Star Wars: The Force Awakens (2015) (J.J. Abrams / Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels, Peter Mayhew, Kenny Baker)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana sokka, 29.04.2014.

 1. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 925
  Saadut tykkäykset:
  593
  Ehkä olisi kannattanut olla jaksamatta sen sijaan, että kyselee noin urpoja. o_O

  En ole ihan vitun tyhmä. Minähän sentään ymmärrän Lucasin taidetta toisin kuin moni muu täällä.
   
 2. Miku-91

  Miku-91 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.01.2010
  Viestejä:
  451
  Saadut tykkäykset:
  113
  Lucasin taidetta, jossa juonella ei ole mitään logiikkaa? Vai Lucasin taidetta, jossa Jar-Jar Binks astuu Banthan paskaan? Vai Lucasin taidetta, jossa avaruuskameli pieraisee Jar-Jarin nenän edessä? Vai Lucasin taidetta, jossa Anakin yrittää hurmata Padmea puhumalla hiekasta ja siitä kuinka ärsyttävää se on? Vai Lucasin taidetta, jossa noin niinkuin jokainen ympäristö näyttää steriililtä, feikiltä ja siltä kuin se olisi otettu suoraan 2000-luvun alun videopelistä? Vai Lucasin taidetta, jossa dialogi on myötähäpeällisen huonoa ja epäaitoa? (You're so beautiful. It's only because I'm so in love. No, no. It's only because I'm so in love you!) Vai Lucasin taidetta, jossa lähes jokainen hahmo puhuu robottimaisella, monotonisella äänellä ja näyttää niin tylsistyneeltä että haluaisi ampua itsensä? Vai Lucasin taidetta, jossa lapsi vahingossa sattuu räjäyttämään pahiksien armeijaa kontrolloivan taisteluaseman? Vai Lucasin taidetta, jossa mystinen ja maaginen Voima pilataan totaalisesti midi-chlorianeilla? Vai Lucasin taidetta, jossa valomiekkailu ei näytä miekkailulta, vaan ulkoa opetellulta, ylikoreografioidulta tanssinumerolta? Vai Lucasin taidetta, jossa on feikin näköisiä, 2000-luvun alun videopeleistä vetäistyjä digitaalisia hahmoja? Vai Lucasin taidetta, jossa näyttely on myötähäpeällisen surkeaa? Vai Lucasin taidetta, jossa Jedeistä tehtiin tylsiä, seniilejä munkkeja? Vai Lucasin taidetta, jossa leffojen tunnelma ja sävy vaihtelee tylsääkin tylsemmistä politiikkakeskusteluista lapsille suunnattuun pieruhuumoriin ja Jar-Jarin idioottimaisiin kommelluksiin? Vai Lucasin taidetta, jossa taustatarina retconnataan erilaiseksi, kuin miten se oli alunperin kuvattu alkuperäisessä trilogiassa? Vai Lucasin taidetta, jossa kuningatar valitaan äänestämällä? Vai Lucasin taidetta, jossa tuo sama kuningatar, joka siis hallitsee koko planeettaa, on 14-vuotias? Vai Lucasin taidetta, jossa päähahmo - jota katsojan tulisi kannustaa - on sekopäinen, diktatuuria tukeva, henkisesti epätasapainoinen, ylimielinen, angstaava, vallanhimoinen, lapsia ja naisia murhaava miehen alku? (Tämä kaikki oli siis jo pelkästään Attack of the Clonesissa, kun Anakin oli vielä "sankari" ja "hyvis")

  Joo, kyllä näitä riittäisi vielä koko sivun täydeltä...
   
  Viimeksi muokattu: 03.01.2016
  Crockett tykkää tästä.
 3. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 925
  Saadut tykkäykset:
  593
  Et sinä tuolla asenteella taida mitään oikeaa taidetta ymmärtää. Jatka niiden "coolien" leffojesi katselua, niissä kun ei kukaan paskaan astu, vaikka oikeassa elämässä niin joskus käy. Se, että minä diggailen prequel-trilogiaa ei ole sinulta pois ihan niin kuin minulta ei ole pois se että sinä et diggaile. Ongelma tässä onkin vain se, että sinä hyökkäät minua vastaan ilman syytä. Vihjaat vielä minun olevan ihan vitun tyhmä. Sinulla on siis jokin paha asenneongelma. Ilmankos ei Lucasin taide avaudu. Säälin kaltaisia ihmisiä, jotka eivät siedä toisenlaista makua tai mielipidettä.

  Jar-Jar Binks astuu Banthan paskaan, koska on itselleen vieraassa ympäristössä ja on "kömpelö". Anakin puhuu hiekasta siksi, että on elänyt lapsuutensa hiekkaplaneetalla, eikä muutenkaan ole mikään mestarihurmuri. Dialogi on tarkoituksella sellaista kun on. "Cooleissa" leffoissa dialogi on koko ajan epäluonnollisen "coolia", ihan kuin ihmiset heittäisivät koko ajan jotain huippuläppää. Tällä tavalla näitä kysymyksi voi purkaa, mutta en jaksa enempää... ...tärkeintä on, että opit kunnioittamaan muita ihmisiä.
   
 4. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 074
  Saadut tykkäykset:
  479
  [​IMG]
   
  tobe, vemkki ja Vole tykkäävät tästä.
 5. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 925
  Saadut tykkäykset:
  593
  Juuri tuolla asenteella, että kaikki nähdään idioottimaisena eikä nähdä hyvää missään. Jopa prequel-trilogian valtavan upeat valomiekkailut näät "ylikoreografisena tanssina". :rolleyes:

  Onpas, jos Lucas niin päättää. Sinä et ole Lucas, etkä siten päätä mikä sinne kuuluu. Luo oma elokuvasarja, jossa voit sitten itse päättää, miten asioiden pitää olla.
   
 6. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 601
  Saadut tykkäykset:
  277
  Mene muualle vääntämään rautalangasta, vaikka tuonne https://www.dvdplaza.fi/forum/threads/onko-geroge-luca-taiteellinen-nero.67985/

  Tämä on Force Awakens -ketju, enkä jaksaisi lukea taas tätä samaa paskaa sivutolkulla.
   
 7. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 925
  Saadut tykkäykset:
  593
  Siis perustelit, miksi itse ajattelet noin. Sinänsä positiivista, että perustellaan noin paljon mielipidettään, mutta kun sinä hyökkäät sitten minun mielipiteeni kimppuun. Jonkun hahmon typeryys on katsojan silmissä eikä joku fakta. Minä näen asiat eri tavalla ja siksi minulla on eri mielipiteet. Itse aloitit tämän vänkäämisen. Itse pistin vain leffat paremmuusjärjestykseen, enkä hyökännyt muulla tavalla ajattelevien kimppuun. Mikä siinä oikein on, että ei sallita toisten pitää Prequel-trilogiasta? Jotain kateutta, kun itse ei niistä pystytä nauttimaan?

  Minun puolestani voidaan palata aiheeseen, Episodiin VII.
   
 8. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 753
  Saadut tykkäykset:
  311
  Jep. Faktahan on että Jar Jar Binks oli ja on superälykäs Sith-lordi joka nerokkaasti sai kaikki luulemaan olevansa suht harmiton kylähullu samalla kun ohjaili tapahtumia haluamaansa suuntaan, imperiumin eduksi.

  Ja vaikka jo luultiin että hänestä on päästy eroon, esitän nyt uuden teorian: Episodi VII:n First Orderin ylipääjohtaja Snoke on itseasiassa Voiman pimeän puolen aktiivisen käyttämisen ja taistelujen kuihduttama ja vammauttama (korvatkin on menneet) Jar Jar Binks. :eek:
   
 9. scented

  scented Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 714
  Saadut tykkäykset:
  134
  Itselle Jar jar binks aiheuttaa hiuksetpäästärepimishalut. Ei psyty katsomaan 1-3 osia ton hahmon takia uudestaan, koskaan. Ehkä tämän hahmon poissaolo sai uusimman tuntumaan ah niin raikkaalta, vaikka aika hölmö leffa olikin :).
   
 10. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 601
  Saadut tykkäykset:
  277

  https://www.reddit.com/r/DarthJarJar/comments/3r7smz/the_word_snoke_comes_from_the_dutch_word_snoek/

  Confirmed.
   
 11. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 925
  Saadut tykkäykset:
  593
  Hyvä Miku-91,

  Kyllä minä olen jo kauan sitten uskonut, että et pidä noista leffoista enkä edes yritä kääntää päätäsi. Minulle on ihan paskan sama, mitä niistä ajattelet. Voisitko sinäkin mahdollisesti ajatella samoin? Eli annat minun pitää niistä. En ymmärrä, mitä teen väärin pitäessäni elokuvista, joista on tarkoituskin pitää. Minähän reagoin niihin juuri niin kuin Lucas tarkoitti. Ihan oikeasti, anna minun elää elämääni. Jätä rauhaan. Ihan kun lipputulot, Oscarit tai kriitikkojen kirjoitukset vaikuttaisivat mielipiteisiini. Eivät vaikuta yhtikäs mitään. Ei näiden leffojen kohdalla eikä muidenkaan. Ehkä sinun pitäisi keskittyä enemmän pitämiisi leffoihin, kuin jauhaa omasta mielestäsi "paskoista" leffoista näin paljon. Itse en ikimaailmassa jaksaisi, huh huh. Lopetammeko me tämän tähän suosiolla? Tässä ketjussa pitäisi kuitenkin puhua tästä uusimmasta Star Wars-leffasta. Lieneekö sitten sisällön tai taiteellisuuden puutetta, kun keskustelu luisuu koko ajan Prequel-trilogiaan?
   
 12. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 925
  Saadut tykkäykset:
  593
  Ei tuo ole mitään objektiivista ollenkaan. On esim. hyvin tyypillistä, että ns. kriitikoiden ylistämät elokuvat tuottavat lipputuloina vaatimattomasti. Kuinka paljon tuotti kriitikoiden ylistämä Mulholland Drive? Vastaus: $7,219,578 jenkkilässä. Episodin VII:n valtavat tuotot perustuvat paljolti siihen, että leffa tuotiin valtavaan määrään saleja. On mielenkiintoista, kuinka hyvänä tuotto jatkuu pitkässä juoksussa.

  Entäs Oscar-palkinnot? Mulholland Drivelle siunautui yksi ehdokkuus parhaasta ohjauksesta. Varsinkin Oscar-palkinnot korreloivat huonosti elokuvan laadun kanssa. Poliitisesti korrekti ja "sopiva" elokuva kahmii suuren kasan Oscareita samalla kuin moni muu laadukas leffa jää nuolemaan näppejään. En anna Oscareille mitään arvoa. Jenkkien pelleilyä koko gaala.

  Mitä tulee kriitikkojen arvosanoihin, niin en luota heidän kykyynsä arvioida elokuvia. Olen usein heidän kanssaan eri mieltä. Minulla on usein eri maku kuin heillä. Samaa makua ei tarvitsekaan olla.

  Sithin kosto on minulle maailman paras leffa ja minulla on täysi oikeus tämän mielipiteeni, vaikka koko muu
  maailma pitäisi sitä maailman huonoimpana. Jos joku vihjaa minun olevan "vähän tyhmä" tämän mielipiteen takia, niin minä näytän keskisormea takaisin. Sori vaan.
   
 13. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Ehdotan, että arvon herrat tai rouvat voivat olla yhtä mieltä siitä, että ovat Force Awakens:in hyvyydestä eri mieltä.
   
 14. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 602
  Saadut tykkäykset:
  148
  Ei se nyt ihan noinkaan mene. Episodi VII:n valtavat tuotot perustuvat paljolti siihen, että elokuvaa on odotettu kuin kuuta nousevaa ja sitä mennään katsomaan. Ja useammin kuin kerran.

  Okei, otetaan joku vertailukohta. Tuorein Nälkäpeli avasi jenkeissä marraskuussa 4175 salissa. Avausviikonlopun tulos 102 miljoonaa dollaria. Ep VII avasi 4134 salissa, avausviikonlopun tulos 248 miljoonaa dollaria. Pyöreästi sama määrä saleja, jälkimmäinen teki niillä vaan reilusti yli tuplasti paremman tuloksen.

  Ep VII rikkoi jenkeissä 700 miljoonan taalan rajapyykin 16 päivässä, kun Avatarilta kului siihen 72 päivää. Avatarin ykköspaikka jenkkimarkkinoiden ykkösenä on muutenkin historiaa viimeistään tiistaina, internationalin kanssa joudutaan vielä odottelemaan varmaan tovi jos toinenkin.
   
  Miku-91 tykkää tästä.
 15. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 601
  Saadut tykkäykset:
  277
  https://www.reddit.com/comments/3qvj6w

  "I think that Jar Jar was initially intended to be the prequel (and Dark Side) equivalent of Yoda. Just as Yoda has his "big reveal" when we learn that his tottering, geriatric goofball persona is just a mask, Jar Jar was intended to have a big reveal in Episode II or III where we learn that he's not really a naive dope, but rather a master puppeteer Sith in league with (or perhaps in charge of) Palpatine.

  However, GL chickened out. The fan reaction to Jar Jar was so vitriolic that this aspect of the trilogy was abandoned. Just too risky... if Jar Jar is truly that off-putting, it's potentially ruinous to the Star Wars legacy to imply that he's the ultimate bad guy of the entire saga. So pretend he was just a failed attempt at comic relief instead.

  This is why Dooku seems like such a flat, shoehorned-in character with no backstory; he was hastily written in to cover the plot holes left when villain Jar Jar was redacted. Yoda was meant to duel with his literal darkside nemesis and mythological equivalent at the end of AotC: not boring old Count Dooku, but Sith Master Jar Jar. And Binks was meant to escape, not just that duel but to survive the entire trilogy... so that he could cast a shadow on the OT, too; you'd rewatch the originals knowing that the Emperor wasn't necessarily the big baddie after all... Jar Jar is still out there somewhere."

  Täysin loogista.
   
 16. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 925
  Saadut tykkäykset:
  593
  Siinähän odotat. Ei ole aikomus vääntää täällä tyhjän tähden. Mitä tämä ketään hyödyttää?
   
 17. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 275
  Saadut tykkäykset:
  118
  Varovaisesti voisi ehkä päätellä että tuollaisella asenteella ja lähestymistavalla tällaisesta näinkin "tärkeästä" aiheesta "keskusteleva" henkilö ottaa itsensä liiankin vakavasti.

  On se ihme juttu ettei tässä maassa saada enää aikaan hengeltään rakentavia ja yhteiskunnan tilannetta kohentavia poliittisia kompromissiratkaisuja...
   
 18. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 275
  Saadut tykkäykset:
  118
  Ehkä tuo jo riittää ko. aiheesta tämän otsikon alla.
   
 19. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 925
  Saadut tykkäykset:
  593
  Ei tarvitse ottaa vakavasti jos siltä tuntuu. 10 vuotta sitten tuli väännettyä Prequel-trilogiasta ihan tarpeeksi. Ei jaksaisi samaa uudestaan ihan vaan sen takia, että Star Wars on taas tapetilla...:rolleyes:
   
 20. Crockett

  Crockett Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  1 043
  Saadut tykkäykset:
  101
  Jos nyt vaan menette vääntämään muualle noista paskoista esiosista?
   
  Calenius ja vemkki tykkäävät tästä.