Star Wars: The Last Jedi (2017) (Rian Johnson/ Daisy Ridley, Mark Hamill)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Professional, 11.04.2016.

 1. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 554
  Saadut tykkäykset:
  375
  Hyvin pitkälle olen samaa mieltä kanssasi, zed, paitsi, että pakko kysyä tuosta spoilerissa olevasta asiasta, että miksi ei onnistuisi?

  Tuollaisella aluksella on aika penteleesti liike-energiaa, mikä tekee siitä oikein oivan ammuksen. Ongelmana noiden käytössä lienee se, että eipä noita aluksia kauheasti ole tuhlattavaksi. Tokihan vaikka x-wingeillä voisi tehdä samaa, mutta eipä niitäkään loputtomasti ole.
  Tosin helpointa olisi varmasti vain kiinnittää tuommoiset moottorit asteroideihin ja ampua niitä päin vihollisaluksia. Noh, ehkäpä tässä ei liian syvällisyyksiin kannata mennä. :)
   
 2. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 987
  Saadut tykkäykset:
  341

  Minä olen käytännössä täsmälleen samaa mieltä ZED:in kanssa noista spoilereissa olleista jutuista.
  Vieläkin vituttaa, mutta olen jo alistunut ja leffaan mennään katsomaan viimeinenkin.
   
 3. mustis

  mustis Active Member

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 506
  Saadut tykkäykset:
  16
  Aikamoisia videoita kyllä... youtube ja etenkin twitter ovat pullollaan materiaalia, joissa yritetään hampaat irvessä saada katsojia ja klikkauksia nokkelilla sutkauksilla ja kuitenkaan ei ole oikein mitään sanottavaa.

  Star warsin tekijät ovat sentään laittaneet paljon omaa osaamistaan likoon ja esille - meni syteen tai saveen. Ja sitten perässä tulee näitä internetin neropatteja, jotka näsäviisastelevat videoillaan tuutin täydeltä.
   
  Mookid tykkää tästä.
 4. ipeniemela

  ipeniemela Active Member

  Liittynyt:
  23.09.2004
  Viestejä:
  775
  Saadut tykkäykset:
  47
  Nyt kun leffan näkemisestä on jo muutama viikko aikaa ja olen saanut rauhassa sulatella sitä, niin voin yhtyä useiden muiden tähän ketjuun kommentoineiden mielipiteeseen noista leffan ongelmista, Zed tiivisti asian ytimen. Itselläni oli leffan näkemisen jälkeen hieman hämmentynyt olo, jopa tyhjä. Hienon näköistä meininkiähän siinä oli ja etenkin Reyn ja Kylon väliset kohtaukset olivat starwarsia parhaimmillaan, mutta välillä leffa tuntui muistuttavan jotain spaceballsia tai bondia, aivan kuten 71dbkin luonnehti. Joudun siis korjaamaan arvosteluani sen verran, että pudotan yhden tähden pois ja annan loppuarvosanaksi 3/5. Kyllä tämä valitettavasti taitaa kuitenkin mennä sinne samoille sijoille episodi kakkosen kanssa sarjan heikoimpien elokuvien joukkoon. Sysipaska elokuva ei missään nimessä ole, mutta hyödyntämätön potentiaali ja jotkin kyseenalaiset tarinankerronnalliset ratkaisut estävät sitä nousemasta Star Warsin parhaimmistoon. Mielipiteeni voinee ajan kanssa vielä muuttua ja kyllä tämä tulee ostettua muiden jatkoksi hyllyyn kuitenkin.

  Tilasin joulun alla Zavvista Star Wars - The Clone Wars sarjan kokonaisuudessaan bluraylla ja olen nyt 14 jaksoa ekaa kautta tsiikaillut. Jokseenkin hassua, että tämä tuntuu jopa enemmän oikealta Star Warsilta kuin Last Jedi. :D
   
 5. Recce

  Recce Well-Known Member

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 947
  Saadut tykkäykset:
  177
  Clone Wars ja Rebels pieksee elokuvat mennen tullen ja ne on vaan lapsille suunnattuja piirrettyjä. Sarjojen parhaat jaksot loksauttaa leuat ja huonoimmat häpeämään että tällaista tehdään. Clone Warsin katsottua episodit 1-3 avautui uudella tavalla. Suosittelen kaikille faneille katsomaan ensiksi Clone Warsin ja sen jälkeen Rebelsin!
   
 6. Wile E Coyote

  Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  2 370
  Saadut tykkäykset:
  8
  Niinno, jos ei ihan Einsteiniä heitetä romukoppaan, niin tämähän on ollut "ikuisuusongelma" näissä avaruusseikkailuleffoissa. Jos massan saa "tavallisessa avaruudessa" kiihdytettyä edes sinnepäin valonnopeutta, niin samalla se massa kasvaa suhteessa nopeuteen ääretöntä kohti. Eli mikä tahansa valonnopeuteen (edes sinnepäin) pystyvä alus on tehokkaimmillaan taistelussa puhtaana kamikaze- ohjuksena ja joku Kuolemantähti olisi kertaheitolla palasina vaikkapa Falconin tuon tempun tehdessä.

  Joku 0.9C nopeudella lentävä pikkukivi jysäyttäisi maapallon palasiksi noin todellisessa elämässä.
   
 7. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 056
  Saadut tykkäykset:
  279
  No ei ihan "pikkukivi" sitä tekisi. Lorentz-kerroin nopeudessa 0,9 c = 2,3. Massaltaan 1 kg kivellä on siis liikemäärä p = 1 kg * 0,9 * 3 * 10^8 m/s * 2,3 = 6,2 * 10^8 kgm/s. Vertailun vuoksi 5000 tonnin juna 100 km/h (28 m/s) nopeudessa omaa liikemäärän 5 * 10^6 kg * 28 m/s = 1,4 * 10^8 kgm/s eli n. 20 % tuosta melkein valonnopeutta tulevasta kivenmurikasta.
   
 8. Wile E Coyote

  Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  2 370
  Saadut tykkäykset:
  8
  No yksi ysi liian vähän c:n perässä ja vähän turhan pieni kappale yhdistettynä pieneen liioitteluun. Mutta tuossa vähän perspektiiviä niile jotka ei jaksa laskea muutaman spoilerin sisäisiä juttuja: https://what-if.xkcd.com/20/ Lähestyttäessä valonnopeutta tosiaan sitä tuhoa tulee "ihan kivasti".
   
 9. Jyrki

  Jyrki Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.01.2001
  Viestejä:
  1 472
  Saadut tykkäykset:
  22
  Kun Lucas lähti luomaan Star Warsia niin lähtökohtana oli Buck Rogersin ja Liisa Ihmemaassa -sadun yhdistelmä. Nykyisin mennään aivan liian pitkälle näissä analyyseissä erinäisistä fantasiateknologioista. Minusta olisi tärkeintä pitää tarina koossa henkilöiden kautta, eli Skywalker-suvun tarinan kaari yli episodien. Jos keskeinen tarina toimii tunnetasolla, niin katsoja antaa paljon anteeksi fantasiaelementtien epäloogisuuksille.
   
  Crockett tykkää tästä.
 10. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  2 783
  Saadut tykkäykset:
  29
  Olen melko pitkälti samaa mieltä. Suurin ongelma tuoreimmassa episodissa olikin se että Skywalkerin suvun henkinen perintö ei juurikaan napannut käsikirjoittajaa/ohjaajaa. Sen painoarvoa vähäteltiin, välillä siitä tehtiin lähinnä pilaa ja itseironian kohde. Jos Star Wars ei aiheena juurikaan innosta, niin ehkä löytyisi muitakin töitä ko. elokuva-alan ammattilaiselle, sellaisia joiden kohdalla ei tarvitse ottaa huomioon pitkää juonikaarta ja sitä millaisena pitkäaikaiset fanit näkevät lopputuloksen aiemmat tapahtumat huomioiden.
   
  Miku-91, Vandamme ja nepa tykkäävät tästä.
 11. Anathor

  Anathor Active Member

  Liittynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  898
  Saadut tykkäykset:
  40

  Kohdassa 3:40 eteenpäin Hamillin ilme on aika vakava, on shokissa tai jopa paniikkikohtausta tulossa? Ja tuo katse kohdassa 3:50 eteenpäin paljastaa hyvin paljon siitä mitä mieltä on Johnsonista. Huhhuh.
  Olis kyllä Mark Hamill sekä Luke Skywalker ansainnut paljon parempaa.
   
  Viimeksi muokattu: 15.01.2018
 12. Crockett

  Crockett Active Member

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  929
  Saadut tykkäykset:
  56
  Uskot oikeasti että Hamill ei tiennyt hahmonsa kohtaloa? Kyllä tiesi, tuo koko video on pelkästään taitavasti leikattua paskapuhetta.
  Se että oliko hän täysin tyytyväinen kaikkeen on eri asia.

  :D
   
 13. Anathor

  Anathor Active Member

  Liittynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  898
  Saadut tykkäykset:
  40
  Joo, voi olla että tartuin trollin viestiin ja lankesin tähän juttuun kun törmäsin viestiin eräällä toisella foorumilla.
  Tottakai Hamill tiesi hahmon kohtalosta kun luki kässärin. No oli miten oli, tulipa kuitenkin postattua tännekin.
  :Do_O
   
 14. BillyBob

  BillyBob Member

  Liittynyt:
  25.08.2006
  Viestejä:
  349
  Saadut tykkäykset:
  7
  Ei tämä tosiaan huonoin SW leffa ole, eikä edes lähellä, mutta aika pettymys silti. Edeltäjä nosti rimaa aika paljon, mutta nyt lässähti. Oikeastaan Konna1 oli myös varsin viihdyttävä ja tähän verrattuna parempi. Juoni vaan on niin täynnä kaikkea hölmöä, jota ei voi oikein ohittaa silkalla olankohautuksella. Myös Luken tapa hoitaa tietyt "jutut" yms. oli jokseenkin kummallista ja erikoisesti kirjoitettu. Tuntuu kuin tietyt juonenkäänteet olisi vain nopeasti huitaistu kasaan, vaikka luulen että tietyissä kohdin katsojaa johdettiin ns. tahallaan harhaan seuraavaa osaa varten. Hahmothan voivat valehdella niin toisilleen kuin yleisöllekin.

  2,5/5
   
 15. ipeniemela

  ipeniemela Active Member

  Liittynyt:
  23.09.2004
  Viestejä:
  775
  Saadut tykkäykset:
  47
  Katsottuani leffan äsken uudestaan bluraylta annan sille takaisin aiemmin pudottamani yhden tähden ja nostan arvosanan takaisin 4/5:ksi. Siinä missä ekalla katsomiskerralla Rian Johnsonin ottamat tarinankerronnalliset vapaudet aiheuttivat hämmennystä ja osin hieman shokkiakin, ymmärsin nyt, että kaikki kävi järkeen. Force Awakens oli fan serviceä vähän liiankin kanssa, yleisölle annettiin juuri tasan tarkkaan mitä he odottivatkin ja vaikka lopputulos kiistatta näyttikin komealta, Last Jedi vetää pidemmän korren siinä suhteessa että se oikeasti haastaa (fani)katsojansa, itsekin tajusin koko leffan pointin vasta toisella katsomiskerralla, jonka jälkeen koko leffan hienous avautui minulle aivan uudella tavalla. Tämä on se syy, miksi Last Jedi voi ajan kuluessa nousta arvostuksessaan jopa sarjan parhaimmistoon. Monia niitä leffoja, joita tänä päivänä pidetään klassikoina tai vähintäänkin kulttisellaisina, ei arvostettu lainkaan niiden ilmestyessä ja Rian Johnson onnistui antamaan aika monelle fanipojalle läpsäisyn päin pläsiä, mutta ei tehnyt sitä vittuillakseen. Kuten Yodakin sanoi Imperiumin vastaiskussa: "You must unlearn, what you have learned" ja kuten Kylo sanoi Last Jedissä "Let the past die. Kill it, if you have to. That's the only way to become what you are meant to be." Johnson teki ne ratkaisut joita itse piti tarinan kannalta parhaana ja toisen katsomiskerran jälkeen ne toimivat minullekin, enkä näe syytä lähteä niitä kiistämään, semminkään kun Disney tilasi Johnsonilta jo kokonaisen uuden trilogian. Ensi vuonna se sitten nähdään miten sarja jatkuu tästä. Siinä välissä Solo.
   
  Professional tykkää tästä.
 16. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 987
  Saadut tykkäykset:
  341
  Suorastaan rukoilen, että olet oikeassa. Pitäisikö minun sittenkin tilata tuo UHD jo nyt? Onhan alkulämmöt minullakin viilenneet.
   
 17. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 045
  Saadut tykkäykset:
  127
  Paljonkohan 71db maksoi ipeniemelalle tuosta postauksesta? o_O
   
  Professional ja TheRealThing tykkäävät tästä.
 18. ipeniemela

  ipeniemela Active Member

  Liittynyt:
  23.09.2004
  Viestejä:
  775
  Saadut tykkäykset:
  47
  Aaaahhahah! :D Kyllä tää oli ihan rehellinen oma fiilis, ei maksettu mainos. ;) Sitäpaitsi 71db on aina härkäpäisesti puolustanut nimenomaan Lucasia, jolla taas ei ole ollut mitään tekemistä Star Warsin kanssa enää sitten vuoden 2012. Omasta mielestäni prequelit näyttävät edelleenkin muovisilta, Attack of the Clones on koko saagan heikoin esitys ja Haydenilla on yhtä paljon karismaa kuin puupökkelöllä, joskin selkeästi paransi suoritustaan Sithin kostossa. Ei muuta, jatkakaa. :p
   
 19. Sädettäjä

  Sädettäjä Member

  Liittynyt:
  06.08.2010
  Viestejä:
  552
  Saadut tykkäykset:
  12
  Saankohan selkääni, jos sanon että Sithin Kosto on saagan paras? Sitoi kaiken erinoimaisesti yhteen ja koko elokuva vain toimi. Sellainen katkera lopetus, mutta samalla uuden aloittava. Itse tosin aloitin lapsena nuo elokuva 93 mallisena, joten 2005 episodi III oli kova sana ja vaikka pitkään Imperumia ja Toivo piti parhaimpina, niin nykyään se kolmas episodi on jotenkin eniten toimiva. Ehkä juurikin siksi, että sitoo uudet vanhaan.

  Uusista Force Awekens oli oikein viihdyttävä, mutta aika tuttu elokuva. Rogue One oli parempi. Last Jedi sitten oli hieman pökkelö. Tosin en ole nähnyt, kuin kerran teattereissa, joten ehkä jossakin vaiheessa toinen katselu on edes ja voi muuttua mieli. Mielestäni liian pitkä ja tietyt käänteet oli joten naamaan iskeviä ja vei Force:lta niitä odotettuja asioita pois ja hieman kummastutti. Tosin kolmas elokuva vasta sitoo tämän trilogian, joten odotellaan miten se sitoo. Abrams taisi vihjata, että sitoo kaikki osat yhteen saagassa, joten tuota odottelen.
   
 20. Miku-91

  Miku-91 Active Member

  Liittynyt:
  27.01.2010
  Viestejä:
  435
  Saadut tykkäykset:
  64
  Omasta mielestäni Episode III nimenomaan ei sitonut trilogioita sopivasti yhteen, vaan tämä tehtiin hyvin pikaisesti ja väkinäisesti. Leffan juoni olisi pitänyt jakaa kahdeksi elokuvaksi, koska kaikki tapahtumat tapahtuvat liian nopeasti. Etenkin Anakinin kääntyminen tehtiin ihan juosten kusten ja pikakelauksella. Näiden lisäksi leffa näyttää tosiaan muoviselta videopeliltä, ei pelkästään liiallisen green screenin ja CGI:n takia, vaan myös mm. puoli tuntia kestävän valomiekkailun takia, joka menee kaikessa koreografiassaan mielestäni naurettavuuden puolelle.

  Tämän lisäksi leffassa on monia muita hölmöyksiä, kuten Palpatinen överiys kaikkine unlimited power -huutoineen, Padmen "lost her will to live" -kuolema ja todella kökösti toteutettu kohtaus, jossa Windu ja kumppanit menevät pidättämään Sheevin. Näiden lisäksi leffassa on paljon myötähäpeää aiheuttavaa dialogia ja kohtauksia. (Esim. "You are so beautiful." "It's only because I'm so in love." "No, it's because I'm so in love with you.")

  On Revenge of the Sith prequeleista helposti paras, mutta en itse ikimaailmassa vertaisi sitä alkuperäisiin, edes Return of the Jedi:hin, joka on alkuperäisistä heikoin (mutta silti mielestäni loistava) tekele. Jokainen tyylillään toki. Mitä uudempiin leffoihin tulee, niin tämä on mielestäni aika lailla samaa tasoa Last Jedin ja Rogue Onen kanssa, eli aika keskinkertainen leffa muutamalla hienolla kohtauksella. Force Awakens oli sitten mielestäni helposti paras ja tasaisin näistä uusista, mutta tosiaan vähän liian tuttu ja turvallinen.
   
  Viimeksi muokattu: 16.04.2018