Star Wars: The Last Jedi (2017) (Rian Johnson/ Daisy Ridley, Mark Hamill)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Professional, 11.04.2016.

 1. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 440
  Saadut tykkäykset:
  138
  OT: Itsekin olen yrittänyt noita Plinkettin arvosteluja katsoa, kun kerran niitä aina niin kehutaan, mutta ei vaan pysty. Jotenkin tuo puhetyyli+ADHD-tapa arvostella+arvostelun pituus kummasti luo halun käyttää aikaansa muuhun. Katselen kyllä sitten muuten paljon erilaisia videoarvosteluja leffoista (esim. Nostalgia Criticiä seuraan, joskin ehtoopuolelle sekin on mennyt).
   
 2. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 033
  Saadut tykkäykset:
  489
  Tokihan tuo mr. Plinkett on jo hahmona sellainen, että jos ei sitä tunne, niin homma voi mennä ohi.
  Kieltämättä tuo uusin oli vähän tylsä. Johtuen ehkä siitä, että leffasta on vaikea saada paljoa kritiikkiä.
  Plinkettin arvostelut episodeista 1-3 ovat legendaarista settiä. :)
   
 3. Snafu68

  Snafu68 Active Member

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  884
  Saadut tykkäykset:
  65
  Yritin nyt blu raylta katsoa uusin silmin mutta... kesken jäi, varsinkin kun muistin miten "juoni" eteni. Jaksoin katsoa hieman matkaa Leian avaruusleijalusta eteenpäin. Lapsen mielisille tehty kaikkine kivoine jutskineen jotka tuli korvista ulos jo alkuvartilla.

  Olen nähnyt tämän kahdesti aiemmin ja en usko, että tulen ihan heti edes harkitsemaan uusintaa.

  Todellinen pettymys kahden edellisen jälkeen **/5
   
 4. Miku-91

  Miku-91 Active Member

  Liittynyt:
  27.01.2010
  Viestejä:
  335
  Saadut tykkäykset:
  70
  RLM:n tuotanto on sen verran laadukasta että helposti.
   
 5. Pazze

  Pazze Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 982
  Saadut tykkäykset:
  113
  Tämä sai kunnian olla ensimmäinen Star Wars-leffa, jonka jätin kesken. Kyllä ne episodit I-III oli kanssa aika tuskaisia, mutta niitä katsoessa olin nuori ja luotin vielä ihmisiin ja elämään yleensä. Kai mä tämän loppuun saakka jossain välissä katson, mutta kun lapsuudessa oli muutakin iloa kuin pakeneminen Star Wars-universumin, niin ei nämä vaan. 2/5 ihan visuaalisista ansioista.
   
 6. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  2 850
  Saadut tykkäykset:
  35
  Tämä löytyi vihdoinkin BD:nä Cittarin alelaarista hintaan 9,99 €. Täytynee katsoa tämä nyt sitten uudestaan. Mahtaakohan mm. kumikanat ja lunnimarsut haitata yhtä paljon kuin ekalla katsomiskerralla, saa nähdä. Muistaakseni se "oikea" valosapelitaistelu oli kuitenkin jonkinmoinen.
   
 7. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 623
  Saadut tykkäykset:
  459
  Pazze ja ZED on niin oikeassa.
  Kesken olisi jäänyt, jos en olisi ollut teatterissa keskellä ja vielä seurassa.
  Kumikanat ja lunnimarsut ovat täydellinen kuvaus.
  Päälle vielä kalanpäämunkit ja Nils Holgerssonmainen ratsastus koirilla läpi kaupungin ja ne nyt vaan osuvat kaikkeen matkalla ja ovat myös söpöjä.
  Juonellisiin typeryyksiin en jaksa enää uudestaan edes mennä.
   
  nepa tykkää tästä.
 8. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  2 850
  Saadut tykkäykset:
  35
  Tuli nyt sitten katsottua tämä omalta kotiscreeniltä: Oma käsitykseni ja arvosanani ei juurikaan muuttunut Finnkino-istuntoon verrattuna, ***/***** pysyi.

  Liika disneymäisyys lienee se mikä tuossa eniten närästi, ja toisaalta jedien liiallinen rahvaanomaistaminen, merkityksen vähättely ja vääristäminen. Lisäksi tuhoamiskenot jotka ns. ravistettiin hihasta taikka stetsonista siten että niitä ei oltu aiemmin hyödynnetty laisinkaan SW-tarinoissa rassasivat.

  Hiukan varautuneen toiveikkaana odotan tämän trilogian päätöstä, toivon että tulos on vähintäänkin nousee TFA:n tasoinen.
   
 9. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 366
  Saadut tykkäykset:
  337
  Tuli katseltua leffa toista kertaa, nyt Blu-ray-formaatilta. Tässä välissä sitä on altistunut netissä valtavalle Ruin Johnson -dissaukselle ja muulle SJW-urputukselle. Mielipide ei juurikaan muuttunut leffateatterikierroksen jälkeisestä: Oiva popcorn-leffa, huono Star Wars-leffa. Ruin Johnson on minusta saanut turhan paljon paskavettä niskaansa. Kyllähän hän tunaroi leffan muutamalla pahalla virheellä (mokat ovat käsiksessä eivätkä niinkään ohjauksessa), mutta hän myös selvästi yritti parhaansa. Star Wars ei ole mikään tavallisen kuolevaisen juttu. Elokuvassa on pöhköjen juttujen lisäksi myös oikein mainioita juttuja. Tykkään kovasti esim. Snoken kuoleman jälkeisestä Kylo + Rey vs Snoken henkivartiat - kohtauksesta tuleen syttyvine punaverhoineen. Tuossa on aitoa Star Wars-meininkiä. Samoin "hyperspace-hyppy läpi Snoken aluksen" on visuaalisesti kekseliäs mallintaessaan silmän adaptaatiota kirkkausmuutoksiin vaikka moinen temppu synnyttää kiusallisen ongelma Star Wars-universumiin. Leffa on jännä yhdistelmä hyvää ja huonoa ja sitä on ihan kiva katsella, jos pystyy katselemaan tiettyjä juttuja läpi sormien. Itse asiassa leffa saattaisi olla yksi saagan parhaimmista, mikäli Ruin Johnson olisi kyennyt Lucas-tason tarinankerrontaan trilogian eeppisenä ja loogisena keskiosana. Ekstroissa tuodaan avoimesti julki Mark Hamillin ja Ruin Johnsonin erimielisyyden Luken hahmon suhteen. Jotenkin tuntuu, että TFA on tätä leffaa "tylsempi". Hölmöyksiä on vähemmän, mutta niin on ehkä kiinnostavuuttakin? En tiedä…

  …ai niin. Ääniraita on yllättävän kompressoitu. Massiivisimmatkin räjähdykset ovat dialogia heikompia tuhahduksia. Toista se oli episoideissa 1-3, joissa ääniraita oli dynaaminen ja iskevä.
   
 10. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 623
  Saadut tykkäykset:
  459
  Kai tämä on katsottava uudestaan kuten 71 DB.
  Itse olen kyllä ollut noiden dissaajien kärkijoukossa. Itse vihasin myös Luken kohtelua. Ehkä Jodie Fostermainen pitäkää tunkkinne olisi tässä toiminut paremmin?
  En myöskään pitänyt Empire Strikes Backistä kun heti alussa näkyi alusten läpi lumimaisemat kuin 50-luvun surkeimmissa scifi-leffoissa ja ei se Yoda nukke soundstage viidakossa yhtään parantanut minun kultasilmä iloani 80-luvulla. Nyt parannetut versiot ovat sentään korjanneet näitä kauheita virheitä, vaikka edelleenkin se kiiturin lento näyttää kauhean luonnottomalta. Eikö ne voineet laittaa vaikka lentokonetta lentämään sen reitin ja päälle sitten laittaa kiiturin?
  Ehkä tämäkin elokuva paranee uudelleen katselu kerroilla. Odotellen UHD:n ilmestymistä alelaariin.
   
 11. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 623
  Saadut tykkäykset:
  459
  Pienissä keitoissa tuli eilen katsottua uudelleen. UHD oli kyllä hieno.
  Ei tämä nyt niin sysipaska ollutkaan. Kun meni matalilla odotuksilla, niin toimi huomattavasti paremmin.
  Tietysti näitä juonellisia lapsuksia ei voi mikään korjata ja se Luke juttu nyt vaan meni väärin. Et sinä Riaan mikään George RR Martin ole, joten älä yritä jotain, mitä kukaan ei kuitenkaan halua. Tämä nyt oli jotain Jedi Paluun tasoista potaskaa, mutta kuitenkin valovuosia edellä Episode 1-3 kuraa.
   
 12. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 033
  Saadut tykkäykset:
  489