Sonyn uudet tallentimet digivirittimellä tulossa

Keskustelu osiossa 'DVD-laitteet' , aloittajana matias, 28.03.2007.

 1. Pekka Möttönen

  Pekka Möttönen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.03.2007
  Viestejä:
  233
  Saadut tykkäykset:
  0
  No nyt on 1070-mallikin ilmestynyt Sonyn sivuille + suomenkieliset käyttöohjeetkin sieltä saatavissa (Yhteinen 870/970/1070 ja laitteena RXR-HXD1070). Vielä kun ilmestyisi kaupan hyllylle, itse liikkeestä saanut infoa että olisi syyskuun alkupuolella ja listahinta n 950.
   
 2. Japsu1

  Japsu1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2006
  Viestejä:
  728
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niinpä, ja meinasin juuri kehua Sonyä kun heillä ei kestänyt kuin kuukauden päivät korjata sivuillaan oleva väärä ja harhaanjohtava tieto digitaalisten virittimien lukumäärästä josta oli juttua pari sivua taaksepäin tässä ketjussa.
  Nyt on muut tiedot korjattu mutta 1070-mallin kohdalle on taas yleistietojen kohdalla tuo sama virheellinen teksti "Integroidut kaksi digitaalista viritintä ja analoginen viritin näyttävät uusimmatkin TV-kanavat digitaalisessa kirkkaudessa." Eli tollerointi jatkuu...:D :grr:
   
 3. Pekka Möttönen

  Pekka Möttönen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.03.2007
  Viestejä:
  233
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkos jollain kokemuksia miten käytännössä 870/970/1070 tallentimen käyttöohjeen sivun 146 alussa "jaksomerkkien kohtausautomatiikka" (asetus selostettu tässä kohtaa käyttöohjetta) käytännössä toimii? Tuon voisi ymmärtää, että tekee merkin esim mainoskatkon kummallekin puolelle. Jokin vastaava Intelligent Chaptering-toiminto ollut vissiin aiemminkin Sonylla.
   
 4. Japsu1

  Japsu1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2006
  Viestejä:
  728
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ahaa, tuo näyttää lupaavalta. Ainakin englanninkielisellä Sony-sivustolla toiminto on nimeltään "Intelligent Scene Chaptering" ja käyttöohjeen sivulla 143 kerrotaan että kun Auto Chapter asetus on päällä niin laite lykkää kappalemerkkejä aina kun materiaalissa tapahtuu muutoksia kuvassa ja äänessä, enintään 99 merkkiä per tallennus.

  Joten jos tuo toimii samalla tavalla kuin analogisissa RDR-HX710/910 sarjan laitteissa niin tuo on mukavuuden huippu mitä tulee mainoskatkojen ylihyppäykseen. Tuossa eka sarjan digiversiossa RDR-HXD760 mallissa ei tuota toimintoa ollut joten pelkäsin että Sony ei tuota enää käytä.
  Englanninkielisestä käyttöohjeesta voi muutenkin olla apua jos käännökset tuntuvat oudoilta.;)
  http://pdf.crse.com/manuals/3113760111.pdf
   
 5. Pekka Möttönen

  Pekka Möttönen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.03.2007
  Viestejä:
  233
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu, se englanninkielinen yleensä "parempi". Sattui vaan tuo suomenkielinen olemaan valmiina koneella.


  Mutta onnelliset 870/970-mallien omistajat, käytännön kokemuksia "Intelligent Scene Chapteringista" ?
   
 6. kukkopilli

  kukkopilli Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.11.2003
  Viestejä:
  100
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hienosti pystyy mainoskatkot pomppimaan, jaksomerkit tulee jokaisen mainoksen väliin, joten koko mainostauko pitää pomppia usealla kaken näppäin painalluksella, mut siis hyvin ja NOPEASTI toimii ja osuu mainoskatkon päättyessä ihan oikeaan kohtaan.:thumbsup:

  edit. lisättäköön, että melkein kaikki mainoskatkonauhoitukset taitaa olla neloselta. (mikäli kanavilla jotain eroa)

   
 7. tco

  tco Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.04.2006
  Viestejä:
  126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omistajat varmaan osaa kertoa onko näissä uusissa Sonyissä edelleen se "ominaisuus" että ohjelma pakataan uudelleen kovalevylle tallennettaessa jotta se sitten helposti voidaan polttaa dvd:lle vai saako tällä dvd:lle asti tallennetuksi alkuperäisen mpeg-2 streaming sellaisena kuin se taivaalta on tullut?

  Tähän astihan ero PVR+PC systeemissä on ollut se että tallennusvaivan vastapalkaksi on alkuperäisen lähetteen laatu säilynyt myös dvd:llä ja käytännössä tidostokoot ovat olleet pienempiä kuin uudelleen pakatulla materiaalilla => yhdelle levylle pidempi ohjelma. Tästä syystä olen juuri aikessa ostaa Maximum T-8000 boksin jonka saa näppärästi verkkoon ja sitä kautta ohjelmat PC:lle arkistoitaviksi kun tarvis. Tietysti olisi ylivertaisen helppoa jos joku laite tekisi tämän ilman PC:llä kikkailua, mutta pystyyko joku näistä uusista Sonyistä siihen?
   
 8. massamaahinen

  massamaahinen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toisessa threadissa kerron kuinka hankkimani Pinohiiri ei osaa asettaa YLE:n antamaa
  sekunnintarkkaa kestoa vaan katkaisee tallennuksen edellisen tasaminuutin kohdalla.
  Näin ohjelman loppu jää lähes pääsääntöisesti levyttymättä. :mad:

  Osaako SONY tuon oikein? SONYn EPG kuulostaa pahaenteisen tutulta siinä suhteessa,
  että siinä näkyy alussa jotain ihmeen päivityskanavia ja varsinaiset ohjelmakanavat
  alkavat vasta alempaa. Lisäksi palkki ei liiku vaan tausta mikä on niinikään ikävää.
   
 9. Okaro

  Okaro Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.01.2005
  Viestejä:
  705
  Saadut tykkäykset:
  0
  TV-ohjelmat muutenkaan eivät ole sekunnin tarkkuudella ajassa, joten laita vaan kiltisti sinne loppuun varaa viitisen minuuttia.
   
 10. tco

  tco Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.04.2006
  Viestejä:
  126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko tietoa/kokemuksia millaisia nämä uudet Sonyt (RDR-HXD*70) ovat DVD kuvanlaadultaan hdmi-lähdön kautta (taulutv/tykki)? Onko skaalainen kelvollinen jne.?

  Tällä hetkellä minulla on Panasonic DVD-S52 dvd-pyörittimenä ja jos hankkisi tämän Sonyn (erillisten laitteiden ja kaukosäädinten lukumäärän vähentämiseksi) niin pärjääköhän kuvanlaadultaan esim. mainitulle Panasonicin erillissoittimelle.
   
 11. sarma

  sarma Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.05.2004
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin vanhemmille tuon Sonyn uuden HXD-870-boxin, joka on ominaisuuksiltaan heille ihan sopiva.

  http://www.sony.fi/view/ShowProduct...view&imageType=Main&category=DVD+Recorder#tab

  Se on nyt ollut kesämökillä käytössä pari viikkoa, ja on toiminut muuten hyvin, mutta etenkin YLEn kanavilla kuva pätkii silloin tällöin. Kuva jämähtää ja ruutuun voi tulla jopa teksti "ei signaalia". Laite toipuu noin 10 sekunnissa, mutta se kohta jäi sitten näkemätää. Tuo voi käydä pahimmillaan pari-kolme kertaa tunnissa.

  Mökillä on aikaisemmin käytetty Nokian 210-boxia parin vuoden ajan ilman vastaavia ongelmia.

  Onko muilla havaintoja tämäntyyppisistä ongelmista Sonyn boxin kanssa, eli onkohan tuo jonkinlainen tyyppivika vai laitteen ongelma? vai pitääkö tosiaan alkaa etsiä antennille vielä parempaa suuntausta?
   
 12. kukkopilli

  kukkopilli Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.11.2003
  Viestejä:
  100
  Saadut tykkäykset:
  0
  juu samanlaisia kokemuksia on, lueppa edellisiä postauksia parilta edelliseltä sivulta.
   
 13. kukkopilli

  kukkopilli Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.11.2003
  Viestejä:
  100
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ole tietoa , ei oo tullu polteltuu, eikä myöskään ole tietoa skaalaimesta kun kuvaputkea scartin kautta kattellaan.

   
 14. tco

  tco Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.04.2006
  Viestejä:
  126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hain sitten Sonyn RDR-HXD870 tallentavan (isompia ei saanut hopean värisenä :()

  Pari ensimmäistä havaintoa:

  1) Kuvasuhde muuttelee hieman oudosti 16:9 tauluTV:llä hdmi:n kautta.
  Ensinnäkin 4:3 materiaalille tarjolla tuntuu olevan vain kaksi asetusta. Joko mustat reunat jättävä muokkaamaton kuva tai sitten koko ruudulle venytetty 16:9 (=lihavia ihmisiä). Tarjolla ei ole esim. Sonyn televisiosta tuttua "Smart" asetusta joka venyttää kuvaa hieman molempiin suuntiin ja leikkaa sitten ylä-&ala-laidasta siivun pois => ei liian lihavia ihmisiä ja silti koko kuva-ala käytetään. TV:stä kuvasuhdetta ei voi muuttaa kun signaali tulee hdmi:stä :(. Toisekseen jossain tilanteissa esim. mainoskatkojen kohdalla kun lähetteen kuvasuhde ilmeisesti muuttuu, tekee tämä Sony sen että kuvaan tulee mustat raidat joka puolelle. 16:9 kuva näytetään pienessä laatikossa keskellä näyttöä ja ainoastaan kanavalogo saattaa olla ruudun laidassa mustalla alueella. Kiusallista.

  2) DVD tallenteiden yhteensopivuus hieman epäilyttää
  Kokeeksi tallensin dvd+rw levyllä pari nimikettä siten että Sony teki nimikkeille "Title menu" valikon. Sonyssä levy toimi ok, mutta kun pistin levyn Vistaa pyörittävän tietokoneeni asemaan niin Windows media player ei sitä suostunut näyttämään. Alkoi olevinaan tehdä jotain mutta ruutu pysyi mustana ja yhdellä yrittämällä WMP meni sen verran juntturaan että ohjelma piti erikseen tappaa. Tähän asti WMP on koneessani mukinoitta soittanut kaikki (ehjät) dvd-elokuvat siinä missä erillissoitinkin. Sitten samalla koneella koitin levyä Vista Ultimatessa olevalla Media Centerillä ja se näytti levyn ilman ongelmia :confused:.
   
 15. pjarre

  pjarre Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.06.2003
  Viestejä:
  1 429
  Saadut tykkäykset:
  1
  Paljon ovat Sonylla vaivaa nähneet jos laite ensin tunnistaa ja irrottaa kanavalogon kuvasta, interpoloi logon paikalle peitossa olleen kuvamateriaalin, skaalaa kuvan pienemmäksi ja lopuksi laittaa kanavalogon vielä takaisin mustan alueen päälle. ;)
   
 16. TLeo

  TLeo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.01.2006
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo on tietenkin makuasia miten 4:3 kuvan haluaa ruudulle venytellä, itse pidän juuri tuosta ettei sitä venytetä mihinkään. Ja nuo mustat raidat joka puolella johtuvat siitä että ohjelma lähetetään 4:3 muodossa ja mustat palkit ylhäällä ja alhaalla. Sub tv:ltä ainakin Conan tuli tuossa muodossa, vielä rivi tekstiä alapalkin päällä. Yritä se sitten saada sopimaan ruudulle niin ettei kuvaa tarvitse venyttää mihinkään... Pitäisi varmaan ostaa 4:3 telkkari noita varten! Onneksi harvemmin enää nykyään näkee tuota muuten kuin mainoksissa ja niitä nyt ei varmaan kukaan katselekkaan?


  Kai päätit levyn sentään?
   
 17. tco

  tco Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.04.2006
  Viestejä:
  126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onhan se näinkin :). Toden sanoakseni se oli vain seuraavana päivänä "mieleen piirtynyt kuva" että kanavalogo olisi ollut näytön kulmassa. Alkuperäiseen viestiin kirjoitinkin että kanavalogo "saattaa" näkyä siellä. Täytyy tänä iltana varmistaa kuinka lähellä mielikuva ja todellinen kuva ovat toisiaan :).

  Mutta yhtä kaikki, olennaista mielestäni on se että television (Sony KDL-32S2000) omaa digivirintintä käyttäessä en ole kiinnittänyt huomiota kuvasuhteen venkoiluun, puhumattakaan siitä että näytöllä näkyisi periaatteessa 16:9 muotoinen kuva jossa on mustat palkit joka puolella. Tiedä sitten kumpi laite tässä kuvasuhdetta manipuloi mutta ainakin minun makuuni TV tuottaa paremman lopputuloksen kuin Sonyn boksi.
   
 18. tco

  tco Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.04.2006
  Viestejä:
  126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä vaihtoehto pitää ehdottomasti olla tarjolla eli että kuvaa ei venytellä, mutta ei siitä mitään haittaa ole jos laite pystyy muuhunkin. Sonyn television kanssa pidemmän päälle olen tullut siihen tulokseen että "Smart" asetus on paras kompromissi. Mustat palkit häiritsee enemmän kuin se että kuvaa on hieman venytetty.

  Siis tarkoitat että materiaali on alunperin 16:9 muotoista mutta broadcasteri lisää siihen mustat raidat ylös ja alas että näkyisi hyvin 4:3 töllössä. Onko hullumpaa kuultu?!. Tämä tietysti selittäisi alkuperäisessä viestissä kuvaamani ilmiön. Selitys siihen miksi en sitä aiemmin ole huomannut voisi tulla taas Television "Smart" kuvasuhteesta, eli jos joskus olisinkin tällaista lähetettä katsonut niin Sonyn töllö on levittänyt kuvan koko näytölle ja leikannut ylä&ala-laidan mustista palkeista sen verran pois että ne ei enää ole huomiota kiinnittäneet. Jos näin, niin siinä kohtaa Smart-asetus on taas toiminut erinomaisesti.


  Kyllä. Ja toisekseen vaikka levyä ei olisikaan päätetty niin eikö tietokone polttavine "super multi" asemineen olisi yksi niitä varmimmin ei-päätettyjä levyjä lukevia laitteita.
   
 19. mmustaja

  mmustaja Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.08.2007
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä Sony 970 mikä minulla on korvaamassa hajonnutta Nokian 260T boxia on kyllä käytettävyydessään surkein laite mitä minulla ikinä on ollut. Sinänsä ihme, kun Sonyn taustaprojektiotelevisio on ollut ihan hyvä, ja niin sanoi TM vielä eilenkin uusimmassa testissä Sony TV:stä. No, TM aikoinaan valitti 260T:tä vaikeakäyttöiseksi, tästä olen täysin eri mieltä...

  Miten noin sekava käyttöliittymä pystytään tekemään? Kaikki napit ja menut löytyy ihan mistä sattuu, ja valikkojen suomennos on sellaista että ei siitä ymmärrä välillä yhtään mitään mitä on tarkoitettu. Aiempi ennätys minulla oli Yamahan kotiteatterivahvistin, jossa siinäkin lisätoimintojen käyttö vaatii nappulajonglöörin taitoja, mutta tässä Sonyssä on vielä kieliongelma, ja valtava määrä täydellistä logiikan sekamelskaa toiminnoissa. Miksi ei voisi olla yksinkertaista levyhakemistoa, johon voi luoda ja poistaa alihakemistoja erilaisten medioitten tallennukseen? Miksi toiminnot TV-tallenteiden, valokuvien, ja musiikin käsittelyyn ovat kaikki logiikoiltaan aivan erilaisia? Miksi voin luoda alihakemistoja DVDRW-levylle, mutta en HDD:lle? Miksi valikoissa voi liikkua nuolella oikealle, mutta ei vasemmalle, ja miten samassa kohdassa voi olla oikeanpuoleisia valikoita ja vasemmanpuoleisia valikoita? Ja ziljoona muuta vastaavaa kysymystä...

  Yllättävin detalji on se, että kun minulla on Sonyn televisio, niin sinänsä loistava asia olisi, että DVD tallentimen kaukis ohjaa myös televisiota. Mutta Sonyn kauko-ohjain on sellainen, että jos painan luonnostaan lähinnä olevaa kanavanvaihtonappia, eli alalaidassa johon peukalo ylettyy, vaihtuukin kanava televisiossa, ei digiboxissa. Digiboxin kanavanvaihto on ikäänkuin piilotettu ylälaitaan, johon ei yhdenkäden otteella millään ylety. Eikä numeroihin, nekin ovat ihan ylälaidassa. Kyllä tähän oppii, mutta jokainen jolle olen kaukiksen antanut ensin sekottaa kanavan pois Digiboxilta TV:n puolelle, ja sitten pitääkin jo tietää mistä palataan HDMI liitännän puolelle telkkarissa. Tavallaan kaukis ja koko DVD tallennin kombinaatti toimii alkometrinäkin: jos tätä osaa käyttää ja kanava vaihtuu ja kuvat, videot ja DVD:t näkyy oikein kun sitä yrittää, niin on varmaan luvallista ajaa autoakin.

  Kysymys foorumille: Onko joku onnistunut luomaan HDD:lle erilaisten elokuvien, urheilun, luontokuvien jne tallentamiseen omia alihakemistojaan, vai onko yksi lineaarinen ja vain ohjelmatyyppitageilla varustettu "Title list" (mikäihme suomeksi lieneekään) ainoa tapa? Jos on, niin antakaa pientä vinkkiä miten. Jos ei, niin "Dear Mr. Sony, could you please consider rewriting the whole software of the box, and before that first look how things in storage devices are normally done. Try to make functions follow some clear logic, and try to make each function remind another logically similar function in the device. Consider also redesigning the remote control."
   
 20. Pekka Möttönen

  Pekka Möttönen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.03.2007
  Viestejä:
  233
  Saadut tykkäykset:
  0
  Verkkokauppa.com mukaan 1070B (B=musta) malliakin on jo maahantuojalla, saatavuus heille 1-2 vkoa, hinta 773. Täytyypä mennä kysymään löytyykö liikkeistäkin jo.