Star Wars: The Force Awakens (2015) (J.J. Abrams / Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels, Peter Mayhew, Kenny Baker)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana sokka, 29.04.2014.

 1. Mace73

  Mace73 Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.02.2005
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Abramsilla ja Disneyllä on sikäli kiitollinen tehtävä että Lucasin luotsaamat katastrofimaisen huonot episodit I-III ovat surkeudessaan omalla "ylivertaisella" tasollaan. Eli rima on jo niin alhaalla, että sen yli pääsee vähäiselläkin vaivalla. Pitäisi kokeilla pystyykö jo vihdoin katselemaan alkuperäistä trilogiaa ilman että kuvittelee Hayden Christensenin irvistelevän Darth Vaderin naamion takana :( :grr:

  Tykkäsin uuden leffan teaserista, odotukset ovat varovaisen positiiviset.
   
 2. Dr. Jacoby

  Dr. Jacoby Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2014
  Viestejä:
  154
  Saadut tykkäykset:
  3
  "There has been awakening..." (salamyhkäisellä äänellä) Hahaha. Dark Knightistako se oli?

  Juu, ihan kiva.. niinku joku fanivideo. Honest trailer tuli myös mieleen koomisesta alavireestä
  Näköjään samaa robottipalloilua on pakko pitää mukana maaliman tappiin
  Nostalgiatrippi, mikäs siinä. Jossa pakollinen musta homo (oletan) sivuosissa. See u on the dark side
   
 3. Reddington

  Reddington Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.08.2014
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  17
  Tää on kyllä edelleenkin aivan hel-ve-tin-moinen saavutus. Ei vaan voima tavoittanut heitä. :(
   
 4. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 935
  Saadut tykkäykset:
  776
  Noh, eipä kyllä kauheasti tuo teaseri vielä iskenyt. Toivottavasti itse elokuva on parempi. Mitään ei tuon pohjalta voi tietenkään vielä suuntaan taikka toiseen sanoa, mutta onhan tuo uusi valosapeli(tai nyt nimen omaan -miekka) aika ankea. Miksi jokaiseen leffaan pitää uusi keksiä?

  Oikeastaan eniten pelottaa, että leffan ohjaa Star Trekin pilaaja. Toivottavasti ei pilaa tätä... Jeps, jokaisella voipi olla oma mielipiteensä.

  Mutta kuten jo aiemmin todettiin, niin eihän aiemmista osista voi kuin parantaa, jotta että sinänsä ihan jeespoks odotukset. Jos nyt vain ei Millenium Falcon yritä mustaa aukkoa karkuun lentää, niin sekin on jo ok.
   
 5. Freekster

  Freekster Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.05.2005
  Viestejä:
  1 345
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tuo kuulostaa erittäin hyvälle sillä Tallinnaan aukeaa joulukuussa IMAX teatteri. Ensimmäiseen osaan on tiettävästi kuvattu vain yksi kohtaus IMAXIna. Abrams valitteli että IMAXille kuvaus on kallista ja hidasta. Ilmeisesti toiselle osalla on isompi budjetti.

  Mitä tulee noihin valomiekka ja CGI kohtauksista valittajiin:
  Newsflash: Ette kuulu kohderyhmään! Ei kuulu kukaan muukaan yli 17-vuotias vaikka aika moni aikuinen tämän menee katsomaan. Mutta on aika lapsellista jos aikuinen valittaa lasten elokuvasta että se on lapsellinen :D
   
 6. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 935
  Saadut tykkäykset:
  776
  En tiennytkään, että tämä on lasten elokuva. Toisaalta, kun katsoo mille ryhmälle Tähtien sotaa nykyään markkinoidaan, niin olisihan se pitänyt arvata. Eli voimme siis odottaa Millenium Falconin lentävän mustaa aukkoa karkuun.
   
 7. Duck Rogers

  Duck Rogers Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.02.2007
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ettei vain olisi joku muinainen miekka, selittää mallin ja sivuilla tietty pakarit liialle energialle. Star Trek oli kuollut ennen ku Abrams astu puikkoihin joten ainakaan huonommaksi asiat eivät menneet. Eka oli ihan ok ja toine hieman torsompi. Täytyy muistaa et kaksi niitä edeltänyttä trekkiä oli täyttä kuraa.
   
 8. Freekster

  Freekster Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.05.2005
  Viestejä:
  1 345
  Saadut tykkäykset:
  2
  Star Wars elokuvien DVD ikärajat:
  Episode I: 8
  Episode II: 10
  Episode III: 11
  Episode IV: 7
  Episode V: 8
  Episode VI: 8
  Elokuvissa rating oli PG paitsi III joka oli PG13.

  Eli kyllä ne on alunperin lapsille suunnattu. Se vaan monelta unohtuu kun on ensimmäiset itse lapsena nähnyt ettei uudet toimi enää aikuisille. Eiköhän ihan jokainen 8-vuotias ollut aika täpinöissä nähdessään episodet I-III. Samojen lasten mielestä IV-VI on aika ankeita.

  En tiedä mikä tulevan leffan ikäraja on mutta tuskin yli 12. Sekin on jo vähän liikaa sillä kyllä 8 vuotiaan pitää päästä leffaan näkemään Star Wars.
   
  Viimeksi muokattu: 01.12.2014
 9. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 480
  Saadut tykkäykset:
  76
  Alin sallittu ikäraja ei tietääkseni automaattisesti ole yhtä kuin elokuvan kohderyhmä. Onko esim. joku Uneton Seattlessa myös näille tehty, kun pääsevät sitäkin katsomaan?

  Varmasti toimii, jos tehdään huomattavasti paremmin kuin edelliset kolme. Joku Guardians of the Galaxy ei ollut enää kovin kaukana näistä ja pidin kovasti.

  Faktaa vai mutua? Ei varmasti ainakaan kaikkien kohdalla näin ole.
   
 10. Freekster

  Freekster Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.05.2005
  Viestejä:
  1 345
  Saadut tykkäykset:
  2
  Oletko tavannut 8 vuotiaan pojan joka ei pitänyt SW I-III elokuvista?
  Ei tietenkään kaikki pidä kaikista elokuvista mutta ihan jokainen jonka olen tavannut jonka ensimmäinen SW elokuva oli Episode I pitää I-III niinä "oikeina" SW elokuvina. IV-VI on muinaishistoriaa. Meillä on duunissa muutama nuorempi elokuvaharrastaja jotka ei voi ymmärtää mitä "vanhukset" näkee IV-VI:ssa eikä ne myöskään ymmärrä miksi I-III on meidän mielestä huonompia. Mielenkiintoisia keskusteluja :)
   
 11. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 525
  Saadut tykkäykset:
  659
  Ainakin itselleni IV on tarjonnut aikuisena paljon enemmän kuin lapsena. Lapsena leffa oli tietenkin "siisti", mutta samalla myös tylsä ja varsinkin inisevä nynny ( = Luke) otti pannuun. Aikuisena sävyjä on tullut paljon enemmän ja iso draaman kaari koskettaa ihan eri tavalla.

  Lapsilla ei välttämättä ole hirvittävän kehittynyt elokuvamaku (eli mikä tahansa skeida voi upota lapseen tai teiniin), mutta kuulostaa kieltämättä huolestuttavalle yli(?) 20-vuotias, joka esiintyy elokuvaharrastajana ja on vilpittömästi tuota mieltä. Elokuvaharrastajiakin on tietenkin moneen lähtöön.
   
 12. tuna

  tuna Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 389
  Saadut tykkäykset:
  205
  "Isompi budjetti", minusta 200 miljoonaa dollaria on jo kohtalaisen iso budjetti:confused: Päästään jo kolmenkymmenen kalleimman elokuvan joukkoon (unadjusted for inflation). Nämä elokuvien budjetit alkavat jo olemaan aivan käsittämättömiä:confused:

  Se hyvä tässä uudessa Star Wars elokuvassa on, että siitä ei voi tulla huonompi kuin osista I-III
   
  Viimeksi muokattu: 01.12.2014
 13. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 480
  Saadut tykkäykset:
  76
  Myönnän heti, että itselläkin oli monia tosi noloja mielipiteitä elokuvista pentuna :) Hävettäähän ne ja toisaalta voi olla tyytyväinen, että nyt tajuaa asioita paljon paremmin. Ehkäpä näilläkin vielä mielipiteet iän ja kokemuksen myötä muuttuu, kuka tietää?

  Se ainakin olisi itselle vuosisadan ylläri, jos tulevista Warseista vielä vähemmän pitäisin kuin edellisistä. Tuskin!
   
 14. danholo

  danholo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.06.2012
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tervehdys kaikille pitkästä aikaa (vaikka ei kukaan täällä minua tiedäkään)!

  Huomatessani, että leffan traileri julkaistiin, innostuin täysin. Katsoin trailerin samalta istumalta kolme kertaa peräkkäin. Ensin hämmästyksissäni, sitten aivan innoissani, lopulta analyyttisesti. Olen nähnyt trailerin muutaman kerran noiden alkuperäisten katselukertojen jälkeen. Olen jälleen kuin pieni lapsi. Kaikki näytti hyvältä. Leffa ei tosiaankaan voi olla niin huono kuin viimeiset kolme, vaikka omalla tavalla pidin niistäkin. Myönnän, että olen aika puolueellinen Star Wars -fani, joten kaikki uppoaa. Hämmästyttää kuinka paljon negatiivista reaktiota ja spekulaatiota kuitenkin vallitsee nettikeskusteluissa, oli aihepiiri mikä tahansa. Se on harmi, ja säälittävääkin, kun ei voi lapsenomaisesti innostua rakastamistaan franchiseista enää millään. Kaikki pitää analysoida kyynisesti arvottomiksi.

  Luotan JJ Abramsiin ja muihin Lucasfilmin palkkaamiin tyyppeihin, että ylläpitää uudessa leffassa aitoa Star Wars henkeä unohtamatta mystisyyttä, rosoisuutta ja seikkailuntunnetta.

  Lopettakaa valittamasta ja nauttikaa tulevasta! Oli se oikeastaan kuinka huono tahansa, JOKAINEN täällä tulee näkemään sen. Minulla on tosiaan odotukset aika korkealla, mutta silti olen varautunut pahimpaan.

  nimim. Kaveri joka piti viimeisimmästä TMNT -leffasta.

  Hyvä bisnesmies tekee tuotteestaan sellaisen, mikä myy ja Star Warsin kohdalla se tarkoittaa eeppistä elokuvaa, joka on ajaton. Pakko myöntää, että paineet on aika kovat.
  Miekka näyttää mielestäni vähän broadsword -tyyliseltä. Jos katsoo tarkemmin, ainakin trailerin perusteella valosapelin 'terä' on erittäin epätasainen. Ei voi tietää, onko itse miekka tehty vähän hutiloiden. Jedit ja Sithin on hävinnyt galaksista jo 30 vuotta sitten, ja ainoa joka jotain siitä tietää on Luke. Huhuja on myös, että nykyisen Star Wars Rebels sarjasta tuttu 'Inquisitor' olisi yksi monista ja näitä tulee esiintymään uusissa elokuvissa.
   
  Viimeksi muokattu: 01.12.2014
 15. Dragon/

  Dragon/ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2009
  Viestejä:
  1 329
  Saadut tykkäykset:
  15
  Tuo on vähän siinä ja tässä kenelle nämä elokuvat on suunnattu. Toisaalta hahmona on jarjar binks, toisaalta leikataan päitä irti ja ukot käristyvät jne. Antaisitteko 8 vuotiaan katsoa noita? Itsellä on vähän siinä ja siinä.

  Hobitissa oli vähän samaa vikaa, ensin lasketaan jokea tynnyreillä, sitten leikataankin pää irti.
   
 16. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 649
  Saadut tykkäykset:
  516
  Niinpä. Kyllähän Star Wars voi varmaan olla tervanjuontia, jos niitä katsoo aikuisen kyynisellä mielellä. Ei tulisi itselleni mieleenkään. Mitä järkeä tuossa olisi? Onneksi STAR WARS -tekstin rävähtäessä valkokankaalle John Williamsin fanfaarin säestyksellä sitä tuntee itsensä kertaheitolla 8-vuotiaaksi ja eskapistiseen tapaan normaalin elämän kyynisyys katoaa täysin kahdeksi tunniksi. :king:
   
 17. Reddington

  Reddington Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.08.2014
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  17
  Nyt tulee ulos äääaääaahhhh.... :sick:.............. :sick: .................. :sick:
   
 18. Reddington

  Reddington Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.08.2014
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  17
  TerMiNaTor.. ilmeisesti. Googlataans.. Mmmhhhh

  [​IMG]
   
 19. rewind

  rewind Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  892
  Saadut tykkäykset:
  0
  No eihän tämä nyt voi huonompi olla kuin edelliset. Lapsena jaksoi Star Warsia ja Trekiä katsella, mutta onhan nuo nyt aikuisella iällä jo aika vaivaannuttavaa paskaa. Ja tämä mielipide ihmiseltä, jonka mielestä Barbie: Life in the Dreamhouse on ihan saatanan kova sarja.

  Abramsin Trek ei ollut mikään mestariteos, mutta oli se vanhoja parempi. Joten eiköhän tämäkin pyyhi edellisillä lattiaa, ainakin episodeja I-III.
   
 20. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 935
  Saadut tykkäykset:
  776
  Mielestäni episodit 4-6 eivät loppujen lopuksi kovin lapsille suunnattuja elokuvia olleet. Ja kun dokumentteja katsoo, joissa näytetään ihmisiä jonottamassa leffoihin 70-luvun lopulla, niin enimmäkseen ne aikuisia ovat. Episodien 1-3 aikaan Lucas aloitti massiivisen oheiskrääsän tekemisen nimenomaan lapsille. Mukaan tuli pelejä, tv-sarjaa ja kaikkea mahdollista, josta lapset tykkäävät. Kyllähän se on näkynyt ihan lelukaupoissakin, joissa poikien leluhyllyt notkuvat Star Wars -krääsästä.

  On helppo kuvitella, että nyt jatketaan samaa sarjaa.

  JJ Abrams teki hieman saman Star Trekille. Vaikka uusia elokuvia ei nyt suoraan lapsille ole mainostettu ja krääsää tehty, niin ainakin uudet elokuvat olivat lapsellisia. Eivät vanhat elokuvatkaan enää mitään loistavia olleet, varsinkaan viimeisimmät, mutta tv-sarjat ovat edelleen kaikessa suhteessa paljon parempia kuin uudet leffat, niin realismissa kuin juonissa. Mutta ei passaa väärästä aiheesta liikaa paasata.

  Mielestäni Star Trek on kuitenkin säilyttänyt tietynlaista aikuismaisuutta ja uskottavuutta, mikä Star Warsilta on uusien elokuvien ja krääsän myötä kadotettu. Keski-ikäisellä miehellä työpöydällä oleva Enterprisen pienoismalli saa nostalgista ihailua ja hyväksyviä katseita, mutta X-Wingin pienoismallista saa kommentin, että meidän pojalla on muuten samanlainen. Onko sulla JarJarBinksikin, se kuulemma rulettaa...
  Oikeastaan Millennium Falcon on ainoa, joka on hieman säästynyt tuolta, koska sitä ei ole raiskattu uusissa elokuvissa niin pahasti.