Sonyn uudet vahvistimet (2016) STR-DN1060 jne

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Huppe, 07.12.2015.

 1. Pertti120

  Pertti120 Guest Guest

  Liittynyt:
  12.10.2010
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsekin ostin eilen tämän poistomyynnissä olevan STR-DN1060 -mallin halpaan hintaan.

  Kaikki muuten suht koht ok, mutta tämä edellisenkin postaajan FM-radioliitin on joku Sonyn oma viritys. Onko tähän olemassa adapteriä, että saisi tavallisen antennikaapelin kiinni? Asun kaapelitaloudessa ja kuuntelen paljon kaapeliradiota tätä kautta. Lähtee kyllä laite palautukseen jos ei antennirasiaan saa kiinni.

  Mitähän eroa tuossa uudessa DN1070-mallissa on tähän vanhaan 1060 verrattuna?
   
 2. Pertti120

  Pertti120 Guest Guest

  Liittynyt:
  12.10.2010
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kävimpä sitten tämän viestin (https://community.sony.co.uk/t5/hom...60-how-to-adapt-fm-to-coax/m-p/2089421#M11683) innoittamana Partcosta hakemassa JST-PH 2-pin liittimiä (http://www.partco.biz/verkkokauppa/product_info.php?products_id=16900)

  Sen verran työlästä oli saada antennikaapelia tuohon liittimeen, että laitoin vain itse kaapelin sisuksen kiinni ja kuparilangat ruuvasin vieressä olevan ruuvin alle, tuntuisi toimivan hyvin, jos tuon jättää tekemättä, radio rätisee.

  Itselläni ei tuo mukana tullut antennilanka toiminut ollenkaan (okei Radio Suomi kuului kohtuullisesti), joten tarvetta tälle oli..ja nyt voi kuunnella antennipistorasiasta DNA:n verkon kaapelikanavia.

  Jos joku muukin kokee tarvitsevansa tämmöistä niin noita liittimiä vain tilaten ja mahdollisimman pienet nokkapihdit käteen.

   
 3. [Lynx]

  [Lynx] Guest Guest

  Liittynyt:
  17.02.2006
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
 4. Kalahima

  Kalahima Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2008
  Viestejä:
  73
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli hankituksi tämä STR-DN1060 entisen STR DH700 tilalle telkkarin päivityksen jälkeen. Laite tarjoaa tietenkin vanhaan verrattuna runsaasti uusia mahdollisuuksia ja pelaa yhteen Sony-television kanssa. Käyttöönotto ja telkkarin synkkaaminen ei silti alkuunkaan ollut pikku juttu, vaan sen vaati paljon enemmän työtä kuin osasin kuvitella. Äänenlaatua en osaa moittia, minusta se on erinomainen, enkä käy asiasta hifistien kanssa väittelemään. Joillekin hifisteille kuuluu olevan tärkeää, että kaiutinjohdot ovat suorassa, jotta äänisignaalit kulkisivat häiriöttömästi :)

  Täällä väitetään, että laite kuluttaa valmiustilassa 36 wattia, joten mittasin sähkönkulutuksen Lexa EM-500 energiankulutusmittarilla. Mittari näytti valmiustilassa tehonkäytöksi 0 wattia. Se pystyy mittaamaan 2-3450 watin tehon, joten se on siis vähemmän kuin 2 wattia. Manuaalissa on mainittu 0,36 wattia. Normaalissa olohuonekuuntelussa viritinvahvistimen ottoteho oli 32 wattia.

  Sitten se käsittämätön hyvän laitteen pilaava puute: Sony STR-DN1060 virittimestä, kuten kuulemma muistakin Sonyn uusista virittimistä, todella puuttuu kunnollinen FM-antenniliitäntä, jolla taloantenni kytketään virittimeen. Tiedustelin syytä Sonyn asiakaspalvelusta, ja sieltä vastattiin vain, että "paketissa tullut johto on suositeltavin osa, jonka Sony on valinnut käytettäväksi". Siis se naurettava langanpätkä, jolla ei löydy muuta kuin häiriötä ja suhinaa. Yritin täällä esitettyjen ohjeiden mukaan valmistaa antenniliittimen, mutta se oli liian hankalaa, joten katkaisin mukana tulleen langanpätkän ja yhdistin sen taloantenniin sokerinpalalla ja ruuvasin taloantennijohdon vaipan kiinni virittimeen yhden ruuvin alle. Sillä tavalla sain kuulumaan radiokanavat Sonyn viritinvahvistimesta.

  Kyseessä on niin vakava puute, että en voi suositella Sonyn virinvahvistimen hankkimista jos haluaa kuunnella radiokanavia. On muitakin merkkejä, joilla saadaan telkkari ja virinvahvistin synkkaamaan, joten samalla täytyy tietenkin valita myös toinen telkkarimerkki. Tietysti jos haluaa testata hermojansa, voi rakennella tuollaisen antenniliitännän, mutta on se naurettavaa.
   

  Liitetyt tiedostot:

 5. El Grande

  El Grande Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 572
  Saadut tykkäykset:
  279
  Miten tommosessa asiassa on voitu pihdata? :D Kunnon antenniliitäntä olisi muutenkin eduksi av-vahvistimessa, koska silloin hyvin suojattu coaxial (75 ohm) kaapeli etenee vähintään tuohon liittimeen saakka. Tai sitten laite on teknisesti niin huono, että se kärsisi, jos antennirasiasta saatuisi tulemaan vuotovirtaa mukana.

  HDMI-tulojakin verrattain vähän. Ja kaksi optista & yksi coaxial? No toki niitä ei paljoa nykypäivänä tarvita, mutta esim. itsellä on kaksi optista tällä hetkellä käytössä...
   
 6. Snäckby

  Snäckby Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  12.04.2016
  Viestejä:
  1 491
  Saadut tykkäykset:
  101
  On tainnut DAB:n mukana tulla tuo liitäntä kun silloin pärjää huonommallakin antennilla ja Sony itse myy tuohon liitäntään lisäantenneja. Eivät sitten ei DAB malleihin viitsi muuta laittaa kustannussyistä.