Star Wars: The Force Awakens (2015) (J.J. Abrams / Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels, Peter Mayhew, Kenny Baker)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana sokka, 29.04.2014.

 1. peejiitee

  peejiitee Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.08.2008
  Viestejä:
  267
  Saadut tykkäykset:
  9
  OMG...OMG.. Aivan loistava Star Wars leffa... paluu vanhoihin alkuperäisiin tunnelmiin. Jos tästä jotain vois sanoa niin palasin taaksepäin 1977 vuoteen kun olin 10:nen vuotias ja sen jälkeen Star Wars on kulkenut elämässäni kokoajan. Nyt kun tämän näin niin jatkumo jatjuu edelleen niin kauan kuin elän. Episodi kolmosessa oli jotain lopussa mikä yhdisti leffat alkupräiseen neloseen mikä sai tunteet pintaan. Mutta tämä leffa sai uuteen uskoon kun mentiin alkuperäisiin tunnelmiin, eikä menty niihin, miten nyt sanois tämän hienosti....PASKOIHIN 1-3 episodeihin. Ihan katottavia ne ovat mutta tämä uusi kyllä löi ihan ällikällä tajuntaan, et tänäkin päivänä joku eli JJ.Abrams voisi luoda sitä tunnelmaa mitä sai pikku poika vuonna 1977. Aivan mahtava spektaakkeli leffa kyllä oli ja on, helvetin äkkiä blu-raylle että pääsee katsomaan moneen kertaan 2D:nä ja 3D:nä. 3D ei antanut teatterissa niin paljon kun odotin vaikkakin oli käytössä uudet Dolby 3D-lasit. Mitä minä voisin enenpää sanoa kuin että menkää ihmeessä katsomaan teatteriin joko 2D:nä tai 3D:nä. Mulle ainakin toi tämä leffa paluun juurilleni mistä minulla alkoi elokuvien harrastus, ja laitteiden hankinta... ai niin se arvostelu minä annan 4,5/5 tästä leffasta. Tsekkaa ite leffa mitä olet mielestä joka lyö kaikki ennätykset..........
   
 2. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 555
  Saadut tykkäykset:
  489
  Joo, mutta ilmeisestikin kuolema "laukaisee" häiriön voimaan, oli voima tai ei. Obi Wan Kenobi aistii häiriön voimassa, kun kuolemantähti pistää Alderaanin paskaksi "kuin miljoonat sielut olisi äkisti vaiennettu". Tuskin siellä Alderaanissa oli tuolla hetkellä yhtäkään voiman omaavaa tyyppiä, ei ainakaan miljoonia.

  Tämä taas perustuisi Midi-chloriansseihin, jotka ovat osana kaikissa elollisissa olennoissa, mutta vain aniharvoissa niin runsaana, että voiman käyttö on mahdollista.

  On myös mahdollista, että Leia on herkistynyt Han Solon vaikutukseen voimaan.
   
 3. Mace73

  Mace73 Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.02.2005
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kylo Renn on raakile, koulutus vielä kesken. Darth Vader oli valmis. Monet täällä ehkä turhankin voimakkaasti vertaavat edellä mainittuja herroja toisiinsa pääpahiksina. Snoken tausta myös kiinnostaa. Fanispekulaatioissa yhdistetään Darth Plagueisiin. Itse en tuohon usko.Saas nähdä.

  71dBn kanssa samaa mieltä siitä että Phasma oli kohtuu turha hahmo leffassa. Ilmankin olisi pärjätty.
   
 4. Don MC

  Don MC Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.05.2005
  Viestejä:
  1 163
  Saadut tykkäykset:
  17
  Samaa mieltä. Kylo Ren on räkänokka. Sen kertoo jo ne itkupotkuraivaritkin. Pelottavaa mustaa pottaa pitää päässään kikkelinjatkeena, sekä koska jengi ei muuten ottaisi häntä vakavasti (eivätpä kovin vakavasti häntä vaikuta ottavan vaikka olisi potta päässäkin). Ja käyttää pottaa myös koska fanittaa Darth Vaderia.
   
  Viimeksi muokattu: 20.12.2015
 5. Vekka

  Vekka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.02.2004
  Viestejä:
  1 022
  Saadut tykkäykset:
  8
  Vanha kunnon Star Wars-tunnelma kohdillaan, toisin kuin Lucasin esiosissa, mutta kliseinen kierrätystarina olikin sitten revitty kuin jostain 10-vuotiaan fanipojan figuurileikeistä tai cosplay-larppiporukan kotifilmistä. Lawrence Kasdanilta olisi odottanut pikkaisen enemmän kuin helppoa copy-paste-salaattia. Tiedä sitten onko Disney halunnut pelata varman päälle ja vaatinut, että nyt mennään sieltä missä aita on matalin ja dollaripinot turvattu.

  Toivottavasti "remake meiningistä" päästäisiin seuraavassa osassa vähän omaperäisempiin juonikuvioihin. Jos Episode VIII saa nimen First Order rise again, builds even bigger death star and strikes back tai vastaavaa, niin taidan jättää väliin koko sarjan. :)
  3/5
   
  Viimeksi muokattu: 20.12.2015
  Make tykkää tästä.
 6. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 555
  Saadut tykkäykset:
  489
  Annan anteeksi kierrätysmeininkiä Disneylle tämän elokuvan kohdalla, koska ymmärrän heidän haluavan pistää rahoiksi anti-PT mielialalla ja tehdä elokuva, joka on PT:n vastakohta. Parhaimmillaan TFA saa kiihkeimmät PT:n inhoajat rauhoittumaan (30 vuotta odotettu leffa on viimein täällä) ja jopa näkemään PT:n vahvuuksia.

  No, ehkä nyt en sentään väliin jätä, mutta pisteet kyllä ropisevat, ellei omaperäisyyttä ala näkyä seuraavissa osissa.
   
 7. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Kävin eilen katsomassa 3D versiona.
  Jätti aika hämmentävän tunteen, omasta mielestä juonellisesti menty aikajanalla liian kauas Jedin paluusta.
  Jos tämä olisi osa 10 ja sitä täydennettäisiin myöhemmin niin ymmärtäisi paremmin.
  Imperiumi oli pahiksineen miltei kukistettu Jedin paluussa ja nyt siellä on uudet "tuulesta temmatut" pahikset ja sota taas täydellä teholla o_O
  Hienosti tehty eipä siinä mitään ja tunnelma ei ollut lastenelokuvamainen kuten 1-3 joista kyllä silti itse pidin lähinnä juonellisen taydennyksen takia alkuperäiselle.
  Kunhan saapuu blu-ray:lle niin katsellaan rauhassa uudelleen, tunnelmaa hieman latisti kun naapuri veteli suolapähkinöitä kolmen sekunnin välein ja hänen kaverinsa hytkytteli jalkojaan aina jännissä kohdissa niin että koko penkkirivi heilui.
  Arvosanan annan vasta sen pariin kolmeen kertaan uudelleen nähtynä ja kun voi mielessään hyväksyä että Jedin paluusta on kulunut 32 vuotta josta olemme jääneet paitsi.
   
 8. Don MC

  Don MC Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.05.2005
  Viestejä:
  1 163
  Saadut tykkäykset:
  17
  30 vuodessa ehtii tapahtua vaikka mitä. Siinä ehtii imperiumi kukistua ja uusi syntyä tilalle. Ei siinä välttämättä imperiumille käy kuinkaan, vaikka pomo laitettaisiin kylmäksi. Saddam vedettiin kiikkuun ja eipä silti näytä Irakin meininki mitään ruusuista olevan. Sinne jäi tyhjiö joka vain odottaa uutta Saddamia. Toivoa sopii, ettei se uusi Saddam tule ISISin riveistä.
   
 9. Crockett

  Crockett Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  1 016
  Saadut tykkäykset:
  95
  Aivan kuten ylempänä sanotaankin niin eihän se Imperiumi luhistunut kokonaan samantien Ep6:n jälkeen vaan sotaa käytiin yhtälailla sen jälkeen vaikka kapinaliitto olikin vahvasti niskan päällä. Jakun taisteluhan oli siitä selvä esimerkki. Jäljelle jääneet joukot ehtivät toki toiseen sukupolveen jne ja aina löytyy aatteen kannattajia jatkamaan.
   
 10. ipeniemela

  ipeniemela Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.09.2004
  Viestejä:
  787
  Saadut tykkäykset:
  54
  Kyllähän siinä tällaisen 38v patunkin hyylille hymy nousi, kun Millennium Falcon taas kiisi halki taivaiden. Uudet hahmot toimivat yllättävän hyvin, etenkin Finn. Selkeästi HENKILÖohjaaja ollut nyt kipparoimassa, toisin kuin osissa 1-3. Kylo Renin motiivi pimeän puolelle kääntymiseen on mulle vielä arvoitus, Vaderillehan se oli pelko Padmen menetyksestä. Tätä avattaneen tulevissa osissa. Selkeästi vielä villain-in-training, eli ei ollut saavuttanut kaikkea pahispotentiaaliaan. Williamsin sävelkynästä lienee parhaat mehut jo puristettu, mutta kyllä sieltä nyt muutama ihan hyvin toimiva uusikin juttu löytyi. Kyllä tämä saa meikäläisen seal of approvalin, vaikka joudun aikaisempien kommentoijien tavoin liiasta copypastesta ja parista muusta pikku puutteesta rokottamaan tähden veke. 4/5 Menee samalle viivalle episode IV:n kanssa.

  Harrison Ford sai sitten viimein tahtonsa läpi. Olisi kuulemma halunnut kuolla jo Jedin Paluussa. :D
   
  Viimeksi muokattu: 20.12.2015
 11. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 589
  Saadut tykkäykset:
  55
  Vähän turhan vähellä jäi tuo selostus mitä missäkin tapahtunut. Jakussa ilmeisesti vähän sotineet.
   
 12. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 695
  Saadut tykkäykset:
  294
 13. Mace73

  Mace73 Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.02.2005
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä oli eka leffa minkä näin 3D:nä, paikkana Oulun Finnkinon pääsali 1. Ihan ok kokemus ensikertalaiselle, kuva oli kyllä suht tumma kuten joku jo täällä kommentoi, mutta se ei omaa leffakokemusta häirinnyt.
   
 14. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 565
  Saadut tykkäykset:
  194
  Omat fiilikset suunnilleen samat kuin peejiiteellä. ;) Tiettyjä heikkouksia oli, ja niistä onkin täällä paljon puhuttu, mutta omaa katselukokemustani ne eivät häirinneet.

  3D oli kyllä tällä kertaa pettymys. Kuva ei ollut liian tumma, vaan 3D-efektiä oli useissa kohtauksissa tarpeettomasti liioiteltu.

  Täytyy kyllä sanoa, että aika voimallinen kokemus katsoa ensin osat 4, 5 ja 6 muutamassa päivässä ja sitten tämä uusi heti perään. Tekninen kehitys on ollut aika huikeaa, ja toisaalta tässä oli paljon fiksumpaa CGI:n käyttöä kuin osissa 1, 2 ja 3.
   
 15. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 875
  Saadut tykkäykset:
  745
  Semmoinen tuli mieleen, että Ford veti mielestäni Han Solon roolin hieman liian Indymäisesti. Tuli tuossa vanhoja osia katsottua ja niissä Solo on paljon vakavampi ja itsevarmempi hahmo. Tässä uudessa mennään vähän liiaksi samaan kuin Kristallikallossa, hahmo on mukahassu vitsiniekka.
   
 16. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 875
  Saadut tykkäykset:
  745
 17. Kutis

  Kutis Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.09.2006
  Viestejä:
  376
  Saadut tykkäykset:
  1
  Vähän parin aiemman kommentin kanssa samalla linjoilla omaperäisyydestä. Disney keksi juuri sen verran uutta ja vanhan jatkoa, että voidaan puhua jatkumosta, mutta muuten itselleni tuli vahvasti remake/reboot mieleen. Esim. hahmot ovat periaatteessa samoja (Poe, Finn, Rey = Han, Luke & Leia), mutta paperinukkepakassa roolit vaihtuneet. Toisaalta sen ymmärtää, kun alkuperäisestä trilogiasta on jo sen verran pitkä aika.

  Muuten leffa oli kyllä omillaan ansioillaan erinomainen, esim. kuvaustyyli väreineen miellytti silmää ja nykypäivän tehosteilla Millenium Falcon kävi upeaa vuorovaikutusta ympäristönsä kanssa. Tarina oli sopivan synkkä ja prequelit muistissa toin 9- ja 11-vuotiaat pojat mukaan leffaan, vaikka jälkikäteen ajatellen nuorempi olisi ehkä saanut tyytyä vuoden päästä BD:n katseluun. Jos tosiaan seuraava osa alkaa kapinallisten piilopaikasta First Orderin lähestyessä, niin käyn laskemassa tämänkin arvostelun pisteitä. Toistaiseksi vahva

  4 / 5
   
 18. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 555
  Saadut tykkäykset:
  489
  Täytyy myöntää, että itsekin jäin miettimään Han Solon olemusta. Ehkä Ford unohti, ettei tässä oltu filmaamassa Indy vitosta vaan Star Wars seiskaa. Ruoska ja hattu hukassa! Sattuuhan sitä. :D

  Kirjoitettiinkohan Harrison Ford ulos saagassa tässä osassa siksi, että mies on "vapaa" mikäli Indy V toteutuu, vain siksi että miehen palkkio on varmaan ollut suurempi kuin kaikilla muilla näyttelijöillä yhteensä? Mark Hamill on todennäköisesti aika suuressa roolissa ainakin episodissa VIII. Mitä järkeä Luken löytymisessä muuten olisi ollut? Enkä Fordilla, Fisherillä ja Hamililla on jokaisella vuorollaan isompi uudessa trilogiassa? Idea sekin.
   
 19. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 565
  Saadut tykkäykset:
  194
  Varmaankin palkkio on ollut suuri, mutta muutenkin lienee järkevää aloittaa kolmen vuosikymmenen jälkeen uusi leffasarja uusilla näyttelijöillä siten, että vanhoilla näyttelijöillä on vain tukirooli. Hamillilla lienee kohtalainen rooli seuraavassa osassa (mutta ei välttämättä valtavan suuri, vrt. Obi-Wan Kenobin tai Yodan rooli jedikouluttajina), mutta vaikea uskoa tämän leffan perusteella, että Fisherillä olisi tulevissa osissa muu kuin pienen sivuosanäyttelijän rooli. Karismaa ei ole tarpeeksi.
   
 20. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 589
  Saadut tykkäykset:
  55
  Harrisonin palkka 70 kertainen pääosan esittäjiin verrattuna. 34 miljoonaa.