Star Wars: The Last Jedi (2017) (Rian Johnson/ Daisy Ridley, Mark Hamill)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Professional, 11.04.2016.

 1. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 816
  Saadut tykkäykset:
  301
  Juuri näin facebookissa kaverini arvostelun, jossa oli samat kaksi tähteä, vaikka hän oli pitänyt edellisestä osasta. Kyllähän tuo keskimäärin on saanut hyviä arvosteluja, mutta ilmeisesti ei ole kuitenkaan mikään täysosuma.
   
 2. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 743
  Saadut tykkäykset:
  738
  Jännä miten Rottenissa niin ylistetty. Toisin sanoen, pakkohan tämäkin on nähdä ja arvostella sitten itse (tänne tietty).
   
 3. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 286
  Saadut tykkäykset:
  166
  HS 4/5
  HBL 4/5

  Tämä pitää tietenkin nähdä Scapessa 3D:nä. (Toivotaan, etteivät seinät rämise...)
   
 4. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  The Force Awakens oli yllättävän onnistunut SW-leffa, jonka nostaisin jopa kolmanneksi parhaaksi SW-elokuvaksi Empire Strikes Backin ja A New Hopen jälkeen. Lähtökohdat olivat siis lupaavat The Last Jediin, mutta valitettavasti petyin elokuvaan. Suurin yksittäinen tekijä oli elokuvan käsikirjoitus: sodan molemmat osapuolet tekivät koko ajan käsittämättömän typeriä ratkaisuja ja, etenkin elokuvan loppua kohti, kohtaukset alkoivat tuntumaan siltä, että elokuvaa oltaisiin leikelty rankemmallakin kädellä. Suurin antikliimaksi oli kenties se, kun
  Ben/Kylo tappoi Snoken, mikä tuntui jotenkin aivan liian varhaiselta vaiheelta, varsinkin kun ko. hahmoon liittyvää jännitettä oltiin edeltävässä elokuvassa kasvatettu.
  En pitänyt myöskään
  Finnin ja Rosen juonikuviosta liittyen Benicio Del Toron hahmoon,
  mikä tuntui enemmän spinoff -elokuvan tai sarjan kuviolta kuin täysverisen SW-leffan.

  Elokuvan parasta antia edusti Mark Hamillin lisäksi sinänsä onnistunut ohjaus, ajoittain todella näyttävät ja oivaltavat visuaalisuudet sekä huumori, jota oli keskivertoa enemmän mutta jossa vältettiin ns. jarjarbinksit. Pidän myös Kylon ja Reyn välisestä jännitteestä
  joskin olisin jättänyt ehkä kohdan, jossa katsoja odottaa Reyn sanovan vastaukseen johdattelevalle Kylolla, että he ovat sisaruksia tms., mutta jossa kyse olikin katsojan muka-ovelasta harhauttamisesta, pois, varsinkin kun elokuvan suurin alamäki alkoi noilla paikkeilla.

  3/5 :cool::cool::cool:
   
 5. spessu

  spessu Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  6
  Tässä arvosteluni, jonka kirjoitin toiselle foorumille äsken:

  Taustaa: Olen vuonna 83 syntynyt Star Wars -fani. Olen aina katsonut Star Wars -elokuvat ainakin kerran vuodessa läpi, joskus jopa useamminkin... varsinkin viime vuosina. Tykkään myös Prequelseista, mutta alkuperäiset ovat lähinnä sydäntä, sekä Rogue One. Force Awakens oli hyvä (ja on edelleen), kunnes Rogue One ikään kuin näytti, miten nykyajan Star Wars -elokuvat pitäisi tehdä ja pesi Force Awakensilla ja Prequelseilla lattiaa.

  Odotukset The Last Jedille olivat kuitenkin kohtalaisen korkealla.

  Itse elokuva oli minulle ja vaimolle suurin elokuvapettymys, noh, koskaan. Yltiöpäinen, lapsellisella huumorilla pelleily ei mielestäni kuulu Star Warsiin. Tämä elokuva ottaa Star Wars Rebelssin pahimmat puolet ja ymppää ne kaikki yhteen elokuvaan. Ehkä olen jo vanhoillinen, mutta ne pikkusöpöt Chewien kaverit saivat veret kiehumaan joka kerta, kun näkyivät kuvissa. Eivätkä ne olleet ainoita pikkusöpöjä otuksia, joita piti tunkea ruutuun väkisin.

  BB8 ampuu kolikoilla vankilan vartijoita? Give me a break. BB8 muutenkin oli ihan hirveä tässä elokuvassa. Force Awakensissa vielä menetteli ja oli jopa ihan hyvä.

  Luke Skywalker oli vähän kuin kaksiteräinen miekka. Pahin ennustukseni kävi toteen ja hän oli hyvin katkeroitunut Luke, kuin varjo entisestään. Loppua päin mentäessä kuitenkin parani huomattavasti. Lopun "kaksintaistelu" Kylo Renin kanssa oli jo aika hienoa katsottavaa. En kuitenkaan ymmärrä, miksi Luke päätti tulla yhdeksi voiman kanssa (kuolla), kun hänellä olisi selvästi ollut annettavaa liittoumalle, ainakin taistelu- sekä Jedi-taitojen puolesta. Disneyllä on selvästi kiire tapattaa kaikki vanhat hyvät Star Wars -hahmot ja korvata heidät uudella sukupolvella.

  Hahmot ylipäätänsä pettivät laajalla rintamalla. Finn oli huonohko, Rose umpisurkea ja Chewie yllättävän huono ja mitäänsanomaton tässä elokuvassa. Rey ja Kylo Ren olivat molemmat ihan hyviä. Snoke oli varsin tylsä mielestäni, eikä hänelle vieläkään saatu mitään taustatarinaa. Leia oli OK, mutta ei yhtään parempi. Poe Dameron sentään lunasti odotukset ja oli ihan hyvä, muttei mitään elämää suurempaa. Yoda oli hyvä, lukuun ottamatta yhtä pakollista huumoripläjäystä, joka oli vähän ylivedettyä.

  Tarina oli jopa Star Wars -elokuvalle heikkoa tasoa. Paikat vaihtuivat tiuhaan tahtiin ja osa sivujuonista oli suoraan sanottuna surkeaa. Koko Finnin, Rosen ja BB8:n seikkailu oli ihan hirveää katsottavaa alusta loppuun. Luken, Reyn ja Kylon Renin tarina oli parempi, ja etenkin Luken loppuhetket olivat elokuvan parhaimmistoa. Kapinallislaivaston touhut olivat ihan OK tasoa.

  Kokonaisuutena ihan mukiinmenevä elokuva, mutta lähinnä käsittämättömän huonon huumorin, huonojen henkilöjen sekä huonohkon tarinan takia menee Tähtien sota -elokuvien huonoimmalle sijalla, jopa ohi Phantom Menacen. Jar Jar Binks ei ollut mitään mielestäni verrattuna tämän elokuvan kevennyksiin.

  Yksittäisenä elokuvana ehkä 6/10 tasoa, mutta kovana Star Wars -fanina nostaisin 7/10 tasolle. Pahinta tässä kaikessa on se, että suuri osa faneista tuntuisi tykkäävän sekä suoraan sanottuna rakastavan uudentyyppistä, huumorin ja söpöjen öttiäisten täyttämää Tähtien sotaa. Melkein kyynel silmässä tunnen itseni vanhaksi ja katkeraksi elokuvafriikiksi, jonka elokuvamaku ei vastaa uutta normia ;)


  Pähkinänkuoressa:

  + Luke Skywalker, Rey ja Kylo Ren onnistuneita henkilöitä...
  ++ ja heidän juonenkaari elokuvan parasta antia
  + Poe Dameron, Yoda
  +- General Hux, Leia
  +- Musiikki
  --- Söpöjä elukoita kuvassa vähän väliä. Edes Prequelsissa ongelma ei ollut tällä tasolla.
  --- Huumori ylivedettyä. Ihan liikaa yritystä.
  -- Rose, DJ. Mitäänsanomattomia.
  -- BB8. Yrittää ihan liikaa.
  -- Juoni ja paikat
  - Phasma, Snoke, Finn, Chewie
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2017
 6. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 407
  Saadut tykkäykset:
  116
  Aika hyvinhän tässä onnistuttiin tasapainoilemaan tuollaisen sarjaan ehkä vähän sopimattoman huumorin ja tummasävyisyyden kanssa. Elokuvasarjaan kuuluvia konventioita saa kyllä välillä ravistaa, että tulee sellaista yllätyksellisyydenkin makua siihen tekemiseen. Rivipahiksista oli esimerkiksi tehty sellaisia koomisesti ylikiehuvia vaahtosuita, joille ei voinut todellakaan kuin nauraa. Ohjaajalla oli selvästi tällainen vähän omintakeisempi näkemys siellä hiekkalaatikolla. Kieltä vähän poskeen ja kamerat käyntiin.

  Kahtia jaetussa tarinassa toimi kyllä selvästi paremmin se toinen niistä, eli tämä Lukeen keskittyvä puolisko. Mark Hamillin nykykunto siellä kameran edessä oli ennen elokuvan näkemistä aika mysteeri, mutta kyllähän vaan mies veti tässä nyt sellaisen paketin pöytään tuollaisena aivan loppuun ajettuna mestarismiehenä, että alta ja pois. Hänen panoksensa tuleekin olemaan varmaan se merkittävin tekijä, mitä tulee siihen tämän osan jättämään muistijälkeen tulevaisuudessa. Tuli jopa huomattua sellainenkin käyttäytymisharvinaisuus, että katsomossakin reagoitiin ihan kohahduksin, kun ne loppuratkaisujen käänteet iskettiin sieltä hänen kauttaan näkökalvoille. Taisinpa olla itsekin vähän suu auki.

  Elokuva oli tosiaan sen tietynlaisessa erikoisuudessaan nyt sellainen, että se pitäisi varmaankin pälyillä ainakin sen toiseen kertaan, ennen kuin se aivan lopullinen kuva sen suuremmista meriiteistä alkaa muodostumaan. Hieman päästään pyörällä tunnelmissa kun mennään nyt.

  3.5/5
   
 7. Miku-91

  Miku-91 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.01.2010
  Viestejä:
  451
  Saadut tykkäykset:
  113
  Kävin itsekin eilen katsomassa tämän. Alkuperäinen trilogia on itselleni ollut lähellä sydäntä ihan lapsesta asti ja tuo onkin aina ollut suosikkileffatrilogia/sarja itselleni. Force Awakensista pidin myös paljon, mutta alkuperäisten tasolle tuo ei yltänyt. Rogue One oli ihan ok, mutta en pitänyt siitä mitenkään erityisesti ja sama pätee Last Jedihin ensimmäisen katselukerran jälkeen.

  En tiedä mikä tässä mätti itselläni, mutta ei vain toiminut. Ei vain oikein tuntunut Star Warsilta, tai ainakaan sellaiselta jota itse haen. Tässä nyt jotain sekalaisia fiiliksiä.
  Eniten kenties itseäni ärsyttää se, että Luke tapettiin jo nyt. Hahmon loppu oli sinällään sopiva, mutta tuo olisi pitänyt tapahtua vasta Episode 9:ssä. Isoin ongelma tuossa on itselleni se, ettei Rey, Finn tai Poe kiinnosta itseäni enää pätkääkään hahmoina ja tämä trilogia nyt on sitten ns. heidän tarinansa. Kylo Ren kiinnosti vielä ennen tätä leffaa, mutta nyt hahmo on sitten puhtaasti pahis, joka ei varmasti redeemaa itseään ja eipä tuossa ole oikein mitään kiinnostavaa sitten. Luken tarina oli itselleni ennen Force Awakensia se syy seurata tätä trilogiaa, mutta sekin nyt saatiin päätökseen. Toki Luke palannee vielä Force ghostina takaisin ysissä, mutta eipä tuo ole sama asia.

  Se koko kasino-planeetta -episodi oli mielestäni todella irrallinen, turha ja ihan liian pitkä. Huumoria vähän yritettiin tunkea väkinäisesti pitkin leffaa, osa toimi, osa ei.

  Snoken tappaminen noin yhtäkkiä oli jotenkin todella virkistävä käänne, josta pidin. Yodan ilmestyminen tuli täysin puskista ja Luken/Yodan kohtaus olikin leffan parasta antia. Yleisesti kaikki Luken kohtaukset ja saarella olleet kohtaukset olivat onnistuneita, muut sitten vähän vähemmän itselleni, lukuunottamatta sitä Snoke/Rey/Ben -kohtausta, mikä oli oikein toimiva.
  En jaksa nyt mitään tarkempaa analyysiä lähteä heittämään (viimeisen reilun parin viikon aikana on tullut kirjoitettua noin 11 000 sanan edestä esseitä/analyysejä yliopistoon niin alkaa kirjoittaminen jo vähän keittämään), mutta pettyneillä ja tyhjillä fiiliksillä tosiaan olen ekan katselukerran jälkeen. Tarkoitus olisi vielä viikonloppuna käydä toiseen kertaan katsomassa, kun leffan tapahtumia on päässyt vähän sulattelemaan.
   
 8. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 626
  Saadut tykkäykset:
  61
  Pettymyshän tämä nyt osittain oli. Moni jo tuossa sanoiksi pukenut niitä miinuksia. Välillä itketti välillä nauratti.
   
 9. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 085
  Saadut tykkäykset:
  482
  Tää oli kyllä tosiaan sellainen leffa, että melkein pitäisi toisen kerran katsella ennen kuin osaa sanoa juuta tai jaata. Paljon hienoja kohtauksia ja fiilistelykuvia. Sitten taas kohtauksia joista ei oikein ottanut selvää ja perus sankarit selvii kaikesta tilanteita. Ennen oli kiintiö mustat, niin nyt ilmeisesti on kiintiö kiinalaiset koska Kiina. Ei toi Rose mitenkään haitannu, mutta jotenkin naikkosen tarina jäi vajaaksi. Huumorista moni on natissu, mutta itselle kyllä upposi hyvin nämä Chewbaccan kaverit ja saaren huoltomiehet jotka eivät kauheasti Reysta pitäneet :D

  Kerran nousi niskakarvat pystyyn.
  Nuori Luke istumassa kivellä katsomassa aurinkoa ja tutut sävelet soi. Hieno!

  Kyllä mää tykkäsin.

  ****
   
  Viimeksi muokattu: 14.12.2017
 10. Miku-91

  Miku-91 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.01.2010
  Viestejä:
  451
  Saadut tykkäykset:
  113
  Rotten Tomatoesissa ihan kiva ero kriitiikoiden ja taviskatsojien prosenteilla: 93% vs 58%. Yleensä nämä tahtovat olla vähän toisinpäin. En itsekään pitänyt ekan katselukerran jälkeen ja aika tyhjä ja pettynyt fiilis jäi.

  https://www.rottentomatoes.com/m/star_wars_the_last_jedi
   
 11. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Torstaina kävin katsomassa, hetken sulattelun jälkeen ei tälle aivan huippuarvosanaa voi antaa. Visuaalisesti komeinta tavaraa lähes kauttaaltaan koko SW-saagasta, ääninä pörisee ja suhisee tuttua materiaalia. Tarinan alku lupaa hyvää ja pitkä jahti virittää oivaan SW-tunnelmaan. Tätä toimintaa tasapainottaa hyvin rauhallinen osuus Luken ja Reyn luona; kemioissa jotka pelaavat riittävän hyvin yhteen, kivasti myös Voiman tunnetiloja hyödynnetään. Elokuvan puolivälillä tapahtuu ratkaiseva notkahdus kun kestoa pitkitetään täysin turhalla kasino-osuudella, vaikkakin sieltä sinällään löytyy varsin pätevä näyttelijä pieneen mutta merkittävään rooliin. Sivuosissa pyörähtää useita tunnettuja kasvoja, osa vilahtaen mutta Holdo saa hieman enemmän ruutuaikaa. Pahispuolen osuus tässä ei niin kauheita hurraahuutoja aiheuta, siitä aika yllätyksetöntä miinusta, ainoastaan Phasman osuudet tyydyttivät. Niin, leffan traileri on suunniteltu aika kierosti, ja vihjailee aivan erilaisiin tapahtumiin varsinaisessa leffassa. Loppupuolen taistelu suola-aavikolla on taas onnistunutta settiä ja johdattaa tämän tarinan loppuun melko tunteikkaasti ja varmasti yleisöä kosiskellen. Kahden vuoden päästä saaga sitten päättyy, toivottavasti kaikkia faneja tyydyttävällä tavalla.

  3,5/5
   
 12. Blaqua

  Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

  Liittynyt:
  25.11.2003
  Viestejä:
  717
  Saadut tykkäykset:
  28
  Kirotun George Lucas kun meni myymään star warsin Disneylle raiskattavaksi. Juniorit saattaa luulla että hieno cgi ja äänitehosteet tekee elokuvasta hyvän. Pah sanon minä, tärkeintä elokuvassa on että se herättää tunteita ja se pitää otteessa koko elokuvan ajan.

  Tämä oli vähä kuin sellanen leikattu sieltä täältä palasia yhteen. Melkein kaikki kohtaukset muutenkin tuntu että ne on kopioitu jostain muusta leffasta kuten vaikka Harry potterista, turtlesista, men in black ja joistain huonoista komedialeffoista.

  Vaikka esim. Phantom menacen tarina ei kaikkia miellyttänyt, oli se silti miljoona kertaa parempi ja siinä oli star warsin henki ja sielu, kuten kaikissa Lucasin teoksissa.

  Last jedi on tyhjä kuori jolle en suostu edes antaan arvosanaa, mutta oli siinä silti muutama lyhyt kohtaus jotka oli star warsin hengessä kuvattu, kuten:
  Leian lento avaruudessa
   
  Viimeksi muokattu: 15.12.2017
 13. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 743
  Saadut tykkäykset:
  303
  Melkoista petaamista oli kolmanteen osaan. "Yllätyksi" ja typeryyksiä myös. Aikalailla Forcen tasoa.
   
 14. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 626
  Saadut tykkäykset:
  61
  No kai se on paska kun ihan kuvasta kuvaan samat kohtaukset kuin imperiumin vastaiskussa.
   
 15. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 057
  Saadut tykkäykset:
  49
  Nyt on jouluinen kesäleffakin sitten nähty. The Last Jedi yritti olla hauska ja vakava saamaan aikaan yrittäen viihdyttää monen ikäisiä katsojia. Osittain onnistui, osittain taas ei. Eipä tästä nyt niin kovin paljon valitettavasti omalle kohdalle käteen jäänyt.

  Alun taistelu oli hieno.

  ***
   
 16. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 502
  Saadut tykkäykset:
  79
  Minusta tämä taas meni jo hölmöilyn puolelle, en lämmennyt.

  Tuossa opelman jo mainitsikin siitä, niin tuttuja juttujahan tässä oli edellisen osan tapaan. Imperiumia ja Jedin paluuta kertailtiin, kun nyt olisin jo odottanut täysin omaa tarinaa. Kasinosivujuonen osalta samaa mieltä kuin muut, tilalla olisi voinut olla jotain kiinnostavampaa. Rose oli minusta ihan ok, mutta en voinut olla ajattelematta tämän olevan aasialaista yleisöä (tai vielä tarkemmin: sen rahoja) varten luotu hahmo. Kiintiöaasialainen, ehkä joo.

  Mark Hamill oli loistava ja en elokuvaan kokonaisuutena pettynyt, mutta jakoja parhaaksi osaksi ei kyllä ole. Force Awakensin pisteet nousivat viikko sitten tapahtuneessa katselussa, joten annetaan tällekin ainakin pari kotikatselua ja vasta sitten lopullinen arvosana.
   
 17. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 792
  Saadut tykkäykset:
  324
  Tulihan se tämäkin katsottua, 2D-versiona. Alunperin, ennen leffan näkemistä, ajattelin käyn tämän toki katsomassa myös 3D:nä kun tämä on varmasti niin hyvä mutta nyt en enää ole varma... Kaipa tämä toiseenkin kertaan pitää joskus katsoa mutta ei tämä nyt niin hyvä ollut että leffateatteriin lisää rahaa kannattaisi kantaa. Ellei nyt sitten se 3D tarjoa tähän jotain extraa?

  Harvinaisen epätasainen leffa, sekä sisällön että ohjauksen osalta. Kylon, Reyn ja Luken kohtaukset olivat hyvää, jopa massiivisen hienoa Star Wars -settiä mutta sitten ihan kaikki muu oli naamapalmuista puskafarssia. Siis henkisesti ihan eri maailmoissa liikuttiin näiden välillä. Tämän perusteella olisi parasta jos Rian Johnson ei enää ikinä tekisi yhtään leffaa. The Force Awakensissa oli jotain epäloogisuuksia mutta kokonaisuus pysyi kasassa ja kaikki oli toteutettu hyvällä maulla. Tässä Last Jedissa epälogiikka nostetaan ihan uudelle tasolle ja kokonaisuus on vain kasa sekalaista sotkua, huonolla maulla tehtynä, poislukien edellä mainitut Kylon, Reyn ja Luken kohtaukset. Ne on tosiaan hyvää settiä, sitä ei voi kiistää ja niistä leffan ainoat pisteet tulevat. Kaiken muun olisi voinut leikata pois, sitten käsissä olisi timanttinen klassikko.

  Kapinallisten sotaosaaminen oli sitä tasoa että huh huh, ihme kun edes jotkut selvisi hengissä. Miten ne on yleensäkään tähän asti selvinneet? Oikeastaan kaikki vaikuttivat tässä mielessä sairastavan hullun lehmän tautia, vain vaahto suupielestä puuttui. Toki se ei haitannut joidenkin yksilöiden ilmiömäisiä suorituksia mutta joku raja silläkin pitäisi olla sentään...

  3/5
   
 18. ipeniemela

  ipeniemela Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.09.2004
  Viestejä:
  794
  Saadut tykkäykset:
  56
  Puristien itku. Tästä minä nautin. :D Itse ainakin aion mennä avoimin mielin 10v tyttären kanssa tänään katsomaan 2D:nä Flamingoon. Ei ole vielä yhteenkään Disneyn Star Warsiin tarvinnut pettyä, ainakaan samoissa määrin kuin Lucasin prequeleihin.
   
  peacemaker tykkää tästä.
 19. Dragon/

  Dragon/ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2009
  Viestejä:
  1 329
  Saadut tykkäykset:
  15
  Itse pidin yllättävän paljon. Odotukset oli kyllä aivan pohjamudissa rogue onen jäljiltä.
  Force awakens oli minulle aika yhdentekevä leffa, tämä oli selkeästi parempi.
   
 20. ipeniemela

  ipeniemela Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.09.2004
  Viestejä:
  794
  Saadut tykkäykset:
  56
  Tytär tykkäs kovasti ja loppujen lopuksi omakin kokemus jää plussalle, vaikka olihan tossa vähän liikaakin juonenkäänteitä yhteen leffaan ja tasapaino huumorin ja vakavuuden välillä oli hakusessa. Kyllä mä tälle silti annan 4/5. Ehkä sitä voi pitää jo hyvänä merkkinä, etten aluksi oikein tiennyt mitä mieltä olisin. Hyvä ravistella konventioita välillä.