Star Wars: The Last Jedi (2017) (Rian Johnson/ Daisy Ridley, Mark Hamill)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Professional, 11.04.2016.

 1. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 208
  Saadut tykkäykset:
  531
  Itse olen hieman eri mieltä, mutta pitkälti samoilla linjoilla kuitenkin. Rogue One oli positiivinen yllätys, vaikka täällä se ei pahemmin tainnut kehuja saada, tai missään muuallakaan. Ainoa huonompi puoli leffassa oli musiikki ja ankeat cgi-hahmot.

  Force Awakens oli positiivinen yllätys monella tavalla. Käytettiin paljon oikeita lavasteita, maskeerausta jne. tietokone-efektien sijaan. Nähtiin taas vanhoja hahmoja jne. Mutta kun nyt on jo pari vuotta mennyt ja leffaa on saanut pureskella oikein kunnolla, niin käteen jäi lopulta aika keskinkertainen A New Hope -kopio. Leffan hype ja kaikki "nyt on oikeaa star warssia ja oikeita lavasteita jnejne" -vouhotus sai aikaan hieman Episodi 1 -efektin, eli ei oikein nähnyt sitä todellista leffaa, kun odotukset olivat niin isot ja kaikki tuli nähtyä sw-lasien läpi.
  Eihän Force Awakens huono ole, mutta itse pidin tästä uusimmasta enemmän.

  Mutta täytyy silti todeta, että Lucasin Episodeissa 1-3 oli välillä enemmän star warssia kuin näissä uusissa.
   
  Jupe tykkää tästä.
 2. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 208
  Saadut tykkäykset:
  531
  http://redlettermedia.com/half-in-the-bag-the-last-last-jedi-review/

  Taas kerran RedLetterMedian arvostelu on itse elokuvaa parempi. :)

  Hyvä pointti tuossa arvostelussa on se, että mitäs tämän leffan jälkeen? Vaikea keksiä, mihin suuntaan meinaavat lähteä eikä oikein mitään odotuksia seuraavaan elokuvaan ole. Voisivat melkein jättää tähän eikä haittaisi.

  edit:
  Lisätään vielä Cinemassacren arvostelu, joka on täysin päinvastainen.
  http://cinemassacre.com/2017/12/15/star-wars-last-jedi-review/
  Itse arvostelu alkaa vasta noin 20 minuutin kohdalla. Parasta koko videossa on Jim & Andy -dokumentin keskustelu ennen arvostelua.
   
  Viimeksi muokattu: 22.12.2017
 3. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 333
  Saadut tykkäykset:
  183
  No ei kyllä tasan ollut parempi. :eek:

  Tästä olen samaa mieltä. :(

  Mitä vattua? Se Yodan paluu kohtaushan oli ihan perseilyä. :mad:
   
 4. Recce

  Recce Well-Known Member

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 996
  Saadut tykkäykset:
  184
  En ole vielä uutta nähnyt mutta väittämäsi pitää paikkansa! TFA ja Rogue oli aikas huttua. Karselin episodit 1-3 uudelleen ja näin vanhemmiten uppoaa hyvin.
   
 5. Vandamme

  Vandamme New Member

  Liittynyt:
  05.06.2016
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  4
  Viikko on nyt sulateltu uutta Star Warsia ja nyt uskaltaa jotain sanoakin. Olen alkuperäisien kova fani ja 80 luvulta lähtien ne on tullut katseltua kymmeniä kertoja. Kuulun myös siihen vähemmistöön jonka mielestä episodit 1-3 ovat ihan hyvää kamaa ja niitä mollataan monesti aivan syyttäkin. Kolmas episodi vetää mielestäni ihan vertoja originaaleillekin.

  Mutta sitten tiukkaa analyysia The Last Jedistä: Suurin pettymys vuosiin.

  Kriitikoiden hyvät arvostelut eivät sinänsä ihmetytä sillä leffa menee ihan ok scifihömppänä ja seikkailuviihteenä, mutta kun sitä peilaa originaaleihin ja prequeleihin, niin hirvittävän moni asia on pielessä. Tuntuu että Rian Johnsonilla ei ole ollut mitään käsitystä koko Star Warsista. Leffa on ylipitkä ja täynnä myötähäpeää aiheuttavia kohtauksia. Jarjar Binks oli aikanaan turha ja ärsyttävä hahmo ja oli huono idea alunalkaenkin, mutta mutta ei sentään aiheuttanut hävetystä eikä wtf fiiliksiä. Jo alkutaistelun ekoista kohtauksista lähtien alkoi hiipiä pikku pelko puseroon että jotain on kyllä pielessä. Koko pääjuoni on todella yksinkertainen ja huonosti kirjoitettu ja siihen on koitettu saada särmää halvoilla ylläreitä ja huijauksilla. Ei toimi sitten ollenkaan.

  Kaikki nyt ei tietenkään potaskaa ollut ja kaikki Luken, Reyn ja Kylo Renin kohtaukset oli pääosin onnistuneita. Mutta muutama hyvä kohta ei elokuvaa pelasta. Näissäkin JJ Abramsin avaamat mielenkiintoiset kysymykset (Reyn vanhemmat, Snoken alkuperä ym) vesitettiin tylysti. Johnson ei kunnioittanut yhtään aikaisempia elokuvia. Huvittava muistella Force Awakensin jälkeen netissä pyörineitä analyysejä että Rey olisi Darth Vaderin inkarnaatio ym. Ihan turha odottaa mitään syvällisempiä juonikuvioita kun Disney ja Johnson ovat ohjaimissa. Mutta jos kiinnostaa vaikka nähdä Leia leijailemassa avaruudessa, Luke lypsämässä kärsäkkään alienin tissejä tai vaikkapa BB 8 ammuskelemassa pahiksia kolikoilla, niitä tätä ja vastaavaa kyllä tarjotaan yllinkyllin.

  Aion silti mennä katsomaan vielä uudestaan teatteriin. Jospa sillon vaikka aukenisi jotain mitä esimerkiksi Ilta sanomien viiden tähden arvion kirjoittanut kiriitikko oli nähnyt elokuvassa.

  1,5/5
   
  Jupe ja nepa tykkäävät tästä.
 6. northrob

  northrob Member

  Liittynyt:
  23.03.2006
  Viestejä:
  329
  Saadut tykkäykset:
  15
  Ennen uusintakatselua kannattaa tutustua Johnsonin koottuihin selityksiin tiettyjen asioiden ratkaisuista. Itse ainakin hyväksyin perustelut. Eihän tämä (taaskaan) ollut täydellinen Star Wars elokuva, mutta näin faniyhteisöälysomeaikoina sellaisen tekeminen on vielä vaikeampaa kuin kultaisilla 70- ja 80-luvuilla.

  Johnsonin ajatuksia esim täältä:
  https://www.starwarsnewsnet.com/201...cusses-snoke-and-phasma-in-the-last-jedi.html
  https://www.starwarsnewsnet.com/201...-reys-past-and-explains-the-films-ending.html
  https://soundcloud.com/user-504775206/last-jedi-wga-qa
   
 7. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 208
  Saadut tykkäykset:
  531
  No kieltämättä ei ihan käyttäytynyt, kuten olisi voinut Yodalta olettaa.
  Ja muutenkin tämän leffan wanhat sankarit olivat erilaisia kuin alkuperäisessä trilogiassa. Leia oli eniten omanlaisensa, mutta silti tuli hieman samanlainen olo kuin RedLetterMedian kavereilla: "Onko ohjaaja/käsikirjoittaja edes nähnyt alkuperäistä trilogiaa?"

  Kuitenkin plussa Yodasta, koska samanlaisen nuken tekeminen kuin alkuperäisessä trilogiassa oli hieno hatunnosto, vaikkakin olisi tosiaan voinut käyttäytyä hieman enemmän oikean Yodan kaltaisesti. Parempi tuo oli kuin osien 1-3 Yoda.
   
 8. Headshot

  Headshot Member

  Liittynyt:
  02.08.2006
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  1
  Oli kyllä pettymys, jedeilyt olivat parasta antia ja kaikki muu aika turhanpäiväistä tauhkaa. Se casino-visiitti suorastaan huono. En olisi ikinä uskonut sanovani tätä, mutta vähän tuli jopa episodeja I-III ikävä.

  Mutta onneksi etenkin Kylo-Rey-kohtaukset olivat varsin hyviä. Kylo Ren on mielestäni todella onnistunut hahmo, ja niitä harvoja valopilkkuja tässä episodi VIII:ssa.
   
 9. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 470
  Saadut tykkäykset:
  361
  Yodasta:

  Minusta taas Yoda oli identtinen Episodien V ja VI kanssa. Mietin kohtauksen aikana, että ovatko he kaivaneet sen vanhan nuken jostain Lucasfilmin varastosta ja puhaltaneet pölyt päältä vai ovatko leikanneet Yoda-hahmon niistä vanhoista leffoista ja dubanneet uudet puheet päälle. Nukke Yoda on hyvä, mutta minusta Eposodien I-III cgi-Yoda (siis Episodin I korjattu cgi-Yoda) on parempi, paljon parempaa näyttelemistä. Ekspressiivisempi naama, jossa liikkuu muutkin lihakset kuin suu ja silmät. Yoda kuitenkin kuoli osassa 6 "nukkena", joten vastaava Force-ghost on perusteltavissa. En siis valita The Last Jedin Yodaa. Ihan hyvä. Leffan ongelmat olivat muualla.

  Toteaisin cgi-vihaajille, että Disneyn Star Wars -elokuvissa kuten myös yleisesti nykyelokuvissa on älytön määrä cgi-tä. Nukkejako luulette niiden "avaruushevosten olleen"? Lucas oli vaan vuosia muita edellä visionäärisyydessään ja monille moinen innovatiivisuus oli liikaa. Kun omia henkisiä rajoja ei tohdita myöntää, niin viat vyörytetään Lucasin niskaan.
   
 10. spessu

  spessu Member

  Liittynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  4
  OFFTOPIC: "Adywanin" The Empire Strikes Back Revisited Editionissa on muuten työstetty Yodalle eläväisempi naamanliike. Ihan käsittämättömän lahjakasta työtä muutenkin tuo fanedit kauttaaltaan.
   
 11. HikinenM

  HikinenM Member

  Liittynyt:
  15.12.2008
  Viestejä:
  221
  Saadut tykkäykset:
  19
  Ei tainnut porukka Yodan nukesta valittaa vaan kehua sitä. Lähinnä Yodan käyttäytyminen. Episodi V:ssa Yoda esitti pientä hullua erakko-otusta aluksi testatakseen Lukea. Sitten paljasti oman persoonansa, jedimestarin. Tässä uudessa matkivat enemmän sitä hullua käyttäytymistä.
   
 12. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 470
  Saadut tykkäykset:
  361
  Joo, käyttäytymistä on ihmetelty netissä. Itse en kokenyt Yodaan niin hulluna. Kohtaus saattoi mennä vähän ohi minulta, mutta lähinnä hän höpisi Lukelle siitä, miten epäonnistuminen on opettavaista.
   
 13. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 470
  Saadut tykkäykset:
  361
  sokka tykkää tästä.
 14. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  3 863
  Saadut tykkäykset:
  502
  Laittelin omia kommentteja tuonne spoilereiden sisälle.
  Kuitenkin 2,5 tuntia meni nopeasti. Oli se viihdyttävä. Kai se vaan on tämän nykyisen trendin mukaista, että koko ajan on tapahduttava ja silloin ei ole aikaa miettiä, onko tässä mitään järkeä.
   
 15. Jyrki

  Jyrki Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.01.2001
  Viestejä:
  1 472
  Saadut tykkäykset:
  22
  Minulle jäi The Last Jedi:sta ihan positiivinen fiilis. Ymmärrän, ettei alkuperäisiä voi mitenkään ylittää, koska ne ovat oman aikakautensa tuotteita. Kirjoitan loput spoiler-tagien sisään, niin ei tarvitse niin paljon varoa.

  Perusjuoni pakenemisesta polttoaineen vähentyessä oli varsin köykäinen, mutta se toimi OK tausta-asetelmana. Se, että Holdo ei paljastanut suunnitelmaa Poe:lle rakennettiin tarinassa tämän kuumakallemaisuuden ja arvonalennuksen pohjalle, eli se ei ollut täysin perusteeton. Suunnitelman olisi kuitenkin voinut kertoa katsojille esimerkiksi upseeriston välisenä keskusteluna, eikä se olisi välttämättä haitannut kokonaisuutta. Ohjaaja halusi kuitenkin pitää katsojia jännityksessä Holdon mahdollisesta epäpätevyydestä.

  Sivutarina kasinokaupungista oli hieman ontuva. Tavallaan sen epäonnistuminen toimi yllättävän elementtinä verraten vanhoihin Star Warseihin, joissa tämänkaltaiset epätoivoiset suunnitelmat lopulta onnistuvat täpärästi. Suurempi ongelma oli Finnin ja aasialaisnaisen välisessä huonossa kemiassa ja siinä, että merkittävässä roolissa The Force Awakens:ssa ollut Finn joutui sivuhahmoksi ilman kunnollista kehitystarinaa. Lisäksi koodinpurkaja ja tämän petturuus jäi jotenkin etäiseksi. Captain Phasmassa oli elementtejä nousta Boba Fettin kaltaiseksi kulttihahmoksi, mutta hänet uhrattiin pois minusta turhan kepoisesti eikä hahmoa kasvatettu piiruakaan. Myös Hux oli muuttunut Force Awakensin "natsi-führeristä" komediahahmoksi.

  Kylo Renin ja Reyn tarina toimi pääsääntöisesti hyvin ja oli elokuvan parasta antia. Rey käyttäytyi välillä varsin agressiivisesti ja hänestä annettiin viitteitä voiman pimeästä puolesta, kun taas Kylo Ren jätti äitinsä ampumatta, millä viitattiin sisäisen ristiriidan olevan edelleen olemassa. Tällä tietysti rakennettiin näiden kahden välistä yhteyttä ja lisäsi heidän liittoutumisen mahdollisuuden uskottavuutta. Samalla kuitenkin jätettiin asioita auki seuraavaa osaa varten. Snoken kuolema onnistui yllättämään ja se oli myös hienosti rakennettu. Minusta se, että Kylo Ren kertoi Rey:n vanhempien olevan "ei mitään" ei minusta ollut mikään lopullinen sinetti, mikä ei voisi osoittautua valheeksi seuraavassa osassa. Sukulaisuusuhteet ovat siis edelleen auki tässä saagassa.

  Luke jätti hieman kaksijakoisen tunteen. Hän oli luovuttanut uskonsa jedeihin ja tämä tuotiin kohtalaisen onnistuneesti esiin. Lisäksi hän sai hyvityksen lopun projektiotempullaan, mutta toisaalta se jätti hieman tyhjän olon. Luken ja Kylo Renin välinen tarina oli hieman ontuva, eikä Luken hahmoon oikein sopinut edes harkinta oppilaan salamurhasta. Tämän olisi voinut hoitaa tarinallisesti hieman eri tavalla. Toisaalta tälläkin pedattiin Kylo Renin ja Reyn välistä suhdetta, johon tarvittiin myös annos epäluottamusta Lukea kohtaan. Tarinan jatkon kannalta Luke voi vielä ilmestyä sekä Reylle, että Kylo Renille (kuten tavallaan lupasikin) seuraavassa episodissa. Joka tapauksessa alkuperäisen trilogian päähahmolle olisi odottanut hieman parempaa kohtelua.

  Plussaa siis Kylo Renin ja Reyn tarinasta, jossa oli yllätyksellisyyttä ja yllättävän paljon syvyyttä tämänkaltaiselle Hollywood-tuotannolle. Miinusta Finnin jättämisestä sivuun, sekä vanhojen hahmojen epäkunnioittavasta käytöstä. Lisäksi koko trilogian päätarinan olisi voinut kirjoittaa etukäteen, kun nyt näyttää siltä, että sitä kirjoitetaan osa kerrallaan ja tehdään suuria muutoksia ohjaajien mielijohteiden mukaan, sekä jätetään tiettyjä lankoja auki seuraavaa osaa varten.
   
 16. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 470
  Saadut tykkäykset:
  361
  Doomcockin eeppinen arvostelu:
   
 17. mustis

  mustis Active Member

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  51 minuuttia pitkä leffa-arvostelu!,, Enpä ole moista ennen nähnyt, enkä nähnyt nytkään :D
   
  Hippo tykkää tästä.
 18. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 333
  Saadut tykkäykset:
  183
  No tässäpä vielä pidempi... Kevin Smith tarvitsee mielipiteensä kertomiseen 1.5 tuntia:


  En tosiaan katsonut kuin muutaman minuutin alusta, jolloin kävi jo selväksi että mielipiteeni leffasta on täysin vastakkainen enkä kykene kuuntelemaan enempää paskanjauhamista. :confused:

  Sen sijaan katsoin tämän, varsin viihdyttävän arvostelun, itse arvostelu kestää noin 10min ja sitten loput on urputusta siitä miten Disney tuhoaa maailman tai jotain sinne päin :):
   
 19. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 470
  Saadut tykkäykset:
  361
  Kuplat syntyvät siitä, että ei kuunnella kuin samaa mieltä olevia. Vahvistusta omille mielipiteille riippumatta siitä, onko niissä järkeä.
   
  mustis tykkää tästä.
 20. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  2 890
  Saadut tykkäykset:
  45
  Vihdoin sain tämän katsottua, ja hyvä niin koska monta ylläriä oli jo minulta pilattu spoilaamalla:

  Ei ollut ihan parasta mitä STAR WARS -nimikkeen alla on julkaistu, joskaan nyt ei ihan huonoinkaan teos ollut. Kyllä se tämänkin trilogian lopetus tullee katsottua Finnkinon salissa kun sen aika on. Muutamat asiat kuitenkin jäivät jurppimaan tai jäivät muuten mieleen tässä leffassa eli mm. nämä (jatko spoilertageissa varmuuden vuoksi):

  - Chewbaccan kumisen näköinen "grillibroileri" ja kohtaus sen ympärillä
  - Liian paljon esiintynyt pöhkön puoleinen huumori: kolikkoautomaatti -BB-8, em. mainitut grilllibroileriaihiot yleensä, liian tiheään esiintyneet "hassunhauskat" repliikit, koominen kantaväestö Luke Skywalkerin kotisaarella, tarinassa olleiden idioottimaisuuksien oma-aloitteinen esiintuonti (esim. Kylo Ren -kypärän typeryyden erityismaininta)
  - Puolijedi (?) Leia Organan "avaruuskävely"
  - Ritarikunnan tähtituhoajan tapaisen avaruuslaivan terminointi valonnopeuteen kiihdytetyllä aluksella. Jos tuo kerran oli mahdollista, niin olisipa sitä aiemminkin voitu tuhota muutama isohko kohde tuolla taktiikalla
  - Snoken henkilöllisyyden ja taustan jääminen vieläkin totaalisesti hämärän peittoon
  - Luke Skywalkerin kenties hiukan yliampuva etäältä tehty hahmonsa projisointi

  +Positiivisista puolista mainitsisin erityisesti Reyn ja Benin yhteistoiminnan ritarikunnan turvamiesten listimisessä.

  Arvosanaksi antaisin ensimmäisen katsonnan jälkeen ***/*****, eli heikompi oli kuin The Force Awakens. Jotenkin tuntui siltä että touhua ja täpinää oli ihan himputisti liikaa, ja useammalla eri näyttämöllä, mutta henkilöhahmoista ei muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta saatu ollenkaan niin paljoa irti kuin olisi pitänyt. Luken, Reyn ja Ben Solon/Kylo Renin kohtaamiset olivat pääsääntöisesti melko onnistuneita mutta muilla tahoilla oli hiukan parantamisen varaa. STAR WARS -kliseiden, -tapahtumien ja nyt jo myöskin musiikin häpeämätön kierrätys oli melkoisen selvä ja rasittavan puoleinen asia. Oli lainattu palasia niin Empire Strikes Back:istä kuin myös The Return Of The Jedi:stä. Ehkäpä trilogian finaalissa nähdään sitten jo jotakin uutta ja originaalia. Jos eivät itse keksi, niin voisivat vaikka pirauttaa Lucasille...
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2018