Sony X4500 (40"/46"/55") ja W4500 (40"/46"/52")

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Majestic, 12.08.2008.

  1. Biini

    Biini Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.02.2003
    Viestejä:
    580
    Saadut tykkäykset:
    8
    Jos näin on niin saako tämän asetuksen myös pysyväksi vai pitääkö asetus käydä laittamassa joka kerta? Nimim. ostoa harkitseva.
     
  2. Himppe

    Himppe Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.08.2004
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    3
    Jos säädät volumen nollaan, se on sitä joka kerta kun televisio käynnistyy. Ei siis tartte näprätä asetuksia aina käynnistettäessä, eikä siihen edes tarvita tuollaista asetusta.
     
  3. Fuerte1

    Fuerte1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.08.2008
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä asetus on pysyvä, eli tällöin äänilähteenä näkyy näytöllä "Audiojärjestelmä", jos yrittää säätää äänen voimakkuutta. Eli äänet kuuluu tämän jälkeen vain vahvistimelta, joko optisesta tai RCA-liittimestä. Tietysti optinen on parempi vaihtoehto.
     
  4. beebeeking

    beebeeking Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.01.2007
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuva alkaa näyttämään epäaidolta? Tiedän kyllä mitä tarkoitat mutta meikäläisen töllöstä ei kyllä epärealistisen näköistä liikettä saa millään ulos, ellei laita elokuvatila auto.1 päälle. Onko kellään mulla elokuvatilaa päällä? Jos sen ottaa pois liikkeentoisto on aivan samalla tasolla w4000 tai minkä tahansa ei 100hz televison kanssa. Ainoa ongelma on että elokuvatilan ollessa päällä kuva tosiaan tökkii tasaisesti n.10 sekunnin välein. Siitä saa kuitenkin käsityksen miten 100hz tulisi toimia. Kokeilkaa vaikka.

    Kiristää kun on ostanut kalliin television eikä sen ominaisuudet toimi niinkuin pitäisi. Olisi ilmeisesti pitänyt ostaa se a656 jossa kuva liikkuu kuin unelma. Tuntuu siltä kuin kaikki ei oikein tietäisi miltä 100hz liiketoiston tulisi näyttää.
     
  5. Himppe

    Himppe Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.08.2004
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    3
    100Hz-moodi on siis sidottu jonkin tietyn kuvatilan päälläoloon ja moodi päällä kuva nykii 10 sekunnin välein? Ei juma, onpas kehnosti toteutettu systeemi!

    Ja minä kun odotin Sonyn 100Hz-mallia kuin kuuta nousevaa...
     
  6. Fuerte1

    Fuerte1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.08.2008
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin no beebee on kai toistaiseksi ainut, joka on raportoinut ongelmista liiketoistossa. Itsekään kyllä en ole edes varma, onko 100Hz moodi päällä vai ei... :) Mistäköhän sen näkee. Ainakaan asetusta 100Hz en ole nähnyt missään. :)
     
  7. beebeeking

    beebeeking Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.01.2007
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laittakaa motionflow suurelle, elokuvatila ja autom.1 päälle niin huomaatte mitä tarkoitan. Sillä tavalla kuvan pitäisi liikkua ilman häiriöitä.
    Testasin tänään x3000 ja siinä ihan sama homma. Pelkkä motionflown suurentaminen ei juurikaan vaikuta liikkeentoistoon mutta kun elokuvatilan laittaa päälle kuva liikkuu hyvin mutta myös häiriötä on ihan kiitettävästi. Samsung on näköjään aika paljon edellä sonya juuri liikkeentoistossa ja 100hz tekniikassa. Ei olisi pitänyt ostaa ennen että näkee livenä.
     
  8. beebeeking

    beebeeking Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.01.2007
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    nimenomaan..
     
  9. Fuerte1

    Fuerte1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.08.2008
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    No mitä jos et laita motionflow:ta suurimmalle, tai et laita elokuvatilaa, tai autom.1, niin onko silloin kuva parempi? :) Meinaan että jos olet juuri löytänyt sellaisen asetuskombinaation, mikä ei toimi kunnolla. Ja jos kukaan muu ei käytä noita asetuksia.
     
  10. beebeeking

    beebeeking Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.01.2007
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkoituksena on näyttää porukalle miten kuvan pitäisi liikkua kun 100hz toimii. Jos elokuvatilaa ei laita päälle, liikkeentoistossa ei ole mitään eroa ei 100hz televisioihin. Olen myyjänä kodinkoneliikkeessä joten on tullut aikaisempia sonyn malleja tuijotettua muutama vuosi ja voin kertoa että oli motionflow normaalilla tai suurella niin mitään ei tapahdu.
     
  11. Himppe

    Himppe Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.08.2004
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    3
    Hetkinen. Ensin manaat elokuvatila auto1 + Motionflow 100Hz:n tuottaman kuvan epärealistiseksi, ja heti perään kerrot että liikkuvan kuvan pitäisi näyttää juuri siltä. Mikä tästä nyt on totta ja mikä ei?

    Yleensähän 100Hz-tiloja ei suositella käytettävän kuin pienellä "teholla" juuri siitä syystä, ettei liikkuva kuva näyttäisi kuin nopeutetulta filmiltä. Täsmännee tuohon sinun kommentoimaasi epärealistiseen kuvaan? Miltä liikkuva kuva näyttää Motionflow asennossa "low" ja joku muu kuvatila päällä?
     
  12. beebeeking

    beebeeking Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.01.2007
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eiköhän sekin jotain kerro että et edes huomaa koko 100hz ominaisuutta!! Mummonkin pitäisi huomata ero. Jos esimerkiksi seuraat liikkuvan kohteen takana liikkuvia rakennuksia tai ruudun poikki liikkuvia kohteita, pitäisi niiden liikkua ilman minkäänlaista nykimistä. Liikkeentoisto on pelkällä motionflowlla aivan samaa tasoa kuin w4000.
     
  13. Collusion

    Collusion Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    1 821
    Saadut tykkäykset:
    10
    Onko tässä uudessa W4500-mallissa vanhaa parempi liiketoisto ilman tuota välikuvien interpolointia?
     
  14. beebeeking

    beebeeking Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.01.2007
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkoitin sitä että jotkin ihmiset eivät pidä 100hz kuvaa epärealistisena jotkut pitävät. Se on makukysymys. Ja useinmiten USEIMMISSA televisioissa sen saa säädettyä itseä miellyttävälle tasolle. Omasta mielestä 100hz kuva tuo kolmiulotteisuuden tuntua. Eli edellämainitsemillani asetuksilla saa sen käsityksen miten 100hz kuvan pitäisi liikkuua.

    Jos motionflown laittaa pois ja elokuvatilan päälle, kuva nykii saman verran kuin että motionflow olisi päällä.
     
    Viimeksi muokattu: 26.09.2008
  15. Fuerte1

    Fuerte1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.08.2008
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin... vaikea sanoa, kun ei se telkkari kerro, milloin 100hz on päällä ja milloin ei. Toisaalta en ole huomannut mitään ongelmaa (vielä) liiketoistossa. :)
     
  16. jupi

    jupi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.03.2005
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    0
    Höpö höpö. Kyllä MF (ainakin omassa) tuo selkeän ero. Vähentää selkeästi kuvan pätkimistä. Jos se ei sitä sulla tee, niin siinä tv:ssä on varmasti joku valmistusvika. Itselläni suht. perus asetuksilla tv toimii niin kuin pitääkin, eli sd digi kuva on sulavaa (MF normaali asento, suuri on jo liikaa) ja blurayllä pidän elokuva asetuksen päällä joka perus asetuksilla kytkee ton MotionFlow kuvaa raiskaamasta pois. Leffaa katsottaessa tota MotionFlow:ta ei pidä Erkkikään päällä. Voisin kuvitella, että elokuvamoodia ja MotionFlow:ta ei tarkoitettukkaan pidettäväksi samaan aikaan päällä. Jos tota MotionFlow päällä/pois ero ei näe, niin TV huoltoon tai optikolle.

    EDIT. Kertokaas muuten TV:n koko mistä ette osaa sanoa että onko 100hz MF päällä vai ei. 52":sessa näkee heti, että päällä on. Toisinaan tuo liikettä vähän liikaakin.
     
    Viimeksi muokattu: 26.09.2008
  17. beebeeking

    beebeeking Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.01.2007
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos! Tällaista vastausta odottelinkin. Soitin huoltoon ja kysyin asiasta. Sanoivat että vielä on vaikea sanoa mitään kun ei ole vertailukohteita. Tiedän miten kuvan pitäisi motionflowlla käyttäytyä mutta meikäläisellä ei tapahdu mitään eroa. Haluan vain tietää että huomaako muut eron selvästi jos motionflown kytkee päältä pois? Digikuvassakin?
     
  18. Jarkkam

    Jarkkam Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.03.2007
    Viestejä:
    612
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisiko niin, että kannattaa tallentaa tv-kuvan asetuksille sopiva asetus motion flow.ta käyttöön,mutta jättää se kytkemättä siinä inputissa johon esim. bd-soitin/hd-dvd on kytketty.

    Toiminee jos käyttää esim. bd-lähdössä hdmi-splitteriä josta toisesta ulostylosta vaffille ääni ja telkulle toisesta kuva... Mikään ei estäne ajamasta vaffin ulostulosta signaalia edelleen vaikka tykille?

    Huono puoli siinä, että vaatii toki usean splitterin käyttöä eri inputeille, mutta antaa täydellisesti eriytetyt säädöt kuvalähdekohtaisesti ainakin vaikka kolmelle takana oleville hdmi-tuloille. :cool:
     
  19. jupi

    jupi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.03.2005
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    0

    Sori, sekoitin elokuvatilan ja kaukon theatre nappulan. Eli tossa kun kirjoitin elokuva "moodista" tarkoitin theatre "moodia".

    Eli sd kuvaa katsoessani mulla on theatre = pois päältä, elokuvatila = Autom.1 ja MotionFlow = Normaali. Tämä siis componentillä TF5100:sesta. Täytyy varmaan vielä testata tolla tv:n omalla digivastaanottimella.

    EDIT. Testattu: Kyllä toi MF vaikuttaa tv:n omalla virittimelläkin. Tosin vähemmin vaikutusta kuin componentin läpi Topfieldillä. Mutta oikealla materiaalilla selvä ero.
     
    Viimeksi muokattu: 26.09.2008
  20. beebeeking

    beebeeking Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.01.2007
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo elikkä elokuva=autom.1 kannattaa pitää päällä? ettekä oo huomannu mitään häiriötä. toivottavasti ei, koska ainakin suurella tulee paljon jökkimistä. pitää vielä kokeilla muulla kun sd matskulla.