Star Wars: The Force Awakens (2015) (J.J. Abrams / Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels, Peter Mayhew, Kenny Baker)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana sokka, 29.04.2014.

 1. Dragon/

  Dragon/ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2009
  Viestejä:
  1 329
  Saadut tykkäykset:
  15
  Tämä tuli nyt vasta käytyä katsomassa.

  Ihan kelpo leffahan tuo, parin päivän mietinnän jälkeen.

  Tuli katsottua 3d-versio, jäin kyllä kaipaamaan 3d:lle hfr nopeutta. Aika häiritsevää haamuilua 3d kuvassa (plevna 2), tuo näyttää samalta kuin katsoisi matskua mistä on lomitus poistettu väärin, tai kentät väärinpäin. Mielestäni tuo 3d ei oikein tuonut tähän mitään lisää. Kuva näyttää pienemmältä lasien läpi, lasit ei istu nokalla ja kuva on tummempi.
  Plevna 2:en äänet tuntuivat myös olevan aika limitillä. Alun taistelukohtauksissa kuuluu aika ikäviä Skriääähhh ääniä teatterin etupäästä.
   
  JiiPee77 tykkää tästä.
 2. kenkaa

  kenkaa Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.02.2002
  Viestejä:
  58
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvin samaa mieltä, punainen lanka tuntui hieman puuttuvan ja olisin kaivannut enemmän hahmojen kehitystä. Onneksi seuraavaan osaan asiaa nähtävästi korjataan hieman: http://www.episodi.fi/uutiset/fanien-reaktio-aiheuttanee-muutoksia-seuraavaan-star-warsiin/.

  Vanhana Star Wars -fanina annan arvosanaksi 3/5.
   
 3. Jyrki

  Jyrki Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.01.2001
  Viestejä:
  1 472
  Saadut tykkäykset:
  22
  ^En ole varma onko "fanien kuunteleminen" hyvä asia. Kuulostaa siltä, että tuottajat ovat sorkkimassa elokuvaa rankalla kädellä.
   
 4. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 157
  Saadut tykkäykset:
  847
  Hieman leffan erikoisefekteistä
   
 5. Maky

  Maky Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.04.2000
  Viestejä:
  871
  Saadut tykkäykset:
  14
  Nyt minäkin tämän näin ja vähän kierrätysolo jäi. Tavallaan hauska, että viitattiin vanhoihin elokuviin, mutta enimmäkseen ärsytti. Nice shot kid!

  Eniten ärsytti kuitenkin valomiekkailu.
  Rey ei ollut miekkaillut koskaan? ja pärjäsi silti. Ärsytti vielä enemmän, koska Finn otti jo pataan ja oli tod.näk Trooperkoulutuksessa saanut vähän koulutusta asiaan.
   
 6. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 497
  Saadut tykkäykset:
  79
  Kaveri kertoi tähän ihan järkevältä kuulostavan teorian, ellei sitten jo ketjussa olekin puhuttu. Rey on voinut olla jedikoulutuksessa nuorempana, mutta sen jälkeen likalle on tehty ns. mindswipe ja nuo jutut ovat tavallaan unohtuneet. Olikohan se niin, että tuollainen temppu on ihan todellinen juttu SW-maailmassa, mutta tähän mennessä vain peleistä tuttu...
   
  Viimeksi muokattu: 01.02.2016
 7. Miku-91

  Miku-91 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.01.2010
  Viestejä:
  451
  Saadut tykkäykset:
  113
  1. Leffan alkupuoliskolla tehtiin selväksi, että Rey käyttää aseenaan sauvaa (joka ei eroa miekasta käytettävyydessä paljoakaan) ja on helvetin hyvä tällä lähitaistelussa. Ylipäätään Jakku kuvattiin karuna selviytymispaikkana, jossa joutuu taistelemaan hengestään.

  2. Hieman ennen miekkailukohtausta Chewie ampui Kylo Reniä Bowcasterillaan - joka pohjustettiin leffassa todella tappavaksi aseeksi - kylkeen ja Kylo vuosi tämän takia helvetisti verta. Tyyppi oli siis todella pahasti haavoittunut ja kuolemaisillaan tuossa.

  3. Ren oli vasta tappanut oman isänsä ja joutui katsomaan vierestä, kun valomiekka, jota Kylo pitää perintökalleutenaan (Vaderin vanha valomiekka), ei vastannutkaan tämän kutsuun, vaan lensi sen sijaan tämän silmien ohi Reylle. Eli tyyppi oli henkisestikin aika hajalla tuossa.

  4. Rey on todella vahva Voimassa. Tässä tulee ottaa huomioon alkuperäisen Star Warsin (eli New Hopen) lyhyehkö kuvaus Voimasta:

  Luke: "You mean it [The Force] controls your actions?"
  Obi-Wan: "Partially, but it also obeys your commands."

  Jos muistat, niin taistelun alkupuoliskolla Kylo Ren oli niskan päällä ja Rey selvästi pakeni häntä. Rey alkoi dominoida taistelua vasta siinä vaiheessa, kun Ren houkutteli Reytä Pimeälle puolelle ja mainitsi sanan "The Force," jonka jäkeen Rey siis toistaa "The Force?", selvästikin keskittyy, päästää Voiman sisäänsä/Voima "herää" hänessä lopullisesti (tjsp).

  5. Finn ehti sekä haavoittaa että väsyttää Kyloa, ennen kuin Rey tarttui miekkaan. Syy siihen, miksi Finn ei kestänyt miekkailussa tuon pidempään, on todennäköisesti se, ettei Finnillä ollut Voimaa apunaan. Tämän lisäksi Finn ei ollut mitenkään erityisen hyvä miekkailussa, mikä tehtiin mielestäni leffassa jo aiemmin selväksi Takodana-planeetalla, jossa normaali Stormtrooper (toki Finn itsekin lasketaan tällaiseksi) voittaa Finnin (jälleen suhteellisen helposti) miekkailussa/lähitaistelussa. Stormtrooper olisi selvästi antamassa maassa makaavalle Finnille jo kuoliniskua ja Finn pelastuu vasta, kun Han Solo ampuu tuon toisen Stormtrooperin.

  Näiden lisäksi on hyvinkin mahdollista ja jopa todennäköistä, että Rey on saanut aiempaa koulutusta Jedinä. Tähän viitattiin aika selvästi itse leffassa: [normaalia vihaisemmalla äänellä] "What girl?," "She's just beginning to test her powers" -> Kylo hyvin todennäköisesti tiesi Reyn Voimineen ja taustoineen.
   
  Viimeksi muokattu: 01.02.2016
  Crockett ja Maky tykkäävät tästä.
 8. warre

  warre Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  14.02.2000
  Viestejä:
  2 337
  Saadut tykkäykset:
  19
 9. The Ring

  The Ring Charles Bronson 1921-2003 Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.12.2002
  Viestejä:
  1 526
  Saadut tykkäykset:
  1
  En jaksa laittaa spoilereita, joten lue omalla vastuulla, jos et elokuvaa ole vielä nähnyt.

  Missään vaiheessa en saanut vanhaa Star Wars-fiilistä päälle, vaikka halusin antaa elokuvalle kaikki mahdollisuudet. Sen tämä elokuva ainakin minulle todisti, että kaikesta roskasta, mitä George Lucas on vuosien saatossa saanut päällensä, on osa varmasti aiheetonta. Hän sentään osasi luoda Star Wars elokuvia, jotka nappasivat katsojan mukaansa heti elokuvan alkumetreiltä lähtien. Tämän elokuvan kohdalla, näin valitettavasti ei tapahtunut.

  Yksikään tämän uuden Star Wars-elokuvan uusista näyttelijöistä, ei vienyt hahmoaan sille tasolle, että olisin heistä pitänyt. Daisy Ridleyn rollihahmo Rey, hallitsi voiman käytön ja valosapelin heiluttelun kuin vanha tekijä, vaikka hänellä ei näyttänyt olevan juuri hajuakaan koko voiman olemassaolosta. Elokuvan lopputaistelut aiheutti lähinnä suurta myötähäpeää.

  Sitten oli tämä toinen uusi päähahmo (Finn), joka alkuun vaikutti jopa hieman mielenkiintoisemmalta tapaukselta, moraalisten ongelmien kanssa painivana stormtrooperina. Loppua kohden mielenkiinto läsähti myös hänen kohdallaan pohjamutiin. Lisäksi olin havaitsevinani, että Disney kehittelee Ray:n ja Finnin välille jotain pakollista romanttista kuviota tulevaisuudessa, vaikka näiden näyttelijöiden välillä ei kipinät juuri lennelleet.

  Kolmas uusi koheltaja oli tämä pahishahmo Kylo Ren. Alkuun kaikki näyttikin hyvälle. Kaverilla oli ulkonäkö ja ääni sopivan pahaenteinen, mutta kun hän riisui kypäränsä, alkoi alamäki. Lisäksi hän ei omannut yhtään vanhempiensa piirteitä, ja karisma loisti myös poissaolollaan. Kylo Ren lopputaistelu Finniä ja Reytä vastaan veti lähinnä hiljaiseksi. Elokuvan alkupuolella nähty voimakas ja pelottava pahis, oli lopputaistelussa lähinnä suuri vitsi (kaikesta aiemmin tapahtuneesta huolimatta).

  Harrison Fordin Han Solo ja Chewbacca oli elokuvan harvoja valonpilkahduksia. Luke Skywalkerin näyttäminen elokuvan lopussa lähinnä pohjusti tulevaa jatko-osaa, jonka jätän todennäköisesti katsomatta.

  Star Wars The Force Awakens on saanut osakseen paljon ylistystä, mutta minulle tämä oli todella suuri pettymys.

  1/5
   
 10. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 967
  Saadut tykkäykset:
  118
  En ole ikinä ollut mikään suuri Star Wars-fani. En osaa aiempia osia ulkoa, enkä ole lukenut kaikkea internetissä kirjoitettua Star Wars tietoutta. Valitettavasti myöskään Voima ei ole kanssani, enkä hypi riemusta kun Ewokki lyllertää kuvaan. En myöskään ole liimannut Lucasin kuvaa sänkyni yläpuolelle lohduttamaan yksinäisiä iltoja. Tuolta pohjalta kun lähtee, niin 7. osa tätä eeppistä avaruussaagaa oli mielestäni ihan kelvollinen elokuva, ja väitän että suuri osa kelvollisuudesta perustuu helpotukseen järkyttävien edellisten tekeleiden jälkeen. Ne Lucasin 1-3-osat on vaan ihan aikuisten oikeasti kamalia. Ohjaajana J.J. Abrams tekee mielestäni tasalaatuista, ketään häiritsemätöntä 3/5 -kamaa leffa leffan jälkeen, ja siihen samaan putkeen The Force Awakens menee. Uudet näyttelijät olivat ihan kamalia. Finn läähätti ja Ren oli monttu auki kuvasta toiseen, mutta kuka noista välittää. Itse juoni oli myös kovin heppoinen ja tarinaa kuljetettin eteenpäin niin että tyhmempikin tajuaa. Toivottaasti jatkossa tähän puoleen kiinnitetään vähän enemmän huomiota. The Force Awakens näytti hyvältä, joten mielestäni oli teknisesti järkevää aloittaa uusi putki tässä vaiheessa. En kuulu kohderyhmään, mutta ihan hyvin leffa kuitenkin upposi puuteista huolimatta. Missäs se Yoda muuten on? Se olisi saanut olla mukana.

  3½/5
   
 11. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 200
  Saadut tykkäykset:
  339
  Kokonaan toiseen vaihtoi hiippakuntaa "kuutososassa" hän. Eli delasi.

  T: Vesku
   
  Pazze tykkää tästä.
 12. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 967
  Saadut tykkäykset:
  118
  Tämä kertoo kuinka hyvin mä oon perillä tästä saagasta. :)
   
  Dragon/ tykkää tästä.
 13. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 601
  Saadut tykkäykset:
  276
  Kiitos spoilerista.
   
  Pazze tykkää tästä.
 14. pasala

  pasala Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.05.2005
  Viestejä:
  392
  Saadut tykkäykset:
  5
  Eihän siitä ole kuin 33 vuotta :D Tosin eihän sitä tiedä jos Luken mukana tuli taas haamuna takaisin kuvaan.
   
  Recce ja The Ring tykkäävät tästä.
 15. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 200
  Saadut tykkäykset:
  339
  Joo, vähän rajaa noissa spoilerointivaateissa....

  T: Vesku
   
 16. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 967
  Saadut tykkäykset:
  118
  Eiköhän toi ollut Mookidiltä vitsi.
   
 17. Dragon/

  Dragon/ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2009
  Viestejä:
  1 329
  Saadut tykkäykset:
  15
  Nyt pisti vähän hymyilyttämään.

  Ei kai tuo uusin stawa nyt ihan 1/5 ollut kuitenkaan, itseä ei häirinneet nämä uudet näyttelijät, enemmän oli ongelmaa kun vanhat piti marssittaa ruudulle...
   
 18. The Ring

  The Ring Charles Bronson 1921-2003 Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.12.2002
  Viestejä:
  1 526
  Saadut tykkäykset:
  1
  Yllätyin tästä 1/5 itsekin. Kai sitä pitäisi kuuppa tarkistuttaa.
   
 19. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 920
  Saadut tykkäykset:
  592
  No sehän on ihan siitä kiinni, keneltä kysytään. o_O
   
 20. ipeniemela

  ipeniemela Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.09.2004
  Viestejä:
  793
  Saadut tykkäykset:
  56
  Juuri viime viikolla saapui kahden levyn steelbook-bluray postilaatikkooni ja hetimiten oli leffa katsottava uudelleen. Tokalla katselukerralla, kun odotukset eivät enää varjostaneet katselukokemusta, leffa vaikutti jopa paremmalta kuin ensimmäisellä katselukerralla ja juonen palaset tuntuivat sopivan täydellisesti kohdilleen. Ei se Rey nyt mikään mestarijedi ollut, aikas kömpelöä oli hänen valomiekkailunsa jos vertaa vaikkapa Luken ja Vaderin taisteluun Imperiumin vastaiskussa. Han Solo oli leffan kirkkain tähti, siitä ei ole epäilystäkään.