Sonyn 2011 LCD-mallit

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana temeksi, 07.01.2011.

  1. menacer

    menacer Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.04.2011
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vinkatkaas jos näkyy vielä 55HX923 mallia jossain hyllytavarana, kuulosti että maahantuoja myisi eioota ja pieni soittelukierroskaan ei tuottanut tulosta..
     
  2. petri.k

    petri.k Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.11.2003
    Viestejä:
    87
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikähän mättää kun en saa HDMI:n kautta kuvaa ilman välkkymistä? Telkkari on 46HX723, läppärissä Nvidian 8600M GS -näytönohjain. Laajennettu työpöytänäkymä toimii loistavasti, mutta kuva alkaa välkkymään heti kun avaan jonkun videotiedoston..?

    Nvidian omassa control panelissa on seuraavat asetukset:

    Skaalaustila: Kuvasuhde
    Suorita skaalaus: Grafiikkasuoritin
    Tarkkuus: 1080p, 1920 x 1080
    Virkistystaajuus: 60Hz

    Kaikki vinkit on tervetulleita :)

    EDIT:
    Jos kloonaan läppärin näytön niin silloin kuva ei välky, resoluutiokin on kyllä heikompi eli 1280 x 800 / 60Hz...
     
    Viimeksi muokattu: 27.02.2012
  3. aheikkinen

    aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 011
    Saadut tykkäykset:
    121
    Kokeilehan 50hz.
    60hz ongelmat ovat melko yleisiä, mutta eipä tuollaiselle päivitystaajuudelle leffa/mediakäytössä oikein ole mitään perustettakaan.
     
  4. petri.k

    petri.k Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.11.2003
    Viestejä:
    87
    Saadut tykkäykset:
    0
    Unohdin mainita, mutta olen tosiaan kokeillut kaikki mahdolliset virkistystaajuudet, aina sama homma... TV:n asetuksissa tuskin on mitään vikaa, koska työpöytänäkymä toimii ja sieltä on viimeksi eilen katsottu toisella koneella ja DVI -> HDMI -piuhalla.

    EDIT: Youtube-videot toimii ilman ongelmia kun suurentaa koko näyttöön. VLC tai MPC käytettäessä alkaa pätkimään...


    EDIT2: Se toimii sittenkin!

    Telkkarin valikossa Asetukset -> Näyttö -> Videon tuloasetukset -> HDMI-dynamiikka -> Täysi :)
     
    Viimeksi muokattu: 27.02.2012
  5. Backbone

    Backbone Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.05.2006
    Viestejä:
    369
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pakko mainita tämmönen juttu:

    Minua alkoi melko pahasti häiritsemään nuo HX820-mallissani olleet valovuodot molemmissa alareunoissa. Etenkin kun melkein kolme vuotta vanhassa V5500 "halppismallissani" ei vastaavia ollut ollenkaan.

    Kävin sitten telkkarin Service-menusta säätämässä White Pointin lukemaan 04 ja sehän auttoi! Hävisi vuodot täysin ja nyt on aika hyvä fiilis! Jos siis muillakin on vastaavia ongelmia HX/NX/EX-mallien kanssa, niin tässä ohjeet kuinka White Pointin pääsee säätämään. 04 ja 05 ovat avsforumsin perusteella varsin yleisiä valintoja ja vähentävät merkittävästi mahdollisia pilveilyjä sekä valovuotoja.

    Tässä vielä toinen ohje, mutta tuo ensimmäinen linkki oli selkeämpi.

    Edit: Kehtaako joku valaista urpolle mistä näen telkkarini valmistuspäivän/erän?

    Nyt pitäisi vielä saada PC:ltä tuleva HDMI-kuva näyttämään samalta kuin Blu-ray soittimen ja digiboxin kuva. Vaikka asetukset on samat, niin PC tarjoaa varmaankin tuplasti kirkkaampaa kuvaa telkkarille.
     
    Viimeksi muokattu: 28.02.2012
  6. drouz

    drouz Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.08.2011
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on omassa Sony EX710 telkussa tuo Videon tuloasetukset harmaana ja sitä kun klikkaan niin löytyy Värijärjestelmä mutta eipä sinnekkää pääse.

    Backbone laitoitko siis 040 vai 004 arvoksi? Itsellä mahdollisuus laittaa 000-100 väliltä.
     
  7. Backbone

    Backbone Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.05.2006
    Viestejä:
    369
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hämmentävää, oletkohan varmasti oikeassa valikossa? Vai voisikohan olla, että tuossa mallissa sitten oikeasti asetetaan väliltä 000-100? Itse iskin muodossa 04 ja painoin entteriä.

    En minä ihan kokonaan päässyt alakulmien valovuodoista eroon, mutta äärettömän suuren parannuksen sai aikaan tällä White pointin muuttamisella. Nyt pitää pimeässä huoneessa todella tarkkaan katsoa, että pystyy valovuodot erottamaan. Olin oikeasti valmis palauttamaan telkkarin vielä eilen, mutta nyt ei tarvitse siihen ryhtyä. Pitää vielä tänään koittaa miltä näyttäisi jos laskee jopa kolmoseen. Luulisin, että viimeisetkin valonpilkahdukset katoaisivat sen myötä.

    Mutta edelleen PC:n kuvaa en saa korjattua. Se tuntuu järkyttävän kirkkaalta ja valovuotoa puskee vaikka kuinka säätäisi asetuksia. Ei tarvitse paljoa leffoja katsella tietokoneen kautta sitten... :(
     
    Viimeksi muokattu: 29.02.2012
  8. drouz

    drouz Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.08.2011
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä on oikea valikko. Please input a white level. (000-100) Pistin 004. Katotaan miltä näyttää.
     
  9. Kalunki

    Kalunki Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.05.2007
    Viestejä:
    142
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmmm. Teen ilmeisesti jotain väärin kun samat pienet vuodot näkyy...
    Elikkä arvon pääsen asettamaan,sen jälkeen muuttuu ruutu harmaaksi,siitä pois optionssilla,ja sen jälkeen mute ja sen jälkeen 0?? Vai mutea ja nollaa yhtäaikaa pidemmän aikaa?
     
  10. Backbone

    Backbone Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.05.2006
    Viestejä:
    369
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saiko kaikki muuten Sonylta sähköpostiin vahvistuksen rekisteröinnin jälkeen? Itse en saanut, mutta lappuset olen jo postittanut... no ehkä sieltä jotain tulee joskus.

    Ihan oikein taidat tehdä, ei tarvitse painaa yhtäaikaa. Se tallentaa tosiaan kun painaa ensin mutea ja sitten nollaa. Olisikohan se sitten vähän tuurista kiinni auttaako tämä valovuotoihin vai ei... Itse pudotin nyt jo nollaan asti enkä enää huomannut neloseen mitään eroa.

    Vielä sieltä hieman valoa pistää läpi... Eihän tuosta kännykkäkameran tarjoamasta liitetiedostosta mitään tolkkua saa, mutta ehkä joku pystyy alareunoissa pienet vuodot havaitsemaan. Livenä ne huomaa valitettavasti vielä aika selkeästi.

    Edit: No eipä tuosta liitetiedostosta mitään erota. Tässä kuvassa näkee ongelman tarkemmin.
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 02.03.2012
  11. karik134

    karik134 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    1 992
    Saadut tykkäykset:
    7
    Laita PC-leffoihin scenestä cinema-mode päälle, värilämpötila: warm2/lämmin2, liiketoisto: clear/selkeä. Taustavalon määrääkin voi vielä laskea kuva-asetuksista.

    Miten tehdasvalikon säätö muka auttaa vai pienentääkö nurkkaledien valotehoa enemmän? Saman vaikutuksenhan saa kai kun pudottaa tv:n näyttöasetuksista taustavalon määrää niin nurkatkin vuotaa vähemmän.
     
    Viimeksi muokattu: 29.02.2012
  12. gardem01

    gardem01 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.05.2005
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koitas laittaa "Videon Tuloasetukset" -valikosta HDMI-Dynamikka autolle tai rajoitetulle, jos ei jo ole. Minulla ainakin HX720:ssä samat oireet jos HDMI-Dynamiikka on täysillä.
     
  13. spa

    spa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.03.2012
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi,

    Vaihdoin juuri 6 vuotta vanhan 50'' Lg:n plasman uuteen Sonyn 46'' HX820 töllöttimeen. Ensimmäinen kerta kun tuli vaihdettua pienempään. :)

    Vielä en ole oikein onnistunut löytämään omaa silmää hiveleviä asetuksia, kun ilmeisesti silmä ei ole oikein tottunut tuohon led kuvaan ja television ulkoasuun. Säädettävää tuntuu kyllä riittävän.

    Tuo ei kuitenkaan ole akuutein ongelma, vaan se että en saa toimimaan ulkoisia laitteita, jotka viedään televisioon vahvistimen kautta. Vahvistimen virkaa toimittaa Onkyo 875. Ääni kuuluu, mutta kuvaa ei näy. Olen säätänyt vahvistimen asetuksiin, että kuva viedään vain sen lävitse (through), mutta ei auta asiaan. Suoraan esim. dvd:stä televisioon vietynä kaikki toimii normaalisti. Olen omasta mielestäni television suunnalta käynyt kaikki mahdolliset valikot lävitse, mutta mikään ei ole korjannut tuota vaivaa. Ideoita / Ehdotuksia otetaan vastaan.

    Spa
     
  14. Backbone

    Backbone Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.05.2006
    Viestejä:
    369
    Saadut tykkäykset:
    0
    No hitto, melko erikoiselta kuulostaa... Tuo voisi olla mahdollista mielestäni vain lähinnä siten, että vahvistimesi on kiinni vaikkapa HDMI 1 -liitännässä, mutta telkkarisi tulovalikosta on valittu päälle vaikkapa HDMI 2. Mutta tässä tapauksessa tuskin mistään tälläisestä on kyse.

    En valitettavasti osaa auttaa, mutta kun olet telkkariisi perehtynyt tarkemmin, niin kerrohan puskeeko sinullakin hieman valoa läpi alareunoista?
     
    Viimeksi muokattu: 01.03.2012
  15. spa

    spa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.03.2012
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan noin kädetön en sentään ole :) Se unohtui kyllä mainita, että aluksi tuo itseasiassa toimi, mutta kun muutin xboxin asetuksista käyttöön 1080p asetuksen lopetti koko homma toimintansa?!? Ennen tuota sain vahvistimen näytön tulemaan telkkariin aivan nätisti, mutta tuon jälkeen se oli joko mustaa tai harmaata viivaa. Televisio näytti resoluutiokseen kokoajan 576p ?!?

    Jos tuon valovuodon ymmärrän oikein, niin eilen laitoin kämpän pimeäksi ja yritin tihrustaa kuvaruudun nurkkia, kuitenkaan mitään ihmeellistä näkemättä.

    Joko minulla ei ole hifistin silmää tai sitten tuo telkkari on erikoisuus kaltaistensa joukossa, mutta minusta tuo toimi moitteetta.

    Pitää tänään laittaa dvd:tä pyörimään, jotta saa asetukset mieleisekseni. Nyt minusta kuva on kyllä jotenkin utuinen ja samea eli terävyyttä kaipaan suuresti. Jotenkin odotin kuvalta enemmän.

    Spa
     
  16. petri.k

    petri.k Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.11.2003
    Viestejä:
    87
    Saadut tykkäykset:
    0

    Jaahas, uusi ominaisuus ilmeni. Vaihtelevalla aikavälillä kuva pätkäisee hetkeksi ja sen jälkeen ruutuun tulee "Näyttötila on muuttunut". Mikäs nyt avuksi?
     
  17. speedster?

    speedster? Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.02.2012
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    NX723 saatu. Hyvältä vaikuttaa! Ainoa ongelma tällä hetkellä, että netti löytyy, mutta Youtube ja Areena eivät toimi, valittaa yhteysongelmaa. Onko samaa ilennyt muilla? Mistä pitäisi lähteä hakemaan ratkaisua? (raapii päätään)
     
  18. Kalunki

    Kalunki Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.05.2007
    Viestejä:
    142
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uusin firmis on varmaan jo asennettu?
     
  19. speedster?

    speedster? Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.02.2012
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt en taida ymmärtää...
     
  20. aheikkinen

    aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 011
    Saadut tykkäykset:
    121
    speedster?: Televisioon tulisi tehdä laiteohjelmistopäivitys ongelmattoman toiminnan varmistamiseksi. Sonyn tukisivuilla ohje.