Star Trek teräväpiirtona

Keskustelu osiossa 'Blu-ray & UHD -leffat' , aloittajana Maxwell, 09.09.2009.

 1. KaKui

  KaKui FullHD Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.07.2000
  Viestejä:
  2 234
  Saadut tykkäykset:
  22
  Just tuon boxin katsoin läpi ja ei minusta missään elokuvassa ollut kuvanlaadussa mitään mikä olisi erityisemmin häirinnyt. Toki kuvanlaatu vaihteli jonkin verran elokuvien välillä ja ei se mitään demomateriaalia ole mutta täysin katsottavaa.
   
 2. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 803
  Saadut tykkäykset:
  306
  Patrick Stewart palaa Jean- Luc Picardina Star Trek: Discovery sarjaan. Ensi vihjailujen mukaan Nemesiksen tapahtumista on 20 vuotta, kuten on muuten melkein (16) oikeassakin elämässä.
  Olisiko aika saada ensimmäinen kausi bluraynä/UHD:nä? Samoin Orville ensimmäinen kausi. Mutta mitään ei ole kuulunut kummastakaan. Missä vika?
   
 3. Mookid

  Mookid Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 389
  Saadut tykkäykset:
  160
  Kyseessä ei ole Discovery, vaan ihan uusi, erillinen sarjansa joka kertoo Picardista.

  Discoveryn toinen kausi alkaa tammikuussa 2019, yleensä tapana on ollut julkaista edellinen kausi joitain viikkoja tms. ennen uuden kauden alkua, eli joulumarkkinoille tähtääminen olisi bisnesnäkökulmasta katsottuna loogista. Mitään ei ole kuitenkaan kuulunut, joten mene ja tiedä. Toki kyse voi olla siitäkin, että sarja halutaan pitää CBS All Access -suoratoistopalvelun kynsissä niin pitkään kuin mahdollista ja tästä päästäänkin potentiaalisesti suurempaan ongelmaan fyysisten julkaisujen suhteen, eli niiden julkaisua pitkitetään tai ei julkaista ollenkaan, koska sarja on aina saatavilla jossain suoratoistopalvelussa pientä korvausta vastaan.
   
 4. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 803
  Saadut tykkäykset:
  306
  Olinpas lukenut huonosti artikkelin tai ehkä luin mitä kuvittelin/halusin lukea.
  Tosiaan, oma sarja. Mutta tämähän avaa vaikka mitä ovia henkilöille, jotka ovat näytelleet kaikissa kolmessa TNG-ajan sarjoissa.
  Eihän tätä voi uskoa! Olin heittänyt jo toivon, että näkisin edes yhden Star Trek sarjan ja kohta näytetään kahta yhtä aikaa.
   
 5. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 345
  Saadut tykkäykset:
  92
  KILLPATRICK tykkää tästä.
 6. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 803
  Saadut tykkäykset:
  306
  On kyllä ollut hienot pari päivää.
  Ainoa mikä voisi vielä parantaa, olisi UHD-julkaisu. Edes Targetin 6kk yksinoikeus...
   
 7. bohol

  bohol Active Member

  Liittynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  1 070
  Saadut tykkäykset:
  19
 8. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 803
  Saadut tykkäykset:
  306
  Jenkki Discoveryssä suomitekstit eli se ei ole myöskään aluelukittu. Tämä hieno uutinen, kun pari viimeistä kautta Enterpriseä jäi ilman tekstityksiä ja vapaan levyn pystyn katsomaan UHD-soittimella.
   
 9. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 803
  Saadut tykkäykset:
  306
  Tänään postitettu cdon:lta Discovery season1.
  En olisi uskonut tilaavani vielä uutta Star Trek sarjaa, saati että niitä voi olla kohta kolme ostettavaksi.

  Kävin vähän kaivelemassa arkistoja ja löytyi viimeisin eli Enterprise season4 bluray amazon.co.uk vuodelta 2014. Hauskoja arkistoja sillä esim. vuonna 2004 olin ostanut Deep Space Nine DVD-boksit season5 ja 6 rapeaan yli 60 punnan kappale hintaan samasta firmasta.
   
 10. Miku-91

  Miku-91 Active Member

  Liittynyt:
  27.01.2010
  Viestejä:
  435
  Saadut tykkäykset:
  64
  Ei kuulu varsinaisesti tänne tämä, mutta olen tässä viimeisen muutaman viikon aikana katsellut Deep Space Ninea DVD:ltä. Ostin tuon Full Journey -boksin Nordic-versiona Cdonista melkein kolme vuotta sitten ja nyt vasta katselen sarjaa DVD:ltä ensimmäistä kertaa läpi. Olen nyt menossa 3. kauden puolivälissä suunnilleen ja 3. kauden levyistä 4. levyn pyörittämisessä oli lieviä ongelmia. Tässä boksissa on tuollaiset pahvitaskut kaikilla levyillä (samanlainen mitä TOS:n Full Journey BD-boksissa ja Voyagerin Full Journey DVD-boksissa), mitkä ovat kyllä oikein hienon näköisiä, mutta eivät kovin käytännöllisiä, koska noiden pahvitaskujen takia monissa DS9:n DVD-levyissä on pieniä hiusnaarmuja, jotka olivat siis valmiina jo.

  Tuo 3. kauden 4. levy pyöritti levyn kolmatta jaksoa vain 7 sekuntia, kunnes levy jäätyi aina tuohon kohtaan. Sammutin laitteen ja pistin saman jakson pyörimään, mutta levy tyssäsi samaan paikkaan. Tuon jälkeen otin levyn laitteesta pois ja putsasin sen mikrokuituliinalla. Tämän lisäksi pyöritin soittimessa puhdistuslevyn ja tämän jälkeen levy pyöritti tuon kolmannen jakson ilman ongelmia. Neljäs jaksokin pyöri ongelmitta (suurimmalla osasta levyistä on juurikin neljä jaksoa). Tuosta huolimatta BD-soittimeni latasi tuota levyä melko huomattavasti muita levyjä pidempään, kun levyn laittoi sisään. BD-soittimessa ei pitäisi olla mitään vikaa, koska se on vasta vähän yli vuoden vanha ja muiden levyjen kanssa ei ole aiemmin ollut mitään ongelmia.

  Tosiaan vaikka tuo levy toimi loppupeleissä normaalisti lukuunottamatta tuota pidempää latausaikaa levyn käynnistämisen yhteydessä, niin voiko tällaisissa tilanteissa ottaa yhteyttä maahantuojaan ja pyytää korvaavia levyjä, jos tuo levy ei olisi lähtenyt vaikkapa pyörittämään tuota jaksoa? Ja tämän lisäksi kukakohan on näiden levyjen maahantuoja? CBS vai Paramount? TOS:n katsoin pari vuotta sitten kokonaan BD:ltä ja vaikka siinäkin oli vastaavat pahvitaskut tuossa boksissa, niin en törmännyt minkäänlaisiin ongelmiin levyjen kanssa, kun BD-levythän ovat paljon kestävämpiä eivätkä naarmuunnu niin helposti. DS9:n lisäksi itselläni on tosiaan myös Voyagerista vastaavanlainen boksi ja vähän sen takia kiinnostaisi tietää tuo mahdollisten korvaavien levyjen hankkiminen, kun en ihmettelisi vaikka törmäisin samaan ongelmaan joko DS9:n tai Voyagerin jonkun levyn tai levyjen kanssa. TNG:n ja Enterprisen Full Journey BD-bokseissahan on jumbo amaray -kotelot pahvitaskujen sijaan (ja ovat muutenkin BD:itä). TNG:n katselin viime vuonna läpi enkä törmännyt ongelmiin, mutta Enterprise on vielä katsomatta.

  Itse DS9:stä näin sarjana, niin hyvin on kyllä maistunut. :) Lueskelin vähän etukäteen, että tässä olisi sama ongelma mitä TNG:n kanssa, että ensimmäiset pari kautta olisivat heikohkoja/ailahtelevaisia laadultaan ennen kuin sarja ns. lähtee lentoon, mutta mielestäni nuo kaksi ekaa kautta olivat molemmat tasaisen hyviä ja TNG:n vastaavia parempia. (Tosin omasta mielestäni TNG:n 2. kausi oli jo aika hyvä ja vain 1. kausi oli yleisesti heikko muutamia poikkeuksia lukuunottamatta, 3-6. kaudet olivatkin sitten timanttia suurimmilta osin.) Parasta antia tähän asti DS9:ssä on ollut varmaankin 2. ja 3. kausien välillä ollut 3-osainen Jem’Hadar/The Search -jaksotrilogia. Tunnelmaltaan DS9 on myös mukavan erilainen TOS:ään ja TNG:hen verrattuna (pidin molemmista sarjoista todella paljon, mutta vaihtelu toki virkistää), vaikka toki tässä tiettyjä samoja trekmäisiä elementtejä onkin (ja hyvä niin).
   
 11. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 803
  Saadut tykkäykset:
  306
  Eiköhän se, kehen otat yhteyttä, ole CDON myyjänä. Miten tuo kolmen vuoden jälkeen valittaminen onnistuu, on sitten toinen tarina.
  Vielä päälle tuo DVD levyjen mätäneminen, niin ei ole mitään takeita, että koskaan saat toimivia tilalle.

  Jos pidit jo alusta, niin sarjana olet sitten menossa kohti melkoista herkkua. Etenkin kun tuo Jem`Hadar-trilogia upposi, niin kohta on vielä parempaa luvassa. Tupla jakso "Improbable Cause/The Die is Cast" ja sen jälkeen vielä kauden lopetus "The Adversary" aloittaa sellaisen neljän kauden kestävän saagan, että DS9 on kiistatta maailman paras SciFi sarja.
   
 12. Miku-91

  Miku-91 Active Member

  Liittynyt:
  27.01.2010
  Viestejä:
  435
  Saadut tykkäykset:
  64
  Juuri katsoin tuon Improbable Causen ja kyllähän tuossa oikein mielenkiintoinen asetelma oli (Garak ylipäätään on todella mielenkiintoinen hahmo ollut tähän asti). Pitää kohta katsoa tuo seuraava jakso, eli The Die Is Cast. Avery Brooks oli näköjään ohjannut tuon Improbable Cause -jakson ja kyllä mies mielestäni on oikein hyvä ohjaaja. Brooks oli DS9:ssä ohjannut muutaman jakson jo aiemminkin 3. kaudella (ja taisi olla 2. kaudellakin ainakin yksi miehen ohjaama jakso). Brooksin lisäksi bongasin yhden jakson (Prophet Motive, joka oli mielestäni myös oikein hauska ja kevyehkö jakso tunnelmaltaan) olevan Rene Auberjonoisin ohjaama. Jonathan Frakes on myös ohjannut muutaman sarjassa vastaan tulleen jakson, mikä ei yllättänyt, kun mieshän ohjasi TNG:ssä useamman jakson ja parit leffatkin vielä.

  Tässä DS9:ssä on tähän asti ollut kaksi Mirror Universe -jaksoa, joista pidin molemmista paljon. Alkuperäisessä sarjassa Mirror, Mirror on mielestäni yksi parhaita jaksoja ja koko Mirror Universen idea on todella makoisa mielestäni. Onneksi noita Mirror Universe -jaksoja on ilmeisesti lisää DS9:ssä vielä myöhemmillä kausilla. Sinänsä harmi ettei TOS:ssä ikinä palattu tuonne jatko-osaepisodin muodossa.

  Eilen katsoin 3. kaudelta DS9:stä tuon Visionary-jakson ja jakso oli mielestäni hyvä, mutta
  Miles O'Brienin kohtalo oli aika tyly mielestäni, kun alkuperäinen O'Brienhan kuoli tuossa säteilymyrkytykseen ja tämän tilalle tuli "tulevaisuuden O'Brien" muutaman tunnin päästä. Sinänsä jännä, että alkuperäinen O'Brien tosiaan kuoli ja tuo nykyinen O'Brien on sitten aikamatkustusklooni tai eri versio miehestä.

  Mitä tulee tuosta yhdestä levystä valittamiseen, niin en taida jaksaa vaivaantua, kun tuskinpa Cdon suostuu 3 vuoden takaisesta tilauksesta hyvittämään tuota ja tosiaan muissa levyissä ei ole ollut mitään ongelmaa ja tuo yksikin levy kuitenkin toimi loppupeleissä ongelmitta.

  Harmi näin ylipäätään, että DS9:a ja Voyageria ei ole BD:nä saatavilla, varsinkin kun TOS ja TNG olivat todella hyvälaatuisia remasterointeja. Ilmeisesti TNG:n remasterointi oli liian kallis prosessi CGI-tehosteiden takia ja CBS:llä eivät olleet tyytyväisiä BD-lättyjen tuottoihin. Toinen juttu mikä vähän harmittaa ja jopa ihmetyttää näissä DS9/Voyager DVD-julkaisuissa, on suomitekstien puute. Hyvinpä nuo ymmärtää ilman suomitekstityksiäkin, mutta ainahan ne olisivat kiva olla. Molemmissa bokseissa on kuitenkin ihan suomalainen ikärajamerkintä tuolla pohjassa, mutta ilmeisesti sarjojen kääntäminen ei olisi ollut kannattavaa (?).
   
  Viimeksi muokattu: 03.01.2019
 13. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  6 425
  Saadut tykkäykset:
  337
  Sehän se juttu olikin, että kyseessä on sama O'Brien. :)
  Mietippä vaikka oletko itse kovin eri ihminen, jos verrataan sinua aamulla ja illalla.
  Ajassa matkustava henkilö on täysin sama ihminen. Ei eri "versio" tai "aikamatkustusklooni", vaan ihan täysin sama. Lukuunottamatta toki muistoja ja/tai muita eroja, joita voi olla sen vuoksi, että on kokenut enemmän. Mutta yhdellä päivällä ei yleensä ole mitään merkitystä.
   
  Miku-91 tykkää tästä.
 14. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 803
  Saadut tykkäykset:
  306
  No, tuo nyt on jokaisen SciFi-sarjan normi juonen kuvio. Pystyykö SciFi-sarja edes kutsumaan itseään siksi, jos ei ole löytynyt kloonia, robottia, rinnakkaisuniversumi, joku onnettomuus, aikamatkustus, tuhmenpaa, pahista, jne.. kaksosta?
  TNG:n aikana hetken mietittiin jopa Rikerin tappamista 6. kauden jaksossa Second Chances ja hänen korvaamistaan "Thomasilla". Mutta sinähän olet nähnyt hänen veljensä/kaksoisolentonsa Thomasin DS9:sin 3. kauden jaksossa Defiant
   
 15. Miku-91

  Miku-91 Active Member

  Liittynyt:
  27.01.2010
  Viestejä:
  435
  Saadut tykkäykset:
  64
  Juu toki ja tämän lisäksi tuo Second Chances on TNG:stä vielä tuoreessa muistissa, jossa Thomas Riker tosiaan esiintyi ensimmäistä kertaa.
   
 16. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 201
  Saadut tykkäykset:
  110
  Tässä muistaakseni on kyse rinnakkaistodellisuuden vaihtoehto-kaverista, ei aikamatkustuskloonista, mutta kun on vähän enemmän aikaa tuon katsomisesta, niin ei muista enää täydellisesti.
  Onhan hemmon luonne silti ilmeisesti aika kiveen hakatun hyvä riippumatta universumista.

  T: Vesku
   
  nepa tykkää tästä.
 17. Andyliini

  Andyliini Member

  Liittynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  291
  Saadut tykkäykset:
  9
  Itselläni on myös DS9:n Nordic-DVD ja samanlaista ongelmaa minulla on esiintynyt. En tarkalleen muista mistä alkaen ongelmia esiintyi, mutta ehkä juuri tuolta kolmoskaudelta alkaen on ollut ongelmia yhden jakson toimimisessa per levy. Yleensä noin 7 minuuttia jaksosta ei toimi, ja ongelmia on esiintynyt useammilla soittimilla. Samanaista ongelmaa oli myös Next Generation Blu-Ray boksin kanssa.

  TNG:n vastaavista ongelmista en ole kuullut muilta, mutta DS9:n Eurooppalaisilla painoksilla on ollut muillakin käyttäjillä ongelmaa, ilmeisesti johtuen juurikin tuosta DVD:n mätänemisestä, Mitään fyysistä vikaa en levyjen lukupinnoissa näe.
   
 18. Miku-91

  Miku-91 Active Member

  Liittynyt:
  27.01.2010
  Viestejä:
  435
  Saadut tykkäykset:
  64
  Jos nuo levyt mätänevät ajan mittaan, niin onko noille mitään tehtävissä (vedellä huuhtelu yms.)?
   
 19. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 803
  Saadut tykkäykset:
  306
  Eli olisi todellä tärkeätä saada DS9 ja VGR bluraynä. Eikö nyt joku suoratoistopalvelu voisi tämän kuluttajasodan keskellä maksaa koko urakkaa vastineeksi nettioikeuksista?
  Mutta mistäs sitä tietää, jos vaikka bluraytkin mätänevät. Jos siihen menee vain paljon kauemmin?
   
 20. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 345
  Saadut tykkäykset:
  92
  Ai että joku pukumies/nainen laittaisi pätäkkää pöytään niin fyysisten painatuksista kuin striimausoikeuksista. Tämmöinen korkeintaan saduista löytyvä hahmo olisi kyllä huikea kaveri. Ja saa kyllä omasta puolestani jättää tuon Voyagerin pois laskuista, jos helpottaisi yhtään tätä sadun draaman kaarta. Kun ei menneet levyt kaupaksi, niin siinähän odotellaan.