Star Wars: The Force Awakens (2015) (J.J. Abrams / Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels, Peter Mayhew, Kenny Baker)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana sokka, 29.04.2014.

 1. Dragon/

  Dragon/ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2009
  Viestejä:
  1 329
  Saadut tykkäykset:
  15
  [​IMG]

  [​IMG]

   
 2. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 086
  Saadut tykkäykset:
  482
  Tässä se Episodi I-III tärkein anti...

  [​IMG]

  Ei mulla muuta :)
   
  Make tykkää tästä.
 3. nugent

  nugent Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2008
  Viestejä:
  802
  Saadut tykkäykset:
  133
  Ja kaikki tämä on vain mielipide. Ei mikään universaali totuus.
  Kenenkään toista mieltä olevan ei tarvitse myöntää olevansa "väärässä".
  Aivan sama kuinka moni on jotain mieltä. Silti ne ovat kaikki vain mielipitetitä,
  eivätkä sellaisena yhtään "parempia" kuin kenenkään muunkaan mielipteet.
  Ja sama tietysti pätee myös toisinpäin...
   
 4. vintsukka

  vintsukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.03.2004
  Viestejä:
  1 497
  Saadut tykkäykset:
  88
  Toki jos Lucasin tarkoitus oli ärsyttää eikä viihdyttää, on prequel-trilogia todella onnistunut taideteos ja kaikkien aikojen koijaus.
   
 5. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 639
  Saadut tykkäykset:
  65
  Periaatteessa totta, mutta ei kuitenkaan pidä aliarvioida yleisen tai yleisemmän mielipiteen merkitystä. Mikäli 80% katsojista sanoo jonkin olevan roskaa, siinä on todennäköisesti jotain perää. Demokratiassa se katsotaan jo vahvaksi päätöksenteon pohjaksi. Tieteellisssä tutkimuksessa myös.

  Ja vaikka ihan noin isosta erosta ei SW-episodien kohdalla ole kyse, niin esim. Top Critics -erot Rotten Tomatoessa ovat kuitenkin merkittäviä:

  SW Episode IV - 88%
  SW Episode V - 90%
  SW Episode VI - 70%
  SW Episode I - 40%
  SW Episode II - 42%
  SW Episode III - 65%
   
  Make tykkää tästä.
 6. makemich

  makemich Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 524
  Saadut tykkäykset:
  137
  Jo on aikoihin eletty, olen Dragonin kanssa jostain samaa mieltä, ainakin osittain.

  Toisaalta, näiden "taide-elokuvien" ilmestyttyä koin itse asian lähinnä niin että en vaan ollut enää kohdeyleisöä, Lucas teki nämä leffat samoille 8-16v nuorille joille ne nuket ja muut oheistuotteekin joilla ne miljardit kerättiin. Ei sitä pikkukakkonenkaan enää varmaan iskisi kuten muutama vuosikymmen sitten.

  Toivotaan että tämä uusi trilogia olisi jotain vähän muutakin kuin pelkkää cgi-tykitystä, vauhtia ja vaarallisia tilanteita mutta vähän pahaltahan tuo näyttää.
   
 7. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 502
  Saadut tykkäykset:
  79
  Jos selventäsit vielä vielä vähän. Oletko siis oikeasti sitä mieltä, että huonoa taidetta ei ole olemassakaan, vaan vika on aina "tulkitsijassa" ja katsojan "henkisissä vioissa", jos ei jostain taiteesta pidä?

  Ja eivätkö ne "massat" todella ole oikeassa esim., sanotaan nyt jonkun Kummisedän tai Hyvien, pahojen ja rumien kohdalla, kun näitä niin paljon arvostavat? Se on tietenkin totta, että massat diggailevat vaikka mitä paskaakin, mutta en väittänytkään niiden aina olevan oikeassa.

  Katsoin eilen Episodi 2:n ja sanatarkasti saman fiiliksen antoi kuin mitä Dragon/ tuossa kirjoitti.
   
 8. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 974
  Saadut tykkäykset:
  608
  Pidä tämä väitteesi mielessäsi seuraavan kerran, kun haukut jotain kansan laajasti arvostamaa asiaa.

  Entäs se 20 % vähemmistö? Mitä meidän "toisinajattelijoiden" oikein pitäisi tehdä? Lukea tätä 80 % enemmistön vittuilua maailman tappiin? Anteeksi vaan, mutta ei nappaa. Jos minä tykkää eri asioista kuin enemmistö, niin sitten tykkään ja elän elämääni. Monista elokuvakriitikoiden ylistämistä elokuvista suurin osa ei ole kuullutkaan. Olen täällä vähemmistön äänenä. Yrittäkää sietää. On minullakin sietämistä tässä ollut, uskokaa pois.
   
  Vole tykkää tästä.
 9. Dragon/

  Dragon/ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2009
  Viestejä:
  1 329
  Saadut tykkäykset:
  15
  Onhan tuo kivaa jos pystyt nauttimaan ep1-3, en sitä sano. Itse tykkään toosi huonoista elokuvista pääsääntöisesti. ep1-3 tykkään noista redlettermedian arvoisteluista enemmän kuin itse elokuvista. Arvostelut on tullut katsottua moneen kertaan.
  Ehkä eniten noissa syljettää tuo visuaalinen ilme, näyttelijät ovat aina cgi-taustaa vasten. Tuo tekeen ilmaisusta tooodella tönkköä ja epärealistista. Valaistus myös aivan karmeaa.
   
 10. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 416
  Saadut tykkäykset:
  864
  Episode kakkosesta tuli mieleen joku Tom & Jerry piiretty. Pompittiin jossain vasarakoneessa. Eihän mikään tehdas edes toimisi noin. Eikö tämä jo vedetty vitsiksi Qalaxy Questissa? Kolmosta en viitsinyt edes leffaan mennä katsomaan.
  Jotenkin tuntuu, että luvut 40%, 42% ja 65% on annettu vanhoista meriiteistä värillisten lasien takaa.
  Ja jos totta puhutaan tason lasku alkoi jo Jedin paaluusta.
  Jabba The Hutin päämaja näytti joltain Lintsin Peacockilta. Vartijat eläkkeelle jäänneiltä muumeilta. Mitä ne virtahevot olisivat voinneet tehdä, kun eivät kunnolla edes pystyneet kävelemään? Jahdanneet vanhuksia? Tämän piti olla galaksin pelätyin rikollinen. Loput apurit hauskoja/tyhmiä/söpöjä. Olisi luullut noin epäpätevän päästetyn päiviltä aikoja sitten. Ja mikä ihme se droidin jalkojen käristys oikein oli?
  Sitten kun vihdoin päästään Endoriin, kansoittaa sitä Bamset, jotka on niin söpöjä ja hauskoja.
  Han Solon roolikin oli jotenkin täysin vesitetty. Tuntui olevan koko ajan hukassa.
  Olen vähän sitä mieltä, ettei näistä kauheasti tarvitse parantaa, niin ollaan jo ihan elokuvassa.
   
 11. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 974
  Saadut tykkäykset:
  608
  On olemassa huonoa taidetta, mutta sen tunnistaminen ei ole ihan niin yksinkertainen prosessi kuin monet ajattelevat. On selvitettävä monta asiaa ja unohdettava itsensä yhtälöstä. Subjektiivinen ja objektiivinen hyvyys pitää erottaa toisistaan. On tajuttava, että itse voi olla eri mieltä objektiivisen totuuden kanssa. Siinä ei ole mitään ihmeellistä. Se on aivan normaalia ja tavallista. Henkilön henkinen kasvu auttaa muovaamaan subjektiivisuuden objektiivisuutta kohti, mutta se on valtava prosessi. Ihmisen on turha edes yrittää ymmärtää kaikkea objektiivisuuden näkövinkkelistä.

  Itse olen keskittynyt esim. Lucasin taiteen ymmärtämiseen, siihen mikä on Lucasin taiteessa se objektiivisuus. En ymmärrä esim. Coenin veljesten taidetta alkuunkaan, enkä heidän taidettaan arvostelekaan millään tavalla. Sanoin heidän elokuvistaan mitä tahansa, niin se olisi vain typerää merkityksetöntä jorinaa. Samoin Lucasin tekeleitä roskaksi haukkuvat henkilöt näyttäytyvät minulle vain omien sisäisten turhautumistensa purkajina, kohteeksi valittuna tietenkin muodikas "syntipukki". Oikeasti huonoa elokuvaa ei kukaan jaksa haukkua vuodesta toiseen netissä. Oikeasti huonosta elokuvasta sanotaan "olipa paska" ja unohdetaan sen jälkeen. Lucasia vuodesta toiseen haukkuvat eivät tiedosta, kuinka paljon heidän huomionsa mairittelee miehen saavutuksia. He eivät tajua, että Lucas on heille elokuvamaailman vastine showpaini-maailman heel-supertähdelle. Sen sijaan he kehittävät melko poskettomat teoriat mielessään, miksi Lucasin tekeleet ovat niin huonoja ja lopputulos voi koomisuudessan olla esim. että pienoismallia on luultu cgi:ksi ja haukuttu siksi että se on cgi:tä eikä pienoismalli. Jos taas ymmärtää Lucasin taidetta, niin tietää, että mies käyttää aina tarkoituksenmukaisinta tekniikkaa asioiden luomiseen ja cgi ei todellakaan ole aina tarkoituksenmukaisinta. En katso Star Wars-elokuvia cgi-laskurin kanssa. Lumoudun vain Lucasin visioon, niin yksinkertaista se on kun ymmärtää, mitä mies on ollut tekemässä. Valokuvat elokuvan kuvauksista bluescreeneineen saavat ihmiset luulemaan, että kaikki sinitaustaustan paikalle tuleva on cgi:tä. Ei sinne cgi:tä tarvitse laittaa. Sinitaustatekniikka luotiin kauan ennen mitään cgi:tä. Sinne voi laittaa mitä tahansa kuvaa, esim. pienoismallin. Lucas laittaa eri tekniikoiden yhdistelmän, aivan kuten kuka tahansa järjissään oleva elokuvantekijä.

  Eli jos se kauhea cgi ei ollutkaan cgi:tä, vaan vanhan ajan pienoismalli, niin olikohan koko ongelma siellä omien korvien välissä? Ei olla valmiita hyväksymään, että 2000-luvun Star Wars näyttää jossain määrin erilaiselta kuin 70- luvun Star Wars, ihan niinkuin Spice Girls kuulostaa vähän erilaiselta kuin Abba. Ei olla valmiita hyväksymään, että episodit I-III kertovat erilaisesta aikakaudesta kuin episodit IV-VI. Episodit I-III ovat Star Wars viitekehyksessä historiallisia elokuva. Ihmiset ovat oppineet episodeista IV-VI millaisia Star Wars -elokuvien tulisi olla ja sitten häkeltyivät kun uudet leffat laajensivat horisonttia. Lucas laajensi hiekkalaatikkoa ja tuittupäiset lapset saivat hepulin. Ihan niin kuin saavat hepulin kuin suosikkiyhtye kokeilee uudella albumillaan vähän toisenlaista musiikkityyliä. Eihän tämä Star Warsiin rajoitu. Netti on täynnä itkupotkuraivareita, kun se ja se uusi juttu ei ollutkaan sitä samaa kuin aina ennenkin. Vika on aina tekijöissä, ei koskaan omassa asennoitumissa ja halussa ymmärtää asioita. Ihmisistä tulee itsekeskeisiä ja sivistys katoaa.

  Mainitsemiasi elokuvia taitaa arvostaa lopulta aika pieni määrä ihmisiä. Näitä elokuva ei vaan jaksa haukkua kukaan sellainen, joka ei niistä välitä, joten negatiivinen kritiikki puuttuu. Kaikki mitä sanotaan on positiivista, vaikka suurelle osalle nämä elokuvat eivät merkitse mitään. Esim. itse en saa näistä elokuvista sitten mitään kiksejä irti. En ymmärrä esim. Coppolan taidetta alkuunkaan, vaikka hän Lucasin "mentori" ja hyvä ystävä onkin. Kummisedät ovat varmaakin erinomaisia elokuvia. En vaan ymmärrä niitä. Keskityn niihin juttuihin, joista saan kiksejä ja opiskelen ymmärtämään uusia asioita. Ehkä siis joku päivä ymmärrän myös Coppolan taidetta.

  Noin yleisperiaatteena voisi pitää, että massojen maku on lähtökohtaisesti huono ja valistumaton. Niin se vaan on. Hyvän maun omaaminen edes kapealla sektorilla on kovan työn takana. On hyvä tiedostaa tämä rajoittuneisuutemme, se nöyristää.
   
 12. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 792
  Saadut tykkäykset:
  324
  Onkohan nyt 71dB:llä jäänyt lääkkeet ottamatta? Tuohon ylläolevaan vuodatukseen ei voi muuta sanoa kuin että... siis niinku, mitä?? :confused:
   
 13. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 927
  Saadut tykkäykset:
  81
  Kannattaa ehkä lukea uudestaan eikä vain ohittaa olankohautuksella ja todeta, että lääkkeet ovat jääneet ottamatta. Paljon hyviä pointteja.

  Siitä olen kumminkin eri mieltä, että jos episodit I-III olisivat oikeasti huonoja niin ne olisi haukuttu paskoiksi ja unohdettu. Star Wars on yksi suurimmista elokuvabrändeistä ja viime elokuvien tulo oli suuri juttu. Odotukset olivat korkealla ja valitettavasti moni pettyi eikä semmoinen noin vain unohdu, koska kyseessä on niinkin merkittävä ilmiö kuin Star Wars.Varsinkin nyt, kun uusi trilogia tekee tuloaan niin on erittäin ymmärrettävää, miksi aiemmat osat ovat nousseet pintaan.
   
 14. Crockett

  Crockett Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  1 052
  Saadut tykkäykset:
  107
  Onhan nuo episodit I-III huonoja. Ihan sama mistä suunnasta niitä katsoo. Tökeröä henkilöohjausta ja tarina on todella onnetonta huttua isolta osalta. Paikoitellen näyttävää, välillä aivan animaatioita muistuttavaa.
   
 15. Mace73

  Mace73 Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.02.2005
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Elokuva nousee tai kaatuu käsikirjoituksen mukana. Episodit I-III olivat kässäriltään umpisurkeita. Anakin Skywalkerin casting meni metsään ja komeasti, huonon ja karismaatittomman näyttelijän valinta avainrooliin on jopa Lucasille saavutus vailla vertaa.

  Mutta asiaan ja kohti tulevaa. Luke puuttuu teasereistä ja trailereista koska tulee mukaan vasta elokuvan lopussa pelastamaan uusia sankareita ja on enemmän esillä vasta seuraavassa episodissa?
   
 16. Crockett

  Crockett Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  1 052
  Saadut tykkäykset:
  107
  Luke kaiketi vilahtaa ainakin viimeisessä trailerissa kun koskettaa R2:sta. Veikkaan että rooli on isompi seuraavissa osissa.
   
 17. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 639
  Saadut tykkäykset:
  65
  En kiellä ketään tykkäämästä sellaisesta mitä muut pitävät roskana. Itsekin luen Remo-kirjoja joskus vaikka niitä ei varmaan kukaan laske laatukirjoiksi. Mutta en myöskään itse koettaa niitä väittää sellaiseksi.

  Star Warsien kohdalla omasta puolestani ne tuottivat pettymyksen, samoin kuin suuri osa EU fiktiosta. Timothy Zahnin lukenut odotti hieman aikuisempaa otetta elokuvilta.

  Näiltä uusilta tulokkailta odotan taas jotain hyvää, vaikkei pitäisi. Jos osaisin pitää odotukset matalalla... muistaa miten samalta ohjaajalta tuli pari täysin yhdentekevää Star Trek -elokuvaa eikä varmaan nytkään ole tiedossa sen kummempaa...
   
 18. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 792
  Saadut tykkäykset:
  324
  71dB:llä oli pari hyvää pointtia mutta sitten sellaista tekstiä jota on hyvin vaikea perustella, kuten Francis Ford Coppolan dissaaminen. "En ymmärrä Coppolan taidetta." "En ymmärrä Kummisetä elokuvia" ... Ei sitten varmaan ymmärrä Apocalypse Now:takaan eikä Draculaa jne mutta Star Wars episode I-III on aitoa elokuvataidetta, suorastaan mannaa taivaasta. Kyllä joo.
   
 19. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 974
  Saadut tykkäykset:
  608
  On tämä nyt niin vaikeaa ymmärtää näköjään. Minä en todellakaan "dissannut" Coppolaa, vaan myönsin, etten Kummisetä-elokuvia ymmärrä, eivätkä ne kiksejä siksi minulle anna. Lue nyt edes viestini ajatuksella ennenkuin vedät niistä päättömiä päätelmiä ja syytöksiä. Ainakin tiedän, että jos oikeasti dissaisin jostain syystä Coppolaa, niin osuisin arkaan paikkaan kanssasi... ...palkokasvi kävi jo lähellä nokkaa.

  Lucasin piti muuten alunperin ohjata Apocalypse Now, mutta homma meni sitten niin, että Coppolan niskaan se projekti kaatui.

  Vielä kerran: sekä Star Wars että Kummisetä lienevät suurta elokuvataidetta, mutta ymmärrän ITSE niistä vain ensimmäistä.
   
 20. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 626
  Saadut tykkäykset:
  61
  On tää episodi 3 surkee. Näyttää kauniiden ja rohkeiden jaksolta.