Star Trek: Discovery (CBS All Access/Netflix) 2017-

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat' , aloittajana vintsukka, 02.08.2016.

 1. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 002
  Saadut tykkäykset:
  80
  Tuon toinen kausi on ilmeisesti tulollaan, kun tulee uusintoja Foxilta. Orvillea odotellessa, on kyllä ollut aikoihin loistava sarja genressä.

  T: Vesku
   
 2. Takeshi666

  Takeshi666 Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.01.2003
  Viestejä:
  1 982
  Saadut tykkäykset:
  11
  Voyagerin suurin vika on se että millään sarjassa tapahtuvalla ei ole oikein mitään merkitystä pidemmän päälle. Minkään sortin hahmokehitykselle viitataan enimmäkseen kintaalla. Sarjasta löytyy tietty hyväkin jaksoja mutta nekin tuppaavat unohtumaan, toisin kuin esim. TNG:n parhaimmisto.
   
 3. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  5 885
  Saadut tykkäykset:
  198
  Kerran olen katsellut Voyagerin ja se oli noin 10 vuotta sitten. Taistelua, borgeja ja huonoja hahmoja on jäänyt enimmäkseen mieleen.
  Tuo hahmonkehitys on kyllä sellainen juttu, joka ei tosiaankaan tainnut toimia. Hahmot muutenkin olivat aika kökköjä. Ehkäpä Tom Paris (ainoa jonkin nimen muistin), lääkäri ja borg-nainen (Jeri Ryan) olivat hahmoina sellaiset, jotka jäivät mieleen. Varsinkin kapteeni oli suoraan sanottuna huono. Ei siksi, että olisi nainen, vaan siksi, että hän oli lähinnä ärsyttävä.

  Sanotaan Enterprisestä mitä vain niin ainakin minun mielestäni siinä on todella hyvä casting ja hahmot ovat uskottavia ja suht moniulotteisia - ainakin siltä osin, miten Star Trekissä voi olla. Paljon parempia kuin esim. Star Trek -rebooteissa.
   
  Recce tykkää tästä.
 4. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  1 778
  Saadut tykkäykset:
  144
  Mutta kyllä ne riitelee kovasti Enterprisellä. Ammattiupseereja varmasti kovimpien seulojen läpi ikinä ja huutavat kurkkusuoraan toisilleen komentosillalla ja neukkarissa. Kaikki yhtä suurta draamaa. Ja se piski on siellä pahempi kuin Wesley TNG:ssä. Eikö joku alien voinut sitä syödä?
  Kun katsoin toisen kerran blurayltä jäi kyllä parempi maku kuin DVD:ltä ensimmäistä kertaa. Etenkin, kun olin ajatellut kahden ekan kauden olevan pakkopullaa kunnes päästään jatkuviin juoniin. Yllätti aika moni jakso hyvyydellään positiivisesti.

  Mutta kaikissa näissä sarjoissa on omat huolensa. Tärkeitä, että niitä on meillä aina uudestaan katsottavaksi.
   
  nepa tykkää tästä.
 5. Gravehill

  Gravehill Member

  Liittynyt:
  10.04.2004
  Viestejä:
  155
  Saadut tykkäykset:
  12
  Voyager on hyvä sarja, jotain vaivasi kolmen ekan kauden ajan lievä epätasaisuus, mutta neljännen kauden kohdilla alkaa taso nousemaan selvästi. Olihan TNG:n kaksi ekaa kautta laadultaan varsin vaihtelevia. Osa jaksoista oli suorastaan hirveitä.. Vasta kolmannella kaudella jaksojen taso alkoi tasaisesti nousemaan.

  Itselläni kuten monella muullakin, oli varauksia sarjan suhteen, kun oli lukenut kriittistä palautetta "ei tämä ole kyllä TNG:n tasoinen"

  TNG on toki monelle (kuten myös itselle) se tärkein Trek-sarja, mutta kannattaa kuitenkin yrittää hieman välttää jatkuvaa vertailua siihen.

  Pari vuotta sitten aloitin sarjan katsomisen ja kyllä tämä on huomattavasti mainettaan parempi sarja ja en todellakaan allekirjoita lausumaa, että hahmot eivät kehittyisi ja millään tapahtuvalla ei ole merkitystä. Päinvastoin. On ollut hauska seurata loistavan roolityön tekevän Robert Picardon "The Doctorin" kehitystä koppavasta ja tunteettomasta "hololääkäristä" tunteellisemmaksi ja pehmemmäksi hahmoksi, joka hahmona paikoitellen muistuttaa Datan ihmisyyden tavoittelua. Ikään kuin lapsi.

  Muutkin hahmot käyvät kehittyvät sarjan edetessä. Tom Paris on alussa auktoriteetteja vastustava nenäkäs erotettu upseeri, mutta kasvaa vastuulliseksi miehistön jäseneksi. Uskaltaisin väittää, että DS9 ja Voyagerissa on jopa enemmän hahmokehitystä kuin TNG:ssä.

  Toki Kathryn Janeway voi vaikuttaa alussa tylsältä ja tosikolta Picardin jälkeen, mutta uskoisin, että tuokin johtuu monella vain siitä, että he vertaavat häntä liikaa Enterprise kapteeniin. Janeway kuten moni muukin pehmenee ja kehittyy huomattavasti sarjan edetessä,

  Sarjan asetelmahan on Trek-sarjoista parhain. Alus viskataan kirjaimillisesti sinne missä ihminen ei ole koskaan käynyt. Ei ole tähtiliiton tukea. Ei liitolaisia vaan alus etenee maata kohden yksin. Sarjan kohokohtia ovat kohtaamiset Borgien kanssa.

  Kannattaa antaa sarjalle uusi mahdollisuus ja katsoa avoimin silmin. Hyvä sarja tuon on.

  Terveisin,
  TNG-fani vuodesta..no silloin kun se pyöri kolmosella ja sitten PTV:llä.
   
 6. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  1 778
  Saadut tykkäykset:
  144
  Minäkin pidän omalla tavallani VGR:stä. Tietysti tuo jatkuva reboot oli rasittavaa ja ettei tuo kaksi eri miehistöä lopulta koskaan oikein mennyt mihinkään. Ehkä tässä oli myös vastassa budjetti, ettei voinut olla isoa määrää silloin tällöin esiintyviä extroja, mutta sitten ei olisi pitänyt alunperinkään ryhtyä moiseen. Heti kun muutama mielenkiintoinen löytyi, oli ne heti pahiksia ala Seska tai parin jakson kalliita luonne näyttelijöitä, joita ei tietenkään pystytty pitämään pitempään.
  Itse tykkäsin noista Borgi jutuista, mutta monelle ne ovat ihan punainen viitta, kun mentiin metsään monta kertaa.
  Ehdotti käsikirjoittajat tietysti tuosta ehkä VGR:n parhaasta kahden jakson setistä Year of Hell, että tehdään koko kausi. Ei mennyt tietenkään johdolta läpi.
  Ja on siellä monta hyvää jaksoa niillä kahdella ekalla vuodellakin. Jostain syystä se dino jakso "Distant Origin" on aina ollut lähellä sydäntä.
  Jotain uutta, yllättävää ja jänniä ideoita, sitä SciFi on..
   
 7. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  1 778
  Saadut tykkäykset:
  144
  Nyt haikailevat Discoveryn Michelle Yeoh:ille omaa sarjaa. Ehkä jopa DS9:in Section 31 agenttina?

  On tämä hienoa aikaa, kuten olen jo miljoona kertaa sanonut! SciFi porskuttaa juuri sen syyn takia, mikä sen alunperin tappoi. Juuri ne ihmiset, jotka olisivat SciFiä katsoneet, latasivat sen laittomasti ja siihen kuoli monta kymmeniä vuosia pitkää maailmaa (Star Trek,Stargate) ja sitten löytyi uusi elämä netistä suoratoistopalveluilta ja sen maksavat ne täsmälleen samat lataajat, joita syytin koko maailman pilaajiksi. Lopulta minäkin näen ne sarjat, kun ne ilmestyvät levyinä, osa jopa UHD:nä.
   
  Viimeksi muokattu: 11.11.2018
 8. Recce

  Recce Well-Known Member

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 484
  Saadut tykkäykset:
  101
  Kakkoskauden eka jakso tuli Netflixiin. Samaa paskaa mitä ensimmäinen kausi kokonaisuudessaan... Nyt se oranssipää on saanut lisää skriiniaikaa ja dialogiksi enemmän koomisia lausahduksia, jotka jostain syystä ei naurata pätkääkään. Pikelta puuttuu auktoriteetti kokonaan mitä Kirkilla, Picardilla, Siskolla, Janewaylla, Archerilla oli alaisiin nähden. Tämä sarja keskittyy likaa yhteen hahmoon, eli Burhamiin. Yksi hahmo on aina oikeassa ja määrää laivalla tahdin. Komentosillalla komentoketju näyttäisi lentävän romukoppaan. Kaikki ovat kavereita keskenään ja laivaston natsojen määrällä ei tässä sarjassa ole mitään merkitystä. Ennen alaiset puhuttelivat enimmäkseen ylempiään aloittamalla "Sir," tai arvolla, nyt viljellään pelkkiä etunimiä tai sukunimiä, tai arvoasteikon pohjilla olevat halailevat komentajia mielinmäärin ja hassuttelevat tyylillä "Tosi fantsuu ku ollaan aluksella ja kruisaillaan ympäri avaruutta!". Picard olisi viskannu nämä lumihiutalesukupolven edustajat ilmalukosta ulos kapinahengen lietsomisesta, Kirk teloittanut ampumalla.
   
  Viimeksi muokattu: 20.01.2019
  Make ja Liekinheitin tykkäävät tästä.
 9. makemich

  makemich Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 214
  Saadut tykkäykset:
  28
  Täytyy sanoa että itse koen kyllä tämän kakkoskauden alun olleen huima parannus viime kauteen, ei nuo suippokorvien tai kyhmyotsien provokaatiot jaksa yhtään enää kiinnostaa, sen sijaan kaukainen tuntematon signaali/alus/ilmiö/olento jne. jota lähdetään rohkeasti tutkimaan on minulle se Star Trekin juttu. Samoin Kapteeni Hauki jotenkin istuu rooliinsa, vähän kuin Kirk ilman typeriä velmuiluja.

  Tarina on siis ollut kunnossa ja mielestäni ei tässä ole ollut kuin yksi heikko lenkki. Arvasitte aivan oikein, lähes amiraalin valtuuksilla omin päin toimiva brilliantti aliluutnantti Tilly. Ekalla kaudella tuo ei niin häirinnyt koska kyllähän Star Trekkiin kuuluu myös pieni "höpsöily" mutta nythän tässä ei ole mitään tolkkua, huonoa huumoria ja ilmeisesti replikaattorissakin ollut jotain häikkää koska perse ei ole ainakaan yhtään kaventunut viime kaudesta. Onneksi se poikaystävänsä menettänyt kaveri on ollut enimmäkseen hiljaa vaikka toki siihenkin aiheeseen ollut pakko palata. Toki sanottavaa löytyy pikkuasioista lisääkin mutta niinhän aina...

  Yksi positiivisimmista asioista on ollut tuo oikea kuvasuhde, ai että!
   
 10. Recce

  Recce Well-Known Member

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 484
  Saadut tykkäykset:
  101
  Ton hahmon kun sais poistettua kokonaan ja kunnon kässäri sille komentajakapteeni androidille, vaikuttaa mielenkiintoiselle hahmolle. Vaikka tuskin hänkään saa auktoriteettia käyttää koska joku laivassa voisi pahoittaa mielensä. Sieltä komentosillalta puuttuu liukumäki, hyppelyruudut ja "hiljainen koppi", mitkä on myös Googlen pääkonttorissa. Saru on myös hyvä hahmo mutta jatkuvasti epävarma asioista ja ei kykene toimimaan ominpäin ilman Burnhamin opastusta. Sitten ottaa nuppiin niiden kahden tontun, eli ase- ja navigaattori upseerien jatkuva high fivevittelut ja naureskelut tulenaroissa tilanteissa. Odottelun kuin kuuta nousevaa Picardin omaa sarjaa!!
   
 11. Mookid

  Mookid Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 316
  Saadut tykkäykset:
  131
  Sarjalla on nyt tosiaan kakkoskaudella hyvä suunta, keskusmysteeri kiinnostaa, huumoria on saatu mukaan sopivassa määrin ja tuo Anson Mountin Pike-tulkinta on onnistunut. Siinä on heti pidettävä hahmo. Olipa tuo kakkosjakso varmaan toistaiseksi Discoveryn trekkimäisin seikkailu.

  Mutta samaa mieltä kuin Recce tuosta Burnhamista. Varmaan ihan kiva poikkeus, että nyt tehdään Star Trekiä, jossa itse kapteeni ei ole niinkään päähenkilö/keskiössä. Mutta mitäpä siitä, kun muuten yksi henkilö, joka ei ole edes kapteeni, tuntuu päättävän ja määräävän kaikesta. Komentoketju tuntuu välillä unohtuvan ja Burnham ratkaisee kaikki ongelmat, hyppii varpaille, sekaantuu muiden töihin tai muuten vain käyttäytyy sopimattomasti. Oikeasti kun jotain TNG:tä katsoo, niin tuntuu että siinä on kiinnitetty huomiota arvoihin ja komentoketjuun, miten asiat menevät ja kuinka puhutellaan. Tässä on vain jotenkin sinne päin ja Burnhamin hahmosta on vaarassa muodostua todellinen riippakivi.

  Tulipa mieleen hienona esimerkkinä tämä vanha kohtaus TNG:stä:

   
  larionof ja nepa tykkäävät tästä.
 12. Recce

  Recce Well-Known Member

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 484
  Saadut tykkäykset:
  101
  Haukutaan taas uusi jakso lyttyyn! :D:rolleyes:
  Juoni on tällä hetkellä sarjan paras puoli ja nyt kun on tottunut tohon DolbyVisionin ylikirkkauteen niin on kyllä karkkia silmille.
  Sit negatiiviset. Alun juoksukilpailu. Ei millään pahalla mutta "orangeheadilla" on sen verran ylimääräistä painoa perseessä että ei olisi kyseistä kisaa voittanu, mimmi ei edes näytellyt hengästynyttä kun "fitness kroppaiset" kanssakilpurit haukkoivat henkeään. Taas Burnham tiesi kaiken ja on näköjään fiksumpi kuin aluksen lääkäri lääketieteellisissä asioissa. Star Trek: Discovery on äärimmäisen harhaanjohtava nimi tälle kammotukselle, osuvampi nimi olisi Star Trek: The Burnham Show.:D
   
 13. Electron

  Electron Member

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  717
  Saadut tykkäykset:
  8
  Onkohan ekaa seasonia saatavana muuta kuin 5.1 äänillä?
  Missähän viipyy 4K?
   
 14. Recce

  Recce Well-Known Member

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 484
  Saadut tykkäykset:
  101
  Poiketaan vielä aiheesta. Täytyypi katsoa TNG uudestaan nyt kun on uusi tv.

   
 15. Recce

  Recce Well-Known Member

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 484
  Saadut tykkäykset:
  101
  Nyt oli rautainen jakso!! Toivottavasti homma jatkuu samana, niin tästä voi kehittyä jopa katsottava kokonaisuus. 4:s jakso, täydet five points.
   
 16. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  5 885
  Saadut tykkäykset:
  198
  Toista kautta aloin katsomaan ja 15 minuutin aikana on tullut kolme huonoa vitsiä tyyliin The Orville.

  Mutta ainakin lähtökohdat toiseen kauteen ovat hieman erilaiset.

  Oikeastaan eniten odotan tietoa siitä, että miten saavat tuon itiömoottorin poistettua koko Star Trek -maailman historiasta.

  Sarja on kyllä todella hienon näköinen. Toivottavasti toinen kausi tuo hienon visuaalisuuden rinnalle myös sen hyvän juonen. Aikaisemmat kommentit lupaavat hyvää, joten pidetään peukkuja.
   
 17. tpi

  tpi Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 264
  Saadut tykkäykset:
  4
  Eikös tuo viime jaksossa jo aikalailla pohjustettu? Itiömoottorihan tuhoaa sitä jotain toisen ulottuvuuden maailmaa, josta tuli se loinen pulskan punapään kimppuun.
   
 18. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  5 885
  Saadut tykkäykset:
  198
  Nojoo. Tarkoitan oikeastaan sitä, että miten se sitten poistetaan koko historiasta siten, että sitä ei ole koskaan ollut olemassa.
  Kun sitä kuitenkin jo sen verran paljon käytettiin, että olisi jännää, jos yritys olisi ainoa ST:n historiassa eikä siihen kukaan enää koskaan viittaisi.
  Vai onko tämä eri universumissa tai aikajatkumossa yms. tapahtuva kuin muut sarjat?

  Noh, ehkä mietin liian vakavia. :)