Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) (J.J. Abrams/Daisy Ridley,Adam Driver,Oscar Isaac)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Professional, 12.09.2017.

?

Kuinka monta tähteä elokuvalle The Rise of Skywalker

 1. *****

  0 ääntä
  0,0%
 2. ****½

  6,4%
 3. ****

  19,1%
 4. ***½

  21,3%
 5. ***

  23,4%
 6. **½

  12,8%
 7. **

  10,6%
 8. 4,3%
 9. *

  2,1%
 1. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 352
  Saadut tykkäykset:
  92
  No olihan tämä tosiaan vähän sellainen elokuva, että eipä siitä nyt oikein huvittaisi edes kirjoittaa mitään. Katselukokemuksena elokuva oli vaan niin kovin mitäänsanomattoman hengetön esitys ja sen hätäkorjauksellinen tyyli oli huvittavuudessaan vielä sitä pistettä i:n päälle. Tällaista järjetöntä pikapoukkoilua sitä näköjään tulee, kun aletaan huomioimaan liikaa niitä jonkun tietyn kohdeyleisöön kuuluvan kitinäjoukon toiveita ja mielenpahoitteluja jostain aiemmista.

  Parasta onnistumista tarinallisesti tässä koko sinne ja tänne sokeasti huitovassa trilogiassa oli saatu sinne Reyn ja Kylon väliseen yhteyslinkkiin, joka oli oikeastaan ihan mielenkiintoista seurattavaa koko trilogian ajan. Muutenkin näyttelijöistä ja hahmoista puhtain paperein suorittivat juurikin nämä kaksi tämän sekoilun keskellä ponnistellutta lahjakkuutta. Adam Driver etenkin jäänee porukasta ja hahmoista mieleen edes jotenkin. Voin vaan kuvitella niitä hetkiä, kun näiden kolmen elokuvan käsikirjoituksia ja niitä omia kohtauksia sieltä on luettu päätä rapsuttaen trailerissa ja jotain piti lähteä tekemään, vaikka sitä oman hahmon dialogia ja ylipäätään mitään vakaata pohjaa mihin rakentaa ei ollut mitenkään isosti tarjolla. Hän olkoonkin tämän varsin huvittavaan sekoiluun päättyneen Tähtien sodan eräänlainen voittajatyyppi ja selviytyjä.

  2.5/5
   
  Crockett tykkää tästä.
 2. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 057
  Saadut tykkäykset:
  279
  Selvennettäköön, että kaikesta tänne viime päivinä kirjoittamastani huolimatta en tietenkään ole antanut mitään omaa arvostelua tästä elokuvasta. Miten voisin sellaisen antaa, kun en ole sitä nähnyt! Minähän olen puhunut lähinnä siitä, miten Disney on Star Wars - tavaramerkkiä hoitanut. Lisäksi olen tuonut julki, että tämän elokuvan näkeminen kiinnostaa minua hyvin vähän. Minua oikeasti pelottaa, että kävelen leffateatterista ulos mieleni pahoittaneena.

  Sen perusteella, mitä Episodista IX puhutaan se ei ole meikäläisen mieleen. En pidä ADHD-leffoista. Noilla sanoilla sinäkin arviosi aloitat, joten ei taida olla minun heiniäni tämä raina sitten? Ottaen huomioon mihin jamaan Ruin Johnson ajoi tämän trilogian, Jar Jar Abramsilta olisi vaadittu jumalallisia kykyä saada tarina kunniallisesti päätökseen ja se mitä leffasta tiedän* ei kyllä viittaa tähän, päinvastoin. Kyllä ihmisellä on oikeus olla menemättä leffaan jos kokee ettei nappaa ja minua ei nappaa. Muut saavat kyllä mennä. Ei ole minun asiani sanoa mistä saa tai täytyy pitää.

  Tämmöinen ei ole helppoa, koska sitä on aikaisemmin fanittanut Star Warssia "kybällä" (ja episodeja 1-6 fanitan edelleen), mutta pakko se on ihmisen myöntää, että joskus joku juttu vaan päätyy sellaisten ihmisten käsiin, jotka tekevät asioita eri filosofialla kuin mitä itse haluaisi. Pitkään tässä on Disneyn kyydissä roikuttukin kun TFA oli mukiinmenevä ja Rogue One paikotellen jopa hyvä, mutta sen jälkeen on ote lipsunut. Sitä pitää vain löytää uusia juttuja sitten tilalle.

  *Youtubessa olen kyllä spoilannut itseni ihan kunnolla viime kuukausina… o_O
   
  nepa tykkää tästä.
 3. Crockett

  Crockett Active Member

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  930
  Saadut tykkäykset:
  56
  Adam Driver ja Kylo Ren hahmona ehdottomasti parasta tässä uudessa trilogiassa. Näyttelijänä tulee varmasti pärjäämään muita paremmin tulevaisuudessa. Miksei myös Isaac joka on jo nimeä tehnyt hyvissä leffoissa. Daisy Ridleyn karisma ei valitettavasti taida riittää ja kohtalo on samaa tasoa kuin aika paljon muistuttavalla Keira Knightleyllä. Boyegasta nyt puhumattakaan joka on aivan tusinakamaa.
   
 4. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 550
  Saadut tykkäykset:
  353
  Kenenkään ei varmaan kannata ihan kamalan huolissaan olla miten se Disney nyt oikein pärjää taloudellisesti.

  Eikä varmaan Lucasistakaan, joka sai korvauksena oikeuksista enemmän kuin inhimillisesti katsoen kukaan ansaitsisi. Ylettömän korvauksen myötä 7-kymppinen boomer rauhoittui kummasti kommentoimasta. Siitä hiljaisuudestakin tietenkin juuri maksettiinkin. Samalla Lucasin eristäminen franchisesta oli omalla tavallaan kaksiteräinen miekka itse elokuvasarjalle.

  Omasta mielestäni nämä Disneyn tehtailemat ovat olleet ihan sitä itseään. En enää katsonutkaan edellistä enkä Soloa. Tuskin tätä uusintakaan. Ei se Lucaskaan mikään auteur ollut, mutta OT:ssa on silti sitä jotain taikaa. Pidän myös American Graffitista, en pidä miestä siis täysin kädettömänä ohjaanakaan. Olen ihan varma, että viimeisimmästä (älkää kuvitelkokaan, että jäisi viimeiseksi) trilogiasta olisi tullut parempi, jos Lucas olisi ollut taustalla tuottajana ja ison kaaren suunnittelijana. Nyt nämä jäivät jotenkin hengettömiksi ja sekaviksi tuotteiksi.

  Minun on vaikea nähdä, että nämä uudet elokuvat toisi ja loisi merkittäviä määriä uuden sukupolven SW-faneja. Miten teillä havainnot, joilla sopivan ikäisiä muksuja fanittamisen syntymiselle?

  Tässä tosin mahtava pieni Darth Vader -fani:
  https://www.iltalehti.fi/iltvuutiset/a/eff21572-082a-47e2-868a-ae0404d5bad8

  Kukkahattusetänä en tosin ole varma pitäisikö olla huolissaan, että 5-vuotias tietää mikä ylipäänsä on Darth Vader. Vähän isompien muksujen viihdettä kuitenkin.
   
 5. scented

  scented Well-Known Member

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 313
  Saadut tykkäykset:
  56
  https://www.commonsensemedia.org/mo...e-ix-the-rise-of-skywalker/user-reviews/adult tuolta voi lukea vanhempien arvostelua ja lasten myös. Näyttää iskevän hyvin alle 10-vuotiaisiin.

  Elokuvissa kävijöistä eniten on 10-24 vuotiaita. Veikkaan, että heissä on monia, jotka ovat ensin katsoneet osat 1-3 ja sitten vasta 4-6. Ei olisi mikään ihme, että heistä löytyy sellaisia, jotka fanittavat enemmän noita osia 1-3, vaikka se vanhemmistä elokuvien ystävistä voi tuntua erittäin oudolta.
  http://www.stat.fi/tietotrendit/art...man-yleisoa-elokuvien-tv-katselu-on-hiipunut/

  Mitä tulee ainaiseen vertailuun näiden uusien ja vanhojen leffojen kesken, niin itse mieluummin katselen näitä uusia kuin vanhoja leffoja. En ole mikään Star Wars fani, mutta vanhat on jo niin nähtyjä, ei niitä jaksaa enää uudestaan katsoa - itsellä ei muutoinkaan ole tapana katsoa leffoja uudestaan. Tosin tässä on ennen tätä viimeistä osaa tullut katsottua Last Jedi uudestaan ja ei sen niin huono ollutkaan, jopa ihan nautinnollinen leffa. Force Awakens on myös tullut katsottua jokin aika sitten uudestaan, sekä Rogue One. Ei tule edes mieleen, milloin olisi osia 4-6 katsonut viimeksi.
   
 6. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 050
  Saadut tykkäykset:
  128
  Samaa tasoa kuin Keira Knightleyllä? Siis hänestä tulee tunnettu ja arvostettu näyttelijä jolla on pitkä ura laadukkaiden elokuvien parissa? No itseasiassa olen tästä samaa mieltä. :)
  https://www.imdb.com/name/nm0461136/
   
 7. lahkonen

  lahkonen Member

  Liittynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  581
  Saadut tykkäykset:
  8
  Harmiton, hajuton ja mauton päätös elokuvasarjalle, joka on ollut enemmän tai vähemmän syöksylaskua toisen osan jälkeen. Suurin saavutus Lucasilta ym. on hypen ylläpitäminen vuosikymmenestä toiseen, sille pitää nostaa hattua. Muut genren elokuvat ja sarjat ovat menneet ohi oikealta ja vasemmalta jo ajat sitten, mutta aina vaan uusin tähtien sota kiinnostaa ihmisiä.

  Ehkä kaikkein oudointa tässä ryssimisessä on se, että Lucasilla on muka ollut alusta saakka jonkinlainen visio? Koska koko elokuvasarjan käsikirjoitus mahtuisi karrikoiden yhdelle aaneloselle, pidän hyvin kummallisena sitä, ettei Lucas ole laatinut edes jotain vähänkään järkevämpää synopsista tälle koko jöötille, jos kerran idea kokonaisuudesta on ollut alusta saakka olemassa. Se, että sanoo etukäteen että näitä pitäisi tehdä näin ja näin monta, ei vielä tarkoita yhtään mitään, jos ei ole oikein minkäänlaista ajatusta siitä, mitä ne muut osat voisivat olla.

  Ensimmäiset kolme osaa jäävät elokuvataiteen historiaan ensisijaisesti teknisten avujensa ansiosta ja ovat muutenkin ihan ok-leffoja, kaikki muut osat ovat mielestäni epäonnistumisia, tosin jokainen sisältää jotain hyvääkin, niin myös tämä viimeisin. Adam Driver oli hyvä, hän teki tässä sellaisen roolin, jonka Hayden Christensenin olisi pitänyt tehdä Anakinina. Pelkästään se olisi voinut nostaa ne pari episodia onnistuneiksi elokuviksi.
   
 8. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 550
  Saadut tykkäykset:
  353
  Muistanko oikein, että Lucasilla kyllä oli juonikaari viimeisellekin trilogialle, mutta Disney ei ollut halukas sitä huomioimaan eikä halunnut Lucasia minkäänlaiseen rooliin tuotannoissa? Lucas-asiantuntija 71 dB muistanee lennosta, muistelen että tätä olisi käsitelty Lucas-ketjussa.
   
 9. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 057
  Saadut tykkäykset:
  279
  Minä olen siinä käsityksessä, että Lucas antoi 2012 kaupan yhteydessä Disneylle runkon (josta pätevä kaveri pystyy kirjoittamaan varsinaisen käsikirjoituksen) tarinalle osia 7-9 varten, joita Lucas ilmeisesti sinisilmäisesti uskoi Disneyn noudattavan. Toisin kävi, ja Bob Igerin mukaan Lucas oli erittäin pettynyt saadessaan tietoonsa Episodi 7:n käsikirjoituksen.
   
  Crockett ja TheRealThing tykkäävät tästä.
 10. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 006
  Saadut tykkäykset:
  342
  Mutta onneksi Disney suorastaan printtaa rahaa tällä viimeisellä. Pelkästään Jenkeissä jo 361 miljoonaa vain vähän yli viikossa. Yleisö pitää ja vyöryy massoittain teattereihin, kun vihdoinkin Episode 1 - 3 aiheuttamat pettymykset on selätetty ja olemme saaneet Episode IV-V tasoisia elokuvia.
   
  Viimeksi muokattu: 30.12.2019
 11. lahkonen

  lahkonen Member

  Liittynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  581
  Saadut tykkäykset:
  8
  Olisi mielenkiintoista saada joskus tietää, minkälainen se runko oli. Jotenkin hankala uskoa, että oikeasti hyvää ideaa ei käytettäisi. Onko käsitystä, minkälainen runko Lucasilla oli episodeille 1-3 ja kuinka tarkasti sitä noudatettiin? Mikäli se oli luokkaa "kuinka Anakinista tuli Dart Vader", niin siitä ei vielä oikein elokuvaa kirjoiteta, saati trilogiaa. Jo ajatuksena viattoman lapsen kasvutarina massamurhaajaksi on todella haastava, ja kun se toteutetaan koko perheelle sopivana versiona, metsään menon vaara on suuri. Näissä uusissa kierrätettiin samaa ideaa fiksummin, eli Kylo Renin hahmo tuotiin mukaan vasta aikuisena, ja kun näyttelijävalinta onnistui, tuli hahmosta ja sen kehityskaaresta oikeasti kiinnostava. Harmi, etteivät uudet elokuvat tarjonneet kovin paljoa muuta kiinnostavaa.
   
  h3mb3 tykkää tästä.
 12. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 057
  Saadut tykkäykset:
  279
  Minun tietääkseni Lucasin idea oli mennä (osittain?) mikroskooppiseen maailmaan, mistä käsin voiman kautta ohjaillaan makromaailman tapahtumia. Lucas ilmeisesti pelkäsi, että ihmiset inhoavat tällaista ja ehkä senkin takia mielummin myi lafkansa. Disneytä ei niinkään kiinnosta "hyvät ideat", vaan tiettyjen ideologioiden tuputtaminen kansalle, tulla viihdemaailman monopoliasemassa olevaksi toimiaksi, joka voi aivopestä kaikista ihmisistä Disney+ palvelun tilaajia, jotka eivät edes osaa vaatia "hyviä ideoita".

  Nämä ovat vähän sellaisia "missä vaiheessa olit päättänyt, että purat vanhan rantasaunasi ja rakennat tilalle uuden?" -kysymyksiä.
   
 13. lahkonen

  lahkonen Member

  Liittynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  581
  Saadut tykkäykset:
  8
  Jos tuo oli Lucasin visio, niin olisin kyllä kovasti halunnut nähdä sen toteutuvan. Olisi ollut ehkä juuri sellaista, jota kukaan ei olisi osannut odottaa.
   
 14. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 050
  Saadut tykkäykset:
  128
  Ei jumalauta, siis ne v*tun midichlorianit, niistähän tuossa selvästi olisi ollut kyse... No tottakai, Lucas varmaan editoisi ne mukaan alkuperäiseen trilogiaankin jos voisi... Hyvä että myi firmansa ja siirtyi eläkkeelle. :confused:
  https://starwars.fandom.com/wiki/Midi-chlorian
   
  KILLPATRICK tykkää tästä.
 15. petepas

  petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.01.2005
  Viestejä:
  2 452
  Saadut tykkäykset:
  4
  Lievä pettymyshän tämä oli, olisin toivonut saagalle parempaa lopetusta. Nyt jäi vähän paha maku suuhun. Ennalta arvattavaa touhua.

  ***
   
 16. Hege

  Hege Member

  Liittynyt:
  21.07.2017
  Viestejä:
  64
  Saadut tykkäykset:
  7
  Eikös ylipäänsä leffat ole ennalta arvattavia? Star Warsissa ei taida olla muuta suurta ei-ennalta arvattavaa kuin
  Vaderin paljastus Luken isäksi ja Luken kuolema.
   
 17. TuK

  TuK Member

  Liittynyt:
  24.09.2004
  Viestejä:
  554
  Saadut tykkäykset:
  8
  Niin nämähän ovat alunperinkin tarkoitettu 10-15-vuotiaille. Sillä mentaliteetilla näitä pitää katsoa, ei minään suurena taiteena.
   
 18. makemich

  makemich Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 289
  Saadut tykkäykset:
  56
  Ongelmahan nimenomaan on että ne alunperin 10-15 vuotiaat on nyt about viiskymppisiä...;)

  Aika hyvät pisteet näkyy täällä saavan.
   
  petepas tykkää tästä.
 19. TuK

  TuK Member

  Liittynyt:
  24.09.2004
  Viestejä:
  554
  Saadut tykkäykset:
  8
  Niinpä. Minä myös. Onneksi saan itsestäni lapsivaihteen päälle melko helposti, tuota. Krhm.
   
 20. petepas

  petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.01.2005
  Viestejä:
  2 452
  Saadut tykkäykset:
  4
  Joo, myönnän että aika paha setävaihe on jo menossa. Kävin tuon ekan osan katsomassa teatterissa vuonna -77 ja se oli kyllä vaikuttavin elokuvaelämys mitä voi olla, sen jälkeen en ole vastaavaa kokenut. Jotenkin olin odottanut lopusta parempaa, onhan sitä tullut odotettua jo 42 vuotta...
   
  Pulse+ tykkää tästä.