Star Wars: The Last Jedi (2017) (Rian Johnson/ Daisy Ridley, Mark Hamill)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Professional, 11.04.2016.

 1. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 864
  Saadut tykkäykset:
  586
  Samaa mieltä. Ep. III on paras ja ep. V toiseksi paras. :)
   
 2. Sädettäjä

  Sädettäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.08.2010
  Viestejä:
  554
  Saadut tykkäykset:
  12
  Itse pidin tarinasta ja siitä, että tarina eteni. Ehkä Anakin kääntyi liian nopeasti, mutta toisaalta Kloonien Hyökkäyksessä jätkä laittoi aavikolla heimon kasaan ja huolella. Ehkä se kolmosessa tapahtui nopeasti, mutta eräänlainen viha voimattomutta kohtaan "valittuna" varmaan häiritsi. Sithin Kosto vain yksinkertaisesti toimii. Ehkä se tarina, joka tulee päätökseen toimii. Sitoo huontosti tai ei, niin sitoo ja tekee sen mielestäni hyvin. Mielestäni CGI ja taistelut valihuitauksineen oli hyvää ja toimii edelleen. Ehkä sitten musiikki ja panokset tarinassa vain toimii.

  Näin sen itsekkin miellän. Vaikka viides on elokuvallisesti paras näin kaikkien mukaan, niin itse vain pidän kolmannesta ja siitä eeppisyydestä keskellä viimeistä turmiota ja loputa uuden toivon nousua.
   
 3. Leterface

  Leterface Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.04.2007
  Viestejä:
  4 973
  Saadut tykkäykset:
  132
  Georgen vastaus sähköpostin muodossa;
  Sure I will send you 100 fully digitally modernized Ewoks with included merchandize - just sign up the 100 mill check please :D
   
 4. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 261
  Saadut tykkäykset:
  112
  Tuskinpa nuo aiheuttaisivat kovin suurta järkytystä The Last Jedin lunnimarsu/kumikana -animehahmojen jälkeen...
   
 5. Leterface

  Leterface Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.04.2007
  Viestejä:
  4 973
  Saadut tykkäykset:
  132
  Jos saagaa ruvettaisiin taas tekemään noin 10 vuotiaat prioriteettina kuten Jedin paluu niin uskoisin sen olevan saagan lopunalku.

  Viimeinen Jedi ja aiemmat Disney tuotokset ovat mielestäni juuri yrittäneet tuoda vanhemmat katsojat uudestaan kiinnostuneiksi Star Wars elokuviin. Tämä onnistunutkin varmaan jokseenkin mutta sitten kuulemme fanejen pettymyksiä uusimmista leffoista koska tyyli on muuttunut avaruuteen sijoittuvasta draamasta avaruuteen sijoittuvasta toimintamätöksi - varsinkin pelkään että kaikki draama vartavasten yritettiin tappaa tappamalla elokuvissa kaikki alkuperäiset näyttelijät.
   
 6. Leterface

  Leterface Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.04.2007
  Viestejä:
  4 973
  Saadut tykkäykset:
  132
  En malta odottaa iltaa ja TLJ:n uusintakatselua UHD-muodossa! Aion kommentoida leffaa enemmän vasta sen jälkeen..
   
 7. Leterface

  Leterface Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.04.2007
  Viestejä:
  4 973
  Saadut tykkäykset:
  132
  Jep TLJ tuli nyt katsottua toisen kerran ja mielestäni tämä on paras Star Wars leffa osien Empire Strikes Back ja 1. Star Wars elokuvan jälkeen. Sitten tulee Return of the Jedi, Rogue One, Dark Forces, The Phantom Menace tai Revenge of the Sith (en osaa päättää) ja viimeisenä Attack of the Clones.

  Voihan se ehkä vain olla että aika vain oli otollinen ja sattumalta tykkäsin TLJ:stä sen verran paljon. Tosin uskon että suurempi osa oli kuitenkin paras draamallinen kuvaus sitten alkuperäisen trilogian, tietenkään TLJ:n roolihahmojen syvyys ei alkuperäisten veroinen, mutta nykymittapuun mukaan ihan hyvä minun mielestä. Myös lavastus, esim. avaruusaluksien sisäpuoli onnistuneesti matkii alkuperäisien leffojen hienoa arkkitehtuuri. TLJ jopa onnistuu viemään eteenpäin saagan asioita kokonaisvaltaisesti, esim. aluksien ulkopinnat, jotka nekin hienosti pysyy uskollisina alkuperäisiin malleihin.

  Tosin vaikea kuvitella että uusimman trilogian kolmas leffa pystyy samaan kerronnan tasoon, ellei nyt saataisi oikeasti valtavan hyvin kirjoitettu tarina aikaan, mitä epäilen mutta tietenkin olisi kerrankin hienoa lopettaa yksi trilogia oikein hyvin (kahdessa edellisessä aineksia riitti enemmän ja ne ikäänkuin nivoittivat trilogiat pakettiin). Mielenkiinnolla ja vielä enemmän TLJ:n ansioiden aikaansaamana odotan mitä tulevat Star Wars leffat tuo tullessaan mutta kuten sanoin että voinee olla että TLJ jää tämän trilogian parhaaksi. Katsotaan sitten miten A Star Wars Story kehittyy Han Solo leffan myötä - ehkä se voisi tuoda viimeiseen uusimman trilogian leffaan uutta tuulta purjeisiin.
   
  Viimeksi muokattu: 21.04.2018
 8. Crockett

  Crockett Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  1 041
  Saadut tykkäykset:
  101
  Last Jedihän näyttää upealta ja hienosti viimeistellyltä lavasteita myöten mutta kun tarina itsessään on aikalailla silkkaa paskaa vailla mitään johdonmukaista tarkoitusta niin ei tästä saa mitenkään hyvää. Pääasiassa paskaa huumoria ja turhia hahmoja joille on pakko ollut keksiä jotain tekemistä ruudulla. Leffasta voisi sen puolituntisen lyhärin leikata joka koostuisi pääasiassa Luken ja Reyn osuuksista sekä Snoken ja Kylon kohtaukset. Muut leikkaamalla ei menettäisi varsinaisesti mitään jos tulevan kolmannen osan tarinaa miettisi.
   
  Miku-91 tykkää tästä.
 9. Miku-91

  Miku-91 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.01.2010
  Viestejä:
  448
  Saadut tykkäykset:
  113
  Tässäpä aika lailla omatkin fiilikset leffasta. Snoken valtaistuinsalikohtaus ja Luke vs. Kylo/First Order olivat hienoja kohtauksia, joskin jälkimmäisen pilasi se että Luke kuolee täysin turhan kuoleman. Last Jedi onnistui itseltäni poistamaan kiinnostuksen tulevia Disneyn Star Warseja kohtaan täysin. Kathleen Kennedy ja Ruin Johnson myös pakkosyöttivät/syöttävät "vanhat hahmot on perseestä, tykätkää uusista" -aatetta päin naamaa, joten pitäkööt tunkkinsa. En myöskään pidä siitä lainkaan, että alkuperäisten Star Warsien mytologia ja periaatteet on heitetty romukoppaan tai siitä, ettei tälle uudelle trilogialle ollut minkäänlaista isompaa tarinankaarta, joka haluttiin kertoa. Tässä nyt vain haluttiin lakaista vanhat hahmot maton alle mahdollisimman pian, tuoda uudet tilalle ja takoa rahaa mahdollisimman laskelmoidusti, joskin helvetin typerästi ja lyhytnäköisesti. Eikä itseäni nappaa tällainen monikulttuurisuuden ja feminismin pakkosyöttö. Ruin Johnsonia ei myöskään kiinnostanut tippaakaan vanhojen leffojen tai Force Awakensin tarinan jatkaminen, joten olisikohan kannattanut valita joku toinen ohjaaja/käsikirjoittaja puikkoihin?

  Force Awakensista pidin ja tämä lupaili, että sarja on hyvissä käsissä. Rogue One oli ihan katsottava myös, eikä tuo mitenkään raiskannut vanhoja leffoja tai mitään vastaavaa. En myöskään pidä alkuunkaan siitä, että Star Wars -leffoja tulee vuosittaisella tahdilla. Ei vain sovi tähän sarjaan yhtään tuollainen. Vissiinkin sieltä on joku live action -sarjakin tulossa, mutta kiinnostus sitäkin kohtaan on täysi nolla itselläni.

  Aiemmin oli jotain puhetta siitä, mikä on sarjan paras osa jne., niin tässäpä oma listani:

  1. The Empire Strikes Back
  2. Star Wars
  3. Return of the Jedi

  4. The Force Awakens

  5. Rogue One
  6. Revenge of the Sith

  7. The Last Jedi
  8. Attack of the Clones
  9. The Phantom Menace

  Laitoin leffat omiin kategorioihin. Karkeasti sanottuna alkuperäiset ovat ihan omassa luokassaan. Force Awakens on hyvä, mutta jää silti kauas alkuperäisistä. Rogue One ja Revenge of the Sith ovat ihan katsottavia ja alimpana sitten paska-kategoriassa olevat tekeleet. On noissa alimmissa leffoissa muutamat hienot kohtaukset, mutta pääosin en tykkää. Niin joo, sellainen vielä, että Hamill oli loistava kasissa, mutta valitettavasti hahmo oli kirjoitettu päin persettä, kuten lähes koko leffa.
   
  Viimeksi muokattu: 21.04.2018
 10. Leterface

  Leterface Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.04.2007
  Viestejä:
  4 973
  Saadut tykkäykset:
  132
  Mun mielestä taas Luke kuoli hienosti sankarina, tekemällä aivan spesiaali tempun joka vaati niin paljon Voimaa joka onnistuisi vain antamalla elämänsä jotta pystyisi siihen. Kun taas sinä et tainnut kokea että Han Solo kuoli turhaan?? Hanin kuolema taas teki edellisen leffan minun mielestä hyvin epämiellyttäväksi vaikka muuten pidin Force Awakens leffasta. Muuten olen samaa mieltä monesta kommentistasi. Meitä on moneen erilaiseen junaan jne.
   
 11. Miku-91

  Miku-91 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.01.2010
  Viestejä:
  448
  Saadut tykkäykset:
  113
  Luken kuolema oli mielestäni täysin turha siksi, että leffan juoni loppui samaan pisteeseen kuin mistä se alkoikin. Sinällään tuo oli ihan hieno kuolema joo, mutta sen ympärille olisi pitänyt muovata merkityksellisemmät ja hienommat tapahtumat. Nyt tässä vain pyörii sama oravanpyörä, iso paha First Order/Empire jahtaa pientä Resistance/Rebellionia jne. ja tosiaan leffan lopussa lähtöasetelmat olivat täysin samat kuin alussakin.

  Luken kuolema oli myös siksi mielestäni turha, koska tuossa on nyt hirveän suurin hukattu potentiaali. Olisin itse ainakin halunnut edes yhden leffan tähän trilogiaan, jossa Luke olisi ihan kunnolla pistänyt porukkaa pataan voimillaan ja edes yhden oikean valomiekka-taistelun. Sen sijaan saimme todistaa tätä legendaarista Jediä mm. lypsämässä maitoa avaruuslehmän tissistä ja märehtimässä epäonnistunutta elämäänsä. Sitten kun alkaa vihdoinkin tapahtua jotain, niin hahmo kuolee pois.

  Hanin kuolema ei mielestäni ollut turha siksi, koska tuossa Kylo Ren sinetöi kohtalonsa pimeälle puolelle. Toisekseen, Harrison Ford oli leffan julkaisuvuotena 73-vuotias, joten en kovin mielellään olisi enää katsellut vanhaa Soloa tulevissa leffoissa enää, vaikka herra mukavan roolin vetikin seiskassa. Kenellekään ei myöskään tainnut olla yllätys, että Ford oli halunnut tappaa Solon jo Return of the Jedi:ssa.

  Mark Hamill ei toki ole myöskään mikään nuori mies enää, mutta Jedeille nyt sattuu mielestäni sopimaan tuollainen ikääntynyt mestari/mentori-hahmo, joten siksi olisin Lukea kernaasti nähnyt koko trilogian ajan.
   
  Viimeksi muokattu: 23.04.2018
 12. Takeshi666

  Takeshi666 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.01.2003
  Viestejä:
  2 002
  Saadut tykkäykset:
  12
  Itseäni rassasi leffassa kaikkein eniten suorastaan vittumaiselle tasolle vedetty subversiivisuus. Tuntui siltä että joka käänteessä suurin prioriteetti oli odottamattomuus, siltikin vaikka se ns. odotettu käännös olisi ollut huomattavasti järkevämpi - koko leffa tuntui vain vetävän maton alta päästääkseen osoittamaan katsoja sormella ja sanomaan "hähää, sainpas!" ja sen seurauksena leffa on ainakin tunnin pidempi ilman mitään hyvää syytä.

  Jälkikäteen ajatellen ärsyttää myös juuri tuo edellämainittu "vanhat hahmot on paskoja, nää meiän uuden on parempia" asenne, mitä ei yhtään auta se että kaikki nämä uudet hahmot eivät tunnu etenevän yhtään mihinkään (Rey; ainoana poikkeuksena ehkä Kylo Ren, ja siitäkään en ole täysin varma) tai muuttuvat lähinnä vitsien jatkeeksi (Finn, Poe, Snoke); Olin valmis antamaan paljonkin anteeksi Force Awkens-leffan jälkeen, olihan kyseessä sentään vasta uuden trilogian ensimmäinen osa. Mutta TLJ onniistui vakuuttamaan minut vain siitä, että näissä hahmoissa ja seuraavassa osassa ei tosiaan ole mitään välittämisen aihetta jäljellä.

  Kaikki klassikkohahmot on tapettu, uudet ovat täyttä paskaa, ja koko universumin säännöillä on pyyhitty persettä. Ja seuraava elokuva on miehen käsissä joka ei ole koskaan osannut kirjoittaa kunnon loppua.
   
  Miku-91 tykkää tästä.
 13. bohol

  bohol Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  1 040
  Saadut tykkäykset:
  17
  3 ekaa oli aitoja ja loput feikkejä.
   
 14. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 625
  Saadut tykkäykset:
  62
  Näissä uusissa on eniten ärsyttänyt käsikirjoitusten köpöys. Mitään tarinaa ei ole kunnolla suunniteltu, vaan esim. Force Awakensissa esiteltyjä hahmoja tapetaan pois ilman, että niillä oli koskaan mitään tarkoitusta. Samoin on oikaistu logiikassa ilman mitään järkevää syytä (Force Awakensissa muiden planeettojen tuhon katselu yhden planeetan pinnalta reaaliaikaisesti, Last Jedissä käsikommunikaattorit, joilla pystyi ilmeisesti soittelemaan toiselle puolelle galaksia ja ylipäätään tuo typerä Mad Maxistä varastettu idea "takaa-ajosta avaruudessa", jota ei pysty järjellä selittämään).
   
  KILLPATRICK ja Make tykkäävät tästä.
 15. Miku-91

  Miku-91 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.01.2010
  Viestejä:
  448
  Saadut tykkäykset:
  113
  Juu, ja itseä rassasi paljon myös mm. se, että Resistancen tyypit alkoivat yhtäkkiä kesken leffan kutsumaan itseään Rebelleiksi. First Order kai nimeää itsensä Empireksi Episode 9:ssa?

  Tämä leffa oli kyllä kaikin puolin melkoinen franchise killer, ainakin minulle. Itselläni oli Force Awakensin jälkeen oikein positiiviset vibat Disneyn Star Warsista. Rogue One oli myös ihan mukiinmenevä spinoff, josta jäi päällisin puolin ihan positiivinen fiilis, vaikka leffa ei mitenkään kovin hyvä ollutkaan.

  Last Jedi tuli käytyä katsomassa ensi-illassa kaveriporukalla, eikä leffassa missään vaiheessa tullut itselle Star Wars -fiilikset ja koko ajan oli sellainen kutina, että nyt on jotain pahasti pielessä, ihan sieltä leffan aloituskohtauksesta lähtien kaikkine your mama -vitseineen ja skype-puheluineen.

  Myös sellainen pieni juttu vitutti itseäni, että Kylo Renin kypärää pilkattiin avoimesti; "Take that ridiculous thing off!" Olisi varmaan Ben-parka säästynyt kasvoihin tulleelta naarmulta (joka sekin retconnattiin valtavasta haavasta piskuiseksi naarmuksi), jos olisi ollut tuo "ridiculous thing" päässä Force Awakensin loppumiekkailussa. Ja jos tuo maski oli niin naurettava, niin helvettiäkös First Orderin Stormtrooperit ja Phasma pitävät/pitivät maskeja päässään? Adam Driver on hyvä näyttelijä joo ja ihan kiva päästä näkemään tämän kasvoja enemmän, mutta olisi tuonkin maskin poistamisen voinut tyylikkäämmin hoitaa. Itseä ei olisi tosin haitannut sekään, vaikka olisi maskin pitänyt pääsääntöisesti päässä, kun oli tuo mielestäni oikein tyylikkään näköinen ja kuuloinen pahis maskeineen ja kaapuineen. Itse sain Force Awakensista sellaisen vertauskuvan, että Ben on nyt vähän niinkuin isoisänsä, että nyt on naama turmeltuna ja se pitää peittää suojaavalla maskilla.

  Lucasfilm/Disney ei näköjään tajua myöskään sitä, että Star Wars toimii paremmin harvana herkkuna. Siellä on ilmeisesti nyt tekeillä Ruin Johnsonin trilogia (toivottavasti tämä joudutaan joko perumaan tai sitten floppaa todella pahasti Solon tapaan), David Benioffin ja DB Weissin trilogia (ei kiinnosta tämäkään alustavasti, herrat hoitivat hommansa hyvin GoT:issa muutaman vuoden ajan kun oli materiaalia johon pohjautua, mutta heti kun herrat lähtivät sooloilemaan omiaan, jälki oli mitä oli Ramseyn "I need 20 good men" yms. letkautuksineen), Obi-Wan ja Boba Fett -leffat (Obi-Wan -leffa on kieltämättä ihan kiinnostava, Boba Fett puolestaan... mitä vittua siellä ajatellaan?), Episode 9 (kiinnostaa kuin kilo paskaa Last Jedin jälkeen) ja Jon Favreaun tuottama TV-sarja.

  Katsoin tämän muutama viikko sitten uudestaan Blu-rayltä ja oli vielä huonompi katselukokemus mitä leffateatterissa. BD:llä oli myös melko kattavat bonusmateriaalit, mutta ne saivat vitutuskäyrän entistä kireämmälle ja teki mieli heittää koko levy seinään.

  Pari kaveria ihmetteli, että miksi ostin leffan BD:lle vaikka en pitänyt siitä, niin eipä tuo ole ensimmäinen huono leffa, joka kuuluu sellaiseen sarjaan, josta pääosin pidän. Star Warsin lisäksi vastaavia leffasarjoja, joihin on tullut niitä huonompia tekeleitä ostettua hyvien lisäksi, ovat mm. Star Trek, Indiana Jones, Jurassic Park, X-Men, Spider-Man, DCEU (tosin tässä on toistaiseksi vain yksi hyvä leffa, eli Wonder Woman, joten ei todellakaan voi sanoa, että pääsääntöisesti pidän DCEU:sta). Suurin osa noista huonoista leffoista on tosin yleensä tullut sarjojen leffaboksien mukana, mutta kuitenkin.

  Mielestäni Last Jedi on helposti yksi sarjan huonoimpia siellä Phantom Menacen ja Attack of the Clonesin seassa, mutta sentään Episode I:ssä ja II:ssa on ajoittain Star Wars -fiilis, ainakin minulla.
   
  Viimeksi muokattu: 23.06.2018
 16. vintsukka

  vintsukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.03.2004
  Viestejä:
  1 469
  Saadut tykkäykset:
  77
  Miksi ihmeessä toivoisit että se floppaa? Minä ainakin toivon niiden olevan hyviä elokuvia, jotka menestyvät hyvin.

  Ja kirjoitit muuten Johnsonin etunimen väärin.
   
 17. Miku-91

  Miku-91 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.01.2010
  Viestejä:
  448
  Saadut tykkäykset:
  113
  Jos eka osa floppaa pahasti, niin loppuja trilogiasta tuskin julkaistaan lainkaan. Koko trilogia ei kiinnosta itseä yhtään ja toivoisin Last Jedin jälkeen että siellä pistetään resurssit lahjakkaamman ja osaavamman tekijän tuotoksiin.
   
 18. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Vuosien saatossa on (täälläkin foorumilla) huomattu ankaroitunut analyysi varsinkin tämän sarjan elokuviin. Ensin haukuttiin Lucasia ja nyt Disneytä. Omasta puolesta pysyn edelleen 3,5/5 kannassani, vaikka elokuva tuntuu saavan hirveän paljon scheissea. Ohjaaja teki ratkaisunsa, ja niiden kanssa on mentävä kohti finaalia, tykkäsi tai ei. Minä pääosin tykkäsin.
   
 19. Miku-91

  Miku-91 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.01.2010
  Viestejä:
  448
  Saadut tykkäykset:
  113
  nepa tykkää tästä.
 20. rss

  rss Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  344
  Saadut tykkäykset:
  11
  Ikinä ymmärtänyt kuka jaksaa katsoa noin pitkiä paasauksia.
   
  Mookid tykkää tästä.