Sonyn uudet BRAVIA SXRD tykit julkaistu, VPL-HW10 ja VPL-VW70

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana anidabi, 04.09.2008.

 1. Tomppa3

  Tomppa3 Guest Guest

  Liittynyt:
  19.02.2004
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkos kukaan huomannut tykkinsä kontrasti heikkenemistä ajan myötä? Itse otin omasta tykistäni uutena "mustantasokuvan", jossa oli dynaaminen iiris ja kuvan vakiosäädöt päällä.

  Nyt melkein vuoden ja vähän yli 200 katselutunnin jälkeen otin saman kuvan uudestaan, samoilla kameran säädöillä tietenkin. Tykissä on muuten samat säädöt kuin ensimmäisessä kuvassa, mutta olen säätänyt dynaamisen iiriksen sulkeutumaan enemmän pimeissä kohtauksissa.

  Luulisi siis, että tumma pää olisi tummempi nyt vuoden sisäänajon jälkeen, kun lampustakin pitäisi olla muutama kandela paremmilla metsästysmailla.

  [​IMG]
  Vasemmalla tykki uutena ja oikealla vuoden katselun jälkeen


  Näyttäisi omaan silmään siltä, että mustan taso olisi päinvastoin noussut hieman alkuperäisestä.
  Pitää vielä ottaa illalla kuva iiriksen alkuperäisillä arvoilla ja heittää se vielä tuohon vierelle.
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2010
 2. Tomppa3

  Tomppa3 Guest Guest

  Liittynyt:
  19.02.2004
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässäpä vielä alla iiriksen alkuperäisillä säädöillä. Mitäpä tuosta nyt miettisi? Lampusta on kuitenkin kirkkautta jonkin verran hävinnyt (harvemmin niitä vissiin lisää tulee ajan myötä), joten kirkkaudenkin pitäisi olla pudonnut. Kuvan todellisen dynamiikan pitäisi siis olla pienentynyt enemmän kuin "mustantasokuvasta" ilmenee.

  [​IMG]
   
 3. Tizmon

  Tizmon Guest Guest

  Liittynyt:
  16.03.2006
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllähän se musta uudemmissa kuvissa on kirkkaampi, ainakin näin nopeasti kuvan väriarvoja vilkaisten. Onhan valotus varmasti sama? Ensimmäisessä kuvassahan kuva on hyvin vihersininen, seuraavissa huomattavasti tasaisempi, eli myös punaista väriä on mukana. Kuvan keskellä arvot ovat jotakuinkin näin (r,g,b):

  1: 1,15,10
  2: 16,19,18
  3: 16,21,19
   
 4. Tomppa3

  Tomppa3 Guest Guest

  Liittynyt:
  19.02.2004
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  Valotus on sama kaikissa kuvissa. Valkotasapaino on otettu tykin tuottaman valkoisen kuvan mukaan, joten pohjamustan väri ilmeisesti muuttuu iän myötä.
  Pitää taas muutaman sadan tunnin jälkeen ottaa vertailukuva, jossa toivottavasti selviää asian todellinen tilanne.
   
 5. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nuo etualalla olevat valot näyttävät myös sävyiltään erilaisilta ja pehmeämmiltä, ehkä kamerassa joku vipu kuitenkin eri asennossa tai kamera tärähtänyt alkuperäisessä kuvassa?
   
 6. Tizmon

  Tizmon Guest Guest

  Liittynyt:
  16.03.2006
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin, kyllä tuo ainakin minun silmääni on viistosuunnassa tärähtänyt. Projisoidussa kuvassa näkee kahdet reunat, ja alla oleva näyttö(?) ja valo ovat sekä sumeammat että eri väriset ensimmäisessä kuvassa. Jälkimmäisissä kuvissa on myös enemmän digitaalista kohinaa, joka voisi viitata kamerassa tapahtuneeseen keinotekoiseen kirkastukseen?

  En ole mikään ekspertti kameroissa, joten voin helposti nähdä asiat aivan väärin :)
   
 7. naappa

  naappa Guest Guest

  Liittynyt:
  12.07.2006
  Viestejä:
  179
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voihan se valkoisenkin sävy olla muuttunut, siihen vertaamalla ei voi päätellä mustan sävyä. Voidaan kyllä todeta että jomman kumman sävy on muuttunut suhteessa toiseen. Resetoi kaikista kuvista valkotasapaino 6500K.

  Kuvan tärähtäminen ei haittaa tässä tapauksessa mitään.
   
 8. Tomppa3

  Tomppa3 Guest Guest

  Liittynyt:
  19.02.2004
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu, ensimmäinen kuva on tosiaan tärähtänyt jonkimman verran, mutta niinhän ne tahtoo pitkillä valotusajoilla käsivaralta tärähtää. Tässä sama kuvasarja saturaatio nollaan laitettuna. Tuosta näkee oikeastaan paremmin totuuden kuin noista värillisistä kuvista.

  Mitään keinotekoista millekään kuvalle ei ole tehty...;)[​IMG]
   
 9. Niimou

  Niimou Guest Guest

  Liittynyt:
  31.12.2007
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hienosti on pelannut tykki minullakin, eiliseen asti. Eilen päivällä katseskelin sarjoja ongelmitta, mutta sitten illalla kun ajattelin leffoja katsella tulikin ongelma, kuvan päälle on ilmestynyt kellertäviä raitoja. Kuvia ongelmasta:
  [​IMG]

  [​IMG]

  Tunteja tullut n. 1700, tuhannen tunnin kohdilla puhdistin sen suodattimen kun tykki itse niin ehdotti.

  Vikakohteet on eliminoitu ja nyt on tiedossa se että tykissä on jotain häikkää, HDMI-kaapelin aluksi aavistelin päässeen elinkaarensa loppuun, uuden hain tänään ja sama ongelma jatkuu. On kokeiltu molempia inputteja, vahvistimen outputteja (Yamaha RX-V3900) ja tietokoneen säätöjä. Myös muilla lähteillä sama ongelma (Digipoksi ja PS3, vahvarin kautta nämäkin). Kokeilin myös suoraan tietokoneeseen kytkettynä jotta selviää olisiko vahvarissa ongelma, mutta sama raidallinen kuva vain tuli. Tykin oma OSD toimii oikein hyvin ja se ei näy raidallisena, myöskin oma siniruutu näkyy raidattomana (esim. jos ei löydä signaalia). Myöskään ledit eivät vilkuta mitään erroria.

  Eli olisiko muilla, tietoa, arvausta, mutua mistä nyt kiikastaisi. Minulla alkaa omat konstit loppua :OI

  Edit: Kyseessä siis HW-10 malli :)

  Edit 2: Ongelma korjaantui, kun tuhannen ja ensimmäisen kerran käytin virtajohtoa irti seinästä ja tällä kertaa n. 10min ilman virtaa laite. Nyt taas toimii normaalisti.
   
  Viimeksi muokattu: 23.08.2010
 10. Moti

  Moti Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2001
  Viestejä:
  1 033
  Saadut tykkäykset:
  9
  Mites näin jouluna 2011, HW-10 vrs. Optoman HD20? Plussat ja miinukset jos noita vertaa?
   
 11. Ari

  Ari Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.06.2000
  Viestejä:
  3 320
  Saadut tykkäykset:
  4
  HW10:hän on jo vanha malli, sen jälkeen on tullut samaan perusrunkoon Sonyltä mallit HW15, HW20 ja HW30ES n. vuoden väleillä joissa aina jotain parannuksia, isompia tai pienempiä (15 pientä parantelua, 20 isommat SXRD-kennot, 30 3D-tuki jne.). Vieläkö jossain myydään HW10:ä? Mutta joka tapauksessa HW10 on SXRD-tykki joka on omasta mielestäni merkittävä etu Optomassa käytettyyn DLP-teknkiikkaan verrattuna ja edelleen varmaan oikein hyvä laite ja varmaan parempi kuin moni uusi tykki.