Sotahevonen (War Horse) (2011) (Steven Spielberg / Emily Watson, David Thewlis, Peter Mullan, Niels Arestrup, Tom Hiddleston, Jeremy Irvine, Benedict

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Streami, 11.03.2011.

 1. Streami

  Streami Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.01.2004
  Viestejä:
  800
  Saadut tykkäykset:
  3
  [​IMG]

  Steven Spielbergin seuraava teattereihin saapuva elokuva on eeppinen seikkailutarina War Horse. Sen tapahtumat sijoituvat Englannin ja koko Euroopan syrjäisille maaseuduille ensimmäiseen maailmansodan riehuessa ympärillä.

  Elokuva on tunteisiin vetoava dramaattinen kertomus nuoresta Albertista ja hänen kesyttämästään ja kouluttamastaan Joey-nimistä hevosesta. Kun he joutuvat pakon sanelemana eri teille niin elokuvan matkassa seuraamme Joey-hevosen matkaa läpi sodan ja näemme miten se muuttaa ja inspiroi kaikkia jotka hän tapaa.

  [​IMG] Katso elokuvan trailer

  [​IMG] Katso kuvagalleria

  Ensi-ilta Suomessa ? (USA:ssa 28.11.2011)

   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 24.02.2012
 2. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  22
  Ei nyt ei aivan puskista, mutta odotettu elokuva ainakin. Pohjanahan on lastenkirjasta tehty näytelmä (tämä ei riittäne vielä ns. Mikan myyntipuheeksi), mutta tuskin tästä täyttä Hevoshullua on kuitenkaan tulossa. Ensimmäinen maailmansota tarjoaa ainakin kiinnostavat puitteet tarinalle.
   
 3. Willy

  Willy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.05.2006
  Viestejä:
  210
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei tiedä, mitä odottaa. Ensimmäisestä maailmansodasta ei ole tehty liikaa elokuvia, joten sinänsä jokainen aihetta edes liipaava on ihan tervetullut tapaus. Ja Spielberg on halutessaaan ihan taidokas ohjaaja.

  Mutta hieman pelkään, että tästä voi tulla sentimentaalista Hollywood-tuubaa. Eikä huoltani vähennä se, että pääosassa on nelijalkainen olento. Sen tietää, mitä voi tulla. Mutta voi tämä ihan toimivakin tapaus olla. Alkuperäiseen tekstiin en ole tutustunut.
   
 4. Limet

  Limet Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.03.2010
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tänään ensi-illassa, mutta ei kuitenkaan ole kiinnitetty ketjun kärkeen muiden ensi-iltojen joukkoon!

  Ihan mukiinmenevä leffa oli. Viihdyttävä ja vähän myös koskettavakin. Sodittiinkin välissä. Aikamoista kaikki onnistuu sarja kuitenkin.
  Välillä häiritsi kuinka mutkia oiottiin ja kaikki onnistuu, mutta muuten hyvä leffa. Monta eri tarinaa sidotaan yhteen hevosen seikkailujen kautta.
  Oscar ehdokkuus paras leffa ja kuvaus kategoriassa ihan ymmärrettävää/ansaittua. Onnkesi kuitenkaan ei käsikirjoitus ja ohjaus kategorioissa ehdokkuuksia tullut. Sen verta kuitenkin laskelmoitu ja mutkia oikova elokuva.

  ***
   
 5. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 540
  Saadut tykkäykset:
  245
  Jep, perusvarmaa ja perusviihdyttävää spielbergiähän se. Eräänlainen sota-aikaan sijoitettu road movie hevosen silmin, maisemat/ihmiset vaihtuvat. Tiesin lähes täysin ennen elokuvan katsomista millainen tämä tulee olemaan, mutta piti se nyt sitten katsoa koska Spielberg. Kyllä tälle erityiskehuja voi antaa kuvauksesta ja muutamista oikeastaan aika hemmetin hienoista kohtauksista, esim. se kun hevonen rynnii läpi/yli taistelukentän ja juoksuhautojen. Sinänsä ilmiömäistä, että hevosia kyetään hallitsemaan tällä tavalla, noin niin kuin näyttelijöinä. Hienoja eläimiä.

  Jotain 3-3,5/5 pistettä saa tämä.
   
 6. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pidin. Spielberg todella harvoin pettää ja Sotahevonen oli siirappisimmillaankin todella hienoa katseltavaa. Erityisesti sotakohtaukset olivat upeita ja muutamat pienet hetket lukuisten hahmojen välillä helposti nousivat Spielbergin parhaimpien leffojen joukkoon.

  4/5.
   
 7. lp_rqvist

  lp_rqvist Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  25.09.2003
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  0
  Spielberg ei pettänyt tälläkään kertaa. Visuaalisesti komea elokuva ja erinomaiset näytteljät, onneksi ei ollut isoja tähtiä mukana. 4/5
   
 8. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  22
  Mikäs kaikki tässä nyt sitten onnistuikaan?
  Sadon saaminen ja vuokranmaksu ei onnistunut, hevonen jouduttiin myymään. Hevosen saanut sotilas kuoli hyökkäyksen epäonnistuessa. Saksalaispoikien karkumatka epäonnistui ja heidät teloitettiin. Sotilaat takavarikoivat hevoset farmarilta ja tämän tytöltä. Itse asiassa loppua lukuun ottamatta hevosen siirtyminen omistajalta/paikasta toiseen oli seurausta pelkästä epäonnistumisien ketjusta, joten kovin kaukana tässä oltiin siitä, että kaikki olisi mukamas suoraviivaisesti vain onnistunut.

  Alkuvaiheessa elokuvassa olisi ollut pientä tiivistämisen varaa, sillä varsinkin
  pellon kyntöurakkaan
  kulutettiin turhankin paljon aikaa. Tästä eteenpäin elokuva kuitenkin tiivistyi ja hetkittäin kuvasommittelut ja kohtausten rakentelu oli kerrassaan upeaa työtä. Ihmishahmot jäivät varsin ohuiksi, mutta hevonenhan tässä pitkälti keskiössä olikin. Perusvahvaa Spielbergiä, vaikkei miehen parhaimmistoon nousekaan.

  :):):)½
   
 9. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 555
  Saadut tykkäykset:
  489
  En välitä juuri hevosta enkä ole sotaelokuvienkaan suuri ystävä mutta kyllähän tämä toimi kuin tauti. Herttainen ja rankka elokuva samaan aikaan. Tarinankuljetus oli minusta erittäin hyvin rytmitetty ja eri paikoissa viivyttiin sopivan aikaa. John Williamssin musiikki oli ehkä hieman "latteaa ja banaalia paikoin" mutta komea visuaalisuus korvasi tätä ja sota paukkui niin että penkkirivit tutisivat.

  Kuvanlaatu Kinopalatsissa salissa 8 oli ihmeellisen huono. Katseeni kiinnitti huomiota koko ajan pikseliverkkoon ja muutenkin kuva oli hämmästyttävä epätarkka, ihan kuin jostain antiikkisesta VGA-tykistä. Ehkä istuin liian edessä (rivi 2). Pitänee jatkossa valita ylempiä rivejä jos jossain saleissa on vielä näin paskat projektorit vuonna 2012. :rolleyes:

  Elokuva: 5-/5 (miinus siitä että musiikit vähän pettivät).
   
 10. Clef

  Clef Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  614
  Saadut tykkäykset:
  0
  Offtopic, mielestäni sait mitä ansaitsit - en ole koskaan ymmärtänyt näitä ensimmäisen ja toisen rivin niska mutkalla tuijottajia. :thumbsup: Eivät ne ihmiset siellä taaempana pure, ja näkee kokonaisuudenkin paremmin ;)

  Toisaalta, ei ole kyllä ensimmäinen kerta kun Kinopalatsi on mokannut jotenkin - useamman kuin kerran on käynyt niin, että kuva on käsittämättömän sumea (joskus jopa epäfokusoitu) suttu. Olen miettinyt, että jospa Blu-Ray on pilannut silmäni vaatimustasolla.
   
 11. code.666.

  code.666. Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.04.2003
  Viestejä:
  1 226
  Saadut tykkäykset:
  1
 12. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 555
  Saadut tykkäykset:
  489
  OT teatterissa istumisesta...

  Joo, tästä lähtien istun taaempana mutta minä taas ihmettelen niitä vapaaehtoisesti taakse menijöitä.

  Alunperin olinkin halunnut paikan 3. riviltä mutta sieltä oli keskeltä ehditty napata parhaat palat joten pähkäisin 2. ja 4. rivin kesken ja tein näköjään huonon valinnan tällä kertaa. Jälkiviisaana arvioisin että olisi kannattanut mennä riville 5 tai 6.

  Itse asiassa nyt oli kai liian hyvin fokuksessa kun pikseliverkko erottui niin p*rkeleen selvästi... :rolleyes:

  Tosiaan, onpa mielenkiintoista nähdä tämä Blu-ray versiona että löytyykö kuvanlaatua leffasta vai ei. Voihan se olla että leffa on taiteellisista syistä tahallaan tehty sumeaksi...
   
 13. TeeNolla

  TeeNolla Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.02.2007
  Viestejä:
  44
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipa katsottua tämä bluraylla. Hienon näköistä toki kuten edellä jo todettiinkin mutta se vaan ei riitä 2 ja 1/2h leffaan.

  Enpä tajua näitä 4/5 arvosanoja, ei iskenyt millään tasolla minuun (nojoo, ihastelin kuvaa ja ääntä). Koko ajan tunne, että nytpä katsotaan ison rahan hollywood-elokuvaa isolla musiikilla. Haistoin kyllä kaikki tunteet mitä Mr. Spielberg oli halunnut korostaa kohtauksissa mutta ne jäivät muoviharson alle.

  Ei nyt ihan kehtaa ohittaa tätä leffaa sanoilla "siirappista paskaa" mutta melkein. Lapsille sopiva elokuva, sen verran naivia kohtauksia leffa sisältää. Joka kerta kun hepalle tapahtuu jotain niin koko kylä / armeija on ihmettelemässä ympärillä.

  Positiiviseksi asiaksi kerrottakoon karkkisen kivan näköinen kuvaus ja budjettikaan ei ole selvästi ollut kaikkein pienin lavastuksesta päätellen.
   
 14. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 960
  Saadut tykkäykset:
  115
  No sitä tämä elokuva todellakin tarjosi, sentimentaalista Hollywood-tuubaa. Olen aiemmin pitänyt Spielbergin leffoista, mutta ilmeisesti olemme kasvaneet erillemme. Tunnustetaan tosiasiat heti, Spielberg osaa tehdä elokuvia. Kaikki miehen teokset ovat teknisesti ja kerronnaltaan pätevä, mutta nämä kerrotut tarinat alkavat olla vähän kaukaa haettuja. Mistä ihmeestä joku keksii, että heppakirjasta pitää vääntää elokuva. Kas kun ei käynyt lainaamassa Sinttu-kirjoja ja niistä vääntänyt.

  Eli todella hienosti tehty elokuva, jonka olisi saanut jättää tekemättä. Turha ja ylisentimentaalinen pökäle. 1/5.
   
 15. Murnau

  Murnau Elitistipaska Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2002
  Viestejä:
  832
  Saadut tykkäykset:
  4
  Minusta on mukavaa, että joku tekee ihan avoimesti sentimentaalista elokuvaa, sellaista Frank Borzage -henkistä vanhan liiton Hollywood-satua. Parempi näin kun tunkea vakavaa aiheeseen nolostuttavaa loppua (Schindlerin lista, Sotamies Ryan), lämmitellä vanhaa konseptia dollarinkuvat silmissä (Indiana Jones) tai pahoitella aiemmin urallaan tekemiään elokuvia (Tappajahai).

  Ei tämä mikään kuolematon mestariteos ole - kuten ei suurin osa Spielbergin tuotannosta muutenkaan - mutta komean näköinen ja tunteellinen elokuva, joka toiminee ainakin jokaisen Borzagen, Murnaun ja Fordin melodraamoihin ihastuneen kohdalla. 4/5.