Star Wars: The Force Awakens (2015) (J.J. Abrams / Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels, Peter Mayhew, Kenny Baker)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana sokka, 29.04.2014.

 1. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Kyseessä on vähän samantyyppinen ilmiö kuin koulukiusaamisessa: kun joku tai jokin päätyy "lauman nokkimaksi" on hyväksyttävää liittyä mukaan ja vaarallista olla eri mieltä. Lisäksi pahimman luokan star wars -fanit suhtautuvat elokuvamaailmaan suuremmalla vakavuudella kuin himouskovaiset uskontoonsa ja osat 1-3 on varmaan saman luokan häväistys kuin uusi testamentti juutalaisille - saman asian äärellä liikutaan, mutta "väärässä" tarinan sivuhaarassa.
   
 2. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vaikka SW leffat löytyvät usealla eri formaatilla, ne on tullut katsottua lukemattomia kertoja, kirjoja ja sarjiksia luettu, sekä universumin pelejä on tullut pelattua monen montaa, niin silti tämän leffan julkaisu on jäänyt jotenkin taka alalle. Ei ole oikeastaan mitään odotuksia, varsinkaan positiivia, sillä niin monet hehkutetut leffat ja pelit ovat olleet lähinnä keskinkertaisia viime aikoina. Teaserit olivat ehkä onnistuneempia kuin tämä uusi traileri. Ei huono, muttei herättänyt mitään suuria tunteita. Uuden pahiksen ääni oli Vaderiin verrattuna jotenkin munaton ja kuulosti huonolta. Toimintakohtauksista tuli lähinnä mieleen tuleva Star Wars Battlefront, eikä varmaan sattumalta.
  Katselin episodit 1-3 tuossa loppukesästä ja olihan niiden läpi jaksaminen yhtä tuskaa, tuskaisempaa kuin muistinkaan. Jar Jar keskusteluun en edes viitsi lähteä...
   
  Viimeksi muokattu: 21.10.2015
 3. Dragon/

  Dragon/ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2009
  Viestejä:
  1 329
  Saadut tykkäykset:
  15
  Tässä vielä aika hyvin tiivistettynä ep 1-3 ongelma:

  Tuosta siis 1:23:18
  Toivotaan toivotaan nyt näiden uusien suhteen että joku tolkku on säilynyt ja nämä pystyy edes katsomaan, ettei tarvi kävellä teatterista ulos.
   
 4. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 546
  Saadut tykkäykset:
  488
  Niin, näin se vähän taitaa olla. Ihmisten ennakkoluuloja ja käsityksiä on helppo vahvistaa ja vaikea muuttaa. 15-vuotta sitten olin todella järkyttynyt Phantom Menacen saamasta kritiikistä. Sittemmin olen tajunnut paljon paremmin, miten massat ajattelevat. Ennen kaikkea olen tajunnut, että asialla ei ole mitään väliä minulle, paitsi että tunnen itseni aika yksinäiseksi omalaatuisine mielipiteineni. En löydä samanhenkisiä ihmisiä juuri mistään. Se on omalaatuisuuden hinta ja se on vain hyväksyttävä. Omalaatuisuuttaan pitää oppia arvostamaan.

  Ei ole harvinaista, että taideteos kärsii pitkään julkaisunsa jälkeen inhoa tai unohdusta, koska kansan henkinen tila ei mahdollista taiteilijan ymmärtämistä. Esim. J.S. Bachin musiikki oli aikalailla unohduksissa yli puoli vuosisataa säveltäjän kuoleman jälkeen eikä Bachia edes hänen elinaikanaan arvostettu niin korkealle kuin voisi kuvitella. Sitten Felix Mendelssohn alkoi "markkinoimaan" Bachin musiikkia 1800-luvun alussa ja niin kävi, että Bach on lujittanut paikkansa yhtenä kaikkien aikojen suurimpana säveltäjänä viimeisen parinsadan vuoden aikana. Uskon vahvasti, että muutaman vuosikymmenen kuluttua Episodien 1-3 taiteellinen arvot ymmärretään ja ne nousevat suureen arvostukseen. Sitten minä voin nostaa käteni ylös ja sanoa arvostaneeni niitä alusta asti (jos olen vielä hengissä). Siinä on omalaatuisuuden etu.
   
  mustis tykkää tästä.
 5. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  En kiellä, etteikö osien 1-3 tarinankerronta olisi hieman töksähtelevää ja politikointi puuduttavaa. Kuitenkin, perustarina sopii hyvin yhteen seuraavien jaksojen kanssa eli en valita.
   
 6. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 589
  Saadut tykkäykset:
  55
  Star warsissa ei ole muuten kelloa. Vaikka niin esittävät olevan.
   
 7. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 546
  Saadut tykkäykset:
  488
  Ilmeisesti politikointi yllätti katsojat totaalisesti ja siksi se koetaan puuduttavaksi. Politikointia on kuitenkin lopulta melko vähän minuuttimääräisesti. Lucasin mukaan tarina on mikä se on ja siksi tarina sisältää mitä se sisältää riippumatta siitä, miten puuduttavaksi ADHD-ajan ihmiset sen kokevat. Juuri tästä syystä ilmaisin pienen huoleni "Disney Star Warsia" kohtaa. Mielistelläänkö yleisöä nyt niin, että särmä vähän katoaa? Asiat ovat näennäisesti kunnossa, mutta elokuvakokemus jää tyhjäksi?

  Mitä tulee töksähtelevään tarinankerrontaan, niin kaiketi näin koetaan sen takia, että Lucasin ohjaustyyli on vanhanaikainen ja leffat eivät juurikaan sisällä tuon aikakauden "trendikästä" ohjaustyyliä heiluvine kameroineen. Tämä tekee näistä leffoista ajattomampia ja yhtenäisiä originaalitrilogian kanssa.
   
 8. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 589
  Saadut tykkäykset:
  55
  Kyllähän niissä ekoissa on aika paljon camp huumoria.
   
 9. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Jotta pysytään mahdollisimman paljon asian ulkopuolella niin pitäähän oma binks-traileri olla

   
  mustis ja mikita tykkäävät tästä.
 10. Dragon/

  Dragon/ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2009
  Viestejä:
  1 329
  Saadut tykkäykset:
  15
  Heh, jar jar traileri on parempi kun originaali
   
 11. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 125
  Saadut tykkäykset:
  82
  Minkähänlainen kakara-Anakinin olisi pitänyt olla, bad to the bone heti kuoriuduttuaan..?
  --
  Oli miten oli, jos henkeni pihisee siihen asti kun lippuja saa "normaaliin" näytökseen, niin menen kapitalistisen Finnkinon teatteriin katsomaan tämän produktion, saatan jopa hinata mukaani isäni jonka kanssa tuli mentyä Hällä -nimiseen tetteriin Jedin paluun ensi-ilta-viikon näytökseen vuonna 1983.

  Traileri(e)n perusteella tarjolla on juuri sellaista tavaraa jota elokuvan pääotsikko antaa ymmärtää olevan tulossa.
  Etukäteen arvostelu on varsin ikävää toimintaa. Itse aion antaa tälle mahdollisuuden.
   
 12. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 469
  Saadut tykkäykset:
  75
  ^ Olikohan tuo nyt minulle tuo kysymys? Onnistui ärsyttämään niin perkeleesti viimeisimmällä (ja hyvin todennäköisesti viimeisellä) katselulla, että sellainen vähemmän ärsyttävä olisi ollut parempi.

  Tuosta arvostuksen nousemisesta olisi mielenkiintoista vaikka pistää 71dB:n kanssa veto pystyyn :D Omalla kohdalla ainakin mennyt juuri päinvastoin vuosien varrella. Eiköhän ne "massat" ole aika usein oikeassakin.

  Kaveri halusi välttämättä näyttää uuden trailerin, niin kännissä piti suostua katsomaan. Ei siitä kuitenkaan enää aamulla niin paljon muista... mutta hyvältähän tuo näytti, edelleen. Ylioptimistiseksi heittäytymättä uskallan odottaa tältä sellaista neljän tähden kelpo SW-elämystä, mikä olisi jo hieno juttu.
   
 13. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Abramsin leffoissa on toiminta ja visuaalinen puoli ollut yleensä ykkösluokkaa! Tunnelma ja draama ja rauhallisemmat kohdat ... no, niitä on kerrottu toiminnan ja lens flarejen kautta :D Toivottavasti star warsissa on edes mutama yli sekunnin mittainen otto.
   
 14. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 546
  Saadut tykkäykset:
  488
  Massat oikeassa? Mistä lähtien? Massat menevät laumoina tietämättä ollenkaan kuinka metsässä ovat, tai ovatko sattumalta jopa oikeassa. Massat eivät ymmärrä, että taiteeseen kuuluu se, että aina kaikki ei ole odotusten/toiveiden mukaista. Taide voi ärsyttää. Vika ei ole taiteessa, vaan taiteen tulkissa, jos tämä ärsytys laitetaan taiteen viaksi. Monasti taide tuo esiin katsojan omia henkisiä vikoja. Henkisesti köyhää ärsyttää tällainen, tottakai. Taiteilijan ei pidä laskeutua massan tasolle, vaan yrittää auttaa massoja nousemaan omalle tasolleen.

  Ihmiset tuppaavat näkemään asiat näin:

  - Pidin asiasta A, joten asia A on hyvä
  - En pitänyt asiasta B, joten asia B on huono

  Ihmisiltä unohtuu 2 muuta vaihtoehtoa:

  - Pidin asiasta A, mutta A on silti huono
  - En pitänyt asiasta B, mutta B on silti hyvä

  On inhimillisesti ymmärrettävää, että asioita arvotetaan omien fiiliksien pohjalta. Pitäisi kuitenkin tiedostaa, että omat fiilikset eivät ole mitään neutraaleja matemaattisia faktoja, vaan lukemattomien muuttujien muokkaamia ja yksilöllisiä. On siis hyvä edes yrittää arvottaa asioita "ohi" omien fiiliksien. Silloin sitä tulee peilanneeksi myös omia fiiliksiään ja jopa kehittämään itseään, laajentamaan ymmärrystään.

  Taiteen arvostuksen nousu voi viedä 50 tai 100 vuotta. En varmaakaan ole maksamassa hävinnyttä vetoa sinulle siinä vaiheessa ja ylipäätään arvonnousu pitäisi määritellä tarkasti, jotta voittaja selviäisi. En puhu siitä, mitä massat ajattelevat (taiteessa merkityksetöntä), vaan siitä, mitä elokuvatutkijat ajattelevat. Episodeja I-III tullaan arvostamaan siksi, että ne uudistivat elokuvaa laajentamalla ilmaisun palettia sekä siksi, että ne on niin huolellisesi ja visionäärisesti tehty. Ne ovat yksinkertaisesti taidetta, kun näkee metsän puilta. Massat tuskin näkevät, koska niin moni asia ärsyttää sokaisten mielen.
   
  Viimeksi muokattu: 31.10.2015
  Vole tykkää tästä.
 15. Dragon/

  Dragon/ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2009
  Viestejä:
  1 329
  Saadut tykkäykset:
  15
  Epäilen että nämä tullaan muistamaan elokuvahistorian huonompina tekeleinä, ei taiteena.
   
 16. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 539
  Saadut tykkäykset:
  245
  Voisitko vähän avata ja perustella tätä?
   
 17. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 977
  Saadut tykkäykset:
  425
  Jahas, pitäisköös ruveta poppareita jo lämmittelemään :p
   
 18. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 589
  Saadut tykkäykset:
  55
  No oli se episodi 2 ihan katottava. Kun jari jaria näky vähän vähemmän.
   
 19. Dragon/

  Dragon/ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2009
  Viestejä:
  1 329
  Saadut tykkäykset:
  15
  Itse katselin tuota tosi järkyttyneenä tv:stä, oliko se tosiaan noin huono. Muistaisin leffassa tuon kuitenkin nähneeni.
   
 20. tuna

  tuna Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 377
  Saadut tykkäykset:
  203
  Star Wars I-III tullaan muistamaan myötähäpeää aiheuttavasta saippuasarjamaisesta näyttelemisestä.
  Ne tullaan myös muistamaan kaikkien aikojen suurimpina elokuva pettymyksinä, jatko-osina ajatellen.

  Star Wars I-III elokuvissa moni asia "ärsyttää" ja suurin syy ärsytykseen on kysymys "miksi"? Miksi niin onnistuneiden osien IV-VI jälkeen Lucas voi epäonnistua näin TÄYDELLISESTI. Juonenrakenteen perusteet onnistuneita, mutta kun se toteutus oli aivan hirveää:mad: käsikirjoitus, ohjaus, näyttelijät/näytteleminen (<käsikirjoitus, henkilöohjaus), jar jar bings ja liian paljon CGItä. Ilmeisesti elokuvan tarkoitus oli pohjautua CGI:hin, eikä niinkään näyttelemiseen (vuorosanoihin ymn.).

  Osien I-III "hyvyyttä" en koskaan tule ymmärtämään, mutta ilmeisesti joku ymmärtää ja hieno homma hänelle.

  Uusi Star Wars on jo trailerin perusteella voittaja, osia I-III ajatellen.
   
  Viimeksi muokattu: 31.10.2015