Star Trek: Strange New Worlds (Paramount+, 2022-)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana KILLPATRICK, 16.05.2020.

 1. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 398
  Saadut tykkäykset:
  32
  Itsellä on Paramount+ Ihan erikseen tilattuna, ei tarvita mitään ruutua.
   
 2. scott

  scott Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.07.2003
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  4
  ST: Strange New Worldsissa olisi oikeasti hyvän sarjan ainekset, mutta liikaa tuottajia ja kauniisti sanottuna kehnot käsikirjoittajat... SNW paistaa läpi Picardin ja Discoveryn ongelmat

  Alkaa jo oikeasti kaipaamaan Rick Bermanin Star Trekkiä ja Brannon Bragaa tai Ronald D. Moorea, joista viimeiselle itse antaisin vapaat kädet tehdä mitä halua Star Trekille.
  --
  Endgadgetin Strange New Worlds -arvostelusta:
  --
  And having now seen the first half of the first season (a second is already in production). I can say that Strange New Worlds will be a frustrating watch for fans. Frustrating because there are the bones of a really fun, interesting Star Trek series buried deep inside Strange New Worlds. Sadly, it’s trapped in the usual mix of faux-melodrama, clanging dialogue and dodgy plotting with the usual lapses in logic. Many writers are blind to their own flaws, which is why it’s so amusing that this is what Kurtzman and co. feel is a radical departure from their own work.

  Here’s an example of that: In one episode, a character is trying (and failing) to remember a key memory from a traumatic experience in childhood that holds the key to saving the day. But rather than use the performer to convey that, they have the actor in question stand there, blank-faced, and say "I am trauma blocked." Then there are scenes in which two characters describe what’s happening in front of them with the sort of faux-gravitas that only Adam West could pull off.

  https://www.engadget.com/star-trek-strange-new-worlds-preview-040051197.html
   
  Viimeksi muokattu: 11.06.2022
  Kristian ja nepa tykkäävät tästä.
 3. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 334
  Saadut tykkäykset:
  355
  Katsottu viisi ensimmäistä osaa tuolta Paramount Plussalta Appulatöllön kautta ja PP:n huonot puolet vievät osan katsomisilosta. Alku- ja lopputunnareita eikä alkukertauksia pääse ohittamaan.
  Muuten vankka 4/5 olisi ansaittu, mutta putoaa 3,5/5 HDR:n ja/tai Dolby Visionin puutteen takia, ääni-ihmisiä Atmoksen puute kärvistänee myös.

  T: Vesku
   
 4. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 474
  Saadut tykkäykset:
  422
  Jaa, mielestäni sarja on Amerikassa ainakin saatavilla HDR/DV-kuvalla. Atmoksia ei vissiin ole tarjolla sielläkään. Olettaisin, että samassa Paramount+ palvelussa. Onko täällä päin sitten pelkkä HD vain 4K SDR?
   
 5. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 632
  Saadut tykkäykset:
  915
  Kaikki ilmestyneet kuusi jaksoa ovat saaneet 7,9 tai paremman arvosanan IMDb:ssä.
  Odotukset ensimmäisen kauden kiekkojulkaisun suhteen senkun kasvavat. Mutta kai tässä välissä tulee vielä Disco S4 ja Picard S2, joten pitkäksi aika käy.
   
  Viimeksi muokattu: 10.06.2022
 6. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 334
  Saadut tykkäykset:
  355
  Tiedä sitten, kun Appulatöllöllä katselen, eikä töllö ilmoittele mitään niinkuin ilmoittaisi, jos olisi HDR tai Dolby Vision tarjolla.

  T: Vesku
   
 7. Electron

  Electron Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  1 236
  Saadut tykkäykset:
  59
  Tämä on paluuta siihne malliin missä jokainen jakso on omajuttunsa eikä ainakaan vielä mitään varsinaisesti pidempää isompaa juonta tunnu oikein löytyvän. Tämä asia mistä itse en juuri pidä. Juonia pitäisi olla päällekkäin useita eri mittaisia.
  Jää vähän sellainen etäinen kuva sarjasta, mikä ehkä johtuu näyttiläohjauksesta tai sitten vaan käsikirjoituksesta. Hahmot ei täysin toimi. Mutta koska se on Star Trek ja kuitenkin tehty suhteellisen hyvin niin se on joka tapauksessa hyvä :)

  IMDb:ssä trekit saa kovan arvosanan koska kaikki fanit peukuttaa ne tappiin. Ei tuo nyt ihan 7.9 tasoinen ole.
   
 8. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 632
  Saadut tykkäykset:
  915
  Käy katsomassa Discon tai Picardin arvosanoja IMDb:ssä.
   
 9. jmo

  jmo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 388
  Saadut tykkäykset:
  212
  Pari jaksoa takana.
  Ensimmäinen haki vielä, mutta toinen oli jo hyvässä mielessä jollain lailla edes vanhaa tuttua trekkimeininkiä.
  Tietystihän ajanmukaisesti ja tälle käsikirjoittajalaumalle tutusti lähes koko komentosilta on täynnä naisia ja varmaan niiden kasvutarinoita ja voimaantumisia saattaa olla vahvasti luvassa.
  Mutta jo itsessään Piken karisma kantaa jo pitkälle ja kakkosjakson käsikirjoituksessa oli sentään juuri niitä elementtejä, mitkä tekevät Star Trekistä Star Trekin. Toisin kuin joku kammottava Discovery jatkuvine raastavine ulinoineen ja itkuineen.
  Paljon lupaavampaa kuin Picard, joka oli ihan ok, mutta keskittyi lähinnä vanhojen hahmojen esiin kaiveluun.

  Mielenkiinnolla jatkoa odotellen. :)
   
  nepa tykkää tästä.
 10. jmo

  jmo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 388
  Saadut tykkäykset:
  212
  Tämähän oli aivan hieno.
  Jos sattuu tykkäämään TOS:in ja TNG:n meiningeistä, niin tämä on juuri sitä komeammilla tehosteilla.
  Tarina kerrallaan, mutta taustalla jokainen hahmo avautuu paremmin joka jaksossa ja hyvin käydään myös päähenkilöiden taustoja läpi siinä samalla.
  Toimii erinomaisesti.
  Jos joskus tämä tuupataan levylle 4K HDR:änä niin varmasti menee ostoon. Valitettavasti Paramount plus ei sitä tarjonnut, mutta komeaa kuvaa kuitenkin.
  Paljon parempaa kuin mitä Star Trek on vuosiin pystynyt tarjoamaan.
  Ei itkuja, eikä muitakaan päälle liimattuja ahdistuksia, vaan tällä kertaa liikutaan siellä missä pitääkin.
  Oikein mukavaa katseltavaa ja olen iloinen ja odotan innolla lisää.:)
  Suoraan sanottuna en olisi uskonut että tuo käsikirjoittaja/tuotantoryhmä olisi tähän kyennyt.
   
  nepa tykkää tästä.
 11. jmo

  jmo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 388
  Saadut tykkäykset:
  212
  Ei muuta lisättävää loppukauden osalta, kuin että vähän itkuun päästiin lopulta, mutta onneksi homma pysyi lopulta kasassa.
  Edelleen menee ostoon jos tulee 4k-levylle tarjolle.
  Suosittelen lämpimästi Discoveryyn pettyneille.
   
 12. makemich

  makemich Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 554
  Saadut tykkäykset:
  160
  Meikäläinen tykkäsi myös, tarinat olivat ihan kelvollisia, hahmot oikeastaan poikkeuksetta ei-ärsyttäviä ja kaikki ihmiset vaan normaaleja homoja. Sapiensseja. Pike ja Spock ansatsevat erityismaininnat, hyvin vedetty haastavat hahmot.
  Aika hyvin siirretty alkuperäinen sarja tai sen tunnelma nykyaikaan ja luulen että perus ST-fanille tämä maistuu varmasti.
  Hieman ulinaa tulee taas siitä että tämä sijoittuu ajanjaksoon jonka jatkumo on meillä jo tiedossa mutta koska se nyt on osa tätä koko tarinaa niin olkoon. Kannattaa katsoa!
   
  nepa tykkää tästä.
 13. Collector

  Collector Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2022
  Viestejä:
  354
  Saadut tykkäykset:
  16
  Kokeilin -> Apple TV 4K & Paramount+ tilausta, 7 päivää ilmainen kokeilujakso. Hieno sarja kyseessä ja lopulta ostin ihan 2 julistettakin, joista toisen kehystin ja on seinällä. Toki näyttelijöissä on valtavasti eroa. Tuntuu että osa ihan kiintiö-näyttelijöitä, ilman mitään lahjakkuutta.

  Audiovisuaalisesti uskomattoman hieno jopa HD-laatuisena. CGI on myös upeaa, esim. vihujen hahmot. Tunnari, siis alkuvideo on todella uskomattoman tyylikäs, huikeaa kuvaa. Valaistus ja värimaailma ovat niin ikään todella laadukkaita. Enterprice tuntuu kotoisalta ja jännittävältä paikalta. WOKE houhotus näkyy kaikkialla, MUTTA se on ajan henki valitettavasti.

  ...

  Toivon että tämä tulisi 4K-levyinä, mutta pahoin pelkään ettei tule. Ikinä. Ahmin sarjan aivan liian nopeasti, mutta todellakin haluan katsoa tämän monta kertaa uudestaan. Kaput ovat hyviä, Spock ja medic girl... osa jaksoista täysin eeppisiä ja päästään lähelle Star Trekin syvintä olemusta.

  4,5/5

  (puoli tähteä tippuu näyttelijöistä, jotka ovat huonoja ja epämielenkiintoisia).

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 26.09.2022
 14. ipeniemela

  ipeniemela Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.09.2004
  Viestejä:
  796
  Saadut tykkäykset:
  56
  Tuli tartuttua SkyShowtimen tarjoukseen (puoleen hintaan vuoteen 2100 asti) ja pääsin vihdoin katsomaan tätäkin sarjaa. Nyt seitsemän jaksoa takana ja onhan tämä nyt selkeästi tästä "Kurtzmanversestä" lähinnä sitä alkuperäisen Trekin henkeä ja fiilistä, aina alkutunnarista lähtien. Näyttelijät ja hahmot loistavia, yksikään ei ärsytä. Ethan Peck on ottanut Spockin hahmon omakseen, yrittämättä kuitenkaan apinoida Leonard Nimoyta ja Anson Mount on oikeasti karismaattinen hahmo kapteeni Piken roolissa. Star Trekin yksi teema on aina ollut suvaitsevaisuus ja ajan hengelle tyypillisesti wokeakin on siellä täällä, mutta onneksi vain pieninä ohimenevinä vihjauksina ilman, että teema nousee pakonomaiseksi paasaukseksi.Tämä tulee ehdottomasti hommattua fyysisenä tallenteena hyllyyn kuten kaikki tähänastisetkin sarjat, sillä erotuksella tosin, että tämä on selkeästi parasta Trekkiä siitten TNG:n.
   
  larionof tykkää tästä.
 15. Collector

  Collector Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2022
  Viestejä:
  354
  Saadut tykkäykset:
  16
  Parasta on mielestäni sarjan viihdyttävyys. Rento meininki ja jopa huumori. Audiovisuaalisesti sarja on 5/5. Olen katsonut nyt 1.kauden 3 kertaa ja jos tästä tulee boksi niin se on hankittava heti!

  Ikävää että tästä woke-aiheesta ei saa keskustella, koska nyt kun katson esim. Star Trek 1 elokuvaa, niin onhan tässäkin erilaisia ihmisiä, mutta ei todellakaan samalla tavalla kuin Oudoissa uusissa maailmoissa. Toiseksi seksuaalisuutta ei korosteta, vaan naiset näyttävät naisiltä, miehet miehiltä ja alienit erilaisilta ihmisiin verrattuna.

  Harmi jos tällaista ei saa enää ääneen sanoa tai foorumille kirjoittaa.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 26.09.2022
  larionof tykkää tästä.
 16. Moderaattori

  Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen Ylläpito

  Liittynyt:
  27.08.2019
  Viestejä:
  571
  Saadut tykkäykset:
  214
  Jos keskustelu menee täysin ketjun aiheen ohi, se poistetaan.
  "Mitään ei saa enää sanoa/kirjoittaa" on itsekritiikin puutetta, etenkin kun sinulle on kerrottu miksi kirjoituksesi on poistettu. Tähän aiheeseen liittyvät jatkokeskustelut minulle yksityisviestinä.

  Jatketaan ketjun aiheen parissa, poliittinen keskustelu ei kuulu tälle foorumille. -MODE
   
 17. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 822
  Saadut tykkäykset:
  779
  Pari jaksoa eilen katsottuna ja oikein maistuvaiseltahan tämä sarja vaikuttaa. Tuntuu hölmöltä toistaa, mitä jo toisetkin kirjoittaneet. Mutta sen verran todettakoon, että moni asia toimii alkuperäisen sarjan ystävälle. Ehkä vähän liikaa runsautta jaksoissa ollut, mutta ehkä se vain on se hyväksyttävissä oleva ero 60-luvun ja 2020-luvun sarjojen välillä ylipäänsä. Anson Mount on riittävän karismaattinen hahmo kapteeniksi, vaikka vähän hillitymmin vetääkin kuin Shatner. Försti jää vielä vähän tapettiin, toivottavasti alkaa nousemaan esiin. Ehkä odotukset siltä osin on tietenkin siellä jossain Rikerin maastoissa. Förstin kun helposti odottaa olevansa ja pitää olla aluksensa skarpein hahmo.

  Minusta tässä on erittäin hyvin onnistuttu ottamaan mukaan vanhaa ja samalla huomioimaan alkuperäisen faneja nuoleskelematta kuitenkaan liikaa tai häpäisemättä perintöä. Kyllä tätä kelpaa katsella.
   
 18. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 822
  Saadut tykkäykset:
  779
  Juuri julkaistu juttu, laitetaan nyt tähän ketjuun, kun "Spock" kävi Suomessa lomamatkalla ja puhui suomea. :)

  "Star Trek: Strange New Worlds -sarjassa ikonista Spock-hahmoa esittävä Ethan Peck on Hollywood-legenda Gregory Peckin ja Greta Kukkosen pojanpoika. HS tapasi Peckin syyskuussa, kun tämä vieraili Suomessa tutustumassa sukujuuriinsa."

  https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000009064949.html
   
  marlan ja nepa tykkäävät tästä.
 19. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 356
  Saadut tykkäykset:
  925
  Ihan hauska juttu tuo Harkonnen. Härkösestähän se alunperin tuleekin. :)
   
 20. Electron

  Electron Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  1 236
  Saadut tykkäykset:
  59
  Onko varmaa tietoa löytyykö tämä sarja Skyshowtime-palvelusta?

  Itse itselleni vastaten. Otin kyseisen kanavan ja sieltä se löytyy. 3.49e/kk on kohtuu hinta Star Trekeistä.
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2022