Sonyn VPL-HW10 vai 15...

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana timotykki, 15.11.2009.

 1. SmiL

  SmiL Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  280
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uus lamppu saapui perille kahdessakymmenessä päivässä. Hyvin toimii (noin 20 testitunnin perusteella).
  Pitääkin muistaa putsailla ilmansuodatinta tiheempään, jos se auttais lampun kestämiseen.
   
 2. joujou

  joujou Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.10.2012
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osaisiko joku HW15 omistaja kertoa että kun laitos on katto asennuksessa niin kuinka paljon kuvan yläreuna tulee linssin ala puolelle ilman linssin siirtoa ja kuinka paljon linssin siirron kanssa. Minulla on 65cm katosta kankaan ylä reunaan niin haluaisin tietää kuinka alas joudun suunnilleen tykin laittamaan. Omistan tällä hetkellä Epsonin 3200 ja HW15 ja toinen tulee kattoon ja toinen lähtee.. Epsonin saisi todella lähelle kattoa linssin siirron ansiosta mutta muuten mielummin kyllä Sonyn pitäisin..
   
 3. Weitec

  Weitec Valvoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  2 361
  Saadut tykkäykset:
  3
  tänään sain hommattua hyvin palvelleen sanyo z4:sen tilalle 4 vuotta uudemman kanuunan.
  tarkkuus parani 720 --> 1080.
  täytyypä sanoa että leuka lohksahti alas kun pistin kuvaa harmaalle kankaalle :king:
  on todella hiljainen värkki, mielestäni jopa hiljaisempi kuin z4.
  valoa riittää ecollakin. pitää tutustua paremmin tykin säätöihin.
  katella sitten kalibrointivärkillä mitkä on perussäätöjen värit ja mihin ne saa sitten säädettyä.
  tykkiteline pitää tehdä kuitenkin ihan ensimmäisenä.
   
 4. Weitec

  Weitec Valvoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  2 361
  Saadut tykkäykset:
  3
  vieläkö täältä löytyy hw-15 käyttäjiä? :)
  tuli säädettyä tykkiä ja moisilla säädöillä mennään nyt.
  paneelinkohdistus tuli myös tehtyä, muuten näytti olevan pikselirivistöt kohillaan paitsi sininen.
  sitä laskin 4 napsua alaspäin niin hävisi sininen huntu testiviivojen yläpuolelta pois.
  rcp:tä en ole käyttänyt ollenkaan (https://www.dvdplaza.fi/forums/entry.php/16-Testattua-Sony-VPL-HW30ES-3D-videoprojektori) johtuen tuosta ongelmasta.
  ohjekirjassa on asetus film mode. en löydä sitä kuitenkaan mistään valikoista :hitme: se kannattaisi ottaa pois jos mahdollista. liekkö oletuksena päällä vai pois. ainakin vpl-40hw:ssä sen pois ottaminen laski kuvalagia puolella pienemmäksi.
   

  Liitetyt tiedostot:

  Viimeksi muokattu: 05.11.2014
 5. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Täältä löytyy ainakin HW10 käyttäjä. Just maanantaina laitoin uuden kiinalaisen briteistä ostetun lampun sisään. Aiempi lamppu 'räjähti. Polttimon lasi meni säröille, käsitellessä sormiin jäi lasin murusia ja heijastinpintakin kärventyi kurttuun.. Ilmeisesti kohtalaiset paineet tuolla lampussa, kun jaksoi halkaista paksuhkon lasin. Poksaus tapahtui ilman mitään ennakkovaroituksia tykkiä normaaliin tapaan käynnistettäessä.

  Uuden lamppumoduulin tilasin Ebayn .co.uk puolelta brittiläiseltä myyjältä 15.10. hintaan 80£+15£ postikulut, euroiksi muutettuna yhteensä 124,63€. Briteistä siksi, että yritin välttää Kiinasta tulevien pakettien alv-riskin ja pidemmän toimitusajan. Uusi lamppu saapuikin kirjattuna kirjeenä tasan viikossa, eli oli perillä keskiviikkona 22.10. Valitettavasti saapunut lamppu oli ihan väärän mallinen.. Avasin samana iltana Ebayssä valitustiketin, ja kahden arkipäivän kuluttua, eli maantaina 27. päivä, oli uusi lamppu ilmoituksen mukaan lähetetty matkaan. Kirjatun kirjeen postikulut hyvitettiin minulle täysimääräisenä PayPal-tilille Suomen postin hinnaston mukaisesti (14.50EUR tai 11.40GBP), vääränmallisen lampun palauttamista varten.

  Toinenkin lamppu viipyi matkalla tasan viikon, saapuen perille 3.11. eli tämän viikon maanantaina. Tällä kertaa lamppu oli oikean mallinen. Tykki on saanut nyt vajaassa kolmessa päivässä jo 30 tuntia mittariinsa, ja hyvin pelittää. Kuva näyttää vielä paremmalta kuin aiemmin, koska tykin käytettynä ostaessani oli sisällä myöskin käytetty lamppu. Tuoreella lampulla kuva vaikuttaisi olevan paljon kirkkaampi kuin vanhan lampun loppuaikoina. Aiempi lamppu kesti reilut 1800h - sillä oletuksella ettei tykin aiempi omistaja ollut 'ruuvannut mittaria' paremman jälleenmyyntihinnan toivossa..

  Kiinasta tuleva toimitus olisi kestänyt tuurista riippuen 2-6 viikkoa + nettitullin käsittelyaika. Hinnassa olisi säästänyt useampia kymppejä. Briteistä olisi lampun saanut siis viikossa, jos kaikki olisi mennyt putkeen. Onko tämä sitten hintaeron arvoista vai ei, sehän on jokaisen ihan itse harkittavissa.

  Kuvanlaatuhan tässä on edelleenkin aivan erinomainen, vaikka mallilla onkin ikää jo jonkin verran. Tummien kohtauksien toisto ja mustan taso ovat pimennetyssä huoneessa tällä tykillä näkyvästi parempia, kuin nykypäivän edullisissa lcd-telkkareissa. Kuvanlaatu on suorastaan hymyilyttävän hyvä. Välillä unohtuu vain ihailemaan upeata kuvaa, muistamatta seurata itse leffan tapahtumia! Merkki melko varmasti pysyy Sonyssä vielä tämän jälkeenkin. Päivityskuumetta ei kuitenkaan vielä ole. Katsellaan tällä nykyisellä niin kauan, kunnes 4K SXRD malleja esitellään tuonne kolmeen tonnin hintaluokkaan.
  Ellei sitten 80" televisioita ala saada siihen samaan hintaan, sitten ehkä joutuu siirtymään kokonaan pois tykittelystä.
   
  Viimeksi muokattu: 05.11.2014
 6. terppa666

  terppa666 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.10.2001
  Viestejä:
  444
  Saadut tykkäykset:
  49
  Viitsitkö linkata myyjän jos sait toimivan lampun niin vois uskaltaa tilata itselleenkin...
   
 7. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Tuolta ostin: http://stores.ebay.co.uk/brightlampbrightlamp/

  Ihan ripeää toimintaa siis oli tällä kauppialla ja tuo ongelmatilannekin hoitui asiallisesti ja vastaan pullikoimatta. Postikulut ovat kohtalaisen kovat, mutta paketit olivat sentään kirjattuja. Ensimmäisen lampun pahvilaatikossa luki päällä päin "H201" (moduulin tyyppi piti siis olla LMP-H201), mutta laatikossa oli se väärän mallinen moduuli. Eli eihän tämä välttämättä ollut edes mitenkään myyjästä riippuvainen sotku, jos moduuli oli jo Kiinassa hikipajassa pakattu väärin tiedoin.

  Lampulle luvataan jopa 3kk takuu. Mikä tärkeämpää, niin tähänastisen asiallisen palvelun sekä Ebay-palautteen perusteella uskoisin että tuo takuu myös käytännössä toimisi, jos tarvetta ilmenisi.
   
 8. Weitec

  Weitec Valvoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  2 361
  Saadut tykkäykset:
  3
  onko 10/15 malleissa sama lamppu?
  tunteja on nyt 1300-1400 takana ecolla. tarkennusta varten tarvisisi melkein kiikarit, ihan optimaaliseksi ei tarkennusta saa ilman sitä :D
   
 9. timotykki

  timotykki Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.03.2005
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  9
  ihan mielenkiinnosta kokeilin weitecin säätöjää omaan hw-10 kun en satu omistamaan omia säätövehkeitä. no kuvahan parani ;)
   
 10. Weitec

  Weitec Valvoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  2 361
  Saadut tykkäykset:
  3
  tuosta kannattaa vielä kirkkautta tiputtaa vähän alle 50:nen. uudet säädöt on tehty, ne eroavat hiukan tuosta.
  hommasin sitten 10x kiikarit niin niiden avulla saa tarkennuksen just kohilleen. pikseliverkko kun näkyy kiikareiden läpi niin avot.
   
 11. timotykki

  timotykki Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.03.2005
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  9
  täytyypä testata tuota kirkkauden puotusta ja jostain lainata kiikareita myös.