänkin yksi menestyneimpiä? Nykyäänkin Star Wars on kaikkien aikojen toiseksi menestynein leffasarja lipputuloissa, heti MCU:n jälkeen. Force Awakens on myös yksi neljästä elokuvasta, joka on tuottanut yli 2 miljardia maailmanlaajuisesti (inflaatiota lukuunottamatta). Marvel-leffoista ainoastaan Endgame tuotti enemmän kuin Force Awakens.

  Ei tuossa muutenkaan ollut pointtina niinkään verrata maailman suosituimpaan leffasarjaan, vaan ylipäätään siihen, että leffasarjan suosion ei pitäisi laskea näin roimasti mikäli leffat saavat hyvän vastaanoton katsojien silmissä ja mielenkiinto ei pääse laskemaan.

  Ei tuo nyt kovin vaikeaa ole. Jos leffat ovat hyvin tehtyjä ja saavat hyvän vastaanoton, niin totta kai ne nostavat katsojien kiinnostusta, mikä näkyy mm. nousevissa lipputuloissa (esim. ne Avengers-leffat). Rise of Skywalker tulee tekemään noin puolet siitä mitä Force Awakens teki muutama vuosi sitten, eli noin miljardin vähemmän. Tuo on valtava pudotus. Potentiaalia olisi siis ollut paljon enempäänkin, vaikka toki voitolle Disney jääkin.
   
  Viimeksi muokattu: 20.01.2020
 19. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 006
  Saadut tykkäykset:
  342
  TheRealThing, Mike-91 ja 71dB:
  Aina on joku keksinyt idean ja joku tehnyt käsikirjoituksen ja joku tuottanut, mutta ei kukaan näistä voi laittaa itselleen ohjaajan kredittejä, jos joku muu on sen elokuvan ohjannut. Hieno juttu, että ottaa osaa tuotantoihin, mutta edelleenkin Lucas on ohjaajana yhden hyvän leffan ihme. Jälleen toistoa?

  71dB:
  Tuo puoli miljardia on ihan sun oma keksintö. Käsittääkseni et ole töissä Disney tuotanto puolella. Ihan samoin voi ajatella, että jostain lähteestä repäisty 185 miljoonaa pitää paikkansa ja olisi viimeisen budjetti ja siihen vaikka 115 miljoonaa markkinointiin, niin yhtä äkkiä onkin mennyt vain 300 miljoonaa ja voitolla ollaan jo 200 miljoonaa kolmen viikon jälkeen.
  Markkinointi tykkää myös heitellä suuria lukuja, mutta on vaikea uskoa, että kun miljardin paremmalle puolelle päästään, niin Disney ottaisi vastaan neuvoja viisaammilta laskijoilta Suomesta.
   
  Viimeksi muokattu: 21.01.2020
 20. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 056
  Saadut tykkäykset:
  279
  Jos tälle linjalle lähdetään niin lähdetään sitten: Minusta George Lucas on ohjannut 6 hyvää elokuvaa, eli THX 1138, American Graffiti ja neljä Star Wars-leffaa.

  Disneyn kannalta tietysti olisi hyvä juttu, jos kulut ovat arvioimiani pienempiä, mutta tässä vaiheessa neuvojen kysely keneltäkään on vähän myöhäistä, kun tämäkin leffa on käytännössä teatterikierroksensa jo tehnyt ja kyse on enää viimeisistä miljoonista.

  Wikipedian mielestä budjetti oli $275 miljoonaa ja New York Timesi mukaan tuotanto- ja markkinointikulut yhteensä $400 miljoonaa, ei yläkanttiin arvioin, mutta jos Disney nettoaa esim. $600 miljoonaa (~60 % lipputuloista), niin voitto on $200 miljoonaa. Ainahan Star Wars on voittoa tehnyt, paitsi Solo. Minulle voittoja oleellisempaa on kiinnostaako elokuvan näkeminen ja täytyy sanoa, että aika hiton vähän kiinnostaa! Ihan toista se minun kohdalla oli kun Lucas oli ohjaksissa. Silloin kerrottiin tarinaa eikä julistettu SJW-propagandaa ADHD-tyylillä.