Sony VPL-HW55ES vai Epson EH-TW9200W ?

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana TumeFIN, 23.04.2014.

 1. TumeFIN

  TumeFIN Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.04.2014
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moro kaikille,

  Olisi ajankohtaista päivittää 7 vuotta palvellut Mitsun HC6000 projektori uuteen nykyaikaiseen malliin.
  Kauhea probleema vaan on tän viimeisen päätöksen tekeminen kahdesta finalistista: Sony VPL-HW55ES vai Epson EH-TW9200W

  Projektori tulee dedikoituun viihdetilaan, mikä on saatavissa tarvittaessa lähes täysin pimeäksi.
  Käyttö on:
  40% pleikkaria
  30% BluRay leffoja
  20% urheilua
  10% musiikkivideoita

  En ole kauhean nirso viiveen suhteen, kunhan on alle 80ms.
  Useat arvostelut Sony VS Epson on lueskeltu ja molempia projektoreita on tullut katsottua livenä.

  Molemmissa on puolensa:
  Epsonissa viehättää: HDMI wireless, Picture-in-Picture ja valoteho (70% käytöstä tapahtuu kuitenkin suht valoisissa olosuhteissa)
  Sonyssa taas viehättää: SXRD paneeli, leffakäytössä miellyttävämpi kuva

  Löytyiskö tältä foorumilta viimeinen isku päätökseen ?
   
 2. slinger

  slinger Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.09.2011
  Viestejä:
  47
  Saadut tykkäykset:
  0
  Löytyy. SONY, piste.
   
 3. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Kyllähän tuo SXRD on kuluttajahintaluokassa aivan lyömätön tekniikka noin kuvanlaadullisesti. Linssisiirrot ovat Sonyssä erinomaisen laajat ja puhallin lähes äänetön.
  Sonyn lisäksi ainakin JVC tekee ko. tekniikalla varsin kelvollisia tykkejä. Itse ostaisin Sonyn, kun nykyinenkin on Sony (vanhempi malli, HW10).
   
 4. TumeFIN

  TumeFIN Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.04.2014
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yeah !

  Kävinpä äskettäin koeajamassa finaalikaksikon + myyjän mustan hevosen.
  Testissä oli:
  JVC X35
  Epson 9200W
  Sony 55ES

  Kaikki käytännössä sadan euron sisällä toisistaan. Mutta kuvanlaadullisesti kaksi erottui rankasti. Epson tippui porukasta ekan 20minuutin jälkeen. En vain voi sietää 3LCD kuvan usvamaisuutta ja mustan värin puutetta. Sonyn ja JVC:n kuva oli niin paljon parempi kaikin puolin.

  Näistä kahdesta Sonyn kuva on terävämpi ja värikylläisempi. JVC:n musta on omassa luokassaan ja leffat oli leffamaisempia ( lue pehmeämpiä ). Kuitenkin Sonyn suurempi valoteho, parempi 3D toisto ja pienempi vasteaika ovat itselleni hyvin oleellisia johtuen käyttötarkoituksesta... Hellasärö lienee pienempi Sonyn kanssa, sillä se on jotenkin tyylikkäämmän näköinen ja tykki tulee kuitenkin kattoon keskelle huonetta... Joten mukaan kaupasta lähti Sony VPL-HW55ES.

  Nyt vain asenteleen uutta tykkiä kattoon :)
   
  Viimeksi muokattu: 23.04.2014
 5. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 548
  Saadut tykkäykset:
  481
  Tuo Sony ei varmasti ole huono valinta, enkä mene väittämään, että JVC olisi millään mittarilla parempi (pl. mustan taso), mutta olisi mielenkiintoista tietää, oliko JVC:n linssin focus ja pixel adjustment kohdillaan, jos kuva oli 'terävämpi' Sonyssa. Ja vai jotta värikylläisempi. Sitähän saa kääntämällä siitä ruuvista. Eri juttu sitten, oliko kummassa (tai kummassakaan) väritasapaino ja harmaatasapaino kohdillaan vai ei. JVC:ssä oli ainakin omalla kankaalla (ja samaa on ilmoiteltu revikoissa) gamma ihan liian alhaalla kaikilla esiasetuksilla ja harmaatasapainokin jätti toivomisen varaa.

  Valintasi oli varmasti perusteltu, kuten sanoin, en tarkoita ottaa siihen kantaa, mutta nämä vertailut on aina kiusallisia, jos ei ole tiedossa, onko tykit kalibroitu vai ei.

  Itsellä on tuo JVC ja kuvanlaatu kalibroimattoman ja kalibroidun välillä oli melkoinen...
   
 6. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 850
  Saadut tykkäykset:
  403
  Loistava valinta :)

  Tuo on erittäin miellyttävä laite kalibroidakin kun sisältää aika monipuoliset säädöt. (mm. real color processing ja panel alignment)

  T: HW50ES omistaja.
   
 7. TumeFIN

  TumeFIN Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.04.2014
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaikki kolme tykkiä olivat kalibroituja.
  Molemmat JVC ja Sony näyttivät kyllä erittäin hyviltä. Sonyn kuva vain jotenkin miellytti silmää enemmän. Minulla on pieni perverssio yliterävää kuvaa kohden myös leffoja katsottaessa ja Sony täytti mielestäni toiveeni hiukan paremmin. Esittelijä itseasiassa kertoi ihan samaa JVC:n tehdasasetuksista ja sanoikin kalibroinnin olevan sille erittäin tärkeää. Tiedä sitten oliko värikylläisyys jäänyt vielä vähän vaisuille asetuksille ? Varsinkin naamalähikuvissa Mielestäni Sonyn väritoisto oli todellisempi.
  JVC:n mustaa jään kyllä kaipaamaan. Sen voisi sanoa olevan kyllä suurin ero näiden tykkejen välillä.
  Loppujen lopuksi valintaan kyllä vaikutti Sonyn miellyttävämpi ulkonäkökin (turha sitä on kiistää että JVC on aikamoinen järkäle), kun tykin sijoitus on katossa keskellä huonetta.
   
 8. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 548
  Saadut tykkäykset:
  481
  Ylipäätään jos kahta tykkiä vertaa väritoistoltaan, niin olennaisempaa olisi tietää, miten lähellä standardin mukaista ne ovat.

  Vähän sama, kuin että kahdesta kaiuttimesta "toisessa oli selvästi enemmän bassoa", no oliko sitä liikaa vai oliko vaste suora? :)

  Itsellä on JVC, mutta nimenomaan tuon mustan toiston takia. Ihan selvyyden vuoksi, en missään nimessä tarkoita hyökätä tuota Sonya vastaan. Vertailutilanteet on aina vähän hankalia etenkin tykkien kanssa, jolloin käytetty kangas vaikuttaa huomattavassa määrin kuvaan, samoin kuin tilan valaistus (pimeys). Tykit pitäisi olla kalibroitu oikein ja niin lähelle referenssiä, kuin säädöt antaa periksi, että vertailu oilsi reilu.

  Itse olen omassa huoneessa ja omalla kankaalla saanut JVC:n kuvan kalibroitua erittäin lähelle referenssiä, heitto on niin pieni, että en usko, että se edes näkyisi. Kuulostaa oudolta, että sen värikylläisyyttä ei saataisi liikkeessä kohdalleen.

  Toisaalta missään muussa, kuin täysin valokontroilludussa tilassa, tuosta JVC:n mustasta ei saa lähellekään kaikkea irti, ja toisaalta valoteho saattaa olla rajoite etenkin, jos lamppua ei halua polttaa high-asetuksella.
   
 9. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 850
  Saadut tykkäykset:
  403
  Sonyssa on Full CMS (saa kalibroitua paremmin), se on kirkkaampi, siinä on myös RC. Mielestäni on tosiaan "aika" turha hyökätäkään sonya vastaan. JVC vie mustassa (plussa myös lens memory) Sony vie kaikessa muussa.
   
  Viimeksi muokattu: 27.04.2014
 10. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 548
  Saadut tykkäykset:
  481
  Tämä OT on varmaan parempi lopetella jo, mutta pointti nimenomaan oli, että kun oman kokemuksen mukaan JVC:n saa ja Sonyn saa epäilemättä myös (kattavammat säädöt) kalibroitua väritoiston kohdalta lähes prikulleen referenssiin, niin miten on eroa "värikylläisyydessä". Kalibroitunahan tuon pitäisi olla sama.
   
 11. makemich

  makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 445
  Saadut tykkäykset:
  99
  Mun mielestä Sonyjä ei käytä kuin homot... eikun siis aivan hiton hyviä vehkeitähän nämä uudet tykit alkaa olemaan tätä nykyä lähes kaikki, alle tonnilla saa jos jonkinlaista dlp:tä aloitteleville(kin) tykittäjille ja sitten tosiaan muutamalla tonnilla näitä aktivistien hieman parempia laitteita. Henkilökohtaisesti ketjun aloittajana olisin myös mitä todennäköisemmin kallistunut Sonyyn jos ei itsellä taas olis pientä perverssiota tuosta mustan tasosta ja 2.40:1 kankaasta ja viis veisaan noista pleikkareista ja muista lapsien hömpötyksistä, 3D:stä puhumattakaan. Sony taisi ostohetkellä olla myös 500€ kalliimpi joten itsellä tilanne oli hyvin selvä, hienoa että TumeFIN löysi myös mieleisensä.
   
 12. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 850
  Saadut tykkäykset:
  403
  En tiedä oisko tuolla liikkeessä kuitenkin kalibroitu "siihen suuntaan" eikä prikulleen referenssiin. Esim Sonyssa kun pystyy värit kalibroimaan (biasin ja gainin lisäksi) mm. huen, saturationin ja colorin osalta. Itse kun näiden kanssa taistelin niin oli pirun vaikeaa, jokseenkin mahdotonta saada kaikki näistä kolmesta kohdalleen, yhden säätö kun vaikutti toiseen.. Omassani halusin sävyn kohdalleen, muut sai sitten vähä heittää..

  Voisin ajatella että tässä tapauksessa Sonyssä olisi ollut esim. coloriin panostettu enemmän kun vaikkapa sävyyn, kuitenkin niin että mennään virhemarginaalien rajoissa, mikä ikinä se sitten kivijalka puljuissa onkaan.

  Esim. kun noita revikoita on lukenut niin JVC:ssähän sai hyvän kuvan kun vaan hieman sääti tuota sinistä. Onko tämä sitten "kalibroitu" jonkun määritelmän mukaan jo tällä?. Minun on vaan vaikea mieltää että liikkeissä hirveästi panostettaisiin tuohon kalibrointiin sen kummemmin. Toki kun tiedätään että JVC:n vahvuus on musta niin sitä pitää tuoda esille, kun taas Sonyssa se voisi olla kirkkaus ? .. mene ja tiedä.. Mutta joo hyvä että porukka löytää itselleen sopivat laitteet, eipä näillä kummallakaan metsään mennä.
   
  Viimeksi muokattu: 27.04.2014
 13. TumeFIN

  TumeFIN Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.04.2014
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Non niin sain tänään vihdoinkin aikaiseksi asentaa Sonyn kattoon ja hupsista prkl... Sepäs ei oikein halua asettua samaan kohtaan kuin entinen Mitsu. Tarkka etäisyys linssistä kankaaseen tulee 4,88m ja kun mulla on 100" 16:9 screeni, niin kuvaapa ei saanutkaan zoomattua 100":seksi. Ohjekirja paljasti maks etäisyydeksi 4,79m. No kuva saanyt hetken "vuotaa" samettireunoille.

  Kuva on tehdasasetuksilla suht ok, mutta liikkeessä näkemääni kalibroituun kuvaan on selkeä ero. Varsinkin punainen korostuu liikaa tehdasasetuksilla ja mustatkin oli kadoksissa. Pikainen tunnin säätäminen ja vihdoin kuva alkoi olla suht siedettävä. Pacific Rim 3D sisään ja WOW !
  Kuva oli aivan käsittämättömän upea. Crosstalkkia huomasin vain yhden kerran elokuvan alkuvaiheilla maisemakohtauksen taustasta. Kuva on kirkas, välillä mielestäni liiankin ja värien syvyys ja kontrasti antoi ehdottoman wow efektin. Enpä olisi uskonut että ero vanhaan olisi ollut näin järkyttävä.
  Pari peliä NHL14 playstationilla vielä perään ja aivan kuten joissain arvioissa todettiinkin elokuva asetuksilla input lag on häiritsevän suuri, mutta kun laittaa game-moodin ja poistaa RC:t ja muut kuvanparannusapurit pois niin input lagiä ei enää huomaakaan. Huomattava parannus mitsuun nähden, missä input lag oli jossain määrin häiritsevä ja vaikutti pelikokemukseen.
  Pitää vielä tilata kunnon kalibrointi tykille, kunhan vaan saan 100h tiimaa lampulle.

  Olen oikein tyytyväinen valintaani, vaikka tuskin se olis vikaan mennyt JVC:n tykissäkään.
   
 14. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 056
  Saadut tykkäykset:
  162
  Olenkohan ainoa kenen mielestä JVC on ulkonäöltään nätimpi? Onhan se möhkäle, mutta erittäin selkeälinjainen. Sony puolestaan on taas sekoitus kaarta ja kulmaa, piuhatkin puskevat kyljestä. Tuo ulkonäkö tosiaan vähän tökki kun Sonystä aikanaan haaveilin. Mutta pääasia että miellyttää omaa silmää ja onnittelut sinne uudesta tykistä :thumbsup:
   
 15. makemich

  makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 445
  Saadut tykkäykset:
  99

  No siis onhan JVC designiltään aivan ylivertainen oikeastaan kaikkiin muihin ja varsinkin Sonyyn verrattuna mutta onhan se ihan tolkutonta että siitä on tehty 15kg jässikkä, ainakin jos se pitää asentaa kattoon. Kait se on vuorattu lyijyllä kestämään EMP-aseet...
   
 16. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 548
  Saadut tykkäykset:
  481
  Reilusti tilaa ja isot ropellit, että kuumuus pysyy aisoissa pienellä metelillä? Nouseeko paino, kun linssinsiirto on ns. kattava?
   
 17. vision73

  vision73 Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.11.2001
  Viestejä:
  251
  Saadut tykkäykset:
  0
  TumeFIN, mistä aattelit tilata kalibroinnin? Mitä sellainen maksaisi? Itselläni samainen tykki käytössä ..
   
 18. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 548
  Saadut tykkäykset:
  481
  Plazalla muutamakin henkilö tekee noita kalibrointeja. Vilkaise vaikka tuosta JVC:n tykkien omasta ketjusta.

  Jos pääkaupunkiseudulla olisit, niin voisin itsekin tarjoutua, mutta menis vähintään kesäkuun puolelle, ennenkuin uskaltaisin luvata ehtiväni... Olen luvannut yhden toisen hoitaa jossain välissä ja on turkasen kiire koko ajan, en sitäkään ole ehtinyt.
   
 19. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 850
  Saadut tykkäykset:
  403
  Ite nuita säätöjä voin tääl keskisessä suomessa taistella kuntoon.
   
 20. vision73

  vision73 Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.11.2001
  Viestejä:
  251
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vantaalla asustelen, en tosin tiedä kannattaisiko kalibrointi edes kun en tällä hetkellä saa huonetta riittävän pimeäksi 700€ verho investoinneista huolimatta ja saatan vieläpä muuttaa tulevan syksyn myötä.

  Todella hienoa kuitenkin kuulla että joku olisi saattanut olla valmis uhraamaan omaa kallisarvoista aikaansa!:)