Sonyn uudet tallentimet digivirittimellä tulossa

Keskustelu osiossa 'DVD-laitteet' , aloittajana matias, 28.03.2007.

 1. ristos

  ristos Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.11.2005
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tähän malliin (RDR-HXD870) pitää olla joku "tietynlainen" CA-moduuli. Minkähänlaista tuo tarkoittaa???
   
 2. rxv

  rxv Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.11.2007
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläni pysähtelyt esim. MAX:illa, ja palikoituminen 970 mallissa loppui, kun vaihdoin conax korttipohjan TechniSat Technicrypt CX malliin (ilmeisesti Philips:in tekele). Ensimmäinen korttipohja oli Sony conax 904180 R1,1 , joka
  toimii ilmeisesti hyvin Sonyn telkuissa, mutta ei yhtä hyvin tallentimissa.
  Avun löysin itselleni n.5kk sitten näiltä sivuilta, joten KIITOS tiedon kirjoittajille.
   
 3. panuworld

  panuworld Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.02.2008
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Melkein viikon olen koettanut tutustua HXD870:een. Suomenkielistä käyttöohjetta ja laitteen suomenkielisiä valikoita ja ohjetekstejä ei ole vielä runsaasti haukuttu tässä ketjussa, mutta ne ovat välillä jopa täysin väärin ohjeistavia. Eli ei kannata heittää niitä muita kieliä pois (jos osaa edes vähän) tai sitten lataa netistä...

  Toistaiseksi olen käyttänyt videoiden vanhaa scart-kaapelia RGB-moodissa, eikä ole ollut mitään kuvanlaatuongelmia Samsung LE32R73-tv:n kanssa. Aluksi en tosin meinannut ymmärtää, milloin HXD870 oikein laittaa sen scart-ohjauksen päälle, kun se välillä ohjaa, mutta ei kuitenkaan suoraan päälle kytkemisen jälkeen: Scart-ohjaus menee päälle automaattisesti kun valitsee tallentimesta toiminnon, joka hyödyntää kuvaruutua (play, system menu, EPG) tai painaa manuaalisesti TV/DVD-näppäintä (joka on itseasiassa vain scart-ohjauksen toggle-painike?)

  Olenko ymmärtänyt oikein, että HDMI-kaapelilla ei (HDMI CEC -laitteita lukuunottamatta) ole scartin kaltaista automaattiohjausta, eli HDMI-tulo pitää aina valita käsin TV:stä tallenninta käytettäessä?

  Scartin kautta kuvasuhde vaihtuu automaattisesti (kunhan ei valitse Samsung TV:ssä asentoa Autom.leveys, vaan manuaalisesti 16:9 tai 4:3) — Kuinka HDMI-kaapelilla, pitääkö vaihtaa kuvasuhde tv:stä tai tallentimen HDMI-lähtö-valikosta käsin tilanteen mukaan?

  Jos HDMI:llä ei saa edes tuota kuvasuhdeautomatiikkaa, niin pistää harkintaan josko pitäytyisi tuossa vanhassa scart-kaapelissa ihan pysyvästi.

  Muita kommentteja/havaintoja:

  Kello tuntuu pysyvän ajassa hyvin ilman ivoa vuorokaudenkin (katkaisimellinen jatkojohto käytössä), tosin ivon palauttaessa vuorossa on 1-2 minuutin "UPDATE", jota en ole vielä keksinyt miten sen saisi pois. Ei hajuakaan, mitä se oikein päivittelee. (Yökäynnistymisistä ei ole tietoa, koska en ole kuuloetäisyydellä.) Se, löytääkö laite kellonajan uudelleen automaattisesti on yhä selvittämättä, koska en ole vielä saanut sitä aikaa kadottamaan.

  Digitekstityksen voi polttaa kiinni tallenteeseen tai ei, mutta se pitää siis valita etukäteen. Mitään erityisiä viiveitä tekstityksessä en ole huomannut. Ainoastaan yhden ääniraidan (stereo) tallentaminen digilähetteestä onnistuu. Ajastintallennuksessa tallennettava ääniraita määräytynee täysin ensisijainen/toissijainen-DTV-kieli asetuksien perusteella, joten oletusarvoisella "suomi/ruotsi"-asetuksella testaamani EuroNews tallentui venäjäksi.

  Kokeilemani 16:9-ohjelma neloselta tallentui 16:9-muodossa HDD:lle ja kopioitui pikakopioinnilla DVD+RW:lle, edelleen 16:9-formaattiin, mutta tietokoneet toistavat ko. nimikkeen 4:3-muodossa! HXD870 itse kyllä osaa nimikkeen oikeassa kuvasuhteessa. Mikä lie tässä taustalla? (Jos suoraan tallentaa DTV-ohjelman +R(W)-levylle, se tallentuu aina 4:3-muotoon litistettynä, joka kerrotaan manuaalissakin... Outoa, mutta kukapa sitä suoraan DVD-levylle oikeasti tallentaisi?)

  +RW-levyn (varman myös +R) kanssa HDD-tallennusmuotoasetuksella ei tunnu olevan mitään merkitystä, pikakopiointi DVD+RW:lle onnistuu kummallakin asennolla (kunhan ensin editoi pois mainoskatkot, joissa on "väärää" kuvasuhdetta). Editoinnissa alkuperäisen nimikkeen tuplaaminen varmuuskopioksi HDD:lle ei ole mahdollista.

  Eli paljon pieniä ikävyyksiä, mutta kaikki toimii niin kuin ovat tarkoittaneet (ainakin toistaiseksi). Hinta/käytettävyys-suhde maksamallani "heti-mukaan 299 €" hinnalla ihan ok. Pitkään joutuikin odottamaan, että näitä DVB/CA/DVD/HDD-laitteita irtosi alle 300 euron...
   
 4. kattiakans

  kattiakans Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.01.2008
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  panuworld, mistä olet löytänyt HXD870:n 299,- hinnalla? Paljon siellä maksaisi 970-malli?
   
 5. panuworld

  panuworld Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.02.2008
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hobby Hallin asiakaspalautus-/mallitavaraosastolta Vantaan myymälästä (reilu viikko sitten). Niitä oli siellä kymmenkunta (ja muitakin DVD/HDD-tallentimia), joten hieman epäilytti, tohtiiko sellaisen ostaa ilman palautusoikeutta. Mutta ei ainakaan tässä yksilössä ole mitään vikaa, ei pienintäkään naarmua tai vastaavaa. 970 ei ole tainnut kuulua HH:n valikoimaan, joten sitä ei sieltä löydy.

  Off-topic: Kummalle kannattaa arkistoida, +R:lle vai -R:lle? +R:ssä on 870:n kanssa ongelmana väärä kuvasuhde toistettaessa muilla laitteilla, muuten kai modernimpaa tekniikkaa.
   
 6. CeeLo

  CeeLo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.06.2006
  Viestejä:
  1 123
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt ei ihan sytytä, mitä tekemistä tuolla +/- asialla on kuvasuhteen kanssa:hitme:
   
 7. Basshunter

  Basshunter Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.02.2007
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tolla 870:ssä on yksi asetus, mistä en ole päässyt selvyyteen. Eli HDMI-asetukset (HDMI-lähtö) -> Väri -> RGB (0-255), RGB (16-235), YCbCr 4:2:2 ja YCbCr 4:4:4.

  Eli mitä noi RGB (0-255), RGB (16-235), YCbCr 4:2:2 ja YCbCr 4:4:4 oikein tarkottaa? :confused:
  Ja mikä asetus noista kannattaa olla, jos 870 on kiinni HDMI-piuhalla FullHD-telkkarissa ja katottava matsku on normaalit DVD:t ja TV-lähetykset?
   
 8. avisio

  avisio Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.03.2007
  Viestejä:
  62
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sillä on sellainen merkitys, että + formaatti käyttää kuvasuhteen ilmoittamiseen tapaa, joka ei ole dvd standardin mukainen. Tämän kuvasuhdeinformaation osaavat yleensä lukea vain + tallentimet.
  Syynä tähän on se, että dvd normin mukaan kuvasuhde ei saa vaihtua titlen sisällä, ja tallennettaessa esim. tv lähetystä saattaa kuvasuhde muuttua kesken tallennuksen. Jos haluttaisiin tehdä dvd normin mukaisia levyjä, tulisi laitteen jakaa tallenne eri titleihin aina kuvasuhteen vaihtuessa. + laitteet kiertävät tämän rajoituksen käyttämällä erilaista tapaa kuvasuhteen välitykseen.
   
 9. mrex

  mrex Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.02.2008
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyseessä on väriavaruudet. Esim. RGB tarkoittaa, että siinä käytetään kolmea "pääväriä" RedGreenBlue ja luku 0-255 tarkoittaa sitä, että RGB-väriavaruudessa on 256 kirkkausastetta kullekin värille. Televisio ja monitorit toimii RGB:ssä (tai monitori, digikamerat... sRGB:ssä).
   
 10. CeeLo

  CeeLo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.06.2006
  Viestejä:
  1 123
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ok, mutta mitäköhän tämä mahtaisi tarkoittaa käytännössä? Jos laite +R näyttää, voiko näyttää kuvasuhteen jotenkin väärin? Lienee kuitenkin aika marginaalitilanteita nuo kuvasuhteiden muutokset kesken ohjelman, ellei nyt välttämättä halua uutisia arkistoida...
   
 11. Basshunter

  Basshunter Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.02.2007
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep, ymmärsin mä sit oikein ton, mitä googlella löysin.
  Aika jännä homma toi YCbCr - juttu. Käyttöohje sanoo, että YCbCr 4:2:2 lähettää 10 bittisiä komponenttisignaaleja. Mutta kun laitteen asetuksiin menee, lukee laitteen siinä info-osassa (eli teksti, mikä tulee tv:n alareunaan, kun jonkun asetuksen kohdalle menee), että 12 bittisiä komponenttisignaaleja..

  Sillä toi YCbCr-juttu vaan kiinnostaa, että eiks noissa Sonyn Bravia malleissa oo toi 10 bit-paneli? Eli olisko toi YCbCr 4:2:2 optimi-asetus tolle Sonyn TV:lle, jos se kerran on 10-bittistä kamaa..?
  Vai onko noi jotain ihan eri juttuja..:confused:
   
 12. Okaro

  Okaro Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.01.2005
  Viestejä:
  705
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kylä TV/DVD tekee muutakin. Sillä saa läpiviennin päälle ja pois. Se siis yleisesti vaihtaa TV:n ja DVD:n välillä oli sitten kyse TV:n omasta virttimestä tai tallentimeen kytketyn boksin virittimestä.

  HDMI:llä ei ole eri kuvasuhteita. Kuvaa lähettävän laitteen asia on tehdä kuvasta näytölle sopiva esim. Windowboxauksella. HDMI:n idea nimenomaan on, että laite lähettää näytölle pikselitarkan digitaalikuvan, eikä näyttö enää ala skaalailemaan. Ongelma taitaa tulla siinä, jos kuvasuhdetietoa ei ole tallennettu oikein esim. DVD:lle.

  Kyse on siitä, että DVD-formaatin kuvasuhdeinformaatio on paljon kankeampi kuin digilähetyksen. DVD:llä kuvasuhde ei voi vaihtua mielivaltaisesti. DVD-tallentimet käyttävät siksi epästandardia tapaa kuvasuhteen kertomiseen. Asian voi korjata IfoEeditillä, jos pitää polttaa yhteensopiva kopio. Tosin jos levyllä on ohjelmia molemmissa formaateissa voi tulla ongelmaa.

  Tarkastitko tuon myös tietokoneella katsomalla?
   
 13. panuworld

  panuworld Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.02.2008
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  RDR-HXD870 jakaa HDD:ltä DVD:lle kopioitavan titlen aina kuvasuhteen muuttuessa (paitsi kai DVD-VR-muodolla), joten se ei ole ainakaan syynä epästandardiin kuvasuhdeinformaatioon. Siitä huolimatta kuvasuhteet eivät toistu oikein ainakaan kahdella tietokoneella joilla kokeilin, vaan kaikki +RW:lle kopioidut 16:9-nimikkeet näkyivät 4:3-muodossa (eikä PowerDVD eikä WinDVD antanut valmista optiota sen venytämiseksi 16:9-muotoon...) Yhteenveto: Sonylla tallennetut +levyt eivät toimi tallentimen ulkopuolella kuvasuhteella 16:9, joka on iso miinus plussalevyille tässä yhteydessä. :OI
  Kotimaisilla mainoskanavilla kuvasuhde vaihtelee mainoskatkoilla, josta seuraa paljon manuaalista työtä, kun mainoskatkot on "pakko" editoida käsin pois ennen kopiointia DVD:lle (paitsi kai DVD-VR); muuten ohjelma jakaantuu kymmeniksi nimikkeiksi mainoksien kohdalta.
  ...tai jos HDMI-lähde on sitä mieltä, että 4:3-kuva on parhaimillaan 16:9-kokoiseksi venytettynä. En yllättyisi siitä(kään) 870:n tapauksessa. Valikossa on valinta HDMI:n 4:3-moodia varten, enkä yllättyisi siitäkään, että sen valitseminen johtaisi jatkuvaan pillarboxaukseen (myös 16:9-kuva kasaan). :rolleyes: Otin riskin ja tilasin HDMI-kaapelin, näenpä sitten miten käyttömukavuus laskee Scartiin verrattuna...
  Tarkistin vielä uudemman kerran, eli tallensin HDD:lle sekä Ei-Video-tilassa että Video-tilassa (sekä 16:9- ja 4:3-ohjelmaa) ja editoin niitä poistamalla mielivaltaisen pätkän keskeltä ja kopioimalla DVD+RW:lle ja DVD-RW:lle (video-muoto sekä VR-muoto). Tulos: Pikakopiointi onnistui joka kerta, kunhan kukin kuvasuhde on HDD:llä omassa nimikkeessään. Kaikille muille paitsi DVD-VR-muotoon kopioitaessa tuli varoitus editointikohtien mahdollisesta siirtymisestä, mutta ei muuta. Toisto tietokoneella ihan ok kaikilla (paitsi +RW em. kuvasuhdevika ja DVD-RW(VR) ei testattu, kun ei tuettu vanhassa PowerDVD:ssäni).

  Eli en saanut selville, mitä merkitystä on tallennetaako Sonyn HDD:lle "video-muodossa" vai "ei-video-muodossa". (Ei-video-muodossa voi halutessaan tallentaa ulkoisen signaalin L/R-äänet kahdeksi monoääniraidaksi, video-muodossa tallentuu aina yksi DD2/0-raita. Eipä sillekään ole yleensä käyttöä. Mutta jotain huonoahan tuossa ei-video-muodossa pitäisi olla, kun video-tilakin on kerran jätetty vaihtoehdoksi...)
   
 14. panuworld

  panuworld Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.02.2008
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  RDR-HXD870:n suomen kieli on varsin epäselvää ja jopa virheellistä, käyttöohjekaan ei ole paljoa selkeämpi. Huippuesimerkki näytölle tulevista ohjeteksteistä:

  HDD-tallennusmuoto: Ei videotilaa / Videotila
  Valitse HDD-tallennusmuoto. Valitse Ei, jos pikakopioit DVD-levyn videotilassa.

  Tämähän on ihan selvä juttu...? Joten sama "toisella kotimaisella":

  HDD Recording Format: Video Mode Off / Video Mode On (...ihan samalta vaikuttaa vielä...)
  Select the HDD recording format. For high-speed dubbing to Video mode DVD, select On. (...hetkinen, valitse mitä tehdäksesi mitä...?!)
   
 15. CeeLo

  CeeLo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.06.2006
  Viestejä:
  1 123
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itellä suht ensimmäistä sukupolvea kovalevytallennin Sony RDR-HX900 ja se ei tuota title pilkkomista tee. Olen käyttänyt sekaisin -R ja +R levyjä. Jaa, yleensä olen kyllä manuaalisesti poistanut välistä mainokset, joissa tuo kuvasuhde tosiaan pumppaa, mutta on noita joskus jääny vahingossa, enkä ainakaan ole havainnut pilkkoutumista.
   
 16. panuworld

  panuworld Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.02.2008
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep. HDMI-testi suoritettu ja kuvasuhteet näkyvät ihan ok, kunhan valitsee HXD870:ssa HDMI/4:3-videolähtö/Normaali (vaikka käyttöohje ei sitä suosittele valittavaksi, jos TV mahdollistaa kuvasuhteen säädön?). Kuvassa ei juuri eroa huomaa RGB:n ja HDMI:n välillä, mutta Sonyn kuvaruutunäytöissä on kyllä HDMI:lla pahemmat varjot (vrt. RGB). Jotenkin rupesi tuntumaan, että jossain päässä se signaali käy yhä analogisena... (TV on Samsung LE32R73BDX)

  Pahin puute on se, että TV ei kytkeydy automaattisesti HDMI-tulolle, vaan nyt tallentimen kuvan nähdäkseen pitää painaa TV:n source-nappulaa kolme kertaa (TV -> Ext.1 -> Ext.2 -> HDMI). Panee vahvasti harkitsemaan Scartiin palaamista, kun tavallisessa TV-kuvassakaan ei näy eroa. Ja kaapelikin oli lähes yhtä jäykkä ja paksu kuin Scart... :(
   
 17. MHui

  MHui Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.07.2007
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt löytyi uusi ilmiö laitteesta?

  Laite (RDR-HXD870) oli irti sähköverkosta viikonlopun yli ja kotiin palatessa laitoin illalla
  sähköt päälle mutten käyttänyt laitetta vielä.
  Aamulla huomasin, että laite oli nollannut kaikki asetuksensa.
  Kielivalinnat, tekstitykset ym pikkuasetukset oli kaikki pielessä ja kellonaika
  oli kadonnut. Kaikki piti syöttää käsin uudestaan.
  Tietääkseni ei yöllä ole ollut päivityksiäkään ilmassa (ainakaan digitv.fi :n mukaan)
  Ohjelmistoversiotiedot:
  Version: 1.28
  Syscon: Release_133
  Tuflcon: 1.193
  Drive: 1.05
  Device: E2R-FEx1.0
  Region: 2

  HW: 435
  Software: 115
  Kovalevy on aika täynnä, mutta eihän sen pitäisi vaikuttaa boxin softan pyörimiseen.
  Onkohan laitteen patteri / konkka mennyt reilussa vuodessa? ( ostettu 4.7.2007 )
  Vai alkaako laite seota?
  Luulisi, että ehjä laite säilyttää asetuksensa..
  Säilyykö muilla tiedot tallessa?
  - 9.10.2008 sammui kesken tallennuksen.
   
  Viimeksi muokattu: 09.10.2008
 18. cucconen

  cucconen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.04.2003
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oletko kokeillut eheyttää levyä?
   
 19. arthur

  arthur Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  2 430
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tätä epäilisin. Saako vaihdettua?
   
 20. MHui

  MHui Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.07.2007
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  Levyltä poistin jonkun verran tavaraa ja ajoin eheytyksen läpi.
  Sen jälkeen on kerran sammunut kun olen polttanut DVD:lle loppuja säilytettäviä ohjelmia.
  Tarkoitus olisi tyhjätä levy ja alustaa se uudestaan.
  Patterin vaihdosta en tiedä vielä, vielä seurailen tilannetta.
  Ei turhan takia viitis avata laitetta, jos joutuu vielä
  Sonyn huollon kanssa tekemisiin.
  Vaikka takuuaika on jo ohi, luulisi laitteen kestävän vähän pitempään kuin vuoden.

  Lisäys:
  Kerran laite sammui kesken tallennuksen, mutta sen jälkeen on pelannut normaalisti.
  Jospa selvisin säikähdyksellä..
  Yllättävää jos laite on näin herkkä levyn täyttymiselle, luulisi ohjelmiston pysyvän
  pystyssä ilman levytilaakin.
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2008