Sopiva etuvahvistin&DAC

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana majakka3, 29.10.2013.

 1. majakka3

  majakka3 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.10.2013
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen aikani etsinyt sopivaa etuvahvistinta ilman ahaa -elämystä joten vinkit ovat tarpeen. Eli...
  Huoneeseen on tulossa 2-kanavajärjestelmä (ehkä subbari) aktiivikaiuttimilla (Genelec 8020 (+esim. SVS SB-1000) tai 8030). Näiden tulisi toistaa ääntä Spotifystä esim. airplayn kautta. Toinen äänilähde on televisio (ehkäpä Panasonin plasma?).

  Tällä hetkellä ajatuksena olisi käyttää jo olemassa olevaa Airport Expressiä ja kytkeä se optisella liitännällä etuvahvistimeen (jossa DAC). Ymmärtääkseni nykyisin telkkareiden linjatasoinen anto on hoidettu myös optisella eli etusessa tulisi olla liitännät kahdelle optiselle. Muita kriteerejä: kauko-ohjaus, pieni koko ja kohtuullinen hinta (alle 500€).

  Tällaista purkkia ei ole vielä tullut vastaan. Aina puuttuu joku. Useimmissa vain yksi optinen ja hyvin harvassa (kohtuu hintaisessa) kauko-ohjaus. Vippaskonsteista on tullut mieleen:

  - Airport Expressin tilalle Apple TV joka kiinni TV:hen HDMI:llä ja Apple TV kiinni optisella etuseen. Tällöin yksi optinen riittäisi. Ymmärtääkseni Apple TV:n HDMI on mallia 1.4 eli pitäisi olla ARC tuki. tosin äänen siirtymisestä edelleen optista pitkin jäi googlettamisesta huolimatta auki.

  - Joku etunen, jossa valmiina sisällä Airplay. Näitä tosi vähän. Joku uusi 1000 € NAD näyttää löytyvän, mutta menee yli budjetin.

  - Adapteria käyttäen muuntaa esim. tv:n optinen lähtö USB:ksi, joka löytyy lähes joka etusesta. Tai muuntaa se koaksiaaliseksi. Tosin äkkiseltään en tällaisia löytänyt. Kovasti on tarjolla USB:stä optiseksi mutta toiminevatko toisinpäin?

  - Hankkia Optinen kytkin, jossa useampi optisen sisääntulo ja ulos yhdellä optisella. Näitä näyttäisi olevan tarjolla ja ihan vielä kaukosädettäviä. Kokemuksia?

  - Unohtaa TV:n linja tasoinen anto jolloin löytyy esim. Matrix mini tai Sonos Connect -etunen. Onko kokemusta paljonko äänenlaatu heikkenee (riippuu tietty telkkarin DAC:sta).

  Tällaisia olen pohtinut. Tuleeko ajatuksia/Ehdotuksia?

  Kiitos!
   
 2. Kojak Jr.

  Kojak Jr. Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.01.2006
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  Emotiva UMC-200 av-etunen Jenkeistä? Tällä hetkellä puljun nettikaupassa tarjouksessa $499 eli about 370€! Eli rahti, alv + tullit niin silti ei varmaan älyttömästi yli viiden huntin. Tuossahan pitäs olla äänipuoli aika hyvin kuosissa. Ja ihan yleisesti, että joku vois näitä Emotivan ja Outlawin vehkeitä tuoda Eurooppaan, täällä kun halvimmatkin av-etuset maksavat käsittämättömän paljon.
   
 3. spadge

  spadge Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  104
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko sinulla tarkempaa kokemusta tästä? / Onko tästä keskusteltu muualle enempi?
  Audiovideon UMC-1:n testin perusteella herättää kovasti omistamishaluja.

  - Onko tietoa tuon huonekorjaimen toimivuudesta? Genelecin 8050:n bassot pitäisi saada kuriin betonibunkkerissa. Antimode Dual Core toki olisi se ratkaisu mutta hinta närästää pahasti.
  Kovastihan ne sitä(kin) kehuskelee specseissään http://shop.emotiva.com/collections/processors/products/umc200

  - Miten tuon fm-virittimen kanssa, se ymmärtää suomiaaltojen päälle?
   
 4. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 531
  Saadut tykkäykset:
  203
  Lienee perijenkkiläinen, eli vain parittomat taajuudet saa, eli joku 92,2 (mikähän tuokin on?) jää kuulumatta hyvin jos on heikko asema....

  T: Vesku
   
 5. EeroO

  EeroO Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.03.2014
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkohan kellään kokemusta Emotivan malleista: XDA2 ja Stealth DC-1. Tarvitsisin telkkarin Toslink kaapelin päähän kaukosäädöllä olevan esivahvistimen ennen aktiivikaiuttimia (Genelec). Systeemi on stereo.

  Stealth DC-1 olisi mitoiltaan parhaiten sopiva. Tosin lähes samalla hinnalla saisi UMC-200, jossa olisi huonekorjain ja radio (Toimiikohan tuo radio Suomessa ongelmitta?). On vain turhan syvä rumilus - ei mahdu kunnolla olkkarin TV-tason kaappiin. Pitäisi leikata kaapin takaseinään vahvarin suuruinen aukko.

  Miten on Samsungin-TV:n äänen kanssa? Asetuksissa näyttää, että lähetyksen ääni on Dolby Digital 5.1. SPDIF-ulostuloon voi valita PCM tai DD 5.1. Nuo stereo DACit ymmärtävät vain PCM:ää. Onkohan tuo telkun PCM oikeaa lajia XDA2:lle tai DC-1:lle?

  Linkki Emotivan sivuille: http://shop.emotiva.com/collections/processors
   
  Viimeksi muokattu: 24.03.2014
 6. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 531
  Saadut tykkäykset:
  203
  Toimii...
  Kannattaa kysyä valmistajalta...
  Itse kysyin ja kuulemma on kaikki taajuudet, olisin liittänyt sen emailin tähän, mutta on saanut jo kenkää....

  T: Vesku
   
 7. Teukka76

  Teukka76 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  2 376
  Saadut tykkäykset:
  2
  Minäkin kyselin tuota jossain vaiheessa mutta unohdin infota tännne...löytyy 0,01MHz välein taajuudet.

   
 8. EeroO

  EeroO Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.03.2014
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia tiedoista - menee harkintaan.
   
 9. Chaos_AD

  Chaos_AD Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.04.2005
  Viestejä:
  180
  Saadut tykkäykset:
  0