Star Trek: Discovery (CBS All Access/Netflix) 2017-

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana vintsukka, 02.08.2016.

 1. Nikarth

  Nikarth Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.08.2010
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uutta traileria. Toivoisin USS Shenzhoun olevan tittelialus :)

   
 2. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 817
  Saadut tykkäykset:
  723
  Hmm... Näyttää ihan uuden Mass Effectin trailerilta eikä mitenkään positiivisessa mielessä.
  Ikävä juttu, kun Star Trekistäkin on saatu huonon cgi:n sarja. No sitähän ne kaikki ST:t ovat olleen, joissa cgi:tä on käytetty, jopa elokuvia myöten, mutta kun nykyään pystyttäisiin niin paljon parempaankin. Vaan liekö budjettisyistä jätetty pleikkarin näköisiksi nuo efektit.

  Ei kauheasti odotuksia nostattanut, mutta kyllähän tuo pitää kuitenkin katsoa. Yrittää ainakin.
   
 3. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 396
  Saadut tykkäykset:
  112
  Eipä juurikaan valittamista aloitusjaksoista. Elokuvamaisempaa Trekkiä siinä mielessä, että ulkoasuun on lähdetty panostamaan ihan laitoja myöten. Sarjan tarinalinjaukset ja mahdolliset ryhmästä nousevat karismaattiset hahmot kun vielä tarkemmin näytille, niin eiköhän tätä tule seurattua ihan mielellään. Aloitusjaksokin varsin bueno musiikkeineen.

   
 4. ipeniemela

  ipeniemela Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.09.2004
  Viestejä:
  786
  Saadut tykkäykset:
  54
  Tuli katottua. Pikkasen tahmea alku, mutta eiköhän tuo tuosta liikkeelle lähde, nää kaks ekaa jaksoa oli vasta prologi ja kolmannesta jaksosta päästään itse Discovery-alukseen ja sen varsinaiseen miehistöön Jason Isaacsin esittämine kapteeneineen. Ei ollut mitenkään paska, mutta ei ihan vielä saanut myöskään vau-efektiä aikaiseksi, joskin toka jakso paransi jo kuin sika juoksuaan. Plussaa siitä, etteivät ole lähteneet toistamaan samaa iänikuista formaattia, vaan ovat lähteneet tuoreemmalla lähestymistavalla tekemään sarjaa.
   
 5. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 532
  Saadut tykkäykset:
  240
  Tämä "trekkimäisyys" on ikuinen kiistakapula, ja vaikka sarjan aloituksesta noin scifinä muuten tykkäsinkin, niin epäkohtia oli. Jotenkin naurettavaa, miten tuo Burnham hyppi silmille minkä kerkesi, vaikka oli ollut monta vuotta samalla aluksella saman naiskapteenin alaisena. Komentosillalla tuuppasi Sarua kauemmaksi ja sekaantui hänen työhönsä, puhumattakaan siitä kuinka perseili kapteenille ja joka käänteessä kertoi mitä pitäisi tehdä ja tämä sai kapteeninkin näyttämään ihan pompoteltavalta vässykältä. Käsittämätöntä, ei mitään kuria. Luulisi jo oppineen tähän päivään mennessä. Miksei näitäkään asioita voi näyttää hieman ammattitaitoisemmassa valossa, ilman emotionaalisia draamailuja tai äärimmäisiä keinoja ("Mutiny!", kapulle nerv pinchia heti).

  Samoin se, miten tuo lopun oikeudenkäyntikohtaus oli kuvattu. Ei oikein käy Trekin kaavaan, että siitäkin oli tehty noin "synkkä" ja Starfleetin tyypit suurin piirtein lymyilevät varjoissa tuomitsemassa samalla, kun yksittäinen valokeila on suunnattu Burnhamiin. Ymmärrän, mitä ohjaaja on siinä visuaalisesti ehkä hakenut takaa, mutta ei näissä mitään johdonmukaisuutta näytä enää olevan, etenkään kun tämä sijoittuu niin lähelle Original Seriesiä.

  Olisi ollut parempi, jos Discovery olisi sijoitettu johonkin DS9:n ja TNG:n jälkeiseen aikaan ja siitä kokonaan uudet kuviot, uudet alienit ym. ja rakennetaan vanhalle pohjalle, mutta nyt näemmä halutaan vedota Originalin faneihin ja siihen "tunnetuimpaan trekkiin" ja mukaan voi tuoda jotain Spockia tms. uudelleenlämmittelyä. Samoin sarjan "synkkyyttä" olisi voitu perustella sillä, että Federaatiokin muuttui koska Dominion/Borg-sodat ja mitä lie, puhumattakaan visuaalisesta ilmeestä joka ei ole linjassa Originalin kanssa, ollessa nyt liian "tätä päivää." (ikuinen prequel-ongelma eri aikakausina tehtyjen tarinoiden kanssa)

  Eli joo, tästä tulee todennäköisesti aika hyvä scifisarja, mutta aika kehno trekkisarja. Jos tämä nyt jaksaisi tästä hieman rauhoittua ja paneutua sekä perustella tapahtumia enemmän.
   
  Viimeksi muokattu: 26.09.2017
 6. bohol

  bohol Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  1 040
  Saadut tykkäykset:
  17
  Juu tuo synkistely on virhe jo pelkästään tulevan suosionkin kannalta.
  Orgussa oli ihan toinen meininki ja siksi se oli ja on se paras.
   
 7. TuK

  TuK Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.09.2004
  Viestejä:
  565
  Saadut tykkäykset:
  13
  Itseäni häiritsi melkeinpä eniten nuo uudet klingonien naamarit. Vaikuttivat niin kovamuovilta ettei näyttelijöillä ole paljon naamalla tekemistä.
   
 8. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 906
  Saadut tykkäykset:
  215
  Tämä superhypervalokikkailu ala J.J Abrams otti vähän päähän, sekä miksi Klingonit joiden pitäisi olla soturikansaa, saa aina pataan nyrkkitappelussa? Tällä kertaa 50kg mimmiltä.....
   
 9. scott

  scott Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.07.2003
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  2
  ST: Discovery tuntuu yritykseltä tuoda J.J.Abramsin toimintalef... Trekit televisioon. Aikaisemmissa ST-sarjoissa luotiin rikas universumi rotuineen ja tapahtumineen, esim. borgit, romulaanit, cardassian, dominion, mutta nämä halutaan unohtaa. CBS tuntuu haluavan geneeristä scifiä koko kansalle, ei ST-sarjaa.

  Discoveryn 2 jaksosta ei oikein jäänyt mitään käteen, klingonit olivat naurettavan näköisiä kuminaamoja, jotka sönköttävät epäuskottavan maskin takaa ja saavat kuonoon 2 naiselta. Muutenkin: miksi laivan kapteeni ja ensimmäinen perämies?/komentaja lähtevät yksinään soluttautumaan johonkin vihollisalukseen - eikö tähtilaivastossa ole koulutettuja erikoisjoukkoja? Eihän touhussa ollut mitään järkeä.

  Pidän huomattavasti enemmän Foxin uudesta Orvillesta kuin Discoverysta. Orville on keskinkertainen Star Trekiä kopioiva scifi- ja/tai komediasarja, mutta verrattuna Discoveryyn Orville tuntuu mestariteokselta.
   
 10. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 817
  Saadut tykkäykset:
  723
  Ensimmäisen jakson vasta olen katsonut ja ainakin klingonien muuttunut ulkonäkö pisti silmään. Miksi ihmeessä niitä on pitänyt muuttaa vai onko kyseessä osa samaa muutosta, mitä klingonien ulkonäölle on tapahtunut? En muista, miten tuo TOS -> TNG -muutos perusteltiin, mutta en ymmärrä, en yhtään. Kaiken lisäksi todella huonot ja jäykät naamat(naamarit). Hyvä etteivät sentään vulkanuslaisille siipiä laittaneet.
  Mutta muuten oli tosiaan tuommoista Abrams-tyylistä menoa, josta en pahemmin välitä. Kyllähän tätä pitää kuitenkin seurata ainakin hetken verran, mutta kuten tuossa aiemminkin todettiin, niin ihan ok scifiä, mutta Star Trekkiä ei ole nähnytkään.

  Ja olihan tuo alkukin (intro?) ja musiikki aika huono. Vaikka Enterprisen alkumusiikista voi olla montaa mieltä, niin ainakin siinä oli yritetty hakea jonkinlaista fiilistä. Jotenkin tästä introsta tuli mieleen Ota kiinni jos saat -elokuvan alku. En tosin sitä ole varmaan 10 vuoteen nähnyt, joten hataran muistin varassa mennään, mutta kuitenkin.
   
 11. TuK

  TuK Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.09.2004
  Viestejä:
  565
  Saadut tykkäykset:
  13
  No, ei nyt teilata koko sarjaa kahden ensimmäisen jakson perusteella. Ei ne muutkaan Trekit ole niin timanttisesti aina alkaneet.
   
 12. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 817
  Saadut tykkäykset:
  723
  No ei. Tosin ST:n vahvuus ei oikein koskaan ole ollut toiminnassa, vaan miehistön yhteen toimimisessa ja ratkaisujen hakemisessa muulla keinoin kuin ampumalla. Se, että uusi sarja alkaa heti äksönillä ei vaan anna ihan ST:mäistä kuvaa.

  Rehellisesti sanottuna eka jakso ainakin oli kuitenkin parempi kuin odotin. Pois lukien nuo ihmeellisen näköiset ja oudosti käyttäytyvät klingonit.
   
 13. Euphemos

  Euphemos Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.05.2005
  Viestejä:
  1 255
  Saadut tykkäykset:
  10
  Red Letter Media ottaa kantaa STD:iin:

   
  nepa tykkää tästä.
 14. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 906
  Saadut tykkäykset:
  215
  DS9, Voyager ja TNG omalla mittapuulla alkoi heikosti, TOS hyvin ja Enterprise tempaisi heti mukaansa. Tämä Discovery alkoi siinä mielessä huonosti, että tässä oli vain kaksi näyttelijää ja muut oli vain rekvisiittana, se vulkanuslainen försti oli ihan perkeleen ärsyttävä. Kapteeni teki ihan hyvää työtä. Stoori oli kyllä ihan ok!
   
 15. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 817
  Saadut tykkäykset:
  723
  Milloin tästä tulee aina uusi jakso Suomen Netflixiin? En netistä löytänyt tuota tietoa. Eilen on kuitenkin ameriikoissa tullut jo uusi jakso.
   
 16. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 830
  Saadut tykkäykset:
  259
  ^
  Kerran viikkoon pitäisi tulla uusi jakso, itse olen toistaiseksi jaksanut odottaa, että kaikki tulisi katsottavaksi....

  T: Vesku
   
 17. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 817
  Saadut tykkäykset:
  723
  Sitäpä vaan just mietin, että minäköhän päivänä uusi jakso aina julkaistaan Suomessa? Monista sarjoista julkaistaan uudet jaksot myös Suomessa heti samana päivänä kuin jenkeissä, mutta ST:Discoveryn kohdalla asia lienee toisin, kun eilen tuli uusi jakso jenkeissä, mutta vielä ei täällä ole julki. Mitenköhän lie suomennoksen tekeminen noissa uusissa jaksoissa? Saavatko jaksot aiemmin suomennettaviksi vai vasta, kun ovat jenkeissä tulleet ulos? En oikein keksi muuta syytä siihen, että jaksoa ei voisi täälläkin samana päivänä julkaista.
   
 18. Naks*

  Naks* Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.10.2006
  Viestejä:
  79
  Saadut tykkäykset:
  15
  Tulee aina maanantaisin, johan kolmas jakso on katsottavissa kun juuri tarkistin :)
   
 19. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 817
  Saadut tykkäykset:
  723
  No nyt näkyy uusi jakso täälläkin. Tuossa n. klo 10:30 ei vielä uutta jaksoa näkynyt.
   
 20. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 817
  Saadut tykkäykset:
  723
  Kolmas jakso oli jo hieman parempi. Tosin sarjasta tulee enemmän mieleen Mass Effect kuin ST. Juoni ei kauheasti iskenyt. Minulle ST on kuitenkin aina ollut enemmän tutkimista kuin sotaa, vaikka leffat ovatkin enemmän jälkimmäistä.
  Mutta ei tämä nyt yhtään hassumpi kolmas jakso ollut. Kaksi ensimmäistä eivät kauheasti odotuksia nostaneet, mutta onneksi nyt päästiin jo sarjan nimikkoalukseenkin.