Sonyn 2011 LCD-mallit

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana temeksi, 07.01.2011.

 1. Dorka

  Dorka Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.02.2012
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0

  No siinäpä olis ollu hyvä linkki. Ehdin jo ottamaan pitkänmatkanpuhelun palvelunumeroon jollekin Tino Singhille ja sössöttämään ongelmani. Olivat kuulemma lähettäneet sähköpostin jo mutta pisti uudelleen ja nyt tuli läpi. Asia kunnossa joka tapauksessa.
   
 2. scented

  scented Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 588
  Saadut tykkäykset:
  101
  Huvikseen testailen pelaamista pcllä tämän 46nx723 kanssa. Onko vieläkin voimassa se, etteimruutua kannata katsoa liian läheltä, jottei se vaikuttaisi näköön? Sellaista myös ihmttelin, kun video käynnistyy niin tv räpsäyttää kuvaa. Telkku koneessa kiinni hdmi:lla. Ainakin BF3 hauskan tuntuinen pelata :).
   
  Viimeksi muokattu: 08.03.2012
 3. spa

  spa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.03.2012
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep jep. Minäkin ihmettelin kun ei mitään postia ole tullut rekisteröinnistä, ja laitoin sitten yllä olevan ohjeen mukaan viestiä, ja tulihan sieltä vastaus, mutta ei aivan sellainen kuin toivoin:

  Hello
  When we've received your documents, we've need about 4 to 6 weeks to hanle your file before you've received a confirmation
  Thanks
  Sony's Team

  Eli tuon mukaan pahimmillaan 6 viikon päästä tulee koodi ja sitten ootaan 4 viikkoa pleikkaria eli kesäkuun alussa ehkä pääsen katsomaan Blueray leffoja :(

  Ei kai se nyt noin voi mennä, eihän ?

  SPA
   
 4. scented

  scented Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 588
  Saadut tykkäykset:
  101
 5. Backbone

  Backbone Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.05.2006
  Viestejä:
  369
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei kai sentään...? Tai sitten ei mene nallekarkit ihan tasan. Minulla ei mennyt näemmä edes täyttä kahta viikkoa papereiden lähettämisen jälkeen, sillä pleikkarikoodi oli eilen tullut sähköpostiini. Samaten maininta siitä, että toimittavat kameran minulle. Nyt on pleikkari tilattu ja sivusto lupaa toimitusajaksi noin viikkoa.

  Kannattaisi varmuudenvuoksi vaikka soittaa Sonylle. Itse asioin eilen heidän kanssaan ja luurin toisessa päässä oli oikein hyvää palvelua.

  scentedille lohdutukseksi että katselukulmat ovat myös HX820-mallissa täysin surkeat. Onneksi tulee katsottua suoraan edestä, niin ei hirveästi pääse nyppimään. Jännä että vuoden 2009 V5500 televisiossa tuntuu olevan paremmat katselukulmat eikä laisinkaan valovuotoja. Ei myöskään mitään hiton turhia nettiselaimia. Hieno telkkari. Harmi että annoin vanhemmilleni :D.

  No tyytyväinen olen HX820:n kuvanlaatuun tästä huolimatta. Sonylle laitoin kuitenkin reklamaatiota hirvittävistä alareunan valovuodoista ja salaa elättelen toivoa että vaihtaisivat tämän uuteen. Avsforumsia lukeneena tämän mallin pitäisi olla oikeastaan valovuodoton, mutta sitten jos niitä esiintyy niin sitten sitä valoa puskee todella paljon.
   
  Viimeksi muokattu: 09.03.2012
 6. TKe_

  TKe_ Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2007
  Viestejä:
  78
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko sulla Backbone miten pahat valovuodot? Saatko kuvaa niistä?

  Mulla on hx823 ja siinä ei kyllä juurikaan ole valovuotia. Alanurkista kyllä vähän puskee, mutta ei todellaan häiritsevästi. Itse olen ollut todella tyytyväinen telkkariin, kun vähän pelkäsi pahinta kaiken lukemansa jälkeen.
   
 7. Backbone

  Backbone Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.05.2006
  Viestejä:
  369
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä kuvassa näkyy tuo ongelma parhaiten. Tilanne on noin paha sellaisilla "normaaleilla" asetuksilla, eli taustavalo jossain vitosen paikkeilla ja kirkkaus 50 ja täysin pimeä huone tietenkin. Sitten jos laskee taustavalon minimiin ja kirkkauden 40 tuntumille, niin ei näytä tietenkään ihan noin pahalta. Mutta jos katsoo mustilla palkeilla varustettua leffaa ja tulee tuollainen oikeanlainen hieman kirkkaampi kohtaus, niin alareunojen valo häikäisee melkein silmät. En tiedä häiritseekö tuo edes normaaleja ihmisiä eikä minunkaan maailma kovin pahasti ole vielä romahtanut, mutta kun tietää että kaikissa malleissa ei tätä ongelmaa ole niin hieman toki ahdistaa.

  Lohduttavaa kuulla ettei sinullakaan ole mitään häiritseviä vuotoja. Tämä antaa toivoa, että voisi ehkä joskus saada ongelmattoman mallin tilalle.
   
 8. TKe_

  TKe_ Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2007
  Viestejä:
  78
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei mulla tosiaan noi taskulamput noin paljoa näy. Vähän ne kuitenkin näkyy ja se taitaa johtua ihan tekniikasta.
   
 9. scented

  scented Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 588
  Saadut tykkäykset:
  101
  Sinänsä ei hirveästi haittaa jos hieman haalisutu kuva eri kulmasta, mutta ehkä sitten resoluution(ja samalla tuumakoon 42->46) kasvaminen plasman 1024x768:sta 1920x1080 teki sen, että tavallinen tv kuva näyttää erityisen huonolta, kun katselee hieman vinosta. Jos hx-malleissakin on tuo katselukulma huono, niin pitääpäs miettiä toiseen kertaan myymistä.

  Musta on tässä nx-mallin telkussa ihmeen mustaa ja kontrasti on suhteellisen mukava - mustassa kuvassa ei pahemmin näy valovuotoa, ei häiritsevää sellaista ainakaan. Esimerkiksi suhteellisen paljon pimeitä kohtauksia sisältävä Die hard 4 näytti suhteellisen hyvältä, vaikka hieman vinostakin katsoi. Pitäisi alkaa suunnitella hd-televisiokuvaan siirtymistä, vai voiko tuota tv:n huonoresoluutioista kuvaa yrittää kikkailla paremmaksi?
   
 10. Remus

  Remus Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.09.2006
  Viestejä:
  417
  Saadut tykkäykset:
  3
  Kokeileppa valita urheilu näyttötila käyttöön. Ja muuta seuraavia asetuksia.

  Terävyys noin 70 (voi olla muukin itse tykkään tuosta,joku voi tykätä vähemmästä tarkkuudesta)
  kohinan vaimennus pois päältä
  mpeg kohinan vaimennus pois päältä
  pistekohinan vaimennus automaatille

  Lisäasetuksista laita reunan terävöitys keskiasentoon.
  Muuten annat olla ne asetukset mitkä on urheilu näyttötilassa vakiona.
  Nämä asetukset on mielestäni parhaat digitv kuvalle.
   
 11. scented

  scented Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 588
  Saadut tykkäykset:
  101
  Ei tuntuneet hyviltä asetuksilta. Jotenkin sitä haluaa väreihin muhkeutta ja kuvaan mieluummin tummuutta kuin hailakkuutta. Siksipä säädinkin värien elävyyden täysille ja valkotasapainosta mustasta väristä pois vihreää -2. Hyvin huomaa eron kun pitää säätöjä tehdessä esim. Topfieldin digiboksin epg-kuvaa, miten sininen muuttuu hailakasta tumman siniseksi. Muuten asetuksista laitoin hieman lisää yksityiskohtia ja reunan tehostinta. Värien lämpötila on itsellä lämmin 1.Värien elävyys asetus ei korosta mitään yksittäistä väriä, vaan kaikki värejä mukavammiksi, ainakin omaan silmään. Kaikki kuvaa "parantavat" asetukset pois. Noilla terävyysasetuksilla sai xboxinkin kuvan mukavan tarkaksi jo valikoissa.
   
  Viimeksi muokattu: 10.03.2012
 12. tourist

  tourist Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.04.2009
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Skype-kamera tuli vihdoinkin ja pitihän sitä testata. Kun yrittää kirjautua, niin hetken päästä välähtää viesti jossa lukee jotain että tarkasta internet yhteys. Mikäköhän mahtaa mättää kun muut nettisovellukset toimii moitteettomasti mutta Skypeen ei suostu kirjautumaan. Uusin firmis on ladattu ja tv:n (nx723) oma wifi käytössä. Tehdasasetusten palautustakin tuli kokeiltua mutta ei auttanut.

  EDIT: Tänään kokeilin kirjautumista ja "sisään" meni :) Mitään muutoksia en tehnyt...
   
  Viimeksi muokattu: 12.03.2012
 13. speedster?

  speedster? Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.02.2012
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja yhä vaan nettiyhteys täytyy joka kerta asentaa uudestaan. Näinkö sen pitäisi mennä?
   
 14. petri.k

  petri.k Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.11.2003
  Viestejä:
  87
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei. 32EX500 ja 46HX723 toimivat mainiosti, ensinmainittu verkkokaapelilla ja jälkimmäinen wlanilla.
  Muistelisin kyllä että tuossa EX500:ssa olisi hetken ollut sama ongelma, en muista katosiko itsestään vai teinkö jotain jolla se sattumoisin korjaantui...
   
 15. irt

  irt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla oli/on 40HX723:ssa samanlaiset keilat. Alareunassa vasemmalla pahin ja oikeallakin melko paha, yläreunassa taas ei juuri ollenkaan. Pääsin niistä aika hyvin eroon laittamalla "Dynaamisen Led-ohjauksen" kohtaan vakio ja Eko->virransäästö->matala. Service menusta myös white level 04, joskin tämän yksittäisestä vaikutuksesta ei oikein käsitystä, kun alkuperäinen arvo ei ole tiedossa :)
  Taustavalo kohdassa 4 ja kirkkaus 48.
   
 16. scented

  scented Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 588
  Saadut tykkäykset:
  101
  Tulipas itsekin kokeiltua dynaamista led-ohjausta omassa 46nx723:ssa ja sehän toimii! Hävisi kokonaan taustavalon luomat pienet pilveilyt, tosin nekin näkyivät vain lähes täysin mustalla kuvalla ja täysin pimeässä huoneessa. En ainakaan itse huomannut kuvassa muuta kuin täysin tummissa elokuvien kohtauksissa ei näy kajoa enää lainkaan. Osaisiko joku sanoa, voiko dynaamisesta ohajuksesta olla jotain haittaa kuvalle?
   
  Viimeksi muokattu: 14.03.2012
 17. Backbone

  Backbone Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.05.2006
  Viestejä:
  369
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulle tuo Dynamic LED control on ihan ehdoton juttu. Tarjoaa paikoitellen niin mustaa mustaa, että pois en ota. Leffat näyttävät hiiitsin paljon paremmilta. Ei tuosta pitäisi minun mielestäni mitään haittaa olla kuvalle, päinvastoin! Mitä olen avsforumsilta erilaisia asetuksia nyt pari viikkoa silmäillyt, niin kaikissa on LED Control asetettuna Standardiksi. Voi tosin olla että pelatessa tuon joutuu ottamaan pois, jotta räiskinnät rullaa sulavasti.

  Jos jollain on vaikeuksia löytää sopivia kuva-asetuksia, niin tässä olisi aika kätevä viesti josta oli itelleni apua. HX820-töllöttimessäni on pitkälti tuollaiset asetukset nyt käytössä, poikkeuksena tuo motionflow. En osaa päättää haluanko pitää sitä päällä vai en. Yhdistelmä 'Cinemotion -> Auto 1' + "Motionflow -> Standard' näyttäisi toimivan blu-rayn kanssa aika nätisti. Poishan motionflow pitäisi tietty ottaa, mutta mennäänpä hetki näillä kun liikkuu niin sulavasti.
   
 18. makiaho

  makiaho Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.05.2011
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mistä saisi edullisimmin 55ex723-mallin pääkaupunkiseudulta? Missä hinta luokassa pyöritään?
  Pitäisi velipojalle hankkia uusi TV. Itselläni tuommoinen jo on, hankittu noin vuosi sitten ja olen todella tyytyväinen.
  Myös ex720-malli käy, koska asustelee kaapelintaloudessa.
   
 19. scented

  scented Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 588
  Saadut tykkäykset:
  101
  http://www.gemini.edu/images/pio/wallpaper/20080825_gemini_deepf_quasar_0001_1920x1080.jpg

  Törmäsin uudestaan ilmiöön, joka yleensä esiintyy jos esim television kuvaa katselee hieman sivummasta. Eli tv tuo esiin kaiken huonouden kuvasta. Tuo linkin kuva näyttää omassa telkussa siltä kuin kirkkaus olisi asetettu todella korkeaksi windowsista ja esiin tulee kuvan huonous, eli kuva palikoituu pahasti ja musta ei näytä lainkaan mustalta. Millaiselta tuo kuva näyttää muilla nx-mallin omistajilla, varsinkin nx723 merkkisten telkun omistajilla?

  Toisaalta taas jos kuvassa mustalla taustalla on vaikkapa jokin esine, niin musta on täysin mustaa. Onkohan tässä omassa telkussa joku vika? Pitää ottaa kotia päästessä kuva kameralla asiasta. Tuota samaa efektiä ihmettelin pelatessa juurikin Geometry Warsia Xboxilla, mutta liikkuvassa kuvassa efekti häviää kokonaan, varsinkin jos kuvaa katsoo suoraan edestäpäin. Asetukset Windowsissa ja telkussa normaalit, eli kirkkaudet sun muut aivan normaaleilla asetuksilla.


  Jotenkin kone vain pukkaa liian vaaleaa kuvaa....
   
  Viimeksi muokattu: 14.03.2012
 20. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 618
  Saadut tykkäykset:
  216
  Expertillä on 55ex720 1295 euroa. Hiukan myöhästyit, viikonloppuna Koneboxista olisi saanut 55ex723:n hintaan 1399e -10%, eli noin 1260 eurolla. Itse laitoin sillä hinnalla tilaukseen.