Tuota noin, mikäs ihme tuossa on erittäin yllättävää? En tunne henkilökohtaisesti kumpaakaan laitetta mutta jos valotehosta leikatan ~40% pois niin kyllä musta mustenee rutkasti vähän heppoisemmalakin laitteella.
FLD filtteri ei leikaa kalibroidun kuvan kirkkautta HC3000:lla. Filtterin ansiosta voi käyttää dynaamista kuvatilaa, jossa on liikaa vihreää ja sinistä. Filteri leikkaa nämä pois. Lopputuloksena on kirkkaampi kalibroitu kuva, kuin ilman filtteriä kalibroitu kuva. Mutta olet kyllä oikeassa siinä, että noin paljon kirkkaampi tykki (HW-10) antaa varmasti paremman ON/OFF kontrastin kuin HC3000 ja mustan tason voi saada alemmas ND-filtterillä tai harmaalla kankaalla.
Kappas vaan, Z5:llä kyllä kalibroidunkin kuvan kirkkaus myös laskee aavistuksen ja mustan taso on sitäkin myötä aivan eri tasoa kuin vakiona. Dynaamista kuvatilaa tietysti hyödyntäen. Jos kerran kirkkautta löytyy voisi tosiaan ND2 filtteri tehdä terää, varsinkin jos tulee oikeaan leffakäyttöön.
Käytätkö filtteriä Z5:ssä vai oletko kalibroinut ilman? Kyllä ilman filtteriä (ja myös filtterin kanssa) myös HC3000:n IRE 100 kirkkaus laskee kalibroinnissa huomattavasti.
Sanokaapas jo tykin saaneet, että onko tämä projectror centralin laskuri oikeassa? http://www.projectorcentral.com/Sony-VPL-HW10-projection-calculator-pro.htm
Kerroppas miten kalibroit väriavaruuden? Käytitkö RCP:tä? RCP on mulle aika mysteeri kun siinä pitää värin liäksi valita Range l. laitetaanko tuo Range aina maksimiin? Kysyn siksi koska tuolla AVSForumilla RCP:tä pidetään värienkorvaussysteeminä jota ei voi käyttää väriavaruuden säätämiseen koska se ei vaikuta kaikkiin värisävyihin vaan ainoastaan valittuihin väreihin.
"Vanhassa vara parempi"... nyt on tykin painopiste sitten haettu perinteisin menetelmin: CAT5-kaapeli pyöräytettynä Vogelsin projektorikiinnikkeen keskikohdan ympäri ja pieni vatupassi projektorin päällä. Painopiste on tässä tykissä sitten aivan muualla kuin Sonyn kattokiinnikkeen keskikohta l. lähempänä tykin etureunaa (loogista koska tykin optiikka painaa) ja linssistä katsoen oikealla puolella (jos projektori on ylösalaisin) joka oli hieman yllättävää koska linssi on keskellä tykkiä. Joka tapauksessa nyt on tykin kuva suorassa. Säätöjen lukitusta kyllä kaipaan kattotelineeseen tälle tykille koska Vogelsissa tykki liikkuu liukkaasti jos sitä hieman sormella tönäisee. Pääsen toivottavasti tänään tekemään ensimmäiset mittaukset ja säädöt.
Itse totesin Panasonicin 100AX:n värienhallintasysteemin juuri värienkorvaussysteemiksi mittailemalla Paintilla tehtyjen testikuvien värejä. Vain profiiliin valitut värit muuttuivat, mutta läheisetkin sävyt pysyivät muuttumattomina eli ei hyvä. Sni:lle kiitokset kommenteista ja mittauksista:thumbsup:
RCP:tä käytin. Pidin Range:n perusasetuksella, eli maksimissa ja säädin jokaisen osavärin color ja hue asetuksia. Itse kuvittelisin rangen vaikuttavan juuri siihen kuinka laajalle alueelle korjaus vaikuttaa. Jos rangea ei pienennä luulisi muidenkin kuin vain päävärin muuttuvan. Positionilla pystynee siirtämään säädön vaikutuksen keskipistettä kohti viereistä pää- tai osaväriä. Tämä on tosin vain spekulaatiota. Manuaali sanoo vain:"...select POSITION or RANGE to specify more delicate color position and color range you want to adjust..." EDIT: Pitäisin hyvin erikoisena jos tämä korvaisi vain yhtä väriä. Miksi silloin RCP:llä voi vaikuttaa nimen omaan vain pää ja osaväreihin? Jos kysessä olisi värin korvaussysteemi, niin silloin korvattavan värin saisi todennäköisesti valita vapaasti.
Onko muuten normaalia, että normaalin ja laajemman väriavaruuden välivärit pysyvät paikallaan ja vain päävärit vaihtavat paikkaa? Tulee äkkiseltään mieleen, että laajennus on tehty RCP:tä käyttäen, ei esim. sisäisellä suotimella, kuten panasonicissa, jolloin myös välivärit muuttuvat.
Hyvä huomio! Selityksenä on todennäköisesti se, että mittasin normaalitilassa sekä pää että osavärit, mutta laajassa tilassa vain päävärit, jolloin vanhan mittauksen osavärit näkyvät laajan väriskaalan mittauskuvassa. Varmistan vielä myöhemmin että näin on. EDIT: varmistettu on, ja juuri näin on käynyt. Unohtakaa siis osavärit tuosta laajan väriavaruuden kuvasta, ne ovat eri mittauksesta.
Sen verran sait epäilemään, että piti oikein tutkia asiaa. Korvasin testilevyn vihreän, tietokoneella tehdyllä vähemmän saturoituneella vihreällä ja mittasin sen paikan CIE diagrammissa. Sen jälkeen mutin vihreän saturaatiota ja hue:ta RCP:llä ja mittasin uudestaan. Hyvin vaikutti myös tähän hieman erilaiseen vihreään. RCP ei siis ole pelkkä värin korvaussysteemi, vaan sillä voi oikeasti kalibroida.
Käytän kyllä mutta mitään varsinaista kalibrointia en ole suorittanut vaan ottanut käyttöön cine4home.de:n ilmoittamat arvot hieman modifioiden, heidän testeissä käyttämä filsu ei liene täsmälleen FLD...
Oletkos Pe-Te kuullut mitään Sonyltä? Laitoin itse tiedot sähköpostilla keskiviikkona, mutta olen saanut takaisin vain viestin jossa vahvistavat saaneensa sähköpostini.
Jason Turk (AV Sciencen kavereita) mainitsi jossain, että RCP ei oikein toimi kunnolla VW50 ja VW40 malleissa (RCP:n käyttö muuttaa harmaasävyjä ja värien kirkkaudet (lightness eli iso Y) saattavat mennä pieleen eikä niitä saa millään säädettyä kunnolla kohdalleen), mutta VW60:ssa pitäisi toimia OK. Jos HW10 on lähellä VW60:stä niin huomiosi pitänee paikkansa. Oletan, että olet tarkistanut harmaasävyt väriavaruuden säätämisen jälkeen etkä huomannut poikkeamia? Miltä Y arvot näyttävät pää- ja osavärien kohdalta? Jos nuo on pahasti pielessä niin myös deltaE arvot ovat suuria. EDIT: ImageDirector ei taida toimia HW10:n kanssa eli gammakäyriä ei taida päästä säätämään?
Tietenkin Sonyn pojat ovat unohtaneet värikohtaiset lightness-säädöt RCP:stä.:weep: Muutenhan HW10 vaikuttaa todella pätevältä vaikkakaan musta ei taida aivan kaikkia tyydyttää. Toivottavasti kukaan onneton ei kaiva HQV testilevyä esiin ja raportoi prosessoinnin puolelta mitään negatiivista.
Tässä eilinen mittaukseni. Picture Mode: Cinema, Color Temp: Low, Advanced Iris: Auto 1 + Recommended, Lamp Control: Low, Black Level Adj.: Off, Gamma Correction: Off, Color Space: Normal. En siis tehnyt muita muutoksia oletusasetuksiin kuin laitoin gammakorjauksen asentoon Off ja lampunohjauksen asentoon Low. Harmaasävyt ja gammakäyrä vaatisivat säätöä. Väriavaruus niin lähellä oikeata (REC 709 eli HDTV) ettei kannata alkaa säätämään. EDIT: Gamma voi mennä kohdilleen itsestäänkin kunhan ehdin säätöjenmuokkausvaiheeseen... kontrastisäätö voi olla hieman yläkantissa jolloin gamma nousee yläpäässä liian nopeasti. EDIT: Eiliset LUX-mittaukset (siis kiinalainen halpismittari kyseessä): Auto 1, Low = n. 13 ftL Auto 1, High = n. 19 ftL Off, Low = n. 17.5 ftL Off, High = yli 20 ftL (en muistanut, että mittarista löytyy isompikin asteikko :OI) Tykin etäisyys kankaasta arviolta n. 2.8 - 3.0 m ja mittaukset tehty 100 IRE ikkunalla (joten irisasetuksella on siis vaikutusta mittauksiin kuten näkyykin).