Sony W5500 sarja

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana slusse, 27.01.2009.

 1. roflator

  roflator New Member

  Liittynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  1 129
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pääsin 40W5500:lla leikkimään parin päivän verran. Olihan tuo ihan eri planeetalta kuvanlaadun suhteen kuin mun nykyinen sonyn 720p taustaprojisio. Värit ja mustantaso etenkin olivat hämmentävän hyvät. Tosin värit pakasta vedettynä ovat överit ja asetuksia joutuu tuunaamaan luonnollisempaan suuntaan. Kuvanlaatu kaikkinensa oli niin paljon parempi kuin taustaprojisiossa, että heräsi hinku päivittää televisiota :)

  40W5500 dvd-skaalauskin oli yllättävän hyvä(kuten myös tv-kuva antenniverkosta) ja pikavertailu ps3 skaalain vs. television skaalain ei tuottanut mun silmin havaittavaa eroa 3.5-4m katseluetäisyydeltä(en lähtenyt suurrennuslasilla tutkimaan lähempää). Kuvanparannukset päällä tuli niin hervoton lagi, että ps3:lla pelaaminen oli mahdotonta, mutta kun kävi rukkaamassa pelimoodin päälle niin lagi muuttui niin pieneksi ettei se ainakaan minua haitannut. Testipeleinä toimivat little big planet ja gran turismo5 prologue. HDMI input4:een tosin ei löytynyt pelimoodia suoraan vaan piti käsin käydä asetuksista ottamassa kuvanparannukset ja elokuvamoodi pois päältä. En testannut josko muista hdmi inputeista olisi pelimoodi löytynyt suoraan.

  Hyvä telkkari mun mielestä, joskin 40" oli niin pieni että blu-raysta ei paljoa ollut iloa tuossa testatussa olohuoneessa normaalilta 3.5-4m katseluetäisyydeltä. Omaan käyttöön 2.5m katseluetäisyydelle 52" malli kuulostaisi parhaalta valinnalta, joka toisi myös selvän eron blu-rayn hyväksi dvd:hen verrattuna.
   
  Viimeksi muokattu: 08.07.2009
 2. Il Capitano

  Il Capitano Member

  Liittynyt:
  12.05.2004
  Viestejä:
  78
  Saadut tykkäykset:
  0
  Taloon tuli Sony 40W5500, vielä on ristiriitaiset fiilikset televisiosta. Antenniverkon kuvanlaatu on positiivinen ylläri, pelkäsin huomattavasti pahempaa puuroa. Valovuotoa on hieman kulmissa, mutta koitan vielä säätää konetta jossain vaiheessa hieman. Toistaiseksi valovuoto ei ole häirinnyt, joten tarkkailen tilannetta.

  Suurin päänvaiva on lip syncin kanssa! :OI Topfieldin kautta televisiota katsoessa (tallennettu ohjelma tai livenä) lipsync-ongelma on hiton paha. DVD:llä tätä ei esiinny. Mistä tämä voi johtua? Olen koittanut motionflow:ta poisottaen parantaa tilannetta, ei merkitystä. En ymmärrä. Help, anyone?
   
 3. Raitzi

  Raitzi New Member

  Liittynyt:
  26.09.2007
  Viestejä:
  241
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos ääni menee kuvaa edellä niin kyseessä saattaa olla ohjelmavirhe, koska w5500:lla inputlagia hieman enemmän kuvassa paremman kuvankäsittelyn vuoksi.
   
 4. matias

  matias New Member

  Liittynyt:
  27.01.2004
  Viestejä:
  895
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko sama lip sync samalla kanavalla jos vedät antennin suoraan telkkariin ja katsot sen virittimellä? Jos ei niin ongelma ehkä topparissa?

   
 5. Il Capitano

  Il Capitano Member

  Liittynyt:
  12.05.2004
  Viestejä:
  78
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yritän tuota ehdotusta illemmalla ja katsotaan onko mitään eroa nähtävissä. Toisaalta vähän ihmetyttäisi, jos Topfield tätä aiheuttaisi - olisihan tällöin lip sync -ongelma ollut myös vanhalla putkitelevisiolla?
   
 6. matias

  matias New Member

  Liittynyt:
  27.01.2004
  Viestejä:
  895
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voi olla myös lähetteestä kiinni jos ei tee sitä kaikilla kanavilla.
  Jos toisaalta DVD:llä ei ole samaa oiretta ja liitäntätapa on sama kuin topparilla on kyse jo aika varmasti topparin tai lähetteen ongelmasta.

  Jos taas sama oire on television omalla virittimellä on kyse jo aika varmasti lähetteen ongelmasta.

   
 7. Il Capitano

  Il Capitano Member

  Liittynyt:
  12.05.2004
  Viestejä:
  78
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aikaisemmin Topfield oli kiinni scart-liittimillä, DVD:n piuhaa en ole vielä vaihtanut Scartista HDMI:ksi (piuha valmiina). Eli ainoa muutos on ollut television vaihto plus Topfieldin ja telkun väliin vaihdoin HDMI-piuhan (1m Fuj:tech tms. piuha verkkokauppa.comista).

  Ongelma on useammalla kanavalla (testasin MTV, Nelonen ja Sub).

  Nyt aloin miettimään oliko DVD:lläkin lipsyncin kanssa ongelmia... Noh, joka tapauksessa ei yhtä paha kuin televisiolähetyksiä katsoessa.
   
 8. Maugre

  Maugre New Member

  Liittynyt:
  10.07.2009
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on postikusti kantanut 46w5500:n kotiin, ja kun kahden ~30kg järkäleen siirtelystä pääsin ni uutukaisen kuva osoittautui edellistä, 2v vanhaa tarjous-lg:tä reilusti kirkkaammaksi ja toki 9 tuumaa lisää on myös huomattava kokoero.
  Ensimmäinen, ja toistaiseksi ainut, ihmettelyn kohde oli teksti-tv:n näkyminen 4:3 kuvasuhteessa. Pieni vika, mutta jotenkin tuntuu ettei noin älytöntä vikaa ole tarkoituksella jätetty, joten voiko sitä mitenkään korjata niin, että teksti-tv näkyy koko ruudulla, eli 16:9 suhteella?
  Lakipykäliä jos tykkää tuijottaa, tuntuu oudolta että jotkut verkkokaupat, joista yhdestä omankin tilasin, lähettävät rutiinilla laitteen asiakkaalle ilman suomenkielistä ohjekirjaa, vaikka laki selvästi sen vaatii. Toki siitä myös mainitaan nettisivuilla, mutta silti. Ihme jos katteet kusee muutaman A5:sen takia.
   
 9. sijk

  sijk Member

  Liittynyt:
  02.03.2005
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mielestäni teksti-tv:n näkyminen 4:3-suhteella vain parantaa luettavuutta, joten tuo on ihan hyvä ominaisuus. 16:9-suhteella fontti olisi liian leveä. Lisäksi sivunumerot toimivat näppärästi nuolinäppäimillä valittavissa olevina linkkeinä ok-painikkeen painalluksen jälkeen, joten teksti-tv:n käyttöliittymä on muutenkin harvinaisen hyvin tehty.
   
  Viimeksi muokattu: 10.07.2009
 10. Hadde

  Hadde New Member

  Liittynyt:
  25.07.2002
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt rantautui 40w5500 myös tänne ja ensikokemukset positiiviset. Maanpäällinen SD lähetyksen kuva yllätti positiivisesti, ei ole muista LCD televisioista kokemuksia mutta kuva on oikeasti yllättävän hyvä. Pientä valovuotoa yläkulmissa, se lienee enemmän "normaalia" kun poikkeus. Bluray 24p toisto toimii oikein hyvin ja Tietokoneeseen kytkentä ja käyttö toimii oikein hyvin, pelailu lag:stä ei kokemuksia.

  DLNA toimii hienosti musiikilla ja kuvilla. Kun kytkin TV:n reitittimeen jossa kiinni Buffalo Linkstation (dlna certified) ja Windows 7 Media Playerin sisältävä kone, löysi nopeasti molemmat laitteet DLNA kautta. Kuvat latautuu TV:lle hieman hitaasti, onko kukaan testannut 1GB ethernetin kautta, tällä hetkellä käytössä 100mb linja, auttaako tuo päivitys? Videotoisto on niinkun tiedetään formaattien osalta vajaa ja huonosti löytyy toistettavaa normivideotiedostoista. Mikä on kuitenkin yllättävää on se, että kun streamaa Windows 7 media playerillä, AVI ja MOV tiedostot menevät TV:seen mutta kuvanlaatu on "kamalaa". Menee kuitenkin TV:lle, media player ilmeisesti jotenkin konvertoi tiedostoja streamatessaan? Onko muilla kokemuksia tästä? Täytyy USBIN kautta toistoa vielä testailla.

  Herättelen toiveita, että mahdollisissa tulevissa firmiksissä videotiedostotukea laajennetaan (liekö mahdollista, kellään tietoa?) ja Applicastiin saadaan jotain oikeasti hyödyllistä. Muutoin, erittäin tyytyväinen malliin :thumbsup:
   
  Viimeksi muokattu: 11.07.2009
 11. Silverfang

  Silverfang New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.03.2002
  Viestejä:
  618
  Saadut tykkäykset:
  1
  Millä olet kytkenyt television tietokoneeseen? Itsellenikin tuli kyseinen televisio tänään ja ensituntumat on todella positiiviset. Tietokoneesta DVI-HDMI liitännällä kuva jää kuitenkin noin 5cm molemmista sivulaidoista sekä ylä- ja alalaidoista muutaman sentin vajaaksi ja television koko kuva-alaa en saa millään käyttöön.
   
 12. wickerman

  wickerman Member Blokattu

  Liittynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  845
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla on samalla liitoksella ja menee kuva ihan oikein. Onko tietokoneesta varmasti oikea resoluutio valittuna?
   
 13. Silverfang

  Silverfang New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.03.2002
  Viestejä:
  618
  Saadut tykkäykset:
  1
  Resoluutio on 1920x1080, eikä ole väliä käyttääkö televisiota ykkösnäyttönä vai kakkosnäyttönä, ainoana tai toisena näyttönä - kokoajan sama juttu. Kaapelina tämä: http://www.jimmspc-store.fi/tuote/HDMI-117 joka menee television takana olevaan HDMI1-paikkaan.

  edit: hop! vaihdoin näytön asetuksista television virkistystaajuudeksi 30hz, Interlaced ja kuva pamahti koko ruutuun
   
  Viimeksi muokattu: 13.07.2009
 14. Hasaari

  Hasaari New Member

  Liittynyt:
  19.05.2009
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli hommattua 40w5500 ehkä jo noin 3-4 viikkoa sitten. Pelailtua on tullut lähinnä. Tämä johtuu siitä, että harmittaa katsella elokuvia illalla pimeässä. Tummissa kohtauksissa valovuoto on huomattavaa. Taustavaloa olen hämärässä pitänyt kolmosella asteikolla 1-10.

  En tiedä olenko asiassa nyt vain itse liian tarkka, kun kyseessä on ensimmäinen lcd. Ostin laitteen Tampereen Tietoasemalta ja sieltä ei ainakaan suoraan olla valmiita laitetta vaihtamaan. Pahahan tuosta on sanoa mikä on ns. normaali määrä valovuotoa ja mikä on vika.


  Suosittelen harkitsemaan muita malleja, jos ajatus valovuodosta häiritsee.

  Onko muilla vastaavia ongelmia?


  Lisäys: Soittelin muuten huoltoon ja sielläkin valiteltiin kuinka hankala mahdollinen ongelma on todeta. Lohduttivat kuitenkin sanomalla, että valovuoto voi vähentyä 1-3kk käytön jälkeen, kun taustavalot/paneelit asettuvat. Lieneekö tuollainen edes mahdollista?
   
 15. Tentaculata

  Tentaculata New Member

  Liittynyt:
  15.05.2009
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  On se periaatteessa mahdollista. Koko paneelihan on melko lötkö pinta eikä mikään jäykkä levy. Tiedän ihan kokemuksesta kun olin läsnä oman TV:n paneelia vaihdettaessa. Taustavalot kiinnittyvät lähes suoraan tähän pintaan ja ne jopa toimitetaan kiinteästi osana uutta paneelia. Koko viritys on melko eläväinen rakenteeltaan, joten voin melko helposti uskoa netissä olleita tarinoita ongelmien vähenemisestä ruuveja säätämällä jne. :rolleyes:
   
 16. wickerman

  wickerman Member Blokattu

  Liittynyt:
  26.09.2006
  Viestejä:
  845
  Saadut tykkäykset:
  0
  Varmaan vika jossain näytönohjaimen / softan puolella sitten. Kyllä ihan oikein kuva täällä menee joka resoluutiolla ja virkistystaajuudella. HD 4870 näytönohjain ja uusimmat ajurit.
   
 17. sijk

  sijk Member

  Liittynyt:
  02.03.2005
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vaikea tosiaan vertailla näkemättä, mutta ei tuo ihan normaalilta kuulosta. Minulla samanlaisessa laitteessa valovuoto ei ole lainkaan häiritsevää. Sen kyllä huomaa pimeässä, mutta selkeästi vain katsoessa ihan mustaa kuvaa.

  Mustan taso on silti huomattavasti parempi kuin aiemman LG lcd:n, joten tyytyväinen olen kaiken kaikkiaan ollut.
   
 18. Hasaari

  Hasaari New Member

  Liittynyt:
  19.05.2009
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin tiesin jo ostaessa pelätä valovuotoa jonkin verran lcd-televisiolta. Ehkä kiinnitän nyt siihen erityistä huomiota. Silti ei siitä mihinkään pääse, että hämärässä katsoessa sen huomaa kiusallisesti kaikissa kulmissa eräänlaisina valokiiloina (ylhäällä pahinta). Harmi, kun tuosta ei taida saada oikein kuviakaan otettua.

  Miten teidän mielestänne asian kanssa kannattaisi nyt edetä? Mitä nuo ruuvien vääntelykikat ym. ovat? Voisiko niistä saada apua?

  ps. televisio tuntuu muuten aika täydelliseltä, kun ei kokemusta muista ole. Mukava televisio katsella.
   
 19. suffeli

  suffeli New Member

  Liittynyt:
  02.12.2004
  Viestejä:
  98
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä 46W5500 malli ja valovuotoa vain ylänurkissa ja ehkä noin 5cm matkalta. Mutta esim. nyt klo21 on vielä niin kirkasta, etten saa noita valovuotoja edes näkyviin. Pitää siis olla täysin pimeää että ne edes näkee. Ja silloinkin vain tietyn tyyppisissä kohtauksissa. Itsekin tuota ongelmaa kovasti pelkäsin, mutta onneksi oma kappale menee minun kriteerien läpi. Virheetöntä televisiota kun ei olekaan :) Niin ja vähän tuntuisi, että valovuoto olisi hieman vähentynyt 1kk käytön jälkeen.

  Muuten kaiken kaikkiaan erinomainen telkku! :thumbsup:
   
 20. JASMA

  JASMA New Member

  Liittynyt:
  27.04.2007
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ensi viikolla saan 46w5500.Mikä on television koko leveys,kun unohdin liikkeessä mittailla.Laittaakaas vähän säätöjä miten olette omanne säätäneet.Ensimmäinen lcd-televisio meikällä,saisi hieman osviittaa.Kiitos